Fotografiati...da sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Adica eu, JG, Xio si altii care pozam din hobby pur si simplu, sa ne lasam de sporturi din astea. Si eu, care speram si in niscaiva premii la concursuri internationale.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aaka spune:

nu cred ca trebuie sa te lasi de sportul asta , si mie imi place dar trebuie doar sa avem decenta, pur si simplu asa din bun simt, sa le spunem parintilor ca avem intentia de a le fotografia copiii. asta in a]cazul in care asta e intentia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Initial creeata de for2nity
De fapt despre ce e vorba...Zilele trecute eram in Brasov cu fiica mea, mancam pe terasa unui restaurant.La un moment dat am "simtit" un flash, era blitzul unui aparat foto. Ridicand privirea am vazut la masa vecina doi barbati, unul avea un aparat foto in mana, tocmai facuse o poza. Nu m-am gandit ca ne-a fotografiat tocmai pe noi, ma rog,in jur erau destule lucruri demne de fotografiat...biserica, cladiri vechi, etc. Dar, la un moment dat fiica mea plictisita fiind si fara multa rabdare in ea se ridica de la masa si se indeparteaza cativa pasi in obisnuitul dans al copiilor de 2-3 ani fara astampar.Atunci am vazut clar cum barbatul respectiv a indreptat aparatul foto spre ea si a fotografiat-o. Eu m-am blocat, cred ca m-am incruntat instantaneu, barbatul a vazut si desi se pregatea sa mai faca o poza, a renuntat si a pus aparatul pe masa vorbind ceva cu celalalt intr-o limba necunoscuta mie.

for2nity, in situatia ta mi-ar fi sunat si mie toate clopotelele de alarma.la urma urmei va aflati la o terasa,nu la un obiectiv turistic,si cum ai spus,ar fi fost o gramada de alte chestii de fotografiat prin imprejurimi...instinctul ti-a spus ca ceva nu e in regula si ai luat fetita de acolo,foarte bine ai facut.si eu as fi facut la fel.nu stiu daca i-as fi confruntat pe "fotografi",mai ales daca vorbeau o limba straina mie.poate daca pareau "abordabili" i-as fi intrebat de ce-mi fotografiaza copila dar cu siguranta as fi scos-o din raza aparatului lor de pozat.
si mie imi place sa fotografiez,cu siguranta am prins in cadru si persoane straine si cu siguranta eu sau altcineva din familia mea suntem in pozele altora.totul depinde de imprejurari,de o anumita situatie.situatia ta mi se pare si mie "highly suspicious" si ai procedat foarte bine.daca te-ai inselat,nu ai pierdut decit citeva minute la o terasa.daca ai avut dreptate poate ai evitat un deznodamint nefericit.eu incerc sa ma ghidez cit mai mult dupa instincte -cel matern in primul rind, ca celelalte mi-au cam fost inabusite de era moderna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by blue_rain
b) inregistrarea este incidentala si este realizata in locuri publice.

eu de aici inteleg ca nu incalca legea daca pozeaza copii din intamplare. ca sa-i pozeze intentionat, insa, are nevoie de acord, altfel poti sa il dai in judecata, pentru ca fiecare persoana are dreptul la propria imagine.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Eu nici macar nu as fi avut curajul sa ma pun sa pozez copilul altuia asa pe fata. Nici eu nu as fi fost de acord. Sigur m-ar fi deranjat si eu sigur nu taceam. Ii luam la rost. Legal, ilegal, eu nu le-as fi permis sa-mi pozeze copilul. Mai ales ca erau doi barbati. Nici gand.

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aaka spune:

pai asa cere si bunul simt.fiecare are dreptul la imaginea proprie si nu as fi de acord ca doi barbati sa imi fotografieze copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

bunul simt iti zice sa ceri permisiunea parintilor inainte de a le fotografia copilul. Si eu am pozat copii, nu numai in tara dar si in strainatate. si am cerut permisiunea parintilor daca erau prin zona.
nu vreau sa bag nimanui mortu'n casa, dar, vorba lui xio, daca e sa fie furate de pedofili sau alti psihopati, pot intra linistiti prin albumele voaste.... unde multi parinti au poze cu copiii inclusiv nuzi si nu au albumele protejate prin parola de vizualizare sau alte moduri de protectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

noi cred ca facem prea mult caz de fotografierea asta. nu e voie sa pozezi in magazine, nu e voie sa pozezi lumea pe strada, nu e voie sa pozezi obiectivele turistice (decat contra cost, in unele locuri). in alte tari nu e asa, in Paris am facut cate poze am vrut (recunosc, nu am inrtat la muzee sa vad daca e permisa fotografierea), dar nimeni nu mi-a zis nimic si nici n-am vazut vreun anunt cu interzisa fotografierea. numai noi ne temem sa nu ne fure careva saracia...

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In aeroport nu e voie sa pozezi, stiati ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

noi cred ca facem prea mult caz de fotografierea asta. nu e voie sa pozezi in magazine, nu e voie sa pozezi lumea pe strada, nu e voie sa pozezi obiectivele turistice (decat contra cost, in unele locuri). in alte tari nu e asa, in Paris am facut cate poze am vrut (recunosc, nu am inrtat la muzee sa vad daca e permisa fotografierea), dar nimeni nu mi-a zis nimic si nici n-am vazut vreun anunt cu interzisa fotografierea. numai noi ne temem sa nu ne fure careva saracia...

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Ca e voie sau nu, nu e asta aspectul care m-a interesat, eu ca parinte m-am simtit ciudat sa-mi vad copilul fotografiat de niste straini.
Am cerut parerea altor parinti tocmai pentru a ma "educa" in privinta asta si daca va exista o a doua oara sa nu-mi mai sara inima din piept, sa nu mai fie o surpriza pentru mine. Ma rog, indiferent de ceea ce voi hotari eu ca e bine sa fac, sa evit situatiile sau sa raman pasiva, sau sa le dau cu poseta in cap (cu voie sau fara voie) Dar sa stiu ce sa fac.

Mergi la inceput