Mamici de septembrie-octombrie 2007 (42)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alice_ spune:

Neata fetelor
Voi faceti exercitii din acelea de intarire a musculaturii, aaa, cum ii zice...acolo jos? Ca doctora mea de familie imi spune sa fac zilnic macar 10 minute. Ajuta si la nastere, si dupa. Ca zona sa revina la fermitatea unei virgine Eu insa imi aduc aminte sa exersez cam odata la saptamana

Dar cu frecatul cu prosopelul la sani dupa baie? Eu mis f.sensibila, si ma gandesc ca o sa-mi iasa ochii la alaptare daca raman asa...

28+ Sasha Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Buna dimineata gravidutelor!

Annisia, ma bucur ca e bine catelusul tau si care are mari sanse de recuperare. Da, perna de gravide ai incercat-o? Scriau fetele ca e tare buna, si e in jur de 1 milion parca.

Danielle, multumim de indicatiile privind apropierea travaliului.

Miriluta, bebelina mea avea 1,8 kg la eco 30 saptamani. Nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi daca e mai mare bebe la eco. In plus, masurarea lui bebe la eco are si o anumita marja de eroare. Aceasta masuratoare se face in functie de masurarea dimensiunilor lui bebe -cap, femur si nu mai stiu ce si se da greutatea aproximativa. De pilda daca ai un bebe cu picioare lungi, poate sa aibe mai putin decat greutatea data de ecograf.

Sim, Teodora, Andries, Tomasa, si toate fetele doritoare de intalneala, si eu zic sa ne intalnim la o terasa, sau restaurant cu terasa saptamana viitoare . Eu cred ca pe 10 nu pot ca va fi ziua unchiului meu, si in general se serbeaza la un restaurant - deocamdata nu am primit invitatia ca e plecat din Bucuresti.

Ca sugestii loc de intalneala: daca vreti pizza - Cuptorul cu Lemne, pe Pache Protopopescu, mancare italieneasca - Belloni-la Universitate. Voi ce sugestii mai aveti?

Myral, pai esti deja in saptamna 31 si intri in saptamana 32, asa ca o sa ajungi la termen cu bine. . Nu iti mai face ganduri negre ref la nasterea prea devreme.

Mandarinutza 31+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_ spune:

afibebe,
sa vii cu vesti bune de la doctor ! Si noi ne pregatim miercurea viitoare, deabea astept confirmarea ca am evoluat mult de la ultimul control din 5 mai.

Si felicitari pentru teste

28+ Sasha Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Afibebe, felicitari pentru licenta !!!! si te asteptam cu vesti de la eco.

Mandarinutza 31+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

THE STAGES OF LABOUR

labour has three distinct stages.the first stage is when uterine contractions pull the cervix open;second stage,when the baby is born;and third stage,when the placenta is delivered.

the first stage during the first stage of labour,contractions begin and are established,gradually becoming stronger and lasting longer;this stage can last up to 12 hours,or even longer with a first baby.first stage has three phases:
-the latent phase is the longest,lasting aroung eight hours.this is when the cervix is "taken up" and thins.
-then there is the active phase,when the cervix is opened up wide.
-and finally the transitional phase,when the cervix reaches full dilatation,before pushing the baby out.
you`re most likely to need pain relief during the active phase,and you`re likely to feel a burst of energy towards the end to take you throught the second stage.

the second stage during the second stage of labour the baby leaves the uterus and is pushed through the birth canal into the outside world.this stage can take anything from a few minutes to two hours with a first baby,and can be exhausting.

the third stage the delivery of the placenta is the third and final stage of labour;it is the shortest stage and it`s almost painless,although you may feel some cramping like a severe period pain.it happens within half an hour of the baby`s birth,sooner if helped by an injection of syntometrine.

