Mamici de iulie-august 2007 (76)
Raspunsuri - Pagina 23
Ioana75 spune:
Diana, eu o sa spal la mai multe grade lucrurile noi decit cele pe care deja le-a purtat copilul ... gindeste-te cit praf au adunat in magazin, si cite miini au pus mina pe ele ...
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
arhdy spune:
Ioana, asa este, dar imi este frica sa nu le stric din prima. Oricum nu le-as spala la mai mult de 40. Tu le-ai spalat la mai multe si nu au patit nimic????????????
Diana 37+ si Alexandra Maria
mai avem 3 saptamani
ilenutza spune:
Io le bag la 50, separat albe de colorate.In general sunt din bumbac deci nu se strica.pe cele albe le pun si la 60.
Ile 38 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 02 sapt.
brazuca25 spune:
Eu am spalat hainutele de mana ca nu faceau de o masina si mi-era frica sa nu iasa culoarea din unele din ele.
Denisa Maria 37+
poze cu noi + poze cununie
hainute bebe Denisa Maria
Ioana75 spune:
Diana, si daca le strici din a 2-a tot rau e, inseamna ca nu erau de calitate. Eu in principiu pentru miruna spal la 40 grade, dar pentru bebe voi spala la 60 grade pe cele care suporta asta (scrie pe eticheta), si restul la 40 grade.
Eu nu am separat pentru copil cele albe de cele colorate; e drept ca mi s-a intimplat de 2-3 ori sa iasa toate rufele roz-bombon, din cauza unui obiect prea rosu, dar in timp s-a dus culoarea.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
brazuca25 spune:
Nici un bebe inca? Haideti fetele mariti listuta!
Denisa Maria 37+
Luna1 spune:
Back.
Jadi ce bine ca poti alapta exclusiv. O sa fie mandra de tine mami de Anya si Arina. Mai stii ceva de ele? Daca mai vb cu Alina transmite-i pupic din partea mea. Cat despre nazdravanul tau mare hihihi, asta e doar inceputul. Fiu-miu e plin de vanatai pe picioare. Poate doar sa-l tin legat vreo doua sapt ca sa arate si el a om normal.
Diana neaparat sa speli lucrusoarele, iti dai seama cum zice si Ioana ce praf e pe ele si cate persoane le-or fi atins. Brrr. Eu am citit pe eticheta la ce temp scrie sa le spal si le-am spalat la temp aia. Daca sunt albe complet poti si la mai mult de 40 grade. Eu le-am spalat la 40 cu clatire dubla sa nu ramana detergent in ele.
Andra eu sper ca rasturnica e fata ascultatoare macar in burtica. Eu am altoit-o la fund deja ca il scosase intr-un hal am crezut ca pocnesc. Glumesc binenteles dar scosase fundul intr-un hal ca am gadilat-o pana s-a retras.
Ioana mersi de urare.
Acum va cer si eu sfatul desi stiu ca nu poate hotara nimeni pt mine. Aici la spital sunt doua tipuri de unit (doua aripi la maternitate). Una normala, te duci, stai in pat, nasti, ceri epidurala iti da, in fine spital normal, patru gagici cu bebeii in camera, dus pe hol etc.
In aripa cealalta, sunt numai nasterile fara complicatii (adica poti sa optezi sa nasti acolo daca n-ai avut sarcina cu probleme sau cu risc). Au doua piscine pt nascut in apa, te poti plimba la greu, da cu capul de pereti, mingii speciale, au grija doar moasele de tine (adica te monitorizeaza doar ele caci se presupune ca totul a decurs ok) in concluzie totul e natural doar cu mici artificii, anestezie cu gaz (care te ameteste insa nu e ca epidurala, tot mai simti). Nu exista ace in vena sau mai stiu eu ce. In plus tu decizi totul, te poti baga in piscina sa te calmezi, poti iesi sa te plimbi, poti sa topai pe minge. Saloanele sunt de o persoana doar cu dus in camera si ce m-a tentat cel mai mult (am fobia spitalelor) daca nu ai complicatii poti pleca cel mai devreme la 6 ore de la nastere daca se considera ca nu prezinti risc. Oricum tu decizi cand vrei sa pleci si practic cum vrei sa nasti.
Nu stiu acum pt ce sa optez si data viitoare trebuie sa dau raspunsul ca moasa mi-a recomandat acolo, a zis ca daca nu am avut calmante la Cosmin nu vede de ce sa nu fiu in control total la ce se intampla. Singura chestie e epidurala, nu am cum sa o cer ca nu-mi face.
Daca apar insa probleme ma muta in cateva secunde, spitalul normal fiind doar un etaj mai sus, sau cheama doctorul, deci nu asta ar fi problema.
Voi ce parere aveti?
Luna 35 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin
Is the final countdown!!!
witchy_witch spune:
Dana, sunt de-a dreptul invidioasa... ce bine arati, ce slaba esti si ai picioare normale! Eu zici ca sunt Fiona din Shrek pe de-a intregul. Si nu mai tin minte cum era inainte sa fiu gravida asa umflata cu butuci in loc de picioare.. parca m-am nbascut gravida, nu mai imi amintesc unde era talia, si cum este sa ti-o vezi (pe "dansa", stiti voi) fara oglinda! Uff, ce sa zic: superbe poze si tu arati tare bine!
Brazuca, bine ca nu erai acasa, dar cred ca si asa socul a fost destul de mare! Vezi ca ingerasii pazitori lucreaza, nu someaza!?
Apropos de spalat rufele si lenjeria pentru puiutii nostri, aveti idee unde se gasesc detergentii aia speciali pentru hainutele copiilor? Ca am auzit ca nu se spala cu detergenti obisnuiti, ca sunt sensibili si pot face iritatii urate. Si la fel, as dori sa stiu daca ati gasit deodorante si sapunuri/creme/geluri de baie pentru mamici fara miros, ca sa nu ii iritam pe cei mici cu parfumurile si substantele iritante din produsele cosmetice.
sapt. 33 cu maricel in burtica
witchy_witch spune:
Credeti ca e vreo problema daca eu nu am avut NICI MACAR O CONTRACTIE pana acum, pe tot parcursul sarcinii? Adica nu am simtit niciuna. Stiu, teoretic, ca se intareste toata burtica si o simti ca un pietroi, si nu cred ca as fi putut sa am fara sa imi dau seama. Sau poate doar in somn. Ma ingrijoreaza ca toata lumea are, numai eu nu, stiind ca de fapt contractiile sunt pregatirea uterului pentru nastere... pai si al meu ce are de nu se pregateste, e mai prost el asa, sau cum?
sapt. 33 cu maricel in burtica
brazuca25 spune:
Luna tu stii mai bine ca ai mai nascut o data, dar eu, care inca nu am trecut prin asta, as alege aripa "moderna" cu calmat in apa si in care eu sunt in control. Pacat in Romania nu exista asa o alegere. Probabil ca o sa fie varianta asta ...cand o sa nasca fiica=mea!
Denisa Maria 37+