Atentie pericol pentru copii 2
![](images/user_woman.png)
Scuze ca nu am scos diacriticele, poate ma ajuta vreunul dintre administratori sa stearga subiectul in forma anterioara, acum revin cu mesajul.
Nu vreau sa deschid o dezbatere pe tema aceasta, stie toata lumea in ce tara traim, dar eu m-am inspaimantat si cred ca v-ar folosi sa stiti pentru a nu vi se intampla ceva rau cu copii.
Eu una am fost absolut socata de faptul nu ca asa ceva functioneaza, ci ca se afla in curtea unei firme unde multi parinti isi duc copii sa se joace pentru ca ii considera astfel in siguranta.
Va copiez din articolul citit si va asigur ca este adevarat, intanplarea face ca suntem prieteni cu parintii carora li s-a intamplat:
"CASA GROAZEI
* In locul toboganului a aparut un loc de joaca dintr-un material sintetic dur unde copiii nu pot fi supravegheati si nimeni nu poate interveni daca se Intampla ceva
Toboganul de la Mc Donald's s-a dus. In locul lui, a aparut o casa dintr-un cauciuc dur si plastic, stralucitoare ca in basme si misterioasa. Toata lumea e incantata. Intra copilul inauntru si dispare intr-un hau pe care parintii nu-l vad, nu-l pot controla si unde nu au nicio posibilitate sa intervina. Bineinteles, regulamentul de functionare a casei absolva firma de orice posibila vina. Acolo scrie ca doar parintii sunt responsabili de comportamentul copiilor. Au voie sa intre in acest loc de joaca micuti cu varste cuprinse intre doi si zece ani. Cate doi in tunel. Si iata ce s-a Intamplat miercuri seara, in jurul orei 21,00.
Mic si violent
Fata mea in varsta de sase ani si jumatate e un client fidel al locului. Si-a dorit foarte mult sa se joace in noua casa-surpriza. A intrat si, la un moment dat, un copil de trei ani aflat undeva in interior, la Inaltime, a lovit-o, a tras-o de par si a muscat-o de omoplat in asemenea hal incat a ramas cu carnea in gura! Sotia mea a incercat din rasputeri sa salveze copilul, singura posibilitate fiind sa bata in peretii "casei", iar gardianul a facut acelasi lucru, spunand neputincios ca nu are cum sa intervina. Si alti parinti ar fi vrut sa puna capat calvarului, vazand printr-un ochi de plastic un copil plin de sange, cerand cu disperare ajutor, dar nu aveau nicio posibilitate de interventie pentru ca In interiorul casei copiii sunt absolut singuri, sunt In locuri intunecoase sau complet opace si nu se poate nici urmari ce fac si nici interveni din exterior, intrarea ca si tunelele fiind construite doar pe masura unui copil. Nu are rost sa comentam faptul ca mama copilului salbatic, in loc sa-l educe, pentru ca, si la trei ani, acesta poate primi o educatie, a sarit la bataie si doar interventia gardianului a potolit spiritele. Sigur, mama plina de aur s-a urcat intr-un Mercedes ultimul tip si a plecat nonsalanta. Dar asta e o alta discutie... Ramane intrebarea copilului meu: "Tata, au aparut canibali in Galati?"
Parintii - pe propria raspundere
Asadar, ne-am deplasat la Mc Donald's si am constatat urmatoarele. Acea casa este un loc de joaca, asa cum spuneam, extrem de periculos care poate deveni un loc al groazei. In discutia pe care am avut-o cu actualul director, domnisoara Maria Bejan, dumneaei Imi spunea ca acest tip de loc de joaca se gaseste la toate restaurantele Mc Donald's din Romania. Problema e foarte simpla: copilul, odata intrat acolo, nu mai poate fi urmarit, habar nu ai ce face si se poate intampla orice. Mai mult, din exterior, un adult nu are cum sa intervina. Imaginati-va ca este un copil mai putin educat sau violent din fire, sau care pur si simplu nu-si da seama ce face si il agreseaza pe un altul: nu exista nicio forma de interventie. Sau unui copil i se face rau in tunel - parintele nu are cum sa stie ce se intampla cu copilul lui, si il tot asteapta la iesire, cu ochii in soare. Cei care au dat aprobarea pentru astfel de case au intrat in incinta? Pe unde? Ca prin orificiul prevazut, un adult nu are loc. Ori s-au uitat doar la schite? Oricand, in orice moment, un accident sau chiar o nenorocire se poate intampla. Copiii sunt tentati sa se joace acolo, dar parintii trebuie sa stie ca, in interior, acestia sunt, pur si simplu, la voia sortii. Se poate intampla orice. Pe de alta parte, faptul ca doar parintii sunt responsabili de educatia copiilor este iarasi o treaba parsiva. Poate chiar parintele nu este educat! Si de ce firma nu are nicio responsabilitate, din moment ce locul acesta de joaca e In curtea ei?! Si nu In ultimul rand Intrebam OJPC daca a fost pe acolo... Si o ultima Intrebare: poate fi pus semn de egalitate Intre un copil de doi ani si unul de zece, ca sa-ti permiti sa Ii lasi pe amandoi nesupravegheati Intr-un spatiu Inchis si Intunecat? Ar mai fi multe Intrebari, ca de exemplu: cum ne pregatim copiii pentru viata, ce jocuri Ii Invatam si asa mai departe. Deocamdata atat, dar sa fie limpede: In locul inofensivului tobogan dela Mc Donald's a aparut un loc de joaca al groazei. Parintii Isi trimit copiii acolo pe propria raspundere."
