Bebei de Canada (5)
Raspunsuri - Pagina 13
Accacia spune:
stefany, bine ai venit si sa fii fericita pentru ca te asteapta o perioada minunata!
poate ne spui in ce zona stai ca asa e mai usor sa iti recomandam.
ai grija de tine.
stefany_p spune:
locuiesc in Cote Siant Luc, pe Sunnybrooke..am sunat azi la Physimed si m-au pus la las mesaj, am lasat dar cine stie cand ma suna? am mai sunat la o clinica dar cica nu iau pacienti noi si la inca una unde am reusit sa-mi fac programare abia pe 4 decembrie..ce fac eu pana atunci? doctora de familie ne ia abia pe 25 nov...am sa incerc la clsc din zona, sa vad ce sanse am..uofff...
Doloress spune:
Salut toate fetele din Canada, va citesc de ceva timp si mi-am facut si eu curaj sa intru in grupul vostru :-)
Vreau sa ii raspund lui Stefany caci si eu sunt insarcinata in 8 saptamani, si as vrea sa ii impartasesc din experienta mea.
Deci ar fi mai multe metode sa iti gasesti un obstetrician (sa ceri peste tot obstetrician, eu mereu ceream ginecolog si ma tot corectau, ziceau ca nu ginecolog imi trebuie pentru supravegherea sarcinii). Si eu am fost in aceeasi situatie ca tine, nu aveam nici o idee unde cum si cand sa gasesc si eu un doctor.
Deci poti merge la CSLC din zona ta sa ceri o lista cu medici care fac suivi de grossesse, si incepi sa suni a fiecare, vezi care te poate lua primul. Eu am facut asa, insa toti de pe lista nasteau la spitalul Lasalle (caci eu stau in Lasalle) si m-am lasat pagubasa, caci am avut experiente neplacute la urgenta din Lasalle (in sensul ca am stat 1 ora si nici macar la triaj nu am intrat)
Asa ca mai intai am ales spitalul, am ramas destul de placut impresionata de Royal Victoria (se stie ca spitalele anglofone merg ceva mai bine ca cele francofone). Am sunat la ei la Clinica de Obstetrica-Ginecologie si ei mi-au dat numarul unui doctor. El are cabinetul lui pe undeva pe Cote-des-Neiges, mi-a dat rendez-vous in 3 saptamani, dar eu am sunat cand aveam 4-5 saptamani. Eu cred ca daca suni acuma or sa te ia mai repede, ca trebuie sa iti dea trimtere pentru eco de 12 saptamani. Ce sa zic, doctorul il sine nu prea m-a incantat asa, insa sunt bucuroasa ca voi naste la Royal Victoria. Si macar stiu ca am un doctor acolo, mi-a programat deja totul, ecografii, teste, apoi vizite in fiecare luna, apoi la 2 saptamani, mai apoi in fiecare saptamana.
Deci bafta multa, trebuie sa dai cateva telefoane, dar ai sa vezi ca o sa fie bine pana la urma, sarcina usoara si felicitari! Sper sa intre mesajul meu ca am mai scris unul mai inainte pe care l-am pierdut sau poate nu intra ca sunt moderate, nu stiu.
8+
Doloress spune:
Revin si eu cu cateva intreabri, pentru Donia.
Monica, deci si eu am avut hematom, prin saptamana a 5-a a, am avut sangerari care au durat o saptamana apoi au incetat. Cand am mers la ecografie, sa vada daca mai este acolo, nu mai era, bebe era OK, in schimb au descoperit un fibrom. Acuma sunt destul de stressata, desi doctorul mi-a zis ca e mic, are 22 de milimetri, si e localizat in partea de sus a uterului, pe peretele anterior, deci nu va afecta sarcina.
Donia, la tine cum a fost? A mai crescut in timpul sarcinii? Ai nascut normal? ca am inteles ca daca ai fibrom s-ar putea sa fie necesara cezariana, si eu nu prea ma impac cu gandul operatiilor. Apoi cum ai scapat de el? Sorry ca te asaltez cu intrebari, dar doctorul meu mi-a zis sa stau calma si sa nu ma stressez, s-ar putea sa nu mai creasca deloc, in rest nu mi-a zis nimic, care ar fi solutiile, sa scap de el pana la urma.
Mii de multumiri pentru raspunsuri!
