*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (3)
Raspunsuri - Pagina 15
alynta27 spune:
Acusica mergem la plimbare!
Cum si cat da-ti calciu carbonic la bebe???
Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
David
Poze burtica
Pozele mele
poohy spune:
Sonia, Kay
Lilly_love, bine ai revenit! Nu ne speria, la ce trebuie sa fim atente noi cele cu bebei nascuti in Municipal? Fetita mea mai stranuta din cand in cand, mi s-a spus ca e normal, mucisori avem cate unul ratacit la 2-3 zile si nici racita nu a fost pana acum (6 saptamani)
In legatura cu bubitele, si Manu a avut rau de tot (au trecut saptamana asta, sper sincer sa nu mai revina asa puternice ca sunt groaznice - insa mi-au zis sa ma mai astept)
Noua ne-au trecut cu bai de amidon si crema emolienta sebamed. Intai s-a format in locul bubitelor o crusta groasa, ca si cand ar fi fost arsa pe fata (de la baitele cu amidon). De sambata seara am dat cu crema sebamed pe crusta si pana miercuri-joi i s-a curatit fetisoara.
Am ajuns si la un dermatolog vineri - si nu mai avea nimic. El ne-a zis ca nu poate fi vorba de alergie la lactate sau dermatita atopica daca a trecut asa de rapid - sper sa fie adevarat.
A dat ca alternativa la baile cu amidon care formeaza crusta crema atoderm sau lipikar - dat pe tot corpul zilnic dupa baie pentru intretinere.
Eu zic ca mai bine mergi la pediatru (sau dermatolog daca te ingrijoreaza rau) sa iti dea o opinie avizata. Parerea mea e ca si daca sunt doar de la caldura, trebuie luate din pripa sa nu ajunga asa cum au fost la Manu (sau poate tu nu esti asa de panicoasa ca mine)
Alynta, mie pediatra (doctorul ei de familie) mi-a zis sa ii dau 3ml/10 zile pe luna. O alta pediatra mi-a zis ca nu am de ce sa ii dau calciu.
I-am dat cu lingurita inainte de masa ca Manu e o fomista si mananca pana si calciu de foame (ba se si linge pe buzite). Cand nu ii era foarte foame nu am reusit sa i-l dau in nici un fel - nici cu ceai, nici simplu
Carrie, multa sanatate pentru galusca mica! Si fetita mea a inceput sa doarma bine noaptea de o saptamana, sper sa nu o deochi
Cand citesc cat de maricei sunt bebeii vostrii la 5-6 saptamani mi se pare ca asta mica a mea e o piticanie, si inainte sa citesc mi se parea grasuta!
Noroc ca am citit si la mamici de martie-aprilie de bebeii lor de 4 luni la 5-6kg, deci a mea la 6 saptamani cu 5.030kg nu e chiar atat de micuta!
La Multi Ani Dideip!
La Multi Ani Diana (cu intarziere)
Anca de Manu
din burtica
asa cresc eu
miniuta spune:
poohy, zici ca manu e o piticanie???? david are maine opt saptamani; viner am fost special pt cantarit la dr si avea 3920 kg. eu am fost inca super incantata ca s-a ingrasat asa de bine!!! nu te mai panica deci!
fetelor, va multumesc pentru informatiile legate de constipatie. inca nu am scapat de ea definitiv, dar am gasit un remediu sa ii inmoi cachitul. dr mi-a zis ca am voie sa ii pun lactuloza in lapte, de doua ori pe zi, si azi a facut (provocat, ce-i drept) moale. poate o sa reuseasca sa faca si singur in curand.
acum am o alta dilema. nu mai accepta nici un ceai, si aici e f cald....asa ca ieri i-am pus un varf de cutit de fructoza in ceai si asa l-a baut. acum ma mananca grija....o fi f rau??? chiqui, tu spuneai ca ii pui o linguritza de zahar in ceai ca sa il bea??? offf, cu asa un bot de carne in mana mereu ma intreb daca o fi bine ce fac....o sā ma manance grijile. si imi dau seama de fiecare data ca sunt nerecunoscatoare si exagerez, gandindu-ma la kay si la sosonica ei!!! (ma gandesc mult la voi si ma rog sa se intample o minune!!!).
nu in ultimul rand LA MULTI ANI! dideip si diana, sa fiti fericite si implinite alaturi de puiutii vostri si de restul familiei.
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
Pepsi spune:
carrie, nu mai cintari fata in fiecare zi, asteapta 46 ore de fiecare data. cu refluxul mai bine vezi un medic. sanatate multa
poohy, ma bucur f tare ca a scapat manu de bubite.
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Sobi spune:
Kay, ne pentru micutia Sonia!
