Stelute de ianuarie - februarie 2007 (41)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Nu stiu daca am fost suparata, e mult spus ci doar putin bulversata; dar cind ma uit la copilul meu parca trece totul, uit. Si nu m-am certat cu nimeni de aici de la voi de pe forum ci pur si simplu asta am simtit sa spun. Oricum citind nu mi-a venit bine. Dar a trecut. V-am spus ca sunt obisnuita sa fiu luata peste picior si criticata. Important e sa uiti repede si sa poti continua ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat.

Multa sanatate la bebelusi si sa pape tot tot .

loleka de www.onetruemedia.com/my_shared?z=1920c8bbb6cea0dedd5e87&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

LOLEKA, chiar imi pare rau ca intelegi pe dos orice.

Si eu sunt nascuta la sapte luni. Dupa cele patru luni pe care mama le-a putut petrece cu mine, am fost trimisa la bunica care, desi nu vreau sa-i intinez memoria fiindca efectiv am adorat-o amandoi nepotii crescuti de ea, a vrut sa arate ca "se poate" si pana la sase luni m-a transformat intr-un parizer, spre marea incantare a intregii familii. Dupa asta, in afara unei perioade din copilarie (3-8 ani) cand am fost foarte activa si neastamparata, am avut intotdeauna inclinatie spre ingrasare, ceea ce a fost un mare complex pentru mine, ca si fata. Chiar si acum indicele meu de masa corporala e in normal la limita superioara, trebuie sa am grija ce si cat mananac, de pus pun usor iar de dat jos... e foarte greu.

Indiferent ca tu crezi sau nu in varsta corectata a prematurilor, desi am inteles ca esti asistenta medicala, in orice grafic te-ai uita ai vedea ca Dominic e bine cu 5600 grame la o varsta corectata de 3 luni. David a fost mai mic la varsta respectiva, si nu mi-am facut nici un minut griji ca s-ar putea intampla ceva rau din cauza asta. Eu il vad cu ochii mintii un baietel neastamparat si vioi, si nici intr-un caz gras si apatic. Pe de alta parte "achizitiile" de noi aptitudini fizice sunt mai rapide la un copil slab decat la unul gras, care natural se misca mai greu. Am vazut si pozele lui Dominic, nu imi pare un copil slabanog.

Binenteles ca decizia este a ta, a voastra, a familiei. Eu mi-am expus parerea, atat ca mama de prematur, cat si ca prematur umflat cu pompa! Sa stii ca un bebelas stie exact de cati nutrienti are nevoie, iar daca tu ii ingrosi laptele, automat va manca mai putin. Pe de alta parte, nu iti ascund, nu odata mi-am exprimat nedumerirea asupra schimbarilor de marci de lapte pe care le-ai facut, daca a mers bine cu Nan ce-a ros-o pe pediatra voastra sa treceti la altceva? Sa stii ca si neonatoloaga noastra a fost oripilata dupa doua luni de la externare, ca e bebele prea slab, si pe chestia asta i-am zis adio si am preferat sa discut cu doctora de familie care e tanara si are alte conceptii, mai in pas cu vremea.

Cat despre pupatul bebelusului pe gura, aici nu am ce sa comentez, mai ales daca esti cadru medical.

cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

sa vedeti.... catalinooo baga aici capul sa vezi ce scriu... ca e rar dar incep sa cred ca am gresit fata de tine si foartte mult.... asa ca revin sa-mi cer iertare... atunci cand tu plangeai pe aici ca nu accepta copilul mancare, fructe si cu ce mai incercai tu si eu ma bagam ca cea mai desteapta cu sfaturi.... ca de, nu intelegeam de ce la tine nu accepta lingura si la mine manca la lingura de rupea... numai lapte sa nu dai! Uite ca acum vad cum e... sa nu vrea deloc mancare a la lingurita!!! Numai ca la mine Diana nu plange cum descriai tu, cand bagai lingura ci inchide gura, blocheaza buza peste buza si da din cap asa ca rezultatul incercarilor mele de a o hrani... este o masca pe fata ei din fructe, cerale, orezuri. supe... uite de ce au bebelusii pielea catifelata ca daca mi-as pune au atatea bunataturi pe fata - cred ca aveam pielea ca a Dianei! uite ca am ajuns sa stiu si eu ce inseamna si cum te chinuiai tu!!!

