Mamici de septembrie-octombrie 2007 (43)
Raspunsuri - Pagina 7
Piciulika spune:
Fetelor, incerc sa revin... Am luat-o taaare din urma - ati scris capitole!! - si incerc sa mai imi dau si eu cu cate o parere, un pupic, ceva... Mi-ati lipsit - in toata nebunia de la servici ma gandeam oare ce mai faceti voi. Din pacate nici ochi n-am dat.
Gabriela, multi! Uite-ma-s!
quote:
Originally posted by alinusa
...am si eu o intrebare, am citit pe net ca tonul nu ar fi recomandat pe timpul sarcinii, dar pe de alta parte e incurajat consumul de peste mai ales in perioada asta (ultimul trimestru). stiti voi mai multe despre asta? nu de altceva, dar eu imi facusem provizii serioase de ton!
Alinusa, citisem ca tonul are frecvent concentratie mare de metale grele si de aceea trebuie consumat cu prudenta in sarcina. Adica o data pe sapt. nu e prea mult. Deci nu manca te rog proviziile intr-o singura zi
Alice, tu spui ca e mai ecologic cu scutece clasice. Studiile arata ca impactul eco creeat prin spalare (tensidele), plus clor, plus energia (fiert/calcat) etc. e cam acelasi ca la cele de unica folosinta. Asa ca daca asta e singurul motiv sa te lupti cu scutecel de bambacel, mai gandeste-te! Stiu mamici super-eco si nu au ales optiunea 'clasica'.
Mami 25 - eu nu stiu ce probleme are mama ta cu casatoria inainte de bebe!?! (daca nu-s alte motive/intuitii mamicesti)
Aici 80% se casatoresc cand urmasul e pe drum. Nu glumesc, e cel mai normal lucru. Abia daca stiu vreo colega sa nu fie asa...
Cand anuntasem ca ma marit (acum 9 ani), toti amicii mei, fie germani, fie sud-africani, ma intrebau cand vine bebe si se uitau la burtica mea. Si-apoi erau total contrariati: de ce ma casatoresc, daca nu asteptam un copil!?! Faceti ce simtiti voi (mai ales TU, ca aveai ceva dubii la un moment dat!) E viata voastra.
Casa de piatra si sa fiti fericiti!!!
Annisia te felicit cu catzalu' Mishu! Si eu l-as fi luat, dar eu am un talent special sa culeg/cumpar tot ce e mai avariat (caine, pasare, terapina) si sa-l repar / uneori pierd si p-orma sufar infernal... Ce m-am bucurat sa citesc ca e bine!
Mai revin dupa ce dau gata cap. 42 - nu va bucurati c-ati scapat!
Piciulika 27+
luy spune:
Buna dimineata, dragi burtici ! Cum va suna o cafelutza fierbinte si aromata ? Hai ca va pregatesc una, daca vreti... Poate-poate s-o trezi vreuna dintre voi ( bine, nu ma astept sa apara Annisia ). Na, ca mi-am facut singura pofta !
Aseara n-am mai aparut ca mi-a cazut netul si in plus am ajuns acasa cu o durere de cap care s-a accentuat si asa ca pe la ora 21 imi infundam capul in perna. incercand sa potolesc durerea ( eu ma culc de obicei dupa ora 00 ).
Asa ca in dimineata asta m-am trezit la ora 6 cu un carcel la pulpa dreapta . Si dupa ce a trecut primul ( pe care sa zicem ca l-am suportat in tacere ) a venit imediat si al doilea si asta mi-a pus capac, s-a trezit si sotul speriat ca ce am, cu ce poate sa ma ajute... Asa ca dupa ce s-a detensionat muschiul, m-am ridicat din pat si uite-ma ce bantui prin casa...
Emma, succes azi la echo, iti tinem pumnii si sa te intorci cu vesti bune !
Aaaa, stati ca s-a trezit sotul ! Revin !
Luy 31+ cu
Gabriela77 spune:
Annisia, mie imi place f tare Luca, eu daca aveam baiat, era clar Luca. Dar cum zici, depinde mult si de numele de familie. Mai imi place si Marc.
Myral, ce frumos…Si eu am o sora si zic ca relatia dintre doua surori nu se compara cu nimik! Mie mi-ar placea sa am 2 fetite, desi stiu clar ca sotului i-ar placea si un baietel. Si mie imi place Elisa! Bag-o pe fata la semnatura…hi-hi-hi….draguta!
Nana, lui Tom i-a placut Dante, dar beleaua asta de Annisia nu l-a lasat pe om sa aleaga si el macar un prenume. Asa ca Edmond e tot creatia fetei.