Raspunsuri
Eliza5 spune:
Mioara, iarta-ma dar nu pot lua in serios povestea asta cu "a muscat-o de omoplat in asemenea hal incat a ramas cu carnea in gura"..
Probabil in mare ce se spune acolo e adevarat, dar de aici pana la imaginea cu copilul plin de sange si lipsit de aparare in fata unui pusti de 3 ani...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Eliza - spun doar ca sunt copii care nu stiu ce sa faca in fata violentei, nu au fost instruiti sa se bata si nu stiu cum sa se apare decat cerand sa fie lasati in pace. Rari acesti copii, dar sunt !
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
nu merg la Mc Donald's, dar am trait o senzatie de neputinta - legata de acele topogane acoperite, sub forma de tub, la care se ajunge prin alte tuburi - labirint.
intrasera acolo mai multi copii, si Vladu' meu (2 ani si 9 luni) nu mai iesea (el e excesiv de amabil, ii lasa pe toti in fata).
am strigat, si daca nu aparea ma bagam dupa el (pe jucaria aia scrie sa nu depasesti 70 de kg, asa ca ma incadram, nici foarte inalta nu sunt, asa ca...)
repet, nu stiu cum arata noile case de la M Donald's, dar nu l-as lasa acolo daca nu pot interveni la nevoie.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Mioara, iarta-ma dar nu pot lua in serios povestea asta cu "a muscat-o de omoplat in asemenea hal incat a ramas cu carnea in gura"..
Eliza nu citisi tu bine. Fiind la McDonalds, fata avea un hamburgher dupa gât
![](icon_smile_big.gif)
Gabi_K spune:
Eliza, fata mea are acum 18 kg, la 5 ani... si daca o impinge un pitic de 2-3 ani mai bine zidit, ea pica. (sa-l fereasca sfantul pe acel copilas ce ar face Lili cu el dupa ce se ridica)
Intr-adevar la Mc nu-i poti urmari pe copii, si ceea ce e si mai grav, copiii mai mari de 8 ani si 1,40 se urca pe tevile alea din exterior, mi-e groaza sa nu cada careva pe micuta mea... asa ca nu prea mai mergem:(
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
Treaba e cat se poate de simpla :nu ii mai lasat la Mc. Noi nu mergem deloc,de ce am merge? Mancarea proasta si loc de joaca inchis. Sunt si alte spatii de joaca mai bune. Oricum eu sunt de principiul sa nu imi las copilul nicaieri unde nu pot ajunge la el in caz de ceva. Si sa nu imi dispara din fata ochilor.
Oricum daca e asa , acele tobogane de la Mc nu mi se par deloc ok. Nu ar fi trebuit aprobate , nu e deloc ok sa nu poti sa intri dupa copil. Daca i se face rau acolo, cum il scoti? Chiar ma mir cum de s-au aprobat astfel de jucarii negandite.
http://www.copaculdehartie.ro
craita spune:
Si eu l-am intrebat azi pe tatal copilei cum a fost posibil, mai ales datorita diferentei de varsta.
Mi-a raspuns ca a fost pe de o parte vina lor, a parintilor, ca au invatat-o sa nu se bata, pe de alta parte, mi-a spus ca spatiul era atat de mic, ca ea era langa cel violent , in dreptul lor era un volan de jucarie , din spate veneau alti copii si a fost prinsa intre volan si un geam de plastic, fara sa se poata misca, deci riposta, in fata celui care avea mai multa libertate de miscare.
