Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (60)
Raspunsuri - Pagina 13
leyla spune:
Dandusa, si noi pt eco sold am fost la un individ la Medlife care se cam potriveste descrierii tale, o fi acelasi si profeseaza prin mai multe locuri? Deci a tras de copil asa de brutal mai avea un pic si il lua la palme
Cand i-am povestit la doctora, ca ea m-a trimis la el, mi-a spus ca daca as fi fost la consultatie in spital (nu stiu in care) probabil chiar asa s-ar fi intamplat
, dar ca e f bun profesional...
quote:
Originally posted by dandusa
Miine am sa sun sa vad unde as mai putea merge...si poate ma ajutati voi,cumva cu idei...,care pe unde ati mai fost...
Azi am fost la Medicover...,deci astia-s "fumati"
Cu soldul tot aici am fost...si tot un enervant de 75 de ani,a consultat-o...,mi-a facut-o sa plingaaaaa...vaaaai de capul meu...,norocul lui ca nu a fost Claudiu,ca-i muta aparatura...din cabinet...
Mindrete de Crinuta
Donia spune:
dandusa, nu mai plange
In zilele noastre radiografia se face cu iradiere minima, daca ar fi nociva s-ar elimina ca metoda de diagnostic, asa ca daca e necesara fa-o. Insa daca vrei sa fii sigura mai cere o parere, cauta un medic mai tinerel care inca mai are pofta de a profesa. Cred ca ai putea sa deschizi un subiect al Parintii intreba si sa ceri pareri despre un medic endocrinolog bun.
m_monique, felicitari pentru Andrei! Ne dai sperante ca se poate. A avut ceva semne prevestitoare?
desiree, fii soacra buna, nu rea, ca te mancam noi pe tine! ![]()
Felicitari pentru ridicarea lui Octavian, e gata de duca baiatul...
Fetelor dragi, depresia e o boala ca oricare alta, care are simptome si care are tratament. Din multe motive depresia e nerecunoscuta, nediagnosticata corect si la timp si se agraveaza, putand sa puna in pericol siguranta sau chiar viata celui care sufera de asa ceva, sau a celor care ii sunt aproape.
Unul din motive e slaba informare, mereu se considera ca in probleme care tin de suflet sau de comportament e simplu sa ai sprijin si intelegere, dar asa cum am mai spus e vorba de dezechilibre chimice.
Unui bolnav de diabet i se recunoaste dreptul sa ia insulina, nu i se recomanda simplul regim alimentar atunci cand boala se agraveaza. Daca pancreasul si ficatul nu secreta suficiente enzime digestive luam Colebil sau Triferment ca sa ajutam digestia. Asa e si cu depresia, e nevoie de medicamente care sa suplineasca o lipsa.
Loredana a tras niste semnale de alarma foarte serioase in mesajele ei trecute si de aceea eu spun sus si tare ca trebuie sa ajunga la medic.
Loredana, viata ta poate sa fie diferita, se poate imbunatati, te rog sa accepti sa mergi la medic. Medicul nu iti va indeparta problemele, dar tratamentul te va ajuta sa le faci fata mai bine.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
quote:
Originally posted by desiree
CUM S-A SCHIMBAT RELATIA CU PARTENERUL DE VIATA ?
Asta e ca bancurile alea cu primul copil, al doilea, al treilea... ca daca la primul copil inca ne mai puneam intrebarea asta, la al doilea suntem atat de obositi incat nici nu mai avem energie sa ne intrebam...Si totusi... ati remarcat pluraul? Adica inca suntem "noi"
... ne iubim si stim asta chiar daca nu avem energie sa ne-o spunem sau sa ne-o demonstram.dandusa, pai eu te bat pe spate barbateste si te incurajez sa nu mai plangi si tu ma faci sa plang cu citatul ala? Ce frumos

Chiar aveam nevoie de o tura de plans... [omulet care isi sufla nasul in batista] Gata, acum a rasarit din nou soarele. Te pup pentru ca ai citat sursa.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Donia
dandusa, nu mai plangeIn zilele noastre radiografia se face cu iradiere minima, daca ar fi nociva s-ar elimina ca metoda de diagnostic, asa ca daca e necesara fa-o. Insa daca vrei sa fii sigura mai cere o parere, cauta un medic mai tinerel care inca mai are pofta de a profesa. Cred ca ai putea sa deschizi un subiect al Parintii intreba si sa ceri pareri despre un medic endocrinolog bun.
exact asta faceam,mi-ai transmis telepatic in timp ce scriai mesajul...,incredibil,multumesc...

multumesc din suflet pentru sfaturi,fetelor...voi merge cu siguranta la alt medic...,acum ramine sa vad...,unde...

