Atentie pericol pentru copii 2
Raspunsuri - Pagina 2
craita spune:
Cred ca o campanie in presa (centrala si locala) i-ar putea sensibiliza. Dar cum putem face asta?
acina spune:
Mioara sunt socata de ceea ce am citit..
Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/
Cristina_C spune:
Nu-i de mirare ca se poate intampla orice in toboganul ala stupid. Norocul meu ca lui Robert nu-i place. Mergem rar la Mc si, cand mergem, de obicei e plin de copii la tobogan si nu-i place sa se imbulzeasca, plus ca prefera spatiile deschise (fara sa aiba claustrofobie)
Craita, ce mai face fetita aceea, ai mai vorbit cu tatal ei?
ps. Cat despre "gluma" cu hamburgerul dupa gat.... Totusi era vorba despre un copil lovit.
craita spune:
Fetita este bine, se pare ca totusi nu i-au iesit nici analizele proaste, are "doar" umarul inca vinat. Dar nici nu vreau sa-mi imaginez cam cat de tare s-a speriat si ce o fi in sufletul ei. Cu toate ca eu ma raportez la fetele mele care inca nu au 4 ani... La 6 ani cred ca totusi intelegi mai multe si mai bine, ma rog, decat la 3-4 ani...
Eu oricum nu le duc pe ale mele la McD, doar ca ma supara ca dupa ce ca parcurile sunt cum sunt, dupa ce ca nu ai unde sa duci copii, se mai amplaseaza si chestii din astea periculoase. E adevarat, se putea intampla asa ceva si intr-un parc (bataie intre copii), dar acolo macar puteai sa intervii. Casuta respectiva este dintr-un material dur, nu este gonflabila si chiar ca nu incape un adult inauntru... Nu pricep cum au judecat cei care au fabricat-o, iar de cei care au amplasat-o acolo si o tin in continuare, chiar ca nu stiu ce sa mai zic...
Cristina_C spune:
Ma bucur sa aud ca-i bine.
Atata timp cat casuta aceea ramane acolo si parintii isi lasa copiii inauntru, o fac pe riscul lor. Simplul fapt ca nu-si pot supraveghea copii cat "dispar" acolo ar trebui sa-i puna pe ganduri, dar probabil nu se intampla asa des accidente ca sa ia in considerare si posibilitatea asta.
pisigri spune:
ca o "in-viitorul-apropiat-viitoare-mamica" nu pot sa nu ma intreb totusi ce cauta atitia copii, unii atit de mici, la mcdonalds...mincarea este o rusine, se stie in toata lumea ca este atit de uritul si blamatul junk-food...am vazut ca sint acuzati pe-aici americanii ca isi lasa copiii sa manince porcarii si au copii bolnavi si obezi, dar pe de alta parte am vazut ca noi romanii am cazut pe spate cum am dat cu nasul in fast-food-uri...familii care ies duminica la plimbare la mcdonalds...
stiu ca locurile de joaca, mai ales pentru copii micuti, sint rare, prost dotate, murdare, distruse etc. insa...cu sau fara casa groazei, sincer, refuz sa imi invat copilul ca exista macar asemenea "locuri de joaca" ca cele de la fast food-uri. va chinuiti (si ma voi chinui) sa nu mincam prostii pe perioada sarcinii, sa alaptati cit mai mult, sa invatati copiii cu alimente sanatoase...si apoi se da cu bita in balta in locuri de-astea. si asta oentru ca a devenit o moda, si copiii vin de la gradinita urlind ca x sau y a mers la macdonalds sau nu stiu unde, iar parintii cedeaza ca sa nu se simta copilul complexat
anya spune:
Nu-ti imagina ca copiii mei mananca zilnic la Mc. Ajung pe acolo la onomasticile colegilor si prietenilor. Si eu am serbat ziua lor la Mc. De ce? Pt ca in Bucuresti e varianta cea mai onorabila. Acasa - exclus (nu imi permit sa zugravesc dupa fiecare onomastica) iar alta locatie unde sa te coste 3-4 milioane (cu tot cu tratatia parintilor) nu gasesti. Orice gradinita, club, loc de joaca organizeaza de la 7-8 milioane in sus - astea fiind preturile cam acum 1 an (intre timp or mai fi crescut). Asa ca nu ramane decat varianta Mc. In ianuarie stiu pe cineva care a fcaut rezervare pt mai si vazuse in agenda programare facuta pt august!!
Cat despre mancare... brrr, acum o luna la meniurile de copii au fost niste jucarii din Shrek. Am mancat impreuna cu sotul meu "porcariile" si copiilor le-am dat doar jucariile.
Si inca ceva, iarna nu prea ai unde sa duci copiii 1-2 ore sa se mai joace. In varianta Mc costul e de aprox 10 lei/copil mancarea, joaca gratis iar daca te duci la un loc de joaca dai 20-25 lei pe bilet + ce mai iei de mancare/suc.. 40-50 lei/copil. Daca pui o medie de 2 copiii/ familie si vrei sa-i scoti din casa macar 1 data/saptamana...iti mai iei un job
Cristina_C spune:
Noi mergem rar, dar un meniu pentru copii poate arata si asa: chicken mcnuggets sau snitele cu peste , salata verde sau de fructe si apa minerala - safe, nu? Nu trebuie musai hamburger, cartofi prajiti si cola, sunt mai multe variante.
anya spune:
Poate in Germania
In Romania un meniu de copii (la care primeste jucarie, ca de fapt pe copii mai mult jucaria ii intereseaza) contine un hamburgher sau nuggets de pui, cartofi prajiti si un suc - astea obligatoriu. Acum, daca parintele vrea sa "investeasca" mai mult, poate alege o salata (mediteraneana, de cruditati sau de ton ). Salata verde sau de fructe nu exista. Parca am vazut iaurturi de fructe, adr cum ai mei copii nu agreaza dulciurile....
De obicei noi alegem varianta nuggets + cartofi+ suc portocale si le mai iau un sos - pt cartofi. Mi s-a parut cel mai "light" meniu. Nu ca ar fi prea sanatos
ionelaf spune:
multumesc pentru ca ti-ai impartasit problema durerea si acums tiu si eu am un baietel de 2 ani si 3 luni nu urca sus pe topogan dar este asa inocent Doamne am vazut sunt copii de varsta lui care sunt agesivi duri cred ca se nasc cu acest simt animalic duri nu cred ca parintii ii invata
asa i-mi pare rau caci am baiat si e mai rau c-a o fata si ma lovesc de chestia asta aproaope in fiecare zi de ceva agresiv,, si ma sperie ce v-a fi pe viitor ce traume voi uram cu fiul meu
sper sa nu fie asa incontinuare