Pe de alta parte, nu stiu daca mi se poate lua in nume de rau ca spun, dar baietelul facea parte dintr-o minoritate foarte cunoscuta noua tuturor.
Eu una nu stiu personal ce sanse as avea intr-o lupta cu un copil de genul acestuia si evident cu educatia aferenta, de sa zicem, cam 10 ani.
Pana la urma poti sa nu crezi, cu toate ca revin, tatal mi-a coleg de servici, si chiar nu bate campii, chiar daca personal nu am vazut copilul, acesta a fost la spital pentru analize. In sensul ca celalalt putea avea hepatita sau chiar mai rau, deci s-ar putea eventual transmite. Daca doar ii dadea o palma sau o scuipa nu cred ca ar fi fost nevoie de analize...
Oricum nu asta e problema. Poate intra si un singur copil, cum a inceput sa fie regula la respectiva casa incepand de azi, datorita evenimentului de aseara, dar poate se sperie de intuneric, sau i se face rau, cum il scoti de acolo, daca un adult nu poate efectiv intra? Chemi pompierii? Pai asta e normal?
Poate nu vi se pare la fel de grav ca si mie, dar eu sunt cu sufletul impacat ca cel putin v-am avertizat. Chiar nu stiu daca mie mi s-ar fi parut periculos sau nu la prima vedere. In general sunt o mama destul de nebuna si vad pericole la tot pasul, dar de exemplu mi-am dat fetele in bungee jumping la mare chiar daca mi-a stat inima pana s-au dat jos... Incerc sa nu le fac sa se sperie din orice daca ma sperie pe mine…Nu stiu ce sa zic, dar mie se pare OK sa ne informam reciproc de astfel de cazuri. Pana la urma nimic nu e mai important decat siguranta copiilor nostri.
clauditzadennis spune:
Am citit si m-am ingrozit!
Mioara, multumim mult de tot pentru informatii, e bine sa stim de ce sa ne ferim!
Eu nu prea-mi duc copilul la Mac, dar acum e clar ca o sa studiez mai atent spatiile inchise in care va intra de acum incolo sa se joace. Am citit aici chestii la care nici nu m-am gandit pana acum, aveam senzatia ca daca un spatiu e special pentru copii, e oarecum safe...
Doamne-fereste!
spic de grau spune:
Am patit-o si noi la Mac, aici in Franta.
La fel - casuta intortocheata, tu ca parinte nu stii ce se intampla. Scrie ca e voie ptr copii de la varsta de 3 ani. Era ok ca si varsta.
David intra - mai erau si alte 2 fetite care se jucau, mai maricele (6-7 ani).
La un moment dat, ele pleaca si ramane al meu singur. Numai ce-l aud la un moment dat urland ca din gura de sarpe.
Eram si eu si sotul langa casuta - unul striga la copil de la intrare, celalalt la iesire...copilul era undeva inauntru ca nu se vedea. Si urlete...Numai bine sa o iei razna tu ca parinte..
Nu am mai citit cate kg suporta jucaria, am intrat prin tunelele respective dupa el (noroc ca sunt micuta de statura si am incaput). L-am gasit undeva in mijloc, atarnat intre 2 nivele.. Pana atunci il ajutasera fetitele sa urce, ramas singur, nu a mai reusit - de unde sperietura lui ca nu ajungea cu piciorusele jos, si nici sa urce mai sus nu reusea si ramasese atarnat.
Zici sa nu il lasi..dar ce sa faci, ca astia se aseaza langa toate supermarket-urile, si copii recunosc sigla de la distanta..si tine-te plansete daca treci pe langa "tatofi tijitzi" (adica cartofi prajiti.. mama lor de cartofi, ca nici nu ii mananca - 2-3 daca ia! ptr el importanta e jucaria + joaca
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
anya spune:
Si eu am patit-o cu cel mic. Are 1 an si 9 luni si nu reuseste sa urce singur treptele de la topogan, asa ca l-am lasat linistita sa se invarta in spatiul delimitat din jurul topoganului, timp in care fratele lui mai mare era in tub. La un moment dat -dispare copilu' cel mic. O fetita mai mamoasa s-a miluit de el si l-a ajutat (impins/tras) sa urce treptele. Nu va spun ce mi-a tremurat inima.L-am trimis pe fratele lui (care nici el n-are multa minte la 4 ani) sa-l ajute sa coboare. Noroc ca cel mic nu s-a speriat si a colaborat, asa ca a ajuns cu bine jos.
Nu am putea face ceva ca cei de la McD. sa scimbe topoganele cu unele mai normale?