La multi ani pentru Paula-didiep si pentru Diana!
Poohy, ti-a venit bouncer-ul rainforest? sa-i faci o poza lui manu in el...bine ca a scapat micuta de bubite.
in rest nimic nou la noi, saptamana asta care vine avem control la 2 pediatrii ptr ca implinim o luna si vreau sa ma asigur ca totul e in regula cu asta mic.
Florentina Roman spune:
Miniuta, eu indulcesc ceaiul cu glucoza, o lingurita la 100ml. Nu e indicat sa dai zahar la bbei asa mici, nici miere...
Carrie,bble meu a plans(ce plans...a urlat de am trezit tot blocul) azi la cateva minute dupa ce a mancat si chiar dupa ce a ragait. M-am cam ingrijorat la povestile tale despre refluxul ala... Tu cum ti-ai dat seama? Ce tratament ati luat?
Cum e calciul carbonic? Eu am dat la copii pana acum ca gluconic...
Poohy, am citit in cartea lui Capraru ca 5ooog au copiii la 3 luni! Uneori mie mi se pare cam depasita...
Si al meu avea tot 5000g la 6 spt si 60 cm, a facut si dungulite pe la picioruse, mi-e drag de nu mai pot...
Si mi-e dor de Tudor, ca l-am trimis ieri la bunici pana in august...incepuse si el sa se mai razvrateasca, nu ne mai asculta, daca-i spuneam sa vorbeasca incet parca intentionat vorbea mai tare, daca vedea ca bb doarme, dadea tv mai tare etc.
Dideip, la multi ani!
La multi ani, Diana!
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
Pepsi spune:
la multi ani dideip si diana, multa fericire si sanatate!
nici o veste despre micuta lui Kay?
aici nu se da calciu la bebei, doar vitamina D ptr bebei alaptati, cei care iau formula nu se da nimic ca formula este suplimentata de vitamine si restul.
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
michigan spune:
intru mereu sa vad daca mai stiti ceva de sosonica
in rest, nu stiu, nu stiu ce pot sa spun despre copilul meu decat ca nu stiu cum sa-i mai multumesc lui dumnezeu ca este sanatos si voios
multa putere si curaj kay
Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte
chiquitita spune:
miniutaeu ii pun debridat in ceai ca sa rezolv si cu constipatia. Am pun o data o lingurita de zahar dar apoi nu am vrut sa ii mai pun.
Chiqui + Livia (08.06.2007)
chris27 spune:
Ultima data am primit mesaj de la Kay aseara...Nu eram in oras,asa ca vi-l scriu si voua acum;"A respirat singura 2 ore,dar a obosit ,asa ca e iar la ventilator.Nu mai are febra si e mai viguroasa.Face progrese,dar nu ma entuziasmez.Pupam cu drag!".Doamne-ajuta !Noi am fost plecati la iarba verde cu cortul de vineri pana azi...Numai ce ne-am cumparat un cort imens,ne-a trebuit o ora si ceva sa-l ridicam...E foarte,foarte mare si frumos...dar greu de facut...Dafnica a fost tare cuminte...aproape nu am simtit-o...Pt ziua de vineri,am dus mancare facuta de acasa,in caserole de plastic ,inchise etans si incalzite la microunde chiar inainte de-a iesi pe usa.Am avut ardei umpluti,ciulama de ciuperci,ciorbita si tort de mere cu frisca...Ieri am facut,pe disc,carnatei proaspeti(melcisori),carnita,mici...luate de acasa congelate...Ah si sa nu uit de cartofii prajiti pe disc(deliciosi)...N-o sa va vina sa credeti ce am patit aseara,cand stateam linistiti la foc...a venit vulpea la noi...si nu a mai vrut sa plece nici dupa ce i-am facut pachetel cu mancare(intr-o punga,am pus ofranda pentru ea)...Mai putin si ne calca pe patura;imi pare rau ca nu i-a facut al meu poza...nicicum nu scapam de ea...Mi-am luat copiii in brate,ma temeam sa nu fie turbata...ca nu-i normal asa comportament la vulpe,sa nu fuga de om nici cu faclie aprinsa aruncata dupa ea,nici luminata cu lanterna...Ne-a dat tarcoale 2 ore pana am stins focul si-am intrat in cort.Nu suntem la prima experienta cu vulpea,am mai vazut una acum un an,era pe masina si cauta de mancare,dar atunci a durat totul vreo zece secunde...am zis ca bine ca nu m-am trezit eu sa merg la baie,ca daca i-as fi vazut ochii asa pe intuneric...as fi zis ca-i Satana si-as fi facut atac de cord...
Album foto | Slideshow
excursie