Mergi la inceput

Ca sa lamuresc pe toata lumea, LOLEKA s-a suparat pe mine si pe LILI, e dreptul ei.

MIHA, si pe mine m-au stresat intr-o perioada tabelele alea de pe cutiile de formula, ca la varsta cutare ar trebui sa manance atatia mililitri. Asta a fost pana acum vreo patru luni...intre timp mi-a trecut. Daca vad ca piticul creste in lungime si greutate, e vesel, doarme bine, face progrese in ceea ce priveste dezvoltarea psiho-motorie, ce rost are sa ma dau cu capul de pereti? Cat despre urlat si scuipat mancarea, prefer sa-i dau pace, daca nu mananca acum va manca la urmatoarea masa, dar daca uraste acum biberonul si-l vede ca pe un inamic, n-o sa-i fie cu nimic mai simpatic data viitoare.

Mergi la inceput

LIUDA, las' ca si noi suntem la greva de lingura si, in plus, la greva de cereale ca are rosu in gat. Si dupa ce m-am foit de ganduri toata noaptea, am decis sa-i dau totusi antibioticul, caci ii simt si ganglionii umflati.

Mai derutata sunt ca ma doare gatul si pe mine, da' nu cred ca e de la berea de aseara, ca ma intepa si ieri dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

am plecat la chinuri... ora de masa! daca nu vrea supa, fructe si alte alea facute incerc cu un bibe de cereale la biberon cu tetina marimea 100 - poate cumva o mint!
Poate revin mai tarziu

mai nu va mai certati,

Ctistiana - eu macar cu asta traiesc ca idee. poate nu va trebui fie-mea sa tina regimuri peste regimuri... poate asta e felul ei!na ma consolez si eu cu diferite, cred ca din disperare! auziti disperarea e nelinistea aia care o am eu in fiecare seara? ca ziua traiesc cu ideea ca inca nu e tarziu si ma urmatoarea masa - mananca un porc! Si la urmatoarea - zic ca la urmatoarea... si tot asa pana la ultima masa cand - dupa ce adoarme copilul.... ma apuc a "dispera"

pupici
revin dupa lupta cu masa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

quote:
Originally posted by Liuda

fetele neataa!!!
hai sa nu ne certam ca oricum fiecare face cum vrea cu copilul ei si cine vrea il pupa limba-n limba, cine nu, il pupa prin prosop....!!!
Noi doua va pupacim.
Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Fata, am ras cu lacrimi
asa imi pup eu mandra, prin prosop! Ma rog, pe hainute.

Cand vrea sa rada de noi, mama ne tot povesteste cum ne hranea cand ne aducea lesinate de foame de la crese pe mine si pe sor-mea mai mica: cica nu prididea sa ne mestece mancarea ca aveam gurile deschise ca pelicanul. Trecand peste care mi se face cand ma gandesc, cred ca eram tare comice cu gurile cascate si probabil ca aveam si niste ochisori de miloage. Si sa stiti ca nu am avut nicio boala de stomac, am fost sanatoasa tun toata copilaria, rareori m-am stricat la burta si atunci datorita ceaiurilor de slabit. Pai sa il vedeti pe al meu sot, 2 zile din 3 se vaita de burta si cand il cauti are diaree.
Pe gura nu ne-a pupat nimeni cand eram mici, chiar si pe obraz refuzam ca ne era cam sila ca atunci radea mama de noi ca suntem prea simandicoase la cum ne hranea. Dar ce sa ii faci, nu avea blendere, mixere si nici timp pt ca avea servici, ioc bona si 3 copiii mici.

Liuda, acum cateva zile mama ii analiza gleznele fetitei si spunea ca ea a avut grija ca noi sa le avem subtiri. Adica ne punea glezniere in picioare. Acum nu cred ca se mai gasesc. Si m-am amintit ca atunci cand ne-am intalnit am admirat gleznele delicate ale Dianei. de deochi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

BONJURICA

Iar v-ati luat la harta! Unde sunt zilele cand ne plangeam una pe umarul celeilate de picioare umflate si incaltat de altii ca nu mai puteam sa ne aplecam. DU-SEEE!!!

LILI baga o poza cu scaunelul ala sa vad daca e acelasi ca pana faci filme mai va.

CATA URAAAA ai gasit ce iti trebuie. Mare realizare.

