* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (38) *

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Serj,
Nici Alexandra nu e prea vorbareata. Bombane ea ceva acolo, dar nu recunosc nici un cuvint. Am ajuns sa-mi zic daca o spune ceva in engleza (la cresa se vorbeste numai engleza), si o fi si ala un cuvint pocit, nu mai ghicesc eu in veci ce vrea sa comunice
Ambra si Sergio sunt niste dulci, iar Ambrei se vede ca-i prieste cind e si Sergio cu ea. Ma gindesc ca un fratior mai mare are destul de multa influenta in ce priveste formarea surioarei mai mici, invata de la el si, de ce nu, profita de faptul ca ea e cea mai mica si, deci, cea care merita mai mult rasfat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Asa da, uite ca s-a mai inveselit atmosfera, incet-incet revin fetele. Care nu sunt la balaceala bineinteles. Ne tot pregatim si noi, dar vremea nu prea tine cu noi...

Simona-Toma,
ai facut testul? tinem pumnii.

Aida,
La multi ani mamai tale! Cum s-a acomodata Alex cu noua ei tunsoare? am auzit ca dupa primul tuns dispar carliontii, sa fie general adevarat?

Mari,
sa aveti noroc de vreme buna la mare, si sa faceti multe multe poze (ai pus poze noi? am cautat si n-am gasit).

Serj,
ma bucur ca ai pus cateva pozute noi, ca mi-era dor sa-i vad pe scumpilicii tai, pe Ambra n-as fi recunoscut-o, cat de mult s-a schimbat. Iar tu din ce in ce mai... italianca.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

quote:
Originally posted by kim
am auzit ca dupa primul tuns dispar carliontii, sa fie general adevarat?

Whaaat?? ...aoleu, sper sa nu fie adevarat... e prima data cind aud asta, sper sa fie doar un mit.

Multam frumos pentru urari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

Aida, asa este! Ambra avea un carliont in frunte, si l-am tuns pana acum de 2 ori si...a disparut:(
La Multi Ani pentru mama ta, ieri nu am mai putut sa intru.
la cat priveste cu obrazniciile... cu fratior mai mare sunt duble ce le poate trece prin minte...ce face Sergio face si Ambra, dar si invers...
Kim pe Alicia o putem vedea numai pe yahoo?

sa va spun ca Ambra prefera jucariile fratiorului decat ale ei, si ieri isi bagase degetelul pe orificiul de la o pusca si, tipa ca nu mai putea sa-l scoata.
iar pe plaja, unde gaseste sezlonguri libere al ei este.
si se duce la toata lumea, ieri incerca sa se joace cu o fetita ceva mai mare ca ea, si enervata cealalta i-a pus nisip ud in cap dar pe ea nu a deranjat-o si tot acolo a ramas
va doresc wk placut la toate

cristina + i miei tesorini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_toma spune:

Salutare!Ma credeti ca ma gandesc in fiecare zi la cearta asta a fetelor?Ma macina rau de tot.Nu trebuia sa se intample asta, totul putea fi rezolvat cu delicatete.Mare pacat.
Catrinuta si Tania, treceti imediat si povestiti!Ce inseamna asta?Pai ne lasati asa sa asteptam ca fraierele??Rusinica sa va fie!!
Fetelor, nu am facut testul.Azi l-am cumparat, mi-am propus sa-l fac luni, dar nu cred ca o sa rezist si o sa-l fac maine.Am emotiiii!!!!
Alina, bine ca ai scapat de anexita, eu cred ca mai am ceva probleme, inca ma mai doare burta uneori.Sper sa nu fie probleme mari.Imi pare rau ca ratarati zilele fertile.Dar nu-i bai, nu va grabiti rau, nu??
Mari, ce emotionant!Si pe mine ma mai strange Edutu in brate cateodata, asa din senin si ma topesc toata.Sunt asa dulci!!Si mai da si pup cateodata cu gurita.E delicioooos!!
Serj, dulce rau Ambra!Se da singurica pe topogan?Mi-ar placea ca al 2-lea bebe sa fie fetita si Edutu sa aiba grija de ea si sa o invete diverse smecherii...
Ciuf, tu nu mai dai nici un semn?Esti suparata rau, nu-i asa?Si eu, dar las' ca ne trece.Hai, treci si tu la povestit.
Azi mergem la un botez, la tara la sotul meu.Ne intalnim cu multe rude, Edutu o sa fie super rasfatat, n-o sa manance bine si n-o sa doarma bine.Asa se intampla cand plecam cu el pe undeva.Chiar, copii vostri cum se comporta in deplasari?Au pofta de mancare?Al meu, cum vede meleaguri noi si oameni noi nici nu se gandeste la mancare sau la somn.E un dezastru.Ar fi in stare sa nu doarma toata ziua.E in continua agitatie
V-am lasat, va pup si va doresc w-e placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Imi cer din start scuze persoanelor carora poate nu le face placere sa gaseasca aceste cuvinte astazi la noi pe forum.

Consider totusi ca sunt datoare citeva cuvinte fetelor care au avut curajul sa-si spuna parerea ca si celor care au venit mai de curind si se mira ce s-a intimplat aici.

Unele persoane si-au ales din diplomatie sa nu se implice direct in discutiile mai...aprinse,dar noi toate stim ca ele au sentimente pentru acest grup,le doare sa vada la ghiocei conflicte si ar dori sincer sa se "limpezeaca apele" asa cum a spus Kim.Din mesajele lor rezulta foarte clar acest lucru.Andreea Georgiana a zis foarte bine ca ce este din suflet va ramine.

Rezolvarea unui conflict se poate incerca sa se faca si mai pasnic,daca ne-am exprima parerile sincere intr-un fel mai putin suparator,desi "suparator" e o notiune destul de relativa.Nu fiindca adevarul supara,ci fiindca un cuvint nepotrivit spus la suparare poate atrage dupa el neintelegeri ,certuri,etc.

Stiati presupun ca regulamentul forumului prevede sa atacam idei nu persoane?

Acum intrebarea poate veni asa: <<pai cum sa ma exprim mai..."delicat" daca situatia deranjeaza in mod deosebit de atita timp?Vreau sa ma manifest asa cum simt,altfel nu mai sunt eu!>>

Okay,dar daca incepem toate sa ne "manifestam" credeti ca ar ajuta cu ceva la rezolvarea problemei?Nu cumva ne-am trezi ca se destrama acest grup si formeaza grupuri mai mici? Poate ca ar fi mai bine asa?
Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa ni-l dam fiecare in parte(si eu cred ca unele persoane l-au gasit deja din moment ce ne confruntam cu stergeri de pe lista si plecari ale unor mamici).

Eu nu am facut statistici daca numarul retragerilor este mai mare ca al aderarilor.Altceva decit cantitatea conteaza pentru mine in cazul acesta.

Daca 60 de fete "adera" si cer sa fie inscrise in lista,dar nu vor scrie nimic si ramin acolo foarte multe luni si chiar ani,e bine sau nu,sa ramina in lista doar ca sa le citim datele si sa ne intrebam cine or fi ele? Eu credeam ca atunci cind cineva cere sa fie inscris in lista doreste sa se si imprieteneasca cu noi,sa participe la discutii uneori,sa ne contacteze intr-un fel,nu doar sa astepte sa fie contactat si sa figureze acolo. (Ca atunci "riscam" s-o apuce curiozitatea pe Adar si pe "multe altele care tac" sa cunoasca numele "baietelului" si ce mai face el.)

Despre asemenea "cazuri de membrii" vorbeam eu,Catrinel si..."multe altele".Totusi s-au exprimat voci tematoare ca daca nu vor scrie o perioada mai indelungata le-am putea sterge de pe lista.
Numele pe lista e mai important decit persoana care vine sa ne scrie?
Nu cumva exista persoane care au continuat sa ne scrie chiar daca s-au sters de pe lista?

Voi hotariti ce e mai bine:sa le trecem pe lista cu "asteptam vesti de la",sa le contactam pe email sau sa asteptam sa ne contacteze ele?

DE UNDE AU INCEPUT ACESTE DISCUTII si problema de..."ATMOSFERA"?
Cine face aceasta atmosfera placuta sau neplacuta? Probabil raspunsurile la intrebarea aceasta vor fi diferite asa cum noi gindim diferit si avem grade de sensibilitate diferite.

Personal nu cred ca daca cineva nu mai e pe lista se "imbunatateste" atmosfera.Dimpotriva.Fiecare plecare va lasa in urma ei reactii si comentarii diverse si probabil mai devreme sau mai tarziu vor urma si niste drepturi la replica.Nu vreau sa cred ca acesta este scopul plecarilor.

Nu inteleg de ce sa ma sterg de pe lista din moment ce mesajele mele se mai pot gasi in arhiva DC si oricum figurez in celelate liste facute anterior? Sau momentul plecarii este important?

Si daca lista creeaza mai multe motive de controverse decit de multumire o fi bine sa o scoatem de tot si s-o salvam altundeva?
Oare atunci n-o mai veni nimeni sa ne anunte ca se simte nebagat in seama in discutii?

O fi motivul principal al nemultumirilor doar persoana Adar. (care prin exprimarile ei mai..."neobisnuite" creeaza pretexte de..."atmosfera"?)Sau unele persoane reactioneaza diferit decit altele cind dau de mesajele ei?

Adar mai baga cite un text din ala gen Adar(ca asa e ea -vorba Andreei Georgiana), dar stie ce inseamna autoironia si e o persoana care spune ce gindeste...cum nu gindesti.

De ce oare nu s-a pus ea sa ma atace de ex.pe mine? N-oi fi reusit s-o provoc cum trebuie?Sau m-o simpatiza fiindca eu ii trimit floricele si zimbete dupa "modelul" scandinav?

Inca ceva: mi se pare normal ca oricine dintre noi sa aiba dreptul sa-si schimbe parerea despre cineva daca se dovedeste ca ne-am inselat asupra persoanei respective.Nu cred ca i s-a intimplat doar lui Adar...

Au fost mai multe mamici care s-au ocupat de listuta spre sfirsitul odiseei,la scutece si pina acum,totusi,n-am auzit pe nici una dintre ele sa reimprospateze memoria cuiva cu cite au facut ele pentru acest grup.

O mamica a facut chiar o a doua lista mica punind in ordine zilele de nastere ale tuturor ghioceilor fiindca au existat niste discutii ca nu toti ghioceii primesc felicitari.Si iar s-a dezbatut si tot la aceleasi concluzii s-a ajuns.

A existat si o listuta lunara cu zilele in care mamicile isi serbau zilele de nastere.

Chiar dupa aceste 2 incercari au existat nemultumiri fiindca avem temperamente diferite,gusturi si scari de valori diferite...

Subiect de "meditatie":
Toate avem calitati si defecte,dar are rost sa ni le subliniem pe unele mai mult decit pe altele?

Poate memoria imi joaca feste sau poate n-am cautat cum trebuie prin arhive,dar eu am ramas cu impresia ca discutiile au inceput de la faptul ca unele mamici nu s-au simtit bagate in seama in timpul discutiilor,au fost poate dezamagite ca nu toata lumea a putut sa scrie citeva cuvinte despre pozele lor, ca nu li s-a raspuns la intrebari,ca nu au primit nr. de mesaje de felicitare pe care l-ar fi asteptat, iar unele au incetat sa ne scrie pentru un timp lasindu-ne sa ne dam noi seama de motivul retragerii lor.

Cind am primit mesajele lor pe forum si ni s-a adus la cunostiinta direct,prin prietene sau prin alte modalitati de comunicare cum se simt(desi nu toate intram zilnic pe net si nu citim mereu totul cu mare atentie din x motive)le-am rugat sa se intoarca.In acelasi timp li s-a spus ca multora dintre noi care nu ne-am...exprimat,ni s-a intimplat cam acelasi lucru.

Poate ca centrul problemei a fost ca persoanele diferite,au asteptari diferite de la acest grup?

Este oare corect sa se urmareasca mesajele din..."umbra",ca apoi sa constatam ca apar din cind in cind aceleasi postari nemultumite?

Lady_Hauk n-a mai intrat de un timp,dar felul in care si-a expus mesajul a avut rolul sa ne binedispuna.Ea nu s-a plins ca a citit din urma si a observat ca nu i-am urat toate "La multi Ani",ca nu am intrebat de ea,ca nu am sunat-o sa aflam motivul tacerii...
La fel s-au comportat si Elvie,Roxivan, Andreea/Constanta, Ema72, Pispirica, Ceela, Doublemom, TweetyGeo, Ameluta, Cosmina, Liliprejbeanu si alte fete.

Ile
Daca intr-adevar nu mai vrei sa figurezi pe lista iti pot scrie cum sa te stergi tu insati fiindca iti respect decizia.

Scandinavii au totusi o reputatie de oameni cinstiti (demonstrata) si daca ar fi doar zimbareti si nu si de treaba nu ar fi ajuns unde sunt astazi si nici eu as fi stat in tara lor atitia ani sa-mi pierd timpul.

[...]

Dintre mamicile venite dupa odisee nimeni nu ne-a reprosat ca nu se simt inca in largul lor fiindca nu au primit atentie suficienta de la bun inceput cum s-au inscris?Ele au intrat in "atmosfera",ne-au ajutat sa le cunoastem mai bine si sunt in continuare cu noi.

Rocsana de exemplu a scris intotdeauna tuturor,desi a fost prima care a mers la serviciu.Eu doresc sa cred ca nu a facut-o doar din politete,ci pentru ca ea chiar a citit intotdeauna tot ce s-a scris si a facut mereu un efort sa raspunda.Credeti ca toate persoanele carora i s-a adresat i-au raspuns? Si nu a comentat pe tema aceasta,a continuat sa scrie tuturor mereu.

Poate ca noi doua gindim diferit, dar ar fi corect sa ma iau de ea cu niste afirmatii nelalocul lor,decit sa-i explic civilizat de ce nu sunt de acord ce i-a scris Deliei si Stefanei si cum a expus ideea "atmosferei" din grup?

In ciuda neintelegerilor dintre Adar si Aida si-au cerut scuze una alteia si nu s-au mai suparat.Deci se poate si asa.

Tina s-a ocupat de lista la odisee,a muncit mult la editarea ei,a fost mereu pe faza la deschiderea capitolelor noi.Desi daca ar fi facut un user comun de la inceput odata cu emailul comun, deschiderea capitolelor si modificarile se puteau face si de catre alte fete,ea a depus mult efort singurica si nici nu a prea cerut ajutoare.Eu am dorit sa cred ca a facut toate acestea din suflet,nu pentru a veni intr-o buna zi sa reimprospateze cuiva memoria cu ele.

Daca nu a spus nimeni in afara de Mihaela ceva pentru a o chema pe Tina inapoi,poate din gestul de a scoate cele 3 mamici de ingerasi de pe lista plus ultimul ei mesaj s-au tras niste concluzii.

Aida ai dreptate, ar fi trebuit mai intai sa le intrebe si pe ele,dar in afara de asta, nu mi-a placut nici faptul ca a folosit adjectivul pronominal nehotarit LA PLURAL pentru o justificare nu tocmai conform realitatii,din moment ce eu cel putin mai stiam cite ceva despre Elena(ileana_marius) si Laura Ioana.

Poate aceste 2 aspecte CUMULATE m-au facut sa tac si sa ma mai gindesc, sa-mi schimb pareri...

[...]

Cred ca Delia are sentimente pentru acest grup si nu e vorba doar de "entertainment",din moment ce aici ea ne-a scris niste lucruri destul de intime din viata ei care se marturisesc doar unui prieten.

Cred ca si Adar are,altfel nu ar fi ramas aici atita timp riscind sa-si spuna parerea si sa primeasca la anumite intervale niste mesaje.

Simpatiile fata de o persoana sau de alta intr-un grup vor fi mai mereu diferite.Asta mi se pare ca tine tot de personalitate,temperament,preocupari...Pe forumuri oamenii nu sunt intotdeauna ceea ce par,de aceea e usor sa ne facem o imagine gresita fara sa cunoastem in realitate persoana.

Pe mine nu ma intereseaza ce ginduri ascunse au sau n-au,cine,de ce, de cind.

Voi hotariti cum e mai bine: sa venim sa ne spunem toate aici parerile sincere civilizat,fara certuri si prin ele sa incercam sa rezolvam conflictul, sa ne scriem in private pe messenger,pe PM,pe email sau sa citim din umbra si sa masuram cuvintele altora,intervenind cind simtim ca e cazul cu citeva rinduri bine alese.

Toti mai gresim citeodata si ar fi culmea sa sustinem ca daca noi nu ne simtim bine in grup e in general vina altora.(scuzati, a "atmosferei").Asa am inteles eu postarea Stefannei.

Permiteti-mi sa ma retrag acum, cu scuzele de rigoare dupa ce am batut atit apa in piua si am ocupat destul spatiu pe-aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Mai fetelor nimeni nu e perfect asa ca e normal ca omul sa mai greseasca sau sa aibe opinii diferite .Tot normal e sa incercam sa rezolvam problema cu diplomatie fara cuvinte grele (pe care mai devreme sau mai tarziu le regretam) si fara a ne lasa condusi de orgolii.Tot normal e sa respectam opinia fiecaruia chiar daca avem alta opinie si sa ajungem cumva la un compromis.

Rog fetele care au luat parte la conflict sa revina ,sa discute si sa rezolve pasnic situatia creata,Stiti cum imi suna mie plecarea ,cererea de a fi sterse din listuta de la ghiocei ? e ca si cum ati fii niste fetite de gradinita iar daca ceva nu va convenit va-ti luat jucarelele si ati plecat.eu zic ca cine revine sa se da sau(fie el si scandinav sau de ori ce culoare) da dovada de maturitate si are tot respectul .

Acum cateva cuvinte despre noi ,aici a plouat incontinu de vreo doua saptamani si avusaram parte si de niste furtuni puternice ,bine ca sau terminat . Lara a avut rosu in gat + infectie la urechea dreapta febra si tot tacamul, cam opt zile a mancat doar lapte (in cantitati uriase) si compot atat, a trebuit sa-i dau antibiotic iar acum a inceput sa manance mai mult ca inainte inclusiv semintele date pasarilor din curte (o prinsa-i azi la halit).
Mai fusaram la o petrecere o petrecere in pijama ,la acvariu si intr-un loc de joaca super frumos (am sa pun ceva poze),iar zilele urmatoare urmeaza sa mergem la o petrecere de cowboy si cowgirl costumati corespunzator. asa ca noi o tinem de petreceri si suntem sanatosi acum.

Am sa revin maine cu ceva raspunsuri pt. mamici asi raspunde acum dar am o lene si un somn in mine de nu mai pot + e 12 noaptea aici .Va si pe maine.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Mariana1976 da ai scris fata nu gluma ,o si un pentru efort.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

MARIANA, ai tot respectul meu: se vede ca ai pus si pui suflet la ghiocei. Si esti plina de tact cum cred ca eu nu voi putea fi niciodata....

sper ca fetele care s-au suparat sa vina inapoi...suntem adulti, ce naiba, asa cum spune si Elvie, nu putem sa ne luam jucariile si sa pleca, sa cerem destul de ostentativ stergerea de pe lista si alte gesturi cam prea teatrale...

NSHIRO, mi-ar pare tare tare rau sa nu mai scrii. totdeauna ti--am citi cu drag postarile si m-ai impresionat cum ai gasit timp sa raspunzi tuturor.

DELIUTZA, scumpa, tu esti om cu scaun la cap, si picioarele pe pamant suna bine alaturarea, nu? Dar acuma serios, eu asa te-am vazut. sa nu cumva sa te gandesti sa nu mai scrii!!

ADAR, tu esti tare inimoasa, si din prea multa pasiune, cred, ... le zici.... pe fata (tot respectul pentru asta!) dar poate ca ar trebui un pic de tact... nu stiu, suntem grabite, intram, scriem repede, cateodata prea repede si n-avem timp cateodata sa ne gandim prea mult cum aranjam cuvintele, ca sa zic asa.

Cine mai zicea ca pleaca...Nu stiu, fetelor, pe mine ma doare fiecare plecare, parca ne destramam... Nu am timp sa scriu acuma fiecareia, dar imi doresc din suflet sa ramaneti, sa trecem peste toate astea, si sa rezolvam cu tact alte eventuale...probleme.

CIUF, pliz, nu fi suparata.... sau sa-ti treaca, daca esti, ca noi te asteptam cu drag...

AIDA, multumesc pt ce faci

Am scris acuma la repezeala, nu am timp sa mai sciu, vreau numai sa zic ca am vazut üpozele lui SERj, e incredibil ce mare s-a facut Ambra, si frumoasa, e o domnisoara adevarata!!! ce fain de voi ca stati chiar la mare...

Acuma despre noi: oana tot cu caninii, de data asta nu ii curge nasul (sa bat in lemn dar face kk des si destul de acid, ca se tot opareste. O daucu toate cremele ce le am, sper sa ii treaca odata. este o rema MULTILIND care mi se pare ca e tare buna.

SIMONA_TOMA, voiam neaparat sa-ti scriu - iti tin pumnii. esti o curajoasa. pe bune.

Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Am tot citit zilele astea dar nu prea mi-a venit sa scriu si chiar acum imi este greu. Eu cred ca s-au spus vorbe prea grele, prea usor si nu stiu de unde atata patima. Nu va cunosc asa de bine cum va stiti voi, cele care ati fost impreuna si la odisee si din cauza asta am avut si am retineri, dar tocmai din cauza asta voi ar fi trebuit sa fiti mai ''blande'..ca sa zic asa.
Mie mi-e dor de postarile lui Noe, imi facea placere sa le citesc pe cele ale Rocsanei, Adar,Serj (dar vad ca a revenit), MP (de ea nimeni nu stie nimic?), Cat (care avea ultima oara fetitele bolnave, din cate imi amintesc), Ameera (sper ca se simte bine, ultima oara nu prea era OK)...dar daca una dintre ele a hotarat (adulta fiind)ca nu mai vrea\poate scrie aici, mi se pare ca trebuie sa-i respect hotararea, mai ales daca are si o explicatie pentru ea.(ceea ce, de altfel, e de dorit). Cam atat despre 'conflict'..al carui motiv mi se pare usor pueril, orice problema legata de lista putandu-se discuta si rezolva, doar nu e un capat de tara.
In alta ordine de idei,(Ciuf, ca tot m-ai intrebat), mica mea nu e complet restabilita dupa rosu'n gat, adica e inca posibil ca plamanii sa se incarce cu secretiile din gat. Pediatra mi-a spus ca primul semn de alarma (chiar in absenta altor semne clinice, adica temperatura, lipsa apetit)in sesnsul asta ar fi sa tuseasca noaptea (ziua nu are importanta), dupa ce sta o vreme la orizontala. Azi-noapte a tusit, azi iar la dr.Rezultatul; deocamdata, 3 picaturi de tinctura de propolis pe zi cu putina miere, timp de 4-5 zile si tinuta sub observatie. Sper sa-si revina doar cu atat.
Simona Toma, chiar ca esti curajoasa, dupa cate nopti albe ti-a facut Edutu.Cand suntem plecati, Ana mananca putin, ca de obicei adica,. dar de dormit, doarme foarte agitata, cel putin in prima noapte, iar programul de peste zi e dat complet peste cap.
Elvie, ce tratament a primit Lara?
Mari, sa va balaciti bine!!..si pentru Ana mea, care toata ziua cere :apa, apa:..ca are si ea o piscinuta si cele necesare, in curte, ca sa-si inchipuie ca e la plaja.

Mergi la inceput