Mamici de septembrie-octombrie 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Nana si eu tot pt allways pledez, cu cat mai multe picaturi!
Dani, nu stiu, si eu am fost excesiv de sensibila in sarcina cu gatul. Incearca miere cu lamie cat de multa! Sanatate!

Eu am avut un soc, ce umflat mi-e piciorul drept! Nu mai intra in papuc! Ce kestie.....

Gabriela 30+ Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Buna!Am citit, am luat notite, ba pe foi, carnetele sa vad cum ma descurc cand o trebui sa aleg.Ce mi-a atras atentia e faptul ca cica nu se folosesc produse cosmetice in prima luna, dar la baita cu ce se spala bebe? (nu folosim sapun, sampon ).Si altceva acum se mai face tot asa baita in fiecare zi la bebe,ca am mai citit diverse pareri ca nu s-ar mai recomanda, ca apa nu e prea buna usuca pielea bebelului? Voi ce stiti?De mine nu mai zic nimic, va las sa va bucurati de cumparaturi ,pregatiri. Poate intr-o zi mai buna. In rest, spor la treaba ,la cusut scutecele!Myral31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Nana, tampoanele pentru sani sunt de la mai multe firme. Exista unele mai ieftine, dar si unele dublu sau chiar triplu la pret. Eu le stiu pe cele moderate, pe cele scumpe nu le-am testat... Eu am de la Sanosan, Jhonson si Bella. Cele mai bune mi se par alea de la Jhonson's baby. Nu au nimic din celofan. Arata ca niste tampoane intime in forma de disc si au o bucata cu adeziv, care se lipeste pe sutien. Sunt practice si usor de montat... Hihihihihi....

Bebe Yannis in evolutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Dani, Gabriela, Annisia si va multumesc de sfaturi!
Myral, in legatura cu folosirea cosmeticelor in prima luna, chiar acum citeam si eu ca nu se folosesc cosmetice, e prima oara cand aud asta sincer, iar cine spunea, a zis ca medicul i-a reomandat numai vitamina A uleioasa. Eu o sa intreb moasa la momentul respectiv si va spun atunci.
Pana atunci, o sa imi intreb finutza,a carui pui face azi 1 anisor, deci e recenta treaba, ea cum a procedat de cand s-a nascut Beea. Mai exact, ce a folosit ea in prima luna. Dar daca-mi amintesc eu bine, Beea s-a nascut pe 11 iulie iar noi pe 15 iulie am ajuns in Ro si stiu ca m-a rugat pe mine sa-i caut sapunel Sanosan si crema de corp tot Sanosan ca ea nu putea iesi din casa, iar cele Nivea nu-imergeau.

Nana, 30+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Buna fetelor!

Nana, si mie mi-a zis o mamica ca neaparat sa nu folosesc nici un produs in prima luna pt bebe. O sa intreb pediatra. Referitor la pediatra, mie mi-a recomandat doctorul de familie o pediatra din aceeasi policlinica si vreau sa ajung la ea luna aceasta sa intreb una alta, ce produse sa cumpar pt bebe sa am acasa cand vin de la maternitate.

Scutece din finet am vazut in Carrefour Orhideaa, o sa iau si eu data viitoare cand trec pe acolo. Dar nu pentru infasat, ci pentru alte intrebuintari.

Mami25, restaurantul este Trattoria din sos Nordului, langa bariera de intrare cu masina in parcul Herastrau-zona cu Roata Mare.Cum intri pe Sos Nordului pe la Ambasa Chinei, mai sunt vreo 200 m.

Azi am fost pe la servici sa imi duc concediul si sa imi aranjez lucrurile, intrucat se vor muta intr-o noua locatie. Am trecut si prin Unirii-imi cautam niste papucei, ca au inceput sa mi se mai umfle si mie piciorusele din cand in cand, dar nu am gasit. Am luat doar pentru sot un tricou.

Mandarinutza 31+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Bun, deci o sa iau si eu tot de la Avent, daca sunt testate si incercate de tine.
Merci mult, Dani, de pont!

Despre absorbantele groase si bune, nimic, nimic?
Cred ca o sa caut la Libresse, ca in liceu cu astea ma intelegeam bine, insa nu stiu cate picaturi tre sa aiba ca sa fie si ptr noapte. Parca 4 sau 5 picaturi, nu?

