Fetita mea e vanata in jurul guritei
Raspunsuri - Pagina 2

arissa spune:
Si fetita mea e putin vanata in jurul guritei si dr mi-a sapus ca ar putea fi trei cauze: o anemie, o problema cardiaca sau pur si simplu o discoloratie a pielii. M-a pus sa observ daca i se invineteste mai evident cand suge sau plange. Cel mai bine se vede cand o scot din baita, nu stiu de ce. Dar isi revine in cateva secunde. Din fericire, nu are alte semne clinice pentru anemie si, pentru siguranta, o sa mergem la un control cardiologic.
arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

emushi spune:
si fetita mea era usor albastruie in jurul guritei, mie nu mi s-a parut nimic suspect, dar ma omora buni cu intrebarile, asa ca mai mult ca sa scap de gura ei am dus-o la control; dr a zis ca e ok, e normal ca sugarii au pielea f subtire si asa se vede, sunt vasele de sange care dau nuanta asta
ei, un control nu strica, e mai bine ca sa te linistesti
daca ar fi fost o malformatie cardiaca care sa-i determine cianoza, nu cred ca trecea neobservata la controlul medical, suflurile la copii se aud mai bine decat la adulti...; si in plus, ar trebui sa fie relativ bine in repaus si mult mai evident la efort (plans)
daca nu e f evident (ca o umbra cum zici), sfatul meu este sa nu te ingrijorezi; am trecut si noi prin asta, a trecut de la sine; acum e intr-adevar putin mai alba in jurul guritei, dar asa sunt si eu, fata-palida; iar analizele sunt f bune
poti insa s-oduci la un control cardiologic sa fii sigura
http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Medeea76 spune:
Si fetita mea patea la fel pana pe la 2-3 luni. Noi nu ne-am ingrijorat, ni s-a spus ca poate fi de la frig, anemie, sete, plans si mai erau si alte cauze pe care le-am uitat. A trecut de la sine...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

ramiha spune:
arissa - eu am observat ca fetita e mai vanata dupa ce suge. Ti-a spus cumva dr. ce poate sa insemne asta?
lalilu - o sa te anunt, chiar azi vreau sa sun sa o programez la eco. Daca ajungi tu inaine nu uita sa intri pe forum sa ne spui si noua!

Alina922 spune:
Ramiha, si fratele meu patea asa cand era mic, si i s-a descoperit un suflu sistolic la inima.
Se pare ca problema s-a rezolvat de la sine (nu retin sa-i fi facut mama vreun tratament pentru asta), acum are 21 de ani, e sanatos tun.
Multa sanatate si fetitei tale! Probabil nu e mare lucru, cum ti-au zis si fetele, dar e bine sa-i faci un control, pentru linistea ta sufleteasca.

idoina spune:
Ramiha,nu am inteles de unde esti,nu stiu nici daca are vreo importanta,insa ma gandeam ca ar fi posibil ca si apa pe care o bea bebelusa sa provoce invinetirea guritei.Foloseste doar apa plata,uneori doar prin fierbere nu poti scapa de nitrati si nitriti.Sper sa n-am dreptate,oricum verifica si chestia asta.Pupici!
idoina

Gandacel spune:
Repet, nu e nimic, trece de la sine in cateva saptamani. In timpul suptului, zona respectiva sta cutata puternic, presata si de asta ia culoarea respectiva, plus ca are nevoie de mai mult aer... pe care daca nu respira grozav pe nas nu il are! Uita-te cum suge, ai sa vezi ca buza superioara sta rasfranta inspre nas, ii acopera f putin nasucul. Scoate-i mucii inainte de supt, daca tii neaparat, ca sa respire mai usor. Insa sfatul meu este sa incerci sa fii mai relaxata. Poate mai tarziu ai sa razi de grija ta, insa de ce sa fii atat de stresata acum? Cat p-aci sa nu mai scriu cand am vazut ca toate aveti tendinta catre panicare... iar mesajele relaxate le ignorati... dar am zis sa mai incerc o data. Poate reusiti sa gasiti sprijin si in cuvintele celor care au trecut deja prin asta si stiu ca trece.

monalac spune:
si crisul meu,atunci cand era bebelus,era cianotic in jurul guritei si tin minte ca m am speriat ingrozitor,pt ca citisem ca asta poate fi din cauza unei probleme cu inimoara.la 2 luni i am facut eco cord si m am linistit,cris era sanatos!cu tp,problema a disparut.

Medeea76 spune:
Gata, mi-am amintit de ce se invinetea Tea in jurul guritei: DE SOMN!!!
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

conchita spune:
eu am inteles ca e rost de ingrijorare numai daca si interiorul guritei e vanat, nu numai exteriorul. daca e vanata numai dupa ce suge, eu cred ca e cum spune Gandacel.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)