Bee, parka m-au mai lasat greturile…Seara ma mai apuca, dar nu se compara cu ce am tras la inceput!
Picca, stai linistita, deficitul de Fier, mai ales in ultimul trim de sarcina e ceva normal, asteapta sa vb cu medical tau si iti va da ceva supliment. Nut e inspaimanta ca nu ai de ce! Mananca fructe si legume bogate in fier.
Cecilia, bine ca ai scapat de BAC. Concediu frumos!
Io n-am facut vaccinul ala, dar din ce am auzit de el, nu am de gand sa il fac, nici nu mi-a zis dr ceva. Voua v-a zis?
Piciuliko, bine ai revenit! Pupici si de la Cluj!
Emma, success la eco!
Sabina, felicitari pt cursul de japoneza!
Roxana, au ajuns si ai mei la mare si sint incantati, fetitele cel putin sint in al 9-lea cer, nu le mai iei din nisip. Stau 2 zile la Mamaia si pleaca in Albena! Inteleg ca si tu esti bine, da?
Ma duc la papa si cafeluta! Casa mea e luna si bec, tocmai s-a incheiat curatenia generala. Sa nu va inchipuiti ca am contribuit cu ceva....
Gabriela 29+ Sara
luy spune:
'neata, Gabriela ! Imi pare bine ca nu mai iti e asa rau, am vazut ca si pe la mamicile de iulie-august mai era o fata care se plangea de greturi. Oricum eu sper sa fie un episod trecator la tine si sa te bucuri din plin de perioada asta de care ne-a mai ramas ( hai, ca nu mai e asa mult ). Chiar, uneori ma gandesc ca o sa-mi fie dor sa-mi simt printzesa in burtica... Sa nu radeti, dar mie imi place sa fiu
Sabina, felicitari pentru absolvirea cursului ! Mai ai chef acum sa te apuci si sa inveti hieroglifele alea ? Ca ma gandesc ca esti mai preocupata de BB decat de invatat... Si eu termin saptamana viitoare un curs de engleza ( am zis ca e bine sa-mi folosesc neuronii la ceva, sa nu moara degeaba ) si-ti spun sincer ca ma bucur intr-un fel ca se termina, ca n-am mai fost in stare sa ma mai ocup serios de el in ultima perioada, mi-era gandul numai la chestii legate de BBlina si de pregatiri pentru ea...
aniast, seturi complete de mobilier gasesti la Babydesign, am vrut si noi sa luam mobila de acolo, insa am avut o surpriza neplacuta: in pret este inclus transportul in Bucuresti (nu stiu daca si in provincie), insa nu si montajul ! Asa ca ai grija, daca mergi undeva sa intrebi toate amanuntele. Am vazut ca mai au seturi cei de la Babycomfort, o sa mergem si noi luni sa vedem, sper ( desi mi se par cam scumpe, da' macar patutul il luam de acolo si poate la restul dam comanda). Oricum, succes !
mami25 , succes la cumparaturi si tie ! Hai ca acum te-a instruit Annisia pe unde sa colinzi, trebuie sa-ti gasesti ceva !
Hai ca ma apuc sa-mi fac tema la engleza, la ora 13 incepe cursul. Si n-am nici un cheeeeef !
Weekend placut !
Luy 31+ cu
cecilia L spune:
Buna dimineata, cam greu raspundeti la apel, dormiti acum ca mai tarziu o sa fie mai greu.
Eu am dormit ca ursul, m-am trezit pe la 8 ca au venit cei de la REBU sa mai faca putina galagie, mai pun si ei azi cativa metri de gardulet, asta este, la cine o sa fie frumos?
Va urez un sfarsit de saptamana cat mai linistit, asta nu inseamna ca nu mai intru azi pe aici.
cecilia,31+Cristian
Bee spune:
Buna dimineata si de la noi.
Fara cafea, ca eu una n-o suport. Cand n-am ce face cu tensiunea mica, mai bag un pepsi si o dreg, dar de cafea nu pot sa ma ating. Doctorul mi-a spus si de ceai verde. Dar cum n-am mai avut asa stari de lesin, n-am mai luat.
Sunt racita cobza, am ochii umflati de nu mi se mai vad si la pranz fuguta la coafor ca sunt nasha. De parca ash avea ce coafa de 3 fire de par ale mele, dar deh......Sau ce machia de fatza mea pe care o machiez singura de cand ma stiu (rarisim de altfel, ca-s mai frumoasa naturela).
