Harry Potter
Raspunsuri - Pagina 4
pengunica spune:
Vreau si eu ultimul volum al lui Harry Potter.!..Mi-au placut atat de mult primele parti!Ce mai este frumos sa visezi cu ochii deschisi ! Se poate comanda de pe net volumele in limba romana Daca da imi spune si mie cineva cum?
danitin spune:
Sunt vrajitori si vrajitori... Nici mie nu-mi plac "coloratii" care se jura ca te dezleaga de cununii, deblocheaza afacerii, etc. Mi se par niste excroci jalnici. Nu-mi plac nici personajele sinistre cu ritualuri de magie neagra... Dar Harry Potter? E un dulce, iar povestea nu mi se pare DELOC daunatoare. Daca cineva care a citit volumul cu ordinul pasarii Phoenix are chef sa-mi povesteasca si mie cate ceva, astept un mesaj.
Irinusha spune:
Eu azi incept volumul 5 ... mi s-a luat de pe net, asa ca "la atac"! Daca mai astepti o tara pot sa ti-l povestesc eu ... dar nu ar fi mai misto sa-l citesti?
Pupici si o zi magica! :)
Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)
alba spune:
http://www.harrypotter.as.ro/
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
Ira spune:
Buna!
Am citit si eu 3 volume,
mi s-a parut o carte de exceptie pt. copii!
Efectiv pana si mie, care nu prea sunt copil
mi-a fost f greu sa le las pana nu le-am terminat.
Filmul nu l-am vazut pana acum, stie cineva cum as putea face rost
de CD sau unde as putea sa-l vizionez?
Acum astept sa iau de la biblioteca nr. 4 dar mi-au spus ca e ultimul pe care il au, cate au mai aparut in Romania?
Eu stau sa ma intreb,
dupa ce Harry a castigat cupa (in sfarsit) la Vajthat
ce mai poate face in volumul 4 cu maturica lui?
ps.
Traducerea in romana mi se pare extraordinara,
plina de imaginatie si talent.
Tinand insa cont ca traducatorul e un copil, este explicabil.
babirusa spune:
Am terminat de citit Harry Potter si Ordinul Phoenix si asa m-a intristat partea cu.....am vazut ca si pe voi v-a atins , dar si mizerabila....
mihaelajulia spune:
Superb si iar superb. Si filmele si cartile. Un lucru nu inteleg insa: de ce cartile cu traducerea in romana sunt jumate ca si grosime decat cele in germana?
Sa fiti iubiti
anaraluca spune:
Eu nu mi-am putut permite volumul 5 in romana si l-am imprumutat pe cel in franceza de la o colega. Si mie imi place enorm cartea si mi-ar fi placut si mie sa inventez ceva atat de viu si superb intr-o lume invechita a ideilor de carte pentru copii.
Traducerea in franceza de aproximativ 985 de pagini mi s-a parut greoaie si neinspirata, dar deh, stiti boala francezilor de a traduce orice (nationalisti nu gluma).
Mie mi s-a parut ca a cam lungit-o pe 3/4 din carte iar finalul de aproximativ 50 de pagini a fost cel mai important.
Descoperim un Harry Potter adolescent cu toate frustrarile si trairile acestei varste, ceea ce e minunat redat de catre autoare.
Inainte de a fi vrajitori cu puteri iesite din comun, personajele sunt oameni - copiii pe care ii ragasim in scolile noastre.De aceea are atat de mult farmec si pentru cititorii mici si pentru cei mari.
haideti sa mai comentam daca vreti ! bineinteles fara a dezvalui prea multe pentru cei care nu au apucat sa citeasca !
Ana
O viitoare mamica fericita!
Ira spune:
Dragele mele, eu am intrat pe site-ul oficial
Harry Potter:
http://harrypotter.warnerbros.com/home.html
insa nu am putut viziona pasajele din noul film,
nu stiu de ce, ca erau gratis
si eu am calcu destul de bun
numai ca nu prea ma pricep!
Poate ma puteti lamuri voi!
Multumesc.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by Ira
Dragele mele, eu am intrat pe site-ul oficial
Harry Potter:
http://harrypotter.warnerbros.com/home.html
insa nu am putut viziona pasajele din noul film,
nu stiu de ce, ca erau gratis
si eu am calcu destul de bun
numai ca nu prea ma pricep!
Poate ma puteti lamuri voi!
Multumesc.
Pai trebuie sa alegi dintre RealPlayer, Windows Media player sau Quick Time (depinde ce ai tu instalat in comp), si dupa, alegi viteza
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele