Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (58)
Raspunsuri - Pagina 5
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
si da, vreau si eu ca donia, sa ajung la un moment dat sa poata bea lapte si sucuri si alte cele de la frigider si sa nu trebuiasca incalzite... si sa nu-mi faca rosu in gat la fiecare gura de inghetata
o intrebare: de ce se pune ulei in legume? nu intreb de unt ca nu-s de acord cu el... dar cu uleiul vreau sa stiu care-i rationamentul de se recomanda in toate cartile cu diversificare pt bbei (specific din romania) ca prin alte tari n-am auzit sa recomande nimeni ulei in legume, daca ma insel spuneti)
...si eu vreau ca si voi,sa o invat sa bea si rece...,asta nu insemna ca ii si pun doua cuburi de gheata...,rece cit sa fie bine pentru ea...,eu ii dau si acum asa...,daca am fructele pregatite la borcanel...,care,borcanelul,a stat la frigider...,asa i-l dau si il papa foarte bine...,chiar mai bine decit temperatura camerei...
...cu uleiul...,eu stiu ca este foarte bun...,de aceea ii si pun...,folosesc ulei de masline,dar in lipsa lui...,pun si ulei de floarea soarelui,sau unt...,nu stiu ca ar fi contraindicat...,asta cind nu uit...,ca de cele mai multe ori,uit...
Mindrete de Crinuta
Laura13 spune:
salutari mamici.
vad ca iar ati tras un baieram, eu am fugit la somnic, nu-i bai ca am lipsit ca am vazut ca v-ati dat pe vin si mie nu imi place. daca lipseam de la visinata.... ei atunci era alta poveste.
vazut si eu poze cu crinuta si ada. doua frumuseti, mamici sa va traiasca fetitele, sa va bucurati de ele.
vad ca ruxandra e la mare, se distreaza, yagmur e la munca, dispera. miro e lapiscina. una rece una clada. noi suntem la temperatura camerei, acasa, puiul doarme, eu fierb supica si imi astept cuminte sotul.
a deju faci compot? pt motan? de care, cum, cum il dai, cand, etc??? baga repede, da?
dia si eu ii dau ulei de masline, unt nu am incercat inca. pe langa ce ti-au povestit fetele, citisem undeva (cred ca pe aici pe forum) si ceva despre colesterol, cica ar fi bun si pt asta. eu ii dau pt ca asa mi-a recomandat pediatra (aia buna, nu cea de familie)
ktrinel la 6 dimineata? saraca de tine! dani s-a trezit la 8, m-am ridicat din pat, l-am pupat, ne-am jucat un pic, apoi eu m-am asezat din nou in pat (zic eu.... mai stau 2-3 min si ma ridic), am adormit bustean, m-am trezit la 9, Dani se juca de zor in patut cu suzeta.
alexandra intr-adevar te termina mark, azi e sambata, nu duminica
va pupic pe toate!
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2291,2861" target="_blank">votati-ne!
Mirona spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
o intrebare: de ce se pune ulei in legume? nu intreb de unt ca nu-s de acord cu el... dar cu uleiul vreau sa stiu care-i rationamentul de se recomanda in toate cartile cu diversificare pt bbei (specific din romania) ca prin alte tari n-am auzit sa recomande nimeni ulei in legume, daca ma insel spuneti)
cum m-am lasat de citit carti de specialitate - nu stiu sa-ti dau cu citate din ele ... insa asa cum un copil are nevoie de vitaminele ce si le ia din legume / fructe ... asa are nevoie si de doza zilnica de grasimi ... pe care nu are de unde si-o lua ... ca doar nu te apuci sa-i dai vre-un gratar de porc, sau vre-o pita cu untura ... de aceea ii dai ceea ce e cel mai sanatos dintre grasimi - si anume uleiul de masline.
La faza de gust - pe care o amintea a_deju ... intervine untul - la care pana la urma urmei este decizia fiecarei mame daca da ori ba copilului ei.
asiza GHINION!!! azi nu s-a putut tine ora de inot cu bebeii - azi se dezinfecta bazinul. Asa ca o lasam pe sambata viitoare. sorry si -ici.
Miro
dandusa spune:
quote:
Originally posted by alexandra_25
Eu nu mai pot...o iau pe paduri...niciodata nu a facut asa de urat ca si azi....vreau sa-i iasa dintiiiiiiiii!!!!!!!
pai si ii ies doi...,se potoleste o perioada si apoi iar...,asa ca...io' zic sa te inarmezi cu rabdarica,calm...si ia-o usurel ...ce-i cu tine de esti nervoasa?!?...ti-amintesti de uuuussssaaaaaaaaa?...fa citeva repetari inainte sa izbucnesti...,deci...uuuussssaaaaaaaa,uuuussssaaaa,"bad,boys,bad boys...what you gone do"...respira adinc si gata...,mai lasa-l si pe Marius la schimbul doi...
Mindrete de Crinuta
alexandra_25 spune:
Dandusa.....ai dreptate...ca doar toate ati trecut prin asta....mai imi vars si eu oful....!Ce frumos i se vad dintisorii Crinutzei atunci cand rade...!
Ktrinel...Kokorina si harbujeii au ajuns cu bine....doar ca dupa cateva zile au vrut sa se intoarca acasa....Pascal nu s-a putut adapta....i-au iesit 2 dinti jos si unul sus peste noapte...a urlat intruna...nu s-a putut apropia nimeni de el...dar pana la urma s-a mai calmat si se bucura de vacanta!
