Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (60)
Raspunsuri - Pagina 25
luly spune:
quote:
Originally posted by aelita
lavinia- ma uit acum pe lista,sa iti spun exact,se introduce la 11-12 luni GALBENUSUL :
- 1ªsapt: un sfert
- 2ªsapt: jumate
- 3ªsapt:trei sferturi
- 4ªsapt: intreg
de ce se da mai devreme in Romania? nu toti dau,dar cei care dau ,o fac pt ca in cartile vechi asa era.si aici acum muuuulti ani se dadea OUSOR si FICATEL astazi interzise total!
adica ele contin ceva bun,dar pe langa bunul ala,contin si ceva naspa .si daca are dezavantaje,stii,mai bine nu!S.
Aelita multumim pt informatii
. Discutiile aprinse apar in lipsa tolerantei, altfel eu le consider constructive.Fetelor de pe meleaguri straine poate ne spuneti si noua ce indicatii aveti voi vis-a-vis de ou, ficatel, peste si carnea vita. Multumiri anticipate
.Luly mamica de
Maria Isabela (03.12.2006) si
Diana Andreea (04.12.2003)
Ktrinel spune:
si noi am descoperit azi dintisorul!!!
incisiv lateral stanga jos....se pare ca azi e ziua iepurasilor ...
dandusa, bai nene
, ai dreptate , nu m-am gandit la prezenta obiectului muncii
...desi la cat de tare va iubiti voi , mi-e ca se poate si prin internet!
...cum adica nu ai indemnizatie papusa? tie nu iti da statul nimic
?
nu stiu ce sa zic inca despre olitza, dar mai devreme de un an am inteles ca e inutil. la fel si despre hamuri...aici nici nu am vazut sa se foloseasca ...
luly, ma intorc cu info din cartile mele, imediat.
Ktrinel spune:
buunn,...deci. varianta canada-quebec, poate completeaza si Donia canada-ontario.
pana la 4 luni (pe formula) sau 6 luni (lapte de mama): nimic.
la 6 luni : se incepe cu cereale , apoi legume, dupa aceea fructe (inclusiv banana si piersica).
intre 6 si 7 luni, este indicata introducerea cel putin a unui tip de carne (vita, vitel, pui, curcan)pt fier si zinc, dar in cantitati mici (se incepe cu o jumate de lgta, pana la 3 lgte). si ficat (odata pe sapt).nu au nevoie mai mult de 3 lgte de carne pe zi.apa in care au fiert carnea si legumele se poate folosi.
intre 7-9 luni : de introdus galbenus si peste,brocoli, conopida, asparagus, varza de bruxelles, mango, avocado.
dupa 9 luni : spanac, sfecla, se pot da tofu, linte, naut (bogate in proteine, daca refuza carnea)
daca dieta este perfect variata/echilibrata pana la 9 luni (adica accepta tot ce e indicat pana la varsta asta) se poate trece pe lapte de vaca din comert cu 3.25% grasime. dar de la 1 an e obligatoriu de inlocuit. trebuie introdus treptat, in decurs de 2 sapt, scazand gradual formula.nu trebuie sa se dea mai mult de 900ml pe zi.
tot incepand cu 9-10 luni se introduce iaurtul (cam 75ml/zi).e de preferat iaurtul natural, nu cel cu fructe .de evitat iaurturi low-fat/fat-free. iaurturile gen Danonino, sau Minigo (un fel de branza de vaci cu fructe) se dau dupa 1 an.
daca mai vreti tabele si tabelase, aici
http://www.wholesomebabyfood.com/solids2.htm
Ktrinel spune:
dupa cum vedeti, indicatiile sunt destul de permisive, mi se par mai putin stricte decat cele din europa (cel putin spania si germania pana acum)
in buna traditie canadiana, de toleranta dusa la extrem
, scrie clar in carte: THE ORDER DEPENDS ON THE CUSTOMS AND CULTURE OF EACH COUNTRY. no, ce mai vreti
?ati vazut cum rezolva ei dilemele ??
...ca si noi de altfel, cate bordeie atatea obiceie...chiar si la bordeie mari.![]()
Ktrinel spune:
carla, se pare ca ai parinti divortati, asa inteleg..si eu la fel ....si cu toate astea , am o parere diferita despre divort si oportunitatea lui.asa este parintii sunt cei mai importanti, dar nu inseamna ca daca sunt divortati nu mai pot fi parinti....a sta impreuna doar de dragul copilului (care mai si intelege ce se intampla) poate provoca in sufletelul lui o rana mai mare decat un divort, asa cum pare el, ca subiect de barfa intre vecini... si pot argumenta cu exemple traite din plin...dar banuiesc ca imi voi lua ciomage, asa ca poate nu e bine sa va spun povestea mea.
*nu fac nici un fel de referire si nu emit nici o judecata la adresa fam Loredanei sau a situatiei ei.
quote:
Originally posted by carla2005
Vreau si eu nr. Loredanei! Sau cum as putea sa-i scriu cate ceva despre ce inseamna sa ai parintii divortati! NU DIVORTUL e solutia...parerea mea...sunt atatea lucruri frumoase in viata...insa pentru un copil parintii sunt cei mai importanti! Ea stie mai bine cum stau lucrurile intre ea si sotul ei...nu am cuvinte!
carla2005de
Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta
Ktrinel spune:
desiree, imi pare rau pt cele intamplate.bine ca e sanatos.
asiza, LA MULTI ANI pt sotior !! sa iti dam bilet de voie 1-2 zile sa sarbatoriti?![]()
adinazot , vai ce te freaca Alessia ...poate ii place mai mult la iarba verde, plimbaretzelor.tati a inceput deja munca?
aka, felicitari pt dintisor...chiar ca sunteti speciali...
aelita spune:
quote:
Originally posted by Ktrinelopriti-ma ca ajung singura la pagina 20....
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

baga! baga!
eu sunt obosita rau . azi nu va bazati pe mine.azi cred ca o vand !
Alina,suntem alaturi de tine ! Ne rugam pt sufletul lui ROBERT !
S.
dia_bi spune:
buna dimineata!
Bianca este la fel tot face febra ,sper sa se amelioreze in1-2 zile oricum maine mergem la control
si noi avem un dintisor dreapta jos
DIA-mami de bianca-andreea(19.10.2006)
auras_v spune:
quote:
Originally posted by aelitaquote:
Originally posted by Ktrinelopriti-ma ca ajung singura la pagina 20....
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
baga! baga!
eu sunt obosita rau . azi nu va bazati pe mine.azi cred ca o vand !
daca gasesti cumparator ,ti-o dau si pe bubu
...cred ca plec de acasa
de
Alexandra Maria 16.11.2006