*Gravidute&Mamici de IASI (3)*
Raspunsuri - Pagina 18

ghinetz spune:
Bine ai revenit Nonna!
Sa creasca mare Andrei. Si sa fie un mancacios. Persevereaza cu lapticul... va fi bine. Eu am reusit sa-l fac sa suga abia la 8 zile de la nastere. Asa ca...se poate.
Da, copiii sughita si stranuta. Asa, fara motiv (sau, ma rog, fara motiv de ingrijorare). Incearca sa profiti cat mai mult de ajutor in casa, chiar si pentru a sta cu Vlad. Si eu apelez la mama si nu ma ami dau asa voinica. Adica...spal, calc, dar totul doar strict necesar. Stefan sta muuult afara cu sotul. Deocamdata nu s-a manifestat ciudat fata de Victor. Incerc sa-mi fac timp si pentru el si il solicit sa ma ajute ori de cate ori e cazul.
amironeanu, la programul pe care l-ai avut in prima luna ma intreb cand/daca mai dormeai. Cred ca ti-a fost greu. Nu stiu de ce trebuia sa te mulgi dupa alaptat. eu il las pe Victor sa "stoarca" el tot dintr-un san. Deocamdata la o masa ii e suficient un san. la cealalta altul si tot asa. Cat despre ragait...stiu importanta, dar nu as putea sa stau 1 ora cu el in brate pentru nimic in lume. Copii alaptati la san nu inghit asa mult aer si... Stiu si eu, poate nu procedez bine, dar daca in 1/4 de ora nu ragaie il pun in patut si... doarme, fara probleme.
Alina, daca il alaptezi, de ce ii dai ceai? Stiam ca nu mai e cazul, laptele de mama e si apa si mancare pentru bb. Si apoi eu mai am un "cui" pentru asa zisele ceaiuri-praf. (asa e acest Baby Calm, nu?) Daca e musai sa-i dai ceva sa bea, de ce nu-i faci ceai de chimion, sau macar ceai pt colici de la Plafar. Nu trbuie indulcit, iar prafurile astea...nu stii ce contin. Ma rog...mi-am permis o opinie
mexxa, da si cand scapati de dintisori, adica cand vor fi iesit ce bine va fi. Voi...ca voinicul din poveste: "patru/sapte dintr-o lovitura"!
Azi am iesit prima oara afara. cam jumatate de ora, o plimbare scurta in carut. am mai fi stat, dar se parea ca vine furtuna. nu a mai venit, dar tot bate vantul. Eu dorm in camera cu Victor si tinem toata nopatea geamul deschis. e mai bine in ultimele zile si sper sa scapam de canicula. Vreau o ploaie mareee sa stau sa ma ude pana la os!
Hai ca va pup. Am scris cat pentru o saptamana. Baietii mari sunt la plimbare, iar cel mic doooarme dus!
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Nonna76 spune:
Buna!
Nu mai tineam minte cita bucurie poate sa-ti aduca nasterea unui copil.
Nu ma mai satur sa ma uit la puiutii mei. Acum sunt doar cu cel mic (doarme dupa ce a papat)iar cel mare e la bunica , tati e in Iasi dupa certificatul de nastere.Nici o satisfactie nu cred ca e mai mare decit aceea de a fi mama.
Oana , ai avut dreptate, Andrei a inceput sa suga bine de ieri, deci din a opta zi ca si Victor. Probabil copilutii nostrii sunt nascuti mai devreme si de aceea au supt mai greu. Asta noapte s-a trezit o singura data sa manince dar eu il alaptez la cerere nu ma stresez cu orele ca la vlad.
Ne bucuram amindoi ca suntem acasa si mai ales ca e mai racoare(asta nu stiu pina cind).
V-am pupat si bucurati-va de vreme pt o plimbare-noi suntem cam micuti si mai asteptam o saptamina.
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

ghinetz spune:
Nonna, nu-i asa ca e infinit mai usor la al doilea copil? Eu personal refuz sa ma ami stresez din orice. La Stefan imi faceam griji si de grimasele lui, de ce se incrunta, de ce scoate limba. Acum mi-e sa nu trec in extrema cealalta. Refuz sa ma mai gandesc la ce " e normal" sa se intample. Am spus ca il las sa se dezvolte in ritmul lui. Sa faca kk cat de des vrea, sa sughite, sa stranute, sa manance cat si cand vrea.
Cristina, multumim si pentru informatiile legislative. Mentionez - acum am aflat, s-a intros sotul de pe drumuri - ca pentru Alocatia pentru copii nou-nascuti trebuie sa mearga mama personal. (nu stiu cand am sa merg; ca daca o sa vrea bb sa pape in timpul respectiv, ce fac?)
Si...poate stie cineva: pentru Alocatia de stat se depune tot atunci cand depui pentru CIC? Sau poti si inainte?
Of! Birocratia asta!
Oana, Stefan si Victor

