Stelute de ianuarie - februarie 2007 (41)
Raspunsuri - Pagina 6
cristiana70 spune:
LILISOR, mai mamico, eu nu sunt suparata pe tine catusi de putin, iar daca m-as fi simtit in pozitie de barfa ti-as fi raspuns pe PM. LOLEKA a interpretat cum a vrut discutia noastra, asta e un atribut al omului: interpreteaza. Doara asa au aparut artele!
Am cautat intre timp coordonatele lui Dominic, greutatea de la nastere, saptamani si asa mai departe. Ar trebui sa-mi fac seppuku de invidie ca el a pus mai bine de un kil pe luna? Fiecare parinte stabileste niste prioritati pentru copilul lui, iar pe mine gramele multe puse pe zi/saptamana/luna sunt mai putin importante decat abilitatile fizice si de comunicare. Zilele astea a mancat mult mai putin ca de obicei, am pus-o pe seama gatului inflamat, la fel s-a intamplat si cand a avut varicela, iar dupa literalmente imi smulgea biberonul din mana. Important e sa fim relaxate si sa cautam o abordare cat mai lejera, naturala, fiindca orice indarjire a noastra are ca raspuns incapatanarea piticilor.
cristina mamica de
David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
LAURAMAR, bebelusul meu e cel care a avut varicela. Varicela e o boala perfida, care e contagioasa cu cateva zile inainte de a se declansa, asa ca mare lucru nu mai poti face. Daca tu alaptezi si ai avut varicela, fetita poate sa mai aiba inca imunitate prin laptele tau, daca nu, e posibil sa faca boala acum. Stiu ca sunt multe daca... Tratamentul e pur simptomatic, mie mi s-a recomandat sa-l ung pe David cu mixtura mentolata, dar cred ca poti experimenta pe tata, cred ca ustura fiinda David urla cand il dadeam. Febra se combate cu antitermice, la varsa asta exclusiv paracetamol. Aspirina este interzisa la copii. Eu i-am facut si bai cu bicarbonat, doua linguri la o baita, bai rapide si uscat prin zvantare, ca sa nu rupi veziculele. In cazul in care bebelusul e agitat, da semne ca-l supara bubele, se administreaza un antihistaminic (eu i-am dat cateva lingurite de Flonidan). Trebuie imediat chemat doctorul daca bebelusul are varsaturi repetate, daca apar vezicule pe ochi si daca are somnolenta si intoleranta la lumina (simptome de meningita), daca temperatura depaseste 39,5 grade si nu reusesti s-o combati cu antitermice si prosoape ude pe membre.
Sa nu te sperie (mai ales la bebelusa) diminuarea apetitului, din pace veziculele apar si pe interior (gura, esofag, stomac samd) ceea ce face alimentarea dificila.
Acum ce sa-ti urez, bafta mare cu amandoi, din pacate la adulti e o boala de lunga durata, poate sa tina chiar saptamani, iar pruritul e greu de controlat, pe cand bebelusii nu stiu sa se scarpine, la David boala a tinut o saptamana. Eu l-am tinut izolat pana la completa cadere a crustelor care, la randul lor, sunt contagioase. Dintre cei doi, din pacate, tatal va suporta cel mai greu boala, iti doresc multa rabdare fiindca va fi destul de dificil!
Multa sanatate tuturor!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
marinar spune:
sraluca super tare si mickydutza cu mutrita lui. fata sincera sa fiu nici io nu mai stiu daca e data emmi
dar o sa o intreb pe ea ce preferinte are
fata te referi la mancarea pt copilutz? io o bag la microunde.
loleka imi pare rau ca nu stiu cum sa te ajut, chiar nu stiu ce as fi facut in locul tau. din fericire emmishoara mea papa ff bine. pupici si sa va faceti mari! (si io sunt nascuta prematur)
messa felicitari pt statul in fund...acum numai asa o sa vrea pt ca are alt orizont.
fete ma duc sa ma imbrac pt ca plecam la nunta. emmi e la socrei cu carut, patut, scoica, jucarele, mancare, tot ce trebuie. e prima seara din viata ei in care nu doarme cu noi, ad sa fim si noi in zona macar. sper sa fie ok.
o seara buna!
cristiana70 spune:
LAURAMAR, acum am vazut ca esti in Portugalia, Flonidan e un sirop pe baza de Loratadina. Pentru micuta poti intreba medicul de familie daca e recomandat sa faca un vaccin antivaricela, nu da imunitate permanenta, ci doar o forma mai usoara.
Mai multe informatii despre varicela gasesti aici.
cristina mamica de
David (21.12.2006)
lauramar spune:
CRIATIANA70 mersi mult pt. raspuns.Nu apare linkul pe care l-ai pus despre varicela. L-a cate luni a facut bebelusul tau? Si acum daca tot au avut contact unul cu celalalt mai are rost sa tin fetita inchisa doar in camera ei? Eu alaptaez exclusiv si da am avut varicela si am soeranta ca nu o sa faca dar daca totusi a luat-o... asta e ma pregatesc cu rabdare.
cristiana70 spune:
LAURAMAR, am incercat sa-ti trimit link-ul pe PM, dar nici colo nu mai e voie. In curand n-o sa ne lase sa punem link-uri nici la poze, o sa apara o chestie de genul " Poze similare gasiti si pe DC"!
Am uitat, David a avut varicela cam acum o luna, la sase luni fara vreo zece zile!
Ti-am vazut papusa!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
dianamizzi spune:
URGENT -
va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns.
ce stiti de metroclopramid??? sunt bolnava, de la tara, am mancat ceva ce mi-a facut rau.... ne-am intors acasa, pe drum nici o farmacie deschisa. am oprit o salvare care trecea pe strada in puswtiu... noroc pe mine , multumesc lui dumnezeu . mi-au facut injectie cu metroclopramid si a zis sa nu alaptez 6 pan la 8 ore...
am cumparat lapte praf, refuza rau, nu vrea deloc. ii dau mar cu biscuiti. o mai aman.
am auzit eu sau chiar se lua asta pentru lapte, sa se mareasca productia??? ziceti-mi va rog ce sa fac. urgent ca astept aici. nu mai stiu ce sa fac. of
va multumesc
cristiana70 spune:
DIANA, ti-am trimis pe PM prospectul medicamentului. Scrie ca e contraindicat in sarcina, dar nu la alaptare, iar fetele care alapteaza au bagat la greu in ele metoclopramid.
cristina mamica de
David (21.12.2006)
dianamizzi spune:
multumesc mult de tot! va pup!
sper sa ma fac bine repede ca asa ma enerveaza starea asta... mi se parea ca nu mai ajunbg acasa. ori de la o gura de mic aseara , ca nu era proaspat. ori de la 2 cani de lapte de vaca de dimineata. apoi mi s-a facut foarte rau . acum cu greata sunt, ma mai strange burta asa.
gata plec. multumesc va pup