Stelute de ianuarie-februarie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

catalina eu folosesc nuk, dar nu am trecut la nr 2.... abia azi am vazut ca ii intra toata tetina in gura.
eu spal bibe cu detergent, si le limpezesc cu apa chiuvetala...
asta dupa ce o luna le-am spalat cu apa plata....
laura, eu am fiert biberoanele in apa chiuvetala, si au ramas pline de ceva... un soi de praf-nisip.
e o apa plata recomandata la bebei, da' am uitat cum ii zice, ceva cu c... pana mea, ca uit d la mana pana la gura.

Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra

www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

cristiana, asa imi aminteam dar probabil ca e cum zici tu, deci de si mai demult

miniuta, nu a fost nicio problema, si hai sa-ti zic de ce - apa noastra cu care spalam vasele e apa clorinata. Si e clorinata in asa hal, incat moare orice urma de bacterie... deci, e perfect safe sa nu mai sterilizezi. La noi nu a fost nicio problema. Bine, am renuntat la sterilizare treptat - intai am "ratat" o tura, pe urma inca una si tot asa pana cand nu am mai sterilizat deloc. Acum, in loc sa fierb biberoanele daca mi se par "soite", cumpar altele noi si basta. Ca fi-mea trage a saracie, prefera alea de la Primii Pasi si scuipa cu indarjire Aventurile, deci m-am scos. Fi-mea a avut 2700 la nastere si acum are 7 kile si ceva, deci... stai linistita, recupereazaaa!!! Numai sa nu te panichezi.

Cata, eu am o perie din aia ca o coada de pisica suparata, cu aia spal biberoanele, iar tetinele la burete... cu apa calda si AXION. Atat. Si limpezite bine-bine.

Cata, eu microundez ce am de decongelat, nu stau sa zaca punguta la atmosfera, ca se face naspa. Microundez pe programul de dezghetat 5 minute si gata.

Cata, tetinele noastre sunt mai nou toate taiate in X. Fi-mea mananca numai piureuri si ca sa aiba si apa, bea apa. Plata. Din "tzoanca" (tu i-ai zis tzoanca la cana aia )

diana, cand si-o trage fi-ta gauri in buric n-ai sa mai ai grija urechilor, PROMIT

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Si aici sunt www.animalutze.com/images/messa/bebe/" target="_blank">pozele si filmuletzele noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Ma bag si eu:

MINIUTA, si eu sunt o mamica de David, dar unul care s-a nascut cu 2 kile fix, dar am reusit cu chiu cu vai sa-l alimentez cu laptele meu o luna si ceva. Zic alimentat fiindca in buna parte a fost tras cu pompa si dat in biberon, fiindca el a invatat prea tarziu sa suga. fatul meu e sa sterilizezi cel putin pana te hotarasti cu diversificarea (eu am inceput-o la 5 luni), mai ales ca acum e vara si microbii zburda mai in voie. Incearca sa-ti gasesti o solutie mai comoda de sterilizat (microunde sau electric) caci la fierbere risti sa le prajesti, cum buna parte dintre noi au patit, mai ales daca navighezi pe DC! Pe de alta parte zece mese mi se par multe, probabil ca piticul tau mananca putin si des, nu e o idee grozava din cauza digestiei.

CATALINA, eu le spal cu Pur Sensitive (sa nu-mi crape unghiile) si le clatesc cu apa orasului.

LAURA, si eu dau apa plata, nici nu se compara cu porcaria care vine pe duda. Am vazut ceva reclama de apa pentru bebe, dar nici vorba s-o gasesti de cumparat pe undeva. Poate la voi, in capitala.

cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

mi-am adus aminte...
calipso ii zice, e o apa scoasa dintr-un put de mare adancime de prin voluntari, si contine cele mai putine minerale. nu ma intrebati pe unde se gaseste ca eu una nu am cautat-o.

va pregatesc pozeeeeeeee.

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Cris68 - carucior Mothercare poti sa iti comanzi la ei pe site. Livreaza si in Romania sigur. Am o prietena are isi comanda hainute pt copil o data la 6 luni ca iese mult mai ieftin.

Adinush - multumim pt contul Robertei. Cotizez zilele astea.

Liuda - referitor la copii grasi. Eu am citit o carte despre nutritie, scrisa de Mihaela Bilic, aia care a slabit-o pe TEO ( ca de', am 8 kile de dat jos) si scris acolo ca pana la 14 ani se formeaza in corp toate celulele adipocite. Dupa varsta asta ele doar cresc in volum, si pot creste nelimitat. De aia sfatuia la o alimentatie echilibrata si pe copii. Spre ex zicea ca sa avem mare atentie ca si fructele ingrasa, contin fructoza, si ca se dau maxim 2 pe zi, iar suc de fructe nu mai mult de 100 ml la copii sugari pt ca ii invata cu gustul dulce.