Mindrete de Crinuta
dandusa spune:
quote:
Originally posted by DoniaAsta e ca bancurile alea cu primul copil, al doilea, al treilea... ca daca la primul copil inca ne mai puneam intrebarea asta, la al doilea suntem atat de obositi incat nici nu mai avem energie sa ne intrebam...
... [omulet care isi sufla nasul in batista]

...si eu care vreau trei copii...,adio bai cu spume...si frisca...,ramin doar cu pretena mea,visinata...
,hicc,hiccMindrete de Crinuta
Donia spune:
quote:
Originally posted by dandusaquote:
Originally posted by DoniaAsta e ca bancurile alea cu primul copil, al doilea, al treilea... ca daca la primul copil inca ne mai puneam intrebarea asta, la al doilea suntem atat de obositi incat nici nu mai avem energie sa ne intrebam...
... [omulet care isi sufla nasul in batista]...si eu care vreau trei copii...,adio bai cu spume...si frisca...,ramin doar cu pretena mea,visinata...
,hicc,hicc
Mindrete de Crinuta

Pai de unde crezi ca mi se trage cu galeata (care a devenit cu timpul butoi) de vin?
lizzy spune:
laura scumpa mea,
in primul rand vreau si eu nr de tel al loredanei.
in al 2-lea rand... vorbiti atat de usor de divort... cu ce ar ajuta-o pe lory un divort? nici nu ar trebui sa-si aminteasca acest cuvant. i-ar fi mult mai rau si mult mai greu decat acum. daca ei s-au iubit si au facut copilul asta din dragoste atunci ceea ce se intampla acum este o perioada extrem de dificila, critica as spune, dar nu imposibil de depasit. daca iulian nu este deschis la o discutie sincera despre starea sotiei lui atunci trebuie fortat sa asculte. nu cred ca el, ca barbat si tata intelege pana unde poate merge depresia post-natala coroborata cu oboseala fizica extrema. sincer imi inchipui ca el acum cauta sa nu fie aproape de familia lui pt ca nu intelege ce se intampla cu adevarat. cineva trebuie sa-i deschida ochii in primul rand lui, inainte de a fi prea tarziu.
sunt perfect de acord cu ceea ce a spus donia, nu este absolut nici o rusine sa cauti ajutor de specialitate, depresia este o boala frecventa si perfect tratabila. pt binele fizic al loredanei si al riannei trebuie sa consulte si un medic. asa ceva e greu de explicat/acceptat prin telefon, cele care o cunoasteti personal trebuie sa-i spuneti intr-o discutie directa, delicat dar sincer ca ar fi bine sa faca si acest pas.
cat despre bona... nu cred ca e concludent ca a vazut nu stiu ce in parc. dar daca totusi nu are curaj s-o lase pe rianna cu altcineva, atunci sa-si caute o menajera, cineva care sa faca absolut totul pt casa - curatenie, spalat, calcat, mancare pt ei, separat pt copil, astfel incat lory sa nu mai fie solicitata fizic si de astea. eventual cautati voi o menajera, nu cred ca ea sa fie in stare acum de asta. acum nu stiu ce sa spun despre bani, nu vreau sa jignesc pe nimeni, ea isi permite o menajera, macar 4-5 ore/zi?
sper din suflet ca toate astea vor trece candva si rianna se va bucura si de mama si de tata asa cum merita orice copil.
acum chiar imi pare rau ca nu stau si eu in iasi... as vrea sa o pot ajuta concret.
Diana, mami de
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Povestea nasterii lui Ianis 
Povestea lui Andrei
Pe DC - Andrei are nevoie de noi
Donia spune:
Mamici de baietei, cititi va rog despre decalotare, am gasit info la Parintii intreaba.
"Mitul ca baietii au nevoie de igiena penila speciala, inclusiv de decalotarea fortata, prematura, a preputului pentru a facilita curatarea glandului si interiorului preputului, a fost emis in sec. 19 de medici care sugerau ca penisul produce substante ce predispun la masturbare. Cum ei credeau ca masturbarea conducea la nebunie, orbire, tuberculoza, si o intreaga litanie de alte boli pentru care ei nu puteau oferi tratament, acesti medici avertizau parintii sa aplice masuri de igiena agresive, chiar brutale. Un istoric medical observa ce ciudat este, ca numai baietii au fost afectati de acesta mitologie:
"Pentru a aprecia corect aceasta eroare, sa consideram care ar fi echivalentul la femei: ar fi ca si cum medicii au hotarat ca himenul intact al fetitelor este un defect congenital numit "himen imperforat" rezultat din "dezvoltare stopata" si astfel trebuie sa fie gaurit artificial pentru a permite ca vaginul interior sa fie spalat regulat pentru a facilita igiena"
Dr. Robert L. Darby, "A Surgical Temptation: The Demonization of the Foreskin and the Rise of Circumcision in Britain" Univ. of Chicago Press 2005:235
Dl. dr. George C. Denniston, MD, MPH, dr. Mark D. Reiss, MD si dr. Morris L. Sorrels, MD din SUA raspund aici gratuit la o serie de intrebari adresate de parinti:
Intrebare:
Fiul meu intact (necircumcis) are nevoie de vreun fel de masuri speciale de igiena sau curatire?