Nana, 30+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Nana,si mie imi plac tot Libresse,dar nu am gasit intotdeauna,asa ca am luat Allways,prin care mi se pare ca nu respira bine pielea si m-am trezit cu iritatii de la ele.Alea de noapte cred ca au 5 picaturi.
Ce bine e acum,fara 'fericirea' lunara,mai ales pe caldurile de aici!

Dana 27s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

EU cand am zis de produse cosmetice m-am referit la creme, lotiuni, uleiuri de corp. Gelul de dus l-am folosit inca din maternitate (cand mi-o spalau asistentele la chiuveta, inclusiv pe caputz). SI baita in fiecare zi i-am facut, desi e adevarat ca a avut pielicica foarte uscata vreo 2-3 luni. Dar si cu sapunul/gelul de dush nu trebuie exagerat. Nu sapunesti copilul sanatos pe tot corpul, ca normal i se usuca si lui pielicica. SI apoi unde sa se murdareasca atat de rau un bebe mic? Manutele, funduletul, organele genitale si in rest in jurul gatutului (unde-s multe cutisoare si transpira mai rau), acolo trebuie insistat.
Bee 26+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

gabriela am luat cateva guri de miere cu lapte cald.nu pot manca lamaie,deja mi s-a facut gura punga numai cand mi-am adus aminte...bbbrrrrr
cu picioarele umflate,slava Domnului ca nu am probleme.am un ulei din tara de la hemel si ma dau mereu cu el dupa ce imi tin picioarele in apa fierbinte cu sare mare.

si mie mi-a zis moasa sa nu prea folosesc sampon,sapunele sau geluri ptr. baie cand bebelusul e micut.a zis sa il curat mereu cu sevetele umede si sa ii spal funduletul cu apa simpla apoi sa il dau cu crema daca este nevoie.oricum o sa mai vb. despre asta cu moasa si o sa va zic si voua.

nana puiutului finutei tale

danielle 29+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Uffff! tare frumos le mai spui tu Bee.... Imi si imaginez: eu spalandu-mi bebelasul....uau!

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu in prima luna am folosit sapun de bebelus la baie (nu era cine stie ce marca, parca Nivea), crema bepantene pentru fundulet si pentru zonele unde se mai oparea (gen axila), apa de la robinet si atat ca par in cap n-avea, deci sampon nu mi-a trebuit (de fapt cred ca pe la 6 luni mi-a trebuit sampon!!)

Ulei de corp nu am folosit pentru ca se irita de la el (nu stiu de ce).

Ser fiziologic pentru nas si pentru sters urdorile de la ochi, forfecuta de unghii cu varfurile rotunjite (musai!!), pompita de muci mica, manuala (arata ca o para de cauciuc, dar e mai mica decat o para), ma rog, copilul meu fiind alergic avea secretii nazale mai abundente.

Uneori bebeii mici fac niste puncte albe pe fata si pe corp, ca niste cosuri, se fac mai ales de la caldura, in cazul lor se recomanda pudra cu baneocin parca (???), eu nu am folosit-o la al meu pentru ca mai rau ii apareau de la pudra aia, am observat ca ii trec mai repede daca il las la "aer", adica mai dezbracat.

Tampoane eu nu am putut sa suport. Mi-am confectionat singura tampoane din vata si fasa de tifon... cred ca vreo doua luni. Tampoanele astea au stratul de suprafata din ceva care seamana cu plasticul si eu nu le puteam suporta.

Tampoane de sani... eu din pacate nu am avut nevoie, ca am pierdut repede laptele.

Servetele umede am folosit de la pampers. Acum, va mai spun ceva, sa nu ma injurati, dar eu as incerca intai cosmetice din gama medie inainte de ma ma "arunca" la alea scumpe. Ca s-ar putea sa ii mearga super bine si cu creme mai ieftine si intr-un an de zile se simte la bani. Si daca incepi sa aduni: pampersi, cosmetice, lapte praf, mancare diversificata, cereale speciale pentru varste mici, ceaiuri, medicamente, etc...observi ca un bb costa ceva.

Andries

Mergi la inceput