Messa - cu strabismul nu te mai stresa ca noi am avut cand eram mici si pana la 3 ani nu poti face nimic copilului pt ca muschii inca se dezvolta. Pt linistea ta, du-te la ORL.
Referitor TV - eu sunt total impotriva, poate duce la autism, oricum deja ne-am obisnuit fara el. Citim mai mult,. Dam un exemplu bun copilului. Aoleo!! "Originally posted by Messa

Dano, sper sa fie desteapta, si nu autista nu ma luati in seama, vorbesc tampenii. Migrena asta recurenta care ma tine de cateva zile si socul saptamanii asteia m-au cam facut varza."
Stai linistita ca nu exista asa ceva! Asta se declanseaza dupa 1 an. Eu asa stiu, poate stiu prost.

revin. ma duc la baita si sa culc copilu' ....

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Ei da, am uitat si eu de peria de biberoane si tetine, cum zice MESSA, ca o coada de mata nervoasa.

cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna, din nou.

multumesc mult pentru raspunsurile prompte. si multe.

catalina, sa stii ca eu totusi am mai postat odata la voi, cand v-ati mutat de la mamici la scutecele, si v-am marturisit ca va citesc. si v-am tot citit.

cristiana, stiu ca si tu ai un david scump, si speram sa scrii si tu cum ai facut. totul a inceput la noi la nastere, pentru ca el era mic si nu manca, si a luat foarte greu in greutate; a trebuit sa mergem saptamanal la control, sa ii schimb la doua saptamani tetinele de la 0+ la 1+ ca sa ii vina mai mult laptic, si abia acum a inceput sa ia cum trebuie in greutate. toate astea le-am facut la sfatul pediatrei, care a spus ca e ok cum mananca (la doua ore jumate-trei; in general trei. ma rog, daca inmultesc trei cu zece imi da ca ziua are 30 de ore, stiu ). si cu digestia nu are probleme (ptiu ptiu, sa nu il deochi), scaunele sunt moi si regulate, cu sab-simplexul scapam si de basinelele alea rele...

inca o data, multumesc pentru sfaturi si raspunsuri.

mamica lui david (21.05.2007)

Mergi la inceput

va scriu iar in viteza...
pentru cine s-a intrebat pe unde am umblat in ultimile 2 saptamani.
eli m-a vazut la " datorie"
cu
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/65/Default.aspx" target="_blank">asta m-am ocupat ziua....
ca noaptea lucram!!!

dupa ce au plecat cei doi muschetari, am plans juma de ora, ca e prea liniste in casa.

de joi ma doare capul de imi bubuie, in afara de o guritza de cafea, ce recomandati? (ca la tampita mea de doctorita, clar nu ma mai duc)..a, am uitat! tineti cont ca alaptez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Shine am avut si eu niste dureri crunte,dar crunte rau de tot si am bagat o fiola de piafen ramasa de la nastere prin casa...habar am daca era indicata sau nu dar mi-a trecut capul instant...M-am gandit eu ca daca imi faceau aia piafen in cur in spital nu ar fi chiar asa neindicat
Laura eu i-am dat lu fii-mea NUMAI apa plata nefiarta de cand am adus-o din spital si branza ii dau o portie intreaga(adica din 300 ml lapte) cu fructe o data la 2 zile.Masa noastra de fructe e o zi fructe cu cereale,o zi branza cu un fruct pasat in ea,De saptamana asta o sa incerc si iaurt.
Asa..ideea era ca nu s-a constipat niciodata in halul in care spui tu...a avut o perioada in care facea cacareze dar nu se scremea sa le faca,pur si simplu asa iesea,Acum vad ca revenit la o pasta foarte groasa

aaa..si eu cu sterilizatul nu prea m-am omorat niciodata.Eu le-am fiert dar nu le fierbeam chiar zilnic..si asta vreo luna asa...dupa care am luat o sticle de solutie de la chicco pt sterilizat la rece pe care o foloseam de 1-2 ori pe saptamana si care acum zace pe jumatate prin dulap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Shine, SUPERBI copiii! Sa va traiasca. In alta ordine de idei, cred ca esti franta.

Bai fetelor, ma credeti ca nu am spalat cu Pur tetinele pana acuma? Doar cu peria aia de care ziceti si cu apa rece ca asa am citit io in Capraru. Ia sa bag detergent ca nu mai tine. Eu le mai sterilizez la microunde o data la saptamana.

Miniuta, m-ai gasit! Io sunt uituca forumului, nu stiai? Scuzele de rigoare ca n-am remarcat ca ai mai intrat pe la noi, oricum, fii binevenita. :)

Gata, ma duc la culcare ca maine la 5 trezirea. Va pup si o saptamana usoara si racoroasa tuturor.

Pupici

Pana la urma am facut legumele tot cu blenderul. Cu furculita mi-au iesit super naspa ... si oricum, cred ca sunt de nemancat ... vedem maine.

Mergi la inceput