Raspuns:
NU. Baietii al caror penis nu este circumcis NU necesita nici un fel de igiena speciala. Baia se face exact la fel, si nu mai des, de cum se procedeaza in cazul fetitelor. De fapt, igiena riguroasa sau agresiva genitala la un baiat intact poate conduce la alterarea emolientilor naturali si a substantelor genitale care ii confera protectie impotriva infectiilor. Din acest motiv noi recomandam impotriva utilizarii spumantilor de baie si utilizarea celui mai delicat sapun posibil atat pentru baieti cat si pentru fetite, si numai pentru organele genitale externe . Organele genitale interne ale ambelor sexe (gland, interior preput, vagin) sint autocuratatoare , ca si ochii ori interiorul pleoapelor.
Intrebare:
Mi s-a spus ca trebuie la fiecare baie sa retrag preputul baiatului si sa spal bine glandul si interiorul preputului. Este necesar?
Raspuns:
NU, si acest lucru este foarte daunator. Acest mit medical se bazeaza pe teoria din secolul 19 ca preputul masculin acumuleaza secretii periculoase care trebuie sa fie curatate. In realitate, unele din aceste secretii - lysozomele si lysozymele, sint agenti ai sistemului imunitar care se gasesc si in lacrimi, cu rol de prevenire a infectiilor. Mai mult, preputul unui baiat nu poate fi retractat fara rupturi si sangerari care il pun la risc de reala infectie si ramanerea cu cicatrici permanente. Decalotarea fortata, prematura, este daunatoare si foarte dureroasa pentru baiat si este expres interzisa de catre Academia Americana de Pediatrie, care spune ca "... NICIODATA retractia preputului sa nu fie fortata. Pana cand apare separatia preputului de gland, NU incercati sa decalotati preputul - mai ales in cazul unui nou nascut. Decalotarea fortata, prematura, inainte ca acest lucru sa aiba loc, poate conduce la vatamarea serioasa a penisului si cauzeaza durere, sangerare si ruperea tesutului." (din Buletinul Academiei Americane de Pediatrie, "Ingrijirea penisului intact, necircumcis".)
Intrebare:
Medicul spune ca preputul fiului meu trebuia sa devina retractabil pana la varsta de 4 ani, iar acum este bolnav de "fimoza" si recomanda fie circumcizie, fie decalotarea (debridarea) chirugicala a fimozei.
Raspuns:
Medicul respectiv greseste in legatura cu modul si timpul cand are loc retractabilitatea preputului. El face confuzie intre fimoza reala (de la grecescul " a bloca") si anatomia si dezvoltarea normala a unui baiat la varsta respectiva. Numai o examinare atenta a aspectului poate scoate la lumina diferenta. Aprecierea lui se bazeaza pe date clinice invechite din anii '40. Ideea ca exista o varsta prestabilita pana la care preputul trebuie sa devina retractabil si separat de gland este acum considerata depasita. Medicii profesionisti stiu ca un preput "aderent", atasat de gland, reprezinta o caracteristica protectiva a unui penis nematurizat, aflat inca in dezvoltare. Membrana care tine preputul atasat de gland se numeste lamina balano-preputiala sau BPL. BPL este o caracteristica normala, naturala, protectiva si necesara a unui baiat in crestere si poate dura, fara nici o grija, pana tarziu in pubertate sau adolescenta. BPL protejeaza preputul baiatului si glandul impotriva infectiilor, iritatiilor mecanice cauzate de imbracaminte, fecale si urina pana la pubertate, cand el va putea sa aiba grija singur de aspectele acestea. Cercetarile clinice arata ca numai 50% din baietii de 10 ani au preput retractabil. La varste mai mici, desigur ca procentul celor al caror penis este decalotabil este si mai mic. In orice caz, nu exista nici o necesitate pentru nimenea, inclusiv copilul, sa isi vada glandul inainte de a ajunge la varsta adulta.
Intrebare:
Medicul de familie mi-a spus sa decalotez cate un pic preputul fiului meu in fiecare zi, eventual sub apa, la baie, ca sa rup aderentele care sint formate acolo. Mi-a spus ca daca nu voi face asta va face fie infectie, fie fimoza, si va trebui sa ii fac circumcizie. Fiul meu plange cand fac asta, pentru mine e neplacut, si banuiesc ca dureros pentru el. De ce e necesar acest lucru?
