Harry Potter
Raspunsuri - Pagina 2
irinai spune:
Mie mi s-a parut cel mai prost volum din toate de pana acum. Este adevarat ca am citit varianta originala, in limba engleza, si nu cea tradusa in Romana, dar poate cand voi citi varianta in romana o sa imi placa mai mult.
De asemenea, l-am citit in varianta electronica. Sper ca atunci cand voi cumpara varianta tiparita, in limba romana, sa imi placa la fel de mult ca primul volum.
danitin spune:
In Timisoara, la libraria Humanitas, conform librarilor, volumul 5 va sosi in decembrie dar... se pare ca va costa 1 milion. Mi se pare cam piperat, chit ca imi place seria extrem de mult. A auzit cineva ceva despre al treilea film? Am inteles ca producatorii au luat o pauza de cel putin 1 an...
Sabina spune:
Voua chiar va place asa ceva? de ce fetelor, luminati-ma si pe mine, ca eu n-am reusit inca sa gust....si nu-s baba! Mi s-a parut Harry asta cam kitsch! N-am reusit sa-l citesc niciodata.
1000000 lei volumul?
Sabina & Sofia Galagia
Marox spune:
Andrada, si eu am plins la...stii tu. Da' la mine se poate spune ca era si din cauza de baby-blues, de-abia nascusem de-o saptamina :-)).
Danitin, auzisem ca al treilea film va iesi prin noiembrie-decembrie 2003. Poate ca informatiile tale sa fie mai recente. Ma intreb cu cine-l vor inlocui pe Richard Harris (daca nu ma insel), actorul care-l juca pe Dumbledore si care a decedat intre timp.
Woauu, Irinai, ai avut rabdare sa citesti cele 726 pagini on-line?!! Frumoasa performanta! Si eu astept sa iasa varianta franceza, o s-o procur mai usor decit cea in romana. Sper ca traducerea sa fie cit de cit corecta, primele 3 volume le-au ciopirtit pur si simplu. Insa n-am de ales, engleza mea nu e grozava si chiar daca am inteles perfect actiunea, tot sint unele chestii care mi-au scapat.
Sabina, am sa-ti spun de ce imi place Harry Potter:
-pt ca, dupa parerea mea, e bine scris: alert, coerent, usor de citit;
-pt ca reprezinta o noutate, autoarea a reusit sa creeze ceva original, ceea ce in lumea de azi, unde se face copy/paste la tot, e mare lucru;
-pt ca-mi place literatura engleza si-i consider pe scriitorii englezi cei mai meseriasi;
-pt ca de la "Mary Poppins" incoace n-am mai gasit vreo carte pt copii la fel de interesanta (poate doar "Cipi, acest pitic urias" sa intre in competitie);
-pt ca exista un amestec de fantezie si realitate, am impresia ca intr-adevar lumea magica e dupa colt; viata ucenicilor vrajitori pare extrem de normala, cu examene, internat, sporturi, atita doar ca au examene la Charms, Transfiguration, Potions, castelul e bintuit de fantome prietenoase, iar sportul lor se practica zburind pe matura;
-pt ca exista o legatura intre volume si asta mi se pare impresionant; sa ma explic: chiar daca sint publicate la distanta unul de altul se vede ca au fost concepute ca un intreg. Exemplu: un personaj (Sirius Black) apare pomenit in primele pagini din primul volum, dar isi face aparitia in actiune de-abia in al treilea.
Acestea fiind spuse, no offense, in fond ...de gustibus not disputandum:-))
danitin spune:
Imi place Harry Potter pentru ca imi plac povesitle, imi place lumea magica creata si modul in care lucruri banale sunt revazute prin prisma posibilitatii existentei vrajitorilor. Poate ca pentru persoanele bine ancorate in realitate genul asta de carti constituie o curiozitate mai mult sau mai putin plictisitoare, dar mie mi-au placut intotdeauna mult mai mult decat cele in care lumea e zugravita asa cum este, cu accente pe lucrurile real-urate. Imi place ca, macar atunci cand citesc, sa pot visa. In plus, acum recitesc cu voce tare in speranta ca bebe din burtica (3luni si 3 saptamani) are si el parte de poveste. In nici un caz nu as citi acum Sven Hasen (oroare)!
In al doilea rand, multumesc pentru informatiile legate de film. Abia astept sa-l vad..
In al treilea rand, vreau si eu sa stiu cine dispare. Poate un mesaj personal ca sa nu afle si cei carora le place suspansul... Multumesc anticipat.
adadia spune:
Va aparea in Rom in decembrie si va costa 800.000 . Daca vrei sa uiti putin de realitate ,Harry Potter te duce intr-o lume magica .
N-am avut noi noroc sa citim asa ceva cand aveam 10 ani , asa ca citim acum , sa ne aducem putin aminte de vremea cand visam la vraji si magicieni . Toti am visat in copilarie sa avem o bagheta fermecata si sa le punem urechi de magar celor care ne enervau . Eu am citit cot la cot cu fiica-mea , care are 11 ani , iar ea a vazut filmele de atatea ori incat a invatat replicile pe dinafara . Aseara a fost pe HBO - Harry Potter si piatra filozofala si - spunea replicile odata cu personajele din film . Cand a citit cartile n-a mancat , n-a vazut desene animate , n-a dormit pana un a terminat volumul pe care il incepuse . Acum strange bani pentru ultimul volum - dar nu stiu cum se face ca mereu cate o superciocolata ii subtiaza bugetul adunat cu truda si sudoare
danitin spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ma asteptam, cumva, ca personajul "acela" sa moara, parca a avut tot timpul o atitudine resemnata. Multumesc si pentru oferta cu varianta electronica in engleza dar mi-a facut rost sotul de ea. Engleza mea e jalnica si nici macar nu incerc sa citesc ca....nu are nici un farmec. Mai bine imi povestiti voi......am glumit.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by danitin
Ma asteptam, cumva, ca personajul "acela" sa moara, parca a avut tot timpul o atitudine resemnata.
Care atitudine resemnata ca tipul e un razvratit, un drag, si-un curajos!!!
Da, Ok am un punct sensibil, da-l iubeahaham
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Irinusha spune:
... ha, ha, alti fani. Mie imi place H.P. ptr. ca-i o idee noua, usor de citit si f.f. captivant.
Primele 5 volume le-am citit ba pe romaneste, ba pe germana (asta numai ca E-book ptr. ca mi se pare o talharie sa dau pe o carte 28 de euro!). Acum astept vol. 5 ca e-book ... si de abia astept. Trebuie insa sa recunonsc ca traducerea romana e mult mai buna ... probabil ptr. ca au tradus tot, de la nume pana la vraj ... in germana au lasat totul in engleza si daca stai mai prost, asa ca mine, e cam nasol. Dar pana la urma e indiferent in ce limba il citesc, numai sa dau de el!!!! :)
O zi minunata si copii sanatosi! :)
danitin spune:
Sirius - resemnat. Lasa-ma sa argumentez:nu o resemnare din aceea ca nu-ti mai vine sa faci nimic, ca altfel nu evada, dar cand il intreaba pe Harry daca vrea sa stea cu el si intelege gresit raspunsul si mai ca nu-si cere scuze, cand risca tot numai ca Harry sa stie adevarul - la urma urmei pute fugii in lume si trai bine mercy. Poate altruism e mai O.K. decat resemnat, dar avea ceva care parca imi spunea ca nu o sa traiasca linistit si fericit pana la adanci batraneti. Recitesc Harry Potter si imi pare rau ca acusi termin ultimul volum care il am (4). Tot imi vine sa va intreb pe cele care l-ati citit si pe ultimul aparut una, alta dar imi amintesc pe pe forum vin si multe persoane care poate vor sa-si pastreze placerea surprizei din lectura. Da' daca nu mai pot de curiozitate o sa ma mai rog de voi sa-mi mai spuneti cate ceva pe personale.