Sper sa rezist cu brio pana maine dimineata.
Carmen, am vazut ca tu intrebai de varsta si nastere. Acum e sigur ca la 35 nu-i chiar ca la 20, dar parerea mea e ca varsta nu e chiar un motiv sa faca doctorii cezariana. Acum, in Romania cel putin, cum ai trecut de 30 si esti la primul copil, gata cezariana pe motiv de varsta inaintata! Sa fim seriosi. La grupul de mamici ian-feb 2006, o mamica de 35 sau 36 de an, cu miopie forte, pregatita sufleteste toata sarcian pentru cezariana, mai avea putin si "scapa" copilul. A ajuns la spital cu dilatatie 10, a nascut imediat, natural, foarte usor, desi ea zicea ca trebuie cezariana (cine sa-i mai faca cezariana in situatia aia?). Cred ca depinde de organism, de forma fizica in care esti, de cum te simti tu.
Piciulika, baga tare la recuperat din urma!
fetele si un weekend minunat!
Bee 25+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
Roxana_G spune:
Neataaa, pupici rapizi ca pleaca ai mei si raman cu fata, iar sotul meu e cam obosit, asa ca 2 zile sunt eu cu grija ei.
Vreme frumoasa, Gabi cred ca se va distra familia ta. Pupici.
Rox 31+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Gabriela77 spune:
Luy, raportez si eu o stare de bine! Sint sigura ca a fost un episod intamplator! Acum ar fi culmea sa ne fie numai bine!
Roxana, distractie frumoasa la mare, ai grija de tine!
Gabriela 29+ Sara
Happiness_4_us spune:
Hop si noi!
Neata, burtici!
Am intrat ptr ca ramasesem datoare ptr Moldoveanca, cu informatii despre ceaiul de zmeura pe care l-am cumparat eu.
Iubita, este cum ai zis tu.
Contine asa: zmeura minim 65%, si alte fructe uscate (mere, macese, fructe de porumbar) in proportii variabile. Tata mare stie ce sunt astea fructe de porumbar. Deci asta este ceaiul meu de zmeura. Eu oricum o sa-l beau, ca tot l-am luat.
Producator vad ca este Celmar, asta ca sa stii.
Piccaflor, am vrut sa-ti raspund de aseara, insa n-a mai vrut sa se incarce pagina de forum. Referitor la fier, stiu de la Tomasa , ca anemia este nasoala la nastere si ca daca mama este anemica o sa fie si copilul si de aici probleme. Nu te panica, si eu am fost sub limita, si in aproape 2 luni mi se reglase fierul, insa cand am fost in Ro, tocmai ptr ca mi se reglase, m-am culcat pe urechea asta si n-am mai luat acasa fier, iar cand am venit acum, a constatat moasa ca scazuse simtitor. De data asta era putin peste limita, asa ca am inceput sa iau iar.
Daca vrei maim ulte informatii, da-mi un Pm si iti trimit informatii despre anemia in sarcina si regulile care trebuie respectate ca sa se fixeze cat mai bine.
In rest, eu ma apuc de curatenie, ca sambata e zi de curatenie, si n-am nici un chef. O sa pun melodia Greciei de la Eurovision, care-mi place de mor, iar Razvanel e tare incantat de ea , asta ca sa am spor.
Pupici burticilor dragalase si sa aveti un weekend placut!
P.S. Amar iubita, nu te mai necaji ca nu esti in Ro. Noi suntem tari si faptul ca avem ce impartasi cu gravidutze in aceeasi situatie cu noi, indiferent unde ar fi ele, ne ajuta foarte mult! Uite de la mine multi pupici ca sa mai uiti ca esti departe de casa!
Nana, 30+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Alice_ spune:
Fetelor, mi-a sosit in sfarsit coletul de la Babycomfort cu patutzul minunat E superb, sunt multumita !
L-am montat, l-am asezat la locul lui, si camera arata din ce in ce mai bine.
Deocamdata bobocul nostru o sa stea in dormitor cu noi, dealtfel nu l-as putea abandona singurel intr-o camera separata.
Noi ne apucam de constructii in primavara timpurie, pana atunci ne inghesuim aici la bloc cu 2 camere, care de regula este neincapatoare si pt.2 persoane...
Inca nu realizez pe deplin ca vom fi trei. "Viziunile" mele se opresc la sosirea acasa de la spital; pe mai incolo nu am nici o fantezie, habar nu am cum o sa fie cand imi va trage fusta, sau imi va picta peretii
28+ Sasha Gabriel