Laura....hai mai ca nu am luat-o inca prin balarii...stiam ce zi e astazi...numai ca eu nu mai intru ca plec la nunta...
alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2324,2918" target="_blank">Votati-ne si pe noi
a_deju spune:
laura.. pai compot, cum sa-i fac?? cum se face... am luat o mana de cirese, spalate bine, le-am aruncat intr-o oala, am pus una bucata lingurita rasa rasa de zahar, un varf de lingurita de scortisoara si 1l apa... si apoi, la fiert... intr-un sf de ora maxim e gata... e destul de bun la gust (logic, nu se compara cu compotul nostru care e full de zahar, dar asta e dulce-acrisor, mai spre acrisor si cu o f vaga aroma de scortisoara... de fapt, cred ca asta e mai mult la mine-n creier, ca stiu eu c-am pus, mihai a zis ca nu ma crede :) ). cand i-l dau?? pai.... zeama, oricand... cand i-e sete... iar ciresele, nu stiu, probabil o sa-i dau maine dimineata una de gust, daca tot le am gata preparate (mai tre' sa scot samburul si pielita..)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by a_deju
laura.. pai compot, cum sa-i fac?? cum se face... am luat o mana de cirese, spalate bine, le-am aruncat intr-o oala, am pus una bucata lingurita rasa rasa de zahar, un varf de lingurita de scortisoara si 1l apa... si apoi, la fiert... intr-un sf de ora maxim e gata... e destul de bun la gust (logic, nu se compara cu compotul nostru care e full de zahar, dar asta e dulce-acrisor, mai spre acrisor si cu o f vaga aroma de scortisoara... de fapt, cred ca asta e mai mult la mine-n creier, ca stiu eu c-am pus, mihai a zis ca nu ma crede :) ). cand i-l dau?? pai.... zeama, oricand... cand i-e sete... iar ciresele, nu stiu, probabil o sa-i dau maine dimineata una de gust, daca tot le am gata preparate (mai tre' sa scot samburul si pielita..)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
ai scris zahar si nu ai primit bice? se vede ca esti printre favorite! mersic de reteta, am sa incerc si eu, mai mult pt zeama, avand in vedere ca seful nu bea decat sucuri.... seamana cu ma'sa!
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2291,2861" target="_blank">votati-ne!
Ktrinel spune:
Dia, uite aici ceva despre uleiul de masline si bebei. sper ca se intelege usor, ca nu stau bine cu timpul .
Olive oil in infancy
Fat intake is important to both the new-born baby and the weaned infant; even more important is the appropriate intake of essential fatty acids. Breast-fed babies receive 4 - 5% of their calories in the form of polyunsaturated acids, while babies fed on cow's milk receive substantially less. Low linoleic acid intake can delay growth and produce skin, hepatic and metabolic disorders. Seed oils, which are rich in polyunsaturates, are not recommended in large quantities for children because it is not advisable to lower their cholesterol level and because these oils promote peroxidative phenomena, especially in youngsters with low vitamin E reserves. Hence, it is important to strike a balance between the dietary supply of linoleic and linolenic acids because too much of the former can cause disorders of the nervous system. In his comparison of the effects of olive oil, sunflower oil and saturated fats on growing rats, Galli detected modifications in the structural lipids of the brain and liver among the groups treated with saturated fats and sunflower oil. There were none, however, in the group treated with olive oil. Olive oil provides a relatively low amount of essential fatty acids but has a balanced linoleic:linolenic ratio similar to that found in breast milk.
As regards the influence of olive oil on bone mineralization and development, a study by Laval-Jeantet demonstrates the need for fats. The most positive effects are obtained with the intake of oleic glycerides to which a minimum amount of polyunsaturates is added, and so the best diets for this purpose are those containing olive oil.
Mirona, ai dreptate in mare, dar sa nu confundam grasimile - asa cum le intelege romanul ...grasimi sunt si in lapte, nuci,soia, avocado, peste... si in multe alimente, de fapt acizi grasi saturati si nesaturati, deci sunt multe surse de "grasimi".
Donia spune:
Buna dimineata! Multumesc mult pentru rapunsul la tema cu temperatura. Cand o sa inceapa cu carnea probabil o sa incalzesc si eu mancarica, dar pana atunci e buna si asa. De fapt am incercat sa incalzesc si pireurile de legume, dar pana pregateam masa si copilul, mancarea se racea, si ma intrebam cum faceti voi.
Io-s pe fuga, ca fiind week-end iar fugim de acasa, am vrut doar sa va salut si sper sa mai intru pe seara. Si mai e si week-end lung, ca pe 1 iulie e ziua Canadei si din cauza asta luni e liber. O sa fie niste artificii faine deasupra cascadei Niagara, probabil o sa mergem.
In ceea ce-o priveste pe ruxandra, tot ce vreau sa spun e ceea ce am invatat de la Di (sau luly) "Vreeeeeau si eeeeu! Acuuuum!" Distractie placuta si sanatate maxima!
O sambata faina la toata lumea!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Mirona spune:
quote:
Originally posted by Laura13quote:
Originally posted by a_deju
ai scris zahar si nu ai primit bice? se vede ca esti printre favorite! mersic de reteta, am sa incerc si eu, mai mult pt zeama, avand in vedere ca seful nu bea decat sucuri.... seamana cu ma'sa!
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
cu greu m-am abtinut sa scriu ceva ... voiam si eu sa scot faza asta in evidenta si nu stiam cum ... orice scriam ... riscam sa o jignesc pe Andreea cu ceva ... si chiar nu avea rost. Asa ca mai bine m-am intins lana fii-mea.
Tu ai pus punctul pe "i". Asa este. a_deju sa se inteleaga de aici ca mi-e ciuda pe tine, da? Te invidiez. Si eu as vrea sa scriu ce-i dau fetei cateodata, fara sa sara fetle la mine. Se pare ca doar unele au voie s-o faca. Norocoaso!!!
Laura - jos palaria pt subtilitate.
ai gasit pana la urma pozele cu nora-ta?
Miro