* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (12) *
Raspunsuri - Pagina 11
laura_dimitris spune:
Fetelor din Ploiesti.....
mi-amintesc ca ati postat aici, ( din pacate nu mai stiu capitolul si pagina...) despre un ecograf foarte bun in Ploiesti. Spuneati ceva de genul ca ar fi al doilea in tara dupa unul din bucuresti...
Va rog mult,spuneti-mi si mie care este adresa, numele doctoritei (parca doctorita ati spus ca este) si un nr. de telefon eventual....
Va multumesc mult !
Laura 8+ si Dimitrakis 25.04.2003
Carmilia spune:
Neata la toate zuzele!
Sweetgys,stai calma(!),nu esti singura cu pitici pe creier.Ma apuca si pe mine,care sunt calma rau de felul meu,ma enervez o data la 5 ani!Dar cica sunt normale schimbarile de dispozitie in sarcina(hormonii,bata-i vina),asa ca nu-ti face probleme!
Irlandeza,ai grija ce-ti doresti!In Buc a fost infiorator zilele astea.La starea ta de rau,caldura e cireasa de pe tort!Calatorie placuta,oricum!
Breaz,ma bucur ca sunteti OK si tu si bebe!Ma insel eu sau esti prima care face dublu test?Cum se face exact?Da-ne mai multe detalii,te rog!
Sa aveti o zi buna
Carmilia 11s4z
Carmilia spune:
Era sa uit:dr meu n-a zis sa iau vitamine,dar eu totusi m-am gandit sa iau.Am luat de la farmacie Centrum-Materna,iar tanti de acolo mi-a zis ca de la 3 luni incolo orice ar trebui sa ia,chiar daca analizele sunt bune.Voi luati vitamine,cu recomandare sau fara?
Carmilia11s4z
raca spune:
Salutari tuturor. Referitor la vitamine mie dr mi-a recomandat sa iau doar acid folic pana la 12 saptamani si abia atunci trecem pe vitamine speciale : Centrum-Materna sau Elevit.
Despre schimbarile emotionale pot sa va spun ca si eu trec prin asta: am momente in care ma surprind si pe mine reactiile mele, ma enervez foarte usor de la chestii pe care inainte le "inghiteam" fara probleme.
Greturi prea mari nu am avut pana ieri, cand spre surprinderea mea m-am simtit destul de rau. E normal sa apara greturile asa tarziu?
7+
ginnette spune:
Neata fetelor!
Carmilia,
Eu nu iau nici-un fel de vitamine (doar acid folic si aspenter - am o pb cu coagularea sangelui); dr a zis ca sunt putin anemica si fara calciu, dar bebe isi ia de la mine (din cea mai ramas) si ca eu, o sa am timp sa ma refac dupa nastere.
Parerea mea este ca n-ar trebui sa iei fara acordul gicolog.
O zi super va doresc!
Roxana 13+
docdecap spune:
quote:
Originally posted by Carmilia
Era sa uit:dr meu n-a zis sa iau vitamine,dar eu totusi m-am gandit sa iau.Am luat de la farmacie Centrum-Materna,iar tanti de acolo mi-a zis ca de la 3 luni incolo orice ar trebui sa ia,chiar daca analizele sunt bune.Voi luati vitamine,cu recomandare sau fara?
Carmilia11s4z
buna carmilia,
eu iau elevit (desi recunosc ca nu-mi aduc aminte in fiecare zi). oricum pe reteta de la doctor scrie vitamine pre-natale, ma gandesc ca si Materna intra in aceeasi categorie. Mi-a mai spus o prietena ca ei doctora i-a recomandat Materna cu seleniu, ca Se nu se gaseste in alimentatie suficient si ca e nevoie de suplimentare. de ce si cum, nu stiu. poate daca mananc usturoi compenseaza :)
o zi buna tuturor
Monica
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie
breaz spune:
Carmilia,
Pe mine cred ca m-a pus sa fac dublu test pt ca am 31 de ani. La dublu test iti ia un pic de singe ca sa vada anumiti parametrii si daca te incadrezi in ei, nu stiu inca ce ca voi avea rezultatele cam in 10 zile. Dupa ce iti ia singe se face o ecografie unde fac anumite masuratori, pliul nucal, cordonul ombilical, si alte chestii din care nu am inteles mare lucru. Rezultatele de la eco se coreleaza cu cele de singe. Deci practic e cam aceeasi chestie cu triplu test pt depistarea eventualelor anomalii fetale.Dublu test se face intre 11-13 saptamini. Am prietene la care doctorii nu le-a zis sa-si faca dublu test, ba chiar nici triplu test. Dar in Cluj la Gine 1 se pare ca asta e regula.
Carmen 12+
kalosalina spune:
Neata zuzici!
Am fost si eu ieri la eco si bebe este bine!
Are 2.88 cm, este mai mare decat numaratoarea clasica - din cauza ca am ovulat mai devreme, ceea ce stiam, ii bate inimioara cu 179 bpm, si am o poza superba cu el. O sa incerc sa v-o arat. Mi-a dat dr o lista lunga de analize...printre care si papanicolau si culturi din col. Astea cand le fac nu il deranjeaza pe bebe?
toate zuzicile!
A venit Bebica!!!
9+
Lala_D spune:
Si eu stiu multe gravidute care dupa 3 luni iau vitamine prenatale .
Personal cred ca voi lua dupa 6 luni sau chiar 8 deoarece consider ca pun suficiente kilograme pe mine si fara aportul suplimentelor de vitamine
La Bogdan am luat in sarcina 27 de kg in conditile in care nu m-am indopat . E adevarat ca le-am dat jos in proportie de 95 % pana a facut el 6 luni si la un an revenisem la greutatea initiala dar ma gandesc ca acum nu mai am 24 de ani si organismul e mai lent .
Asa incat in sarcina asta sunt hotarata sa nu depasesc 12-14 kg .
Am plecat de la aceiasi greutate ca si la Bogdan ( 54 kg la 1.62 ) sunt curioasa daca iar ma fac cat casa .
La 12 saptamani am un plus de 1,5 kg ... va invidiez intr-un fel pe cele cu greturi
O zi excelenta tuturor !
Lala.