Andreea 8+
Accacia spune:
stefany, doctorita mea e in centru si cred ca e departe de tine, iar eu nici nu am fost multumita de ea; la consultatii era destul de absenta, foarte expeditiva, fara rabdare, apoi mi-a promis ca va asista la nastere si nu a venit, iar infirmierele de la spital mi-au spus ca asa promite la toata lumea, dar nu vine.
eu am ajuns la gineco la 13 sapt, iar prima eco am facut-o la 5 luni.
multa sanatate!
stefany_p spune:
multumesc foarte mult pentru mesaje..ma simt mai linistita acum.Doloress, multa sanatate, se pare ca avem bebei de aceeasi varsta..ce-am mai facut eu...am continuat sa sun si am nimerit la o doctorita..se numeste Jeannine Simon si este in Pointe Claire. Nu o cunoc insa sper ca Dumnezeu mi-a scos-o in cale.am reusit sa fac programare pe 14, saptamana viitoare..acum am 2 programari, pe 14 nov si pe 4 dec plus intalnirea cu doctora de familie pe 25 nov...ma simt bine, am mai slabit putin, nu pot manca mare lucru dar suntem ok..mai ismt uneori ca niste chioraeli de matze, nu stiu de inseamna asta, dar nu ma doare...
Acaccia , multumesc mult, m-a linistit mesajul tau..sa speram ca vom avea toate bebei sanatosi si cuminti...ce stiti despre nasterea aici, cum se poarta cu tine? conditiile cred ca sunt bune...am asa emotii...
Doloress spune:
Accacia, bine v-am gasit si multumesc de urari!
Stefany, ai vazut ca pana la urma ai gasit doctorul si te-a luat repede. O sa fie bine, ai sa vezi. Ferice de tine ca nu ai avut episoade neplacute pana acuma si iti urez in continuare sarcina usoara.
Eu din pacate am fost de doua ori in vizita la urgente din cauza ca am avut sangereri si am ramas cu un gust destul de amar in legatura cu sistemul de aici. Adica toate fetele din Romania care aveau sangerari povesteau cum doctorii le-au prescris tratamente si reapaos total la pat, mie nu mi-au zis nimic, ba chiar m-au "incurajat" zicandu-mi ca nu prea ma vad ducand sarcina la bun sfarsit, ca sa nu ma stressez ca daca organismul respinge sarcina inseamna ca este o anomalie ceva. Nu se gandeau ca poate nu e neaparat o anomalie, poate fi si ceva legat de mine.
In fine, sper sa fi fost doar atata si pana la capat sa fie bine, oricate mi-ar zice ei, eu zic nu si nu.... tot in roz vad totul. C
Ca in plus cred ca si optimismul ajuta mult. Ca dovada sangerarile s-au oprit, acuma totul e bine si in plus am vazut si inimioara lui bebe la eco ! Abia astept acuma urmatoarea ecografie.
8+
matgravidut spune:
Salutare fetelor si bine ati venit.
Din pacate eu nu va prea pot ajuta cu sfaturi in ceea ce priveste clinicile si spitalele. In schimb va pot spune ca aici in Toronto am avut o experienta foarte neplacuta cand a fost tata in vizita. El avea criza de piatra la rinichi. 2 ore a stat la urgenta pana l-a bagat cineva in seama. Am inteles ca nu prea se agita ei, decat daca sunt chestii de inima si de nervi sau apendicite care pot da in peritonite. Altfel... nu este urgenta.
Dar la acelasi spital (North York General) eu voi naste. Se pare ca partea asta cu nasterile este foarte bine pusa la punct. Toata lumea este draguta si atenta... si ai parte de toata atentia.
Va doresc numai bine. Sa vedem si poze de la primele ecografii.
Eu am plans cand am auzit inima bebelinei. Acum abia astept sa ne vedem... ca mai este putin.
Monica-Matz 27+ Andreea Bianca
elamia spune:
Off,in sfarsit mai apuc sa scriu si eu.Am vazut ca e lume noua aici si vreaqu sa le zic fetelor"Bun venit!" si sarcina usoara cu bebei sanatosi.
stefany eu te sfatuiesc,la fel ca si Doloress, sa-ti prima data spitalul la care sa nasti.Eu am nascut la juif,e destul de aproape de tine,cred si a fost ok........am fost tare multumita.Am sunat acolo sau poti sa mergi personal sa-ti faci programare.Daca cumva lucrezi intr-un mediu unde sarcina ar fi in pericol te ia f repede.Bafta multa si sarcina usoara!
Lilidana ce mai face David?Umbla in 4 labe?Cati dinti aveti deja?Dylan a inceput sa mearga taras si se ridica in picioare la marginea patului.
Va pupic pe toate!
Mihaela,mamica de Dylan(4 martie 2007)