Mamici de iulie-august 2007 (74)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
valen spune:
Mioara felicitari. Daca vrei, putem face schimb de impresii ref la alaptat; mi-ar fi mai usor pe mess ca forumul nu am timp sa-l citesc mereu.gabriela_panait2000@yahoo.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andutzy spune:
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar de ce sa golesti sanii? Ei produc atat cat ii trebuie lui bebe sa manance, de ce sa nu-i lasi sa mearga in ritm cu bebe? Mai ales daca bebe e mancasios...Plus ca pompa de san nu e intotdeauna cel mai bun prieten, de multe ori mulsul manual este mai eficient, ca ea nu trage laptele decat din canalele f bine desfundate si celelalte se pot bloca si...hop mastita!
AndraSapt36 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
andutzy spune:
Si inca ceva...hai ca m-am incins acum pe sfaturi. NU VREAU SA VA SUPAR, daca va plictisesc cu entuziasmul meu, dati-mi ignore...
Sa nu subestimati niciodata puterea care o are legatura dintre voi si copil cand e vorba de lapte! MI se intampla sa am sanii relativ goi(deci ma refer nu plini cu laptic) si sa-l pun la san. In cateva secunde simteam cum se umple sanul din care tragea el cu laptic iar din celalalt incepea sa curga, de parca deja era prea plin. Deci copilul pus la san de obicei are ce sa traga chiar daca sanul nu este plin(sau nu pare plin). Acum nu neg cazurile in care nu are ce sa suga disparand lactatia, vorbesc in perioada de alaptare. La mine asta a tinut 9 luni si jumatate cand l-am intarcat eu ca musca prea tare. SI inca ceva! Apropos de laptic muls! Am vrut sa-i las laptic sa plec putin de acasa si cu greu am reusit sa strang 30-40 ml. Nu mai iesea nimic. Insa daca il cantaream pe bebe dupa masa, avea 100-125 grame in plus. Deci nu e relevant cat iese la muls. Cand nu e copilul la san, nu intra in actiune hormonii care ajut la producerea lapticului si nu iese la fel de mult. Daca aberez, sa ma corectati, fetele care aveti cunostinte medicale!
AndraSapt36 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ghinetz spune:
andutzy tu faci sa para totul asa de simplu. Imi dai curaj, pe bune.
Oana 37+
Victor-Constantin si
Stefan-Vladimir 4ani+
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
quote:
Oana, atunci o schimb si eu cu toate ca maine ar trebui. Intru in 39 saptamani. Asta ca sa mai castig o batalie cu hormonii
Dana sa-mi spui daca la tine a dat rezultate.
Oana
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](oac.gif)
ghinetz spune:
Lavinia m-a rugat sa va transmit ca va pupa pe toate, dar cred ca de la emotii am uitat. Dar voi stiati asta, nu? Ca doar Lavinia e o draguta si mereu ne-a pupacit pe aici.
Nico, multumim pentru bancuri. Mie mi-a placut ala cu baba.
Oana 37+
Victor-Constantin si
Stefan-Vladimir 4ani+
danis spune:
mioara, agri si cristina, felicitari! sa va creasca puiutii mari si sanatosi, iar voi sa va reveniti repede si sa aveti cat mai mult laptic...
nastere usoara maine fetelor care sunt programate la cezariana!
andutzy, inclin sa-ti dau dreptate cu ce ai zis despre alaptat, insa fetita mea a luat foarte incet in greutate si inca ma gandesc ca daca foloseam si pompa, poate as fi avut mai mult lapte... insa mult-putin, cat lapte am avut, a supt pana la 10 luni, cand s-a intarcat singura si a fost si este inca un copil cu o imunitate buna...
eu astazi fac 38 de saptamani, deci pot spune ca am inceput numaratoarea inversa... sper sa nu se grabeasca bebele meu, pentru ca, asa cum v-am mai zis, ne-ar mai da ragazul sa terminam cu mizeria de dupa renovare din casa... renovarea e aproape gata, insa se mai lucreaza in casa... poate reusim sa punem lucrurile la loc macar in camera bebelui...
cred ca in seara asta ne culcam devreme, caci de la 3 nu am am mai putut dormi nici eu nici sotul meu, de caldura si de stres...
andutzy spune:
Ghinetz, trebuie sa ai curaj si asta de fapt trebuie sa avem toate! Si rabdare, cat si pentru tine si pt bb! Ca el nu stie ce-i aia rabdareSI eu am fost de mai multe ori la un pas de a ceda ispitei laptelui praf. Ba ca lua in greutate in hopuri, ba nu mai stiu de ce, dar credeti-ma, acum, cand e mic, bb nu stie f clar ce vrea. Insa daca aveti rabdare cateva luni, va garantez ca nimic din lumea asta nu va egala fericirea de a-l vedea papand cu satisfactie si cu zambetul pe buze la sanul vostru. Trebuie insa perseverat! La o luna si jumatate, DRagos aproape 24 ore nu a vrut laptele meu! dar deloc, sugea cateva minute si dupa aceea urla ca din gura de sarpe! Stiti de ce? Ii era cald in brate si nu mai suporta sa stea lipit de mine! greu mi-am dat seama, dar dupa aceea pana la 9 luni l-am alaptat stand fata in fata cu el pe pat si i-a mers tare bine!. Numai ca in cap care a fost gandul meu la inceput? NU-i mai place! NU mai e bun laptele! SI ce rezolvam daca cedam? Luam o mare tzeapa, copilul de fapt plangea din cu totul alt motiv!
AndraSapt36 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
andutzy spune:
Eu trancan aici dar trebuie sa ma pregatesc la 8 sa fiu la doctor! va povestesc ce am facut cand revin! pupici si ma bucur daca considerati ca nu bat campii prea tare...
AndraSapt36 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/brazuca25/brazuca25.jpg)
brazuca25 spune:
andutzy nu mi se pare deloc ca "bati campii". Pe mine ma ajuta sa citesc ce scrieti voi cele ce ati trecut deja prin experienta de a creste un bebe. Eu una ca incepatoare ma simt cam emotionata si ma panichez din orice! Multa bafta la doctor! Denisa Maria
Mai sunt 4 saptamani!!!
poze cu noi + poze cununie
hainute bebe Denisa Maria