Fotografiati...da sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Tre' sa ai poseta.... da-le'n cap
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
principe spune:
este bine sa faci cum simtzi ,daca simtzi ca este periculos ptru copilul tau, este suficient sa faci cum ai facut,te uitzi urit shi fotografii intzeleg mesajul.
nici eu nu cred ca erau pedofili sau pederasti .daca erau, se duceau sa faca fotografii la mare nu la munte. din cite imi aduc eu aminte copii in ro fac nudism,deci nu mai era nevoie sa faca trucaj la o fotografie shi modele sunt pe tot litoralul ptru toate gusturile shi taote virstele.
apropo de copiii dezbracti la plaja......cred ca este timpul ca shi copiii sa poarte costume de baie,indiferent de virsta(preventiv)
in venezuela nu este acceptat nudismul nici la copii nici la adultzi.mai bine ,scapam de o obsesie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by principe
este bine sa faci cum simtzi ,daca simtzi ca este periculos ptru copilul tau, este suficient sa faci cum ai facut,te uitzi urit shi fotografii intzeleg mesajul.
nici eu nu cred ca erau pedofili sau pederasti .daca erau, se duceau sa faca fotografii la mare nu la munte. din cite imi aduc eu aminte copii in ro fac nudism,deci nu mai era nevoie sa faca trucaj la o fotografie shi modele sunt pe tot litoralul ptru toate gusturile shi taote virstele.
apropo de copiii dezbracti la plaja......cred ca este timpul ca shi copiii sa poarte costume de baie,indiferent de virsta(preventiv)
in venezuela nu este acceptat nudismul nici la copii nici la adultzi.mai bine ,scapam de o obsesie.
principe,persoane rau intentionate se afla peste tot...nu numai la mare...
emerald isle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Eu cred ca tine de fiecare, de cum gandeste, de cum simte. Sunt multe situatii care unor mamici li se par periculoase pentru copii lor iar altora firesti.
D.p.d.v. legal, tinand cont de articolele din lege scrise in acest subiect de catre blue rain eu cred ca situatia descrisa nu e o fotografiere accidentala, astfel incat publicarea sau difuzarea lor sa fie legala. Chiar daca esti intr-un loc public, una e sa fii si tu sau copilul tau acolo in cadru cand se pozeaza o biserica, de exemplu, (asta consider eu incidental) si e cu totul altceva sa fii tu subiectul.
Eu personal as dori sa mi se ceara acordul daca este vorba de mine si cu atat mai mult de copilul meu. Daca nu mi s-a cerut acordul si mai ales daca persoanele care fac fotografia mi se par suspecte as cere ca fotografia sa fie stearsa de pe camera in prezenta mea. Iar daca e vorba de copilul meu si mi se pare ca e ceva potential periculos pentru el, s-ar putea sa nici nu mai tin cont daca e legal sau nu .
Sper sa nu se supere cei care au ca hobby fotografia , si eu am cochetat cu ideea un timp, dar cred ca daca vrei un instantaneu cu o persoana poti sa il faci ca sa nu pierzi "instantaneul" si apoi sa ii ceri acordul daca poti sau nu pastra sau folosi poza.
Alé spune:
Si acu o parere de pe partea cealalta. Barbatu din dotare e fotograf si regula mai regula ca nici o alta este "nu poze la copii".
Nu stii niciodata cum reactioneaza parintii, si desi e legal, nu risca niciodata. Nici pe mine nu ma lasa .
Si alte reguli: nu poze la produsele din magazine sau din vitrine, la aranjamentele florale sau alt tip de aranjamente decit cu acordul propietarilor.
Toate astea le-am invatat si aplicat in vizitele mele prin tari straine unde erau din belsug toate cele de mai sus. De ex. in Belgia, nenumarate magazine cu ciocolata superb aranjate. Intram, ma balbaiam in frantuzeste si ceream voie. Unii spuneau un NU hoatrit, iar altii imi puneau la dispozitie cele mai frumoase cosuri pe care le aveau... Tot la Bruxelles era in piata mare o adunare a cercetasilor. Aratau superb - erau mai multe grupuri, echipati in diverse culori, cintau, spuneau poezii... Toate pozele le-am facut de departe... Aranjamentele florale de la Paris - un vis... M-au cu "pas photo" de vreo doua ori si apoi intram spasita si ceram voie...
Iar eu, cind voi fi mama, voi avea aceeasi pretentie. Nu faceti pozele copiilor mei, oricit de adorabili ar fi.Si dasa se intimpla, as spune un NU hotarit celor in cauza.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
spune un amic fotograf profesionist localnic ca poti prinde persoana in cadru, daca ai drept obiectiv un edificiu sau stiu-eu, dar niciodata explicit n-ai dreptul sa fixezi camera pe un necunoscut pe strada; si eu as protesta daca cineva mi-ar vina copilul cu aparatul in parc, pe strada sau aiurea.
http://www.floriinro.ro/
aida_o spune:
conchita a sesizat foarte bine: atita vreme cit prinderea in cadru nu este intimplatoare, ai avea tot dreptul sa ii dai in judecata. sau poate ca ei voiau doar sa pozeze podeaua, si copilul a intrat in cadrul lor...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
si eu fotografiez, dar niciodata copii.Doar pe ai mei.( a mea deocamdata)
fotografiatul atultilor nu mise pare aiurea, catavreme pot exprima o idee prin fotografia mea. deocamdata mi se pare f greu, si n-am curaj.
insa marii fotografi ai lumii au fotografii minunate cu oameni surprinsi intamplator pe strada.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia