Fetita mea e vanata in jurul guritei
Raspunsuri - Pagina 3

lalilu spune:
Ramiha, tot n ati fost la eco? Noi ne am facut programarea pt luni , 16.07, cad va veni dr din concediu. Daca ati fost deja, te rog spune mi si mie ce a zis dr.

ramiha spune:
buna!
lalilu, nu am fost la eco. Am mers la un medic pediatru cu fata (dr. Stanciu, e destul de laudat pe aici pe site), a ascultat-o si a zis ca nu am nici un motiv de ingrijorare, fata este perfect sanatoasa. Se invinesteste din cauza ca pielicica ei este foarte fina si zona guritei este puternic vascularizata. Eu personal m-am linistit.
Totusi, astept sa-mi spui care sunt rezultatele voastre la eco.

lalilu spune:
Si pe el l a ascultat dr pediatru si a zis ca nu e nimic, dar vreau sa stau linistita. Foarte rar se coloreaza asa in jurul guritei, am observat ca la baie , in general, dar e aproape insesizabil, daca nu as fii atenta, nu cred ca cineava din afara ar observa. Si nu de fiecare data, doar cand si cand si atunci nu i se schimba cu nimic starea generala, nu respira altfel, nu ofteaza, e vesel ca de obicei si nu pare deranjat de nimic. Om vedea... Luni ma duc si ti spun care a fost rezultatul. Pentru linistea noastra.

ramiha spune:
Lalilu, este foarte posibil ca la baita sa ii fie putin frigut si din cauza asta si invinetirea. Oricum, pentru linistea ta du-te la un control cu el. Succes si sanatate!

sanziana72 spune:
Si fetita mea se albastrea in jurul guritei cand era mica, dar am inteles ca e destul de frecvent la prematuri. Oricum, era aproape insesizabil si numai uneori. Si mie imi era frica sa nu fie vreo problema cardiaca. Pediatrii care au ascultat-o insa spuneau ca e ok. Cu timpul i-a trecut. Ceea ce pe mine nu m-a linistit complet, iti voi spune apoi de ce.
Acum, la 2 ani si ceva am ajuns ajuns sa ii facem si eco-cardiografie (din alte motive) si inima e in regula.
Am descoperit insa ca are o anemie care nu dispare, si pana la urma se pare ca are talasemie minora, o anemie ereditara (nu stiam ca ar putea fi vreo legatura cu albastrirea guritei pana nu am citit aici ce a scris Medeea).
De ce am spus ca raspunsurile pediatrilor nu m-au linistit intru totul ? Pt ca pe fratele meu l-au vazut destui doctori copil fiind, a fost si internat in spital pt alte lucruri, dar si acolo l-au ascultat diferiti medici... Dar el daca alerga mult, la un moment dat se oprea si se albea si trebuia sa se odihneasca. De abia la 5 ani, cardioloaga care venea la bunica l-a ascultat si pe el si a descoperit ca are o malformatie a inimii, nu se inchisese nu mai stiu ce perete intre atrii si/sau ventricule. Pe atunci nu prea se faceau ecografii si daca nu ar fi avut urechea fina cardioloaga ar fi putut avea probleme mai tarziu.
Sfatul meu e sa verifici daca ai cel mai mic dubiu. Poate nu acum, poate mai tarziu. O ecografie nu doare si mai bine sa stii ca nu e nimic, decat sa iti scape ceva.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

dicirstea spune:
Eu am fost intrebata de dr. pediatru daca Matei pateste asa ceva, atunci cand am intrebat daca nu are nevoie da calciu, de vitamine in general. Pentru ca asta ar fi un semn de lipsa de calciu.
mamica lui Matei

lalilu spune:
Sanziana, bebele meu nu s a nascut prematur. Culmea este ca pana acum, la 11 luni, eu n am observat sa se coloreze asa. Si asta s a intamplat, asa cum spuneam si undeva mai sus, dupa varsaturile de la debutul unei enterocolite, desi el mai varsase si altadata (avand de la 2 luni diagnosticat un reflux gastroesofagian).
Si acum ma uit insistent la el si se observa doar cateodata si numai la lumina zilei, ca nu e foarte evident.
Sigur mergem la eco, mai bine prevenim decat sa tratam,sper sa nu fie probleme, va tin la curent, va pup.

cana spune:
Si fetita mea se invinetea in jurulguritei cand plangea mai mult dar dupa 3 luni nu ia mai aparut eu cred ca trece de lasine
AncaDelia Ioana