LIUDA te astept in weekend la mare sa va revina pofta de mancare

DELFNUTA: eu am un foxterrier care ca orice reprezentant al rasei lui e cam tampit si periculos. SI pe noi mai da sa ne muste din cand in cand. Si mie m-a fost frica la inceput si nu il lasam sa se apropie si plangea saracul (bine statea cu noi in casa) sa vada ce e in camera aia si ce tin eu in brate si ii bag biberoane. Pana la urma l-am scapat odata (din greseala) si a mirosit "chestia aia care chitaia interesant, o fi jucarie" si s-a lamurit ca e human si e membru al familiei. De atunci e disperat dupa el, dimineata trebuie sa il vada sa ii de binete, il linge pe maini (aviz celor cu discutia cu pupatul pe maini , pe picioare, si oriunde daca l-am lasa), plange ala usa de la baie pana cand a fost lasat sa stea in baie cu noi si a luat la apa in cap.
DAR puiul lui a crescut si a inceput sa il traga de blana ceea ce e dus de la plans la maraieli si probabil ca daca nu il desprindeam la timp la dat sa muste. Bine nu compar muscaturile, doar reactiile. Ieri cica stateau in pat toti 3 baietii si nu se stie de ce l-a marait destul de amenintator dupa care s-a dus, l-a lins pe maini putin si s-a dus la barbati-miu sub mana sa il mangaie, o fi fost gelozie. Acum pitt-bulli cica au si ceva fox in gene asa ca ....
In concluzie oricat l-ar iubi si l-ar pazi (era sa il agate pe unul care a trecut prea aproape de carucior) exist undeva ascuns instinctul de fiara asa ca suntem si vom fi tot timpul precauti.
De fapt ca sa explic mai bine firea lui: avem obiceiul sa ne jucam cu el cu carpa. Si asta o facem pana cand i se injecteaza ochii pt ca din acel moment nu mai tine cont si musca tot ce intalneste in cale as aca ne oprim.
Am auzit de multi pitbulli innebuniti dupa copii dar pana la urma tot pitbull e. Concluzia la campii batuti pana aici: imprieteneste-i fara nici o problema si lasa-l sa se apropie de bebe, ca il inraiesti mai mult daca nu il lasi si pe el dar CAUTION ca nu se stie niciodata.

A sa va povestesc ce figura mi-a facut azi BILA (apropo ne-am hotarat sa ii spunem MICKY de la Micky blue eyes). Intai ca a invatat sa se aseze ca o bacanta tolanit in cot si cu picioarele unul peste altul.
Azi dimineata plangea de i se rupea sufletul (si mie) si m-am dus sa vad ce are. Ma duc se aseaza in pozitia bacanta si se uita la mine cu suspine. I-am vorbit putin baiii si a facut o mutrita din care eu am inteles: vreau sa stau cu tine de m-a rupt si l-am luat sa ne jucam impreuna. Cu aceasta ocazie am descperit o noua jucarie:PET-ul de 1,5 l cu ceva apa in ea. (pai bine eu dau cu mil pe jucarii si tu te joci cu sticle de plastic )
Acum l-a luat tati si au plecat la bunica siu eu aveam de gand sa ma dorm dar binenteles ca-s ici pe net.

MARINA eu zic (nu mai stiu daca e data EMMI) ca ne-ncuscrim ca astia cam seamana, ii duce mintea pe amandoi la prostii.

Oau cat am scris, pt toata sapt viitoare cand iar o sa printez
Va pup
O sa incerc sa pun o poza cu bila-bacanta

Mergi la inceput

Apropo de mestecat mi-a povestit cineva o faza: nu stiu unde erau mai multe ia o pauzari si se uitau la tv ca undeva mamele mesteca si dau direct din gura. Si una a comentat ca ce scarbos la care alta: de ce ca e mai igienic asa decat ca al voi, ca nu mai ai bacterii de pe mana

A, si cica nebunii aia de la discovery cu myth busters au facut test sa vada care saliva e mai periculoasa si mai infectata: umana sau de caine. Concluzia : saliva umana era plina de tot felul de bacterii pe cand aia de caine era safe si fara misculoci (aaaa, sterila cum zic astia pe la laboratoare, sa vorbim elevat, adica scriem)

Mergi la inceput

Am si eu o intebare: fetele care congelati mancarea, cum o decongelati?

Mergi la inceput