mexxa spune:
quote:
Originally posted by ghinetz
Nonna, nu-i asa ca e infinit mai usor la al doilea copil? Eu personal refuz sa ma ami stresez din orice. La Stefan imi faceam griji si de grimasele lui, de ce se incrunta, de ce scoate limba. Acum mi-e sa nu trec in extrema cealalta. Refuz sa ma mai gandesc la ce " e normal" sa se intample. Am spus ca il las sa se dezvolte in ritmul lui. Sa faca kk cat de des vrea, sa sughite, sa stranute, sa manance cat si cand vrea.
Cristina, multumim si pentru informatiile legislative. Mentionez - acum am aflat, s-a intros sotul de pe drumuri - ca pentru Alocatia pentru copii nou-nascuti trebuie sa mearga mama personal. (nu stiu cand am sa merg; ca daca o sa vrea bb sa pape in timpul respectiv, ce fac?)
Si...poate stie cineva: pentru Alocatia de stat se depune tot atunci cand depui pentru CIC? Sau poti si inainte?
Of! Birocratia asta!
Oana, Stefansi Victor
Pt alocatia de stat poti depunde actele imediat ce ai intrat in posesia certificatului de nastere a copilului.
Pentru alocatie poate face si el cererea...singurul lucru care este e ca parintii trebuie sa fie casatoriti...daca nu mama da o imputernicire tatalui.
Pupici
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
, mamica de

kriss79 spune:
Simo, pun de acum pentru tine!!!
Sunt obosita, am stat 4 ore si ceva in Tribunal..vreau acasa in patut, la tv si la AC
Burtik
Cristina 27+

mexxa spune:
Buna dimineata...
Gravidute si mamicute va invit la un pahar de lapte, sau cine bea o cafeluta...mai avem si 3&1..:)
Cam liniste pe aici....se pare ca in dimineata aceasta nu va dati trezite...
Pupici si pun totul la termos sa se pastreze caldut pana va treziti voi somnoroaselor.
, mamica de Sebastian-Mihai ( 10.09.2006 )

ghinetz spune:
mexxa, un pahar cu lapte nu refuz, dar daca pui alaturi si o tartina cu dulceata.... La cafea spun deocamdata pas.
Referitor la informatia de ieri: rectific. Nu e nevoie sa mergeti personal la alocatie, decat daca sotul nu se descurca singur.(e cazul sotului meu). A uitat sa ia de acasa Declaratia semnata de mine. Asta e! Luni ma duc eu...ca e deja a doua oara cand merge si degeaba.
Simo, tinem pumnii pentru maine. ne gandim la tine. sa dea Dumnezeu sa fie totul bine. Te asteptam cu vesti.
Oana, Stefan si Victor

mexxa spune:
Uite acum vin si tartinele...ce fel de dulceata?Preferata mea este de zmeura sau capsuni...
, mamica de Sebastian-Mihai ( 10.09.2006 )

Kya spune:
Fetelor, am o intrebare la voi:
am o prietena in Iasi care este graviduta, si ar vrea sa mearga la dr Ioanid. Puteti sa-mi spuneti ceva despre el? E bun, e rau, e accesibil? Am vazut pe prima pagina ca sunt mamici care merg la el.
Prietena mea a avut ceva probleme in trecut, si asta este o sarcina obtinuta cu greu. Ar avea nevoie de un medic bun, care sa o ajute sa duca sarcina pana la capat.
Merci mult de tot pentru raspunsuri!
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!

Simo78 spune:
Eu il recomand din tot sufletul pe dr Ioanid! Doar ca 1-15 august e in concediu. Eventual sa il sune zilele astea, raspunde la orice ora. Nr de tel e pe prima pagina.
Ms de gandurile bune pt maine, sper sa revenim cat de curand sa ma plang de toate alea
Pupici si sa aveti grija de voi si de copilasi (si de aia din burtici)
Ne vedem maine!!!!

Simona

Crash test dummies