danielle 28+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Afibebe, felicitari pentru licenta.
Roxana, citeam eu cum e cu apa si plaja si toate alea. Sper sa te bucuri si tu de mare, chiar daca te simti cam esuata. LA mine era fix invers. EU ma vedeam frumoasa si minunata si altii ma intrebau cat mai am pana nasc de am asha o burta mare. Offf si din nefericire lipsa cantarului mie mi-a fost fatala. M-am intors cu 2 kg in plus, in ciuda inotului la greu si mancarii fara abuzuri. Asa ca eu nu ma incred in oglinzi. Abia am reusit sa ma redresez acum, de cand m-am intors (dar cine baga kg de caise+ nectarine+ pepene galben pe zi? eu! Nemavorbind ca am scapat la Bulgari intre baclavale si biscuiti sau alte prajituri! Asa mi-a trebuit, dar a meritat).
Cu greutatea bebe. Bebita mea era foarte mare cand am trecut de 30 de saptamani. la 38 de saptamani estimau astia 3.700. Si s-a nascut copila cu 3.400. Asa ca, aparatele si mana/ ochiul care face determinarile, toate dau erori.
Despre intalneala, ash veni si eu. Cam oriunde, chiar daca nu-s motorizata. MAsina mea nu are aer conditionat si eu pe caldura asta nu vreau sa lesin la volan. Prefer sa lesin in autobuz sau metrou, intre oameni. E mai sigur. Si parca ar fi fain mai la aer la terasa (vorba vine aer, mai ales daca e cald), mai central sa nu fie discutii. Si sa-mi spuneti si mie din timp, mai pe la inceputul saptamanii, sa nu apuc sa ma exilez la tara si sa nu aflu cand/ unde/cum.

Bee 25+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

HOW LABOUR STARTS

labour can start in a variety of ways,but once it`s really under way,you will know about it.if you`re unsure,you probably aren`t quite in labour.there are various signs that labour is starting.

"THE SHOW" this is a brownish/pink discharge that indicates that the mucus plug that has sealed the cervix during pregnancy has now come away in readiness for labour.

YOUR WATERS BREAK sometimes the amniotic sac ruptures before labour starts,causing fluid to leak slowly or in a gush from your vagina.this is painless.if your water break,put on a clean sanitary padand call your midwife or hospital delivery ward immediately for advice.most doctors would prefer labour to start within 24 hours because of the risk of infection to the baby.

CONTRACTIONS START the muscular thightenings of the uterus - contractions - gradually start to pull open the cervix.they last a few seconds to start with,and you may feel them as sharp cramping pains in the lower abdomen or as backache.if they`re coming regilarly about every 10-15 minutes,you`re in labour.

danielle 28+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !

Roxana_G si eu m-am sintit ca tine la mare. Dar in ultimele doua zile, parca mi-a revenit zambetul, pentru ca mai aparusera cateva gravute, dintre care vreao 3-4 erau chiar mai balenute decat mine.

Ai grija cu apa. Desi am prins apa foarte calda si eram sigura ca nu patesc nimic, m-am procopsit cu o raceala. De fapt puteam sa ma astept, tinand cont ca stateam mai mult in apa decat pe uscat.

Eu nu stiu ce grautate are bebelul meu, pt. ca abia luni ma mai duc la echo. Abia astept reintalnirea.

Ieri mi-am facut programare la Clinica Eva si am aflat cu stupoare ca si pentru oct. mai sunt doar cateva locuri. Pentru aug, sep. nu mai sunt deloc locuri. N-am crezut ca va fi asa imbulzeala la o maternitate privata care s-a deschis anul acesta. Dar se pare ca cele care su nascut acolo spun ca este extraordinar. De pret ce sa mai zic...tot atat cred ca ajungi sa dai si la stat.

Flavia 24 cu si Stefan

http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Afibebe felicitari pentru ex de licenta!

Eu am cam racit - la noi sunt 15 - 18 grade Celsius. Nici caldurile din RO nu sunt indicate, dar parca nici sa te invelesti cu plapuma la mijloc de iulie nu mi se pare normal.

Si mai sunt si insomniile astea crunte - ma trezesc pe la 2 noaptea si mai atipesc spre dimineata. Sa deschidem un nou capitol, cel al "insomniacelor"?

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Terrapin spune:

Roxana, multa sanatate lui Alex, sa ii treaca raceala mai repede si sa va puteti bucura de vacanta!
Se pare ca renuntatul la sare a avut efect, acum pot sa strang pumnul si nu ma mai dor articulatiile degetelor.
Contractiile nu si-au facut inca aparitia si sper ca azi sa ma ocoleasca.
Fetelor, voi cat luati in greutate pe saptamana? Eu abia puneam pana acum 500 g saptamanal si de 2 saptamani bag cate 1 kg.
Sper sa nu ma fac balenuta pana la sfarsit desi nu m-am schimbat fizic ft mult, burtica mea de 28 de sapt e destul de micuta...Nu ca nu as fi vrut sa fie mai mare, dar numai burtica

28+ Mario Andrei Laurentiu

Mergi la inceput