Raspuns:
Decalotarea zilnica a preputului NU este necesara, si este foarte daunatoare pentru copil. Acele "aderente" sint de fapt o membrana protectiva care trebuie lasata in pace sa se dezvolte asa cum natura a intentionat. Membrana nu este un defect din nastere care sa trebuiasca sa fie "reparat". Decalotarea fortata, premaura, este ironic cea mai comuna cauza a fimozei iatrogenice (cauzata de medici), si anume blocarea nenaturala a glandului de catre preput care nu mai poate fi retractat pentru ca a format un tesut cicatrizat aderent. Retractia fortata a preputului unui baiat poate de asemenea sa conduca la desensibilizarea penisului ori disfunctii sexuale la varsta adulta.
Intrebare:
Medicul spune ca fiul meu de 8 ani are o infectie a preputului ori a glandului si trebuie circumcis pentru ca altfel infectia va reapare si va fi mai rau. Este necesar? Raspuns:
NU. Se intampla ca preputul sau glandul, cand ajung ocazional in contact cu agentii patogeni din fecale, sa dezvolte o iritatie usoara sau infectie. De obicei acestea trec de la sine fara sa fie necesara ingrijirea medicala. Orice infectie a preputului sau glandului nu se trateaza altfel decat orice alta infectie - masuri conservatoare la inceput, mai agresive ulterior. Exista unguenti topici si antibiotice pentru tratarea infectiilor penile. Nu este niciodata nevoie sa se amputeze tesut normal, sanatos, inervat, sexual si protectiv pentru a trata o infectie.
Intrebare:
Fiul meu a avut infectii ale tractului urinar repetate. Medicul spune ca e din cauza ca nu e circumcis. Insa noua ni se pare ca aceasta e o masura prea dura. Ce sa facem?
Raspuns:
Riscul infectiei tractului urinar este de 1 la 100 in primul an de viata. De obicei tratamentul cu antibiotice este tot ce are nevoie, la fel cum se procedeaza in cazul fetitelor (care, de-a lungul vietii, au o rata mult mai mare de infectie a tractului urinar comparativ cu baietii). Circumcizia NU este solutia. Este posibil ca fiul Dvs. sa aiba un defect congenital al sistemului genitourinar cum ar fi legatura defectuoasa intre rinichi si vezica, ori intre vezica si penis, care pot cauza reaparitia infectiilor. Acest lucru poate fi depistat cu razele X. Asemenea anomalii sint rare si totusi, nu sint necunoscute. Un urolog anti-circumcizie ar putea sa va ajute daca infectiile respective repetate vor conduce la concluzia ca are nevoie de corectie chirurgicala. Circumcizia nu va rezolva anomalia sistemului genitourinar, si in afara faptului ca ar fi o masura "medicala" complet nepotrivita, ar putea sa creeze si alte probleme, inclusiv infectii."
Sursa: www.circumcizia.org/sfat.html
doradora spune:
aici sunt, da scutecul incoace, donia, il prind!
m-am imbolnavit. adica eu pe mine, cu mana mea, m-am imbolnavit, de una singura. am baut apa rece de la frigider, pt ca imi era f sete, a doua zi nu mai puteam vorbi din cauza gatului, a treia zi da-i cu temperatura, nu mare, dar suficienta sa nu imi fie bine, 37,5, care nu a trecut cu tot eferalganul si vit c si nurofenul raceala si gripa si ce oi mai fi bagat in mine. si daca tot nu a trecut, m-a luat si cu ameteli, sa stim o treaba, nu bag mana in foc ca de la infectia din gat, dar prea s-au asociat, temperatura constanta, nu doar dimineata si seara, asa ca a trebuit sa trec pe antibiotice. nu mai zic ca ma dor toate alea, face parte din pachetul promotional :)
ambii dr sunt in concediu, dr de fam e in america, pediatra nu a raspuns, asa ca m-am cam doftoricit singura. dimineata acum parca e mai bine, nu mai am temp, sa vedem, ca zilele astea zici ca m-a batut careva, a fost mai greu sa am grija de pisi.
si colac peste pupaza, ieri si-au dat microundele ultima suflare de aer cald, asa ca l-am trimis pe alex sa ia altele - asta in conditiile in care nu aveam gaze.
iar muncitorii au cam somat saptamana asta. partea buna e ca asa nu am avut scandal, ca nu aveam putere de inca o repriza.
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
m_monique spune:
Donia, joi dimineata l-am gasit pe Andrei in patut in genunchi, sprijinindu-se pe o mana, iar cu cealalta batea caruselul.
ieri, asa cum am spus,l-am gasit stand in fundulet perfect: picioarele departate, spatele drept si mainile libere.
azi dimineata impreuna cu sotul am stat la panda, ca daca ne vede nu mai face nimic. l-am vazut cum se taraste pana aproape de carusel, se ridica in genunchi si intinde o manuta. dar azi nu a calculat bine distanta, si nu a reusit sa bata caruselul.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei