Parfumuri de zi si parfumuri de seara

Parfumuri de zi si parfumuri de seara | Autor: M&M

Link direct la acest mesaj

S-a tot discutat despre parfumuri pe acest forum, ba cu ce ne dam vara , ba de care parfumuri folosim, ba de unde le cumparam etc., dar un singur lucru nu am vazut sa se dicute( sau poate nu stiu eu) si anume, ce parfumuri considerati voi ca merg seara, la o petrecere.
Aceasta idee mi-a venit de curand, cand, m-am dat in timpul zilei cu Coco Mademoiselle, iar un coleg mi-a zis ca lui i se pare a fi mai curand un parfum de seara, ci nu de zi...M-am simtit penibil. De unde stiu eu care parfumuri sunt de seara ???? NU am gasit nicaieri un astfel de subiect si pe vanzatoarea de la magazin mi-a fost jena sa o intreb.

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

eu ziua folosesc pe cle light, mai fresh, florale (fara vanile) seara folosesc esentele mai tari, mai orientale
acum de zi am: CK - summer/ CKIN2U
de seara omnia by bvlgari si CKIN2u (nam ce face il iubesc pur si simplu

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Eu folosesc ziua de la DOLCE & GABBANA - LIGHT PINK (este nou aparut,nu stiu daca a aparut in Romania,este roza toata sticla si capacul ),are tenta florala ,fres si merge vara.
Iar seara KENZO JUNGLE - carew il iubesc din suflet,este parfumul sufletului meu - are tenta soft oriental, mandarin,chimen si patcholi. si m-am de el.

annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Dar exista vreo regula, scrie undeva care e sunt de seara?? Eu nu ma prind deloc...Sa-u pur si simplu in functie de aroma se catalogheaza un parfum.
Aici Pink Light inca nu a aparut, dar m-ai facut curioasa...

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Cristina, parfumurile de seara sunt pur si simplu mai "grele", mai persistente, mai dulci.

Cele de zi ar trebui sa fie lejere, florale, proaspete..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Cristina, ziua, si mai ales vara, este foarte important sa nu mirosim greu, incarcat. Mirosurile de parfum puternice deranjeaza pe cei din jur, exista persoane alergice, sau pur si simplu persoane carora nu le plac anumite mirosuri, indiferent de cat de minunate ni s-ar parea noua.

Seara, mai fiind mai rece afara, probabil ca toleranta olfactiva a fiecaruia este augmentata...mai permisiv, de aceea - sa zicem, ne-am putea parfuma mai puternic. Probabil ca colegul ti-a facut o aluzie ca esti parfumata prea puternic, nu cred sa exista de altfel vreo clasificare a parfumurilor pe ore.

Cel mai greu este sa ajungi la echilibrul de a mirosi a...nimic, a curat...sau foarte foarte putin a un parfum de calitate. Eu cel putin am remarcat ca o persoana cu cat este mai educata/civilizata cu atat miroase mai putin, eventual deloc.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ira, in multe companii precum si la noi in scoala politica e scent-free, adica nici un fel de parfum, fie el de vara sau de seara, apa si sapunul sint sfinte deci, in special din cauza alergiilor multiple des intalnite si uite-asa am constatat ca fac economie si mi se pare normal sa fim atenti la sanatatea celor din jur, chiar daca pe noi personal nu ne deranjeaza parfumul in speta. Uneori mai intalnesti pe hol adolescenti de-a 8-a trasnind a parfum, dar in general toata lumea intelege situatia Maine e ultima zi de scoala la mine Have a safe summer everyone

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Cristina_26uite ceva f bun ptr seara :http://www.lancome.fr/_fr/_fr/fragrance/magienoire/index.aspx?CategoryCode=AXEFragrance^F1_MagieNoire&
sau :
http://www.lancome.fr/_fr/_fr/fragrance/hypnose/index.aspx?CategoryCode=AXEFragrance^F1_hypnose&

iar de zi :http://www.lancome.fr/_fr/_fr/fragrance/poeme/index.aspx?CategoryCode=AXEFragrance^F1_Poeme&
sau :http://www.lancome.fr/_fr/_fr/fragrance/tresor/index.aspx?CategoryCode=AXEFragrance^F1_Tresor&
asta e cadoul de ziua mea , il ador :
http://www.beaute-addict.com/produit-beaute/parfum-azzaro-women-now-1206.php ...e f "fresh" se poarta de zi !

Dau edit ptr ca am observat ca Kristin are aceeasi semnatura ca si mine ..."la vie est belle"...ce coincidenta , nu ?

Aileene...Alexandre...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

sunt fan/fana (?) lancome, dar n-as recomanda pentru o dimineata de vara nici poeme, nici tresor. cu siguranta, insa, O de lancome. proaspat, citric, revigorant. oricum, nu mi-as face probleme pentru "recomandarile" colegilor. si in cazul parfumurilor e o problema de educatie, nu numai de gust. cine nu s-a obisnuit din copilarie cu mama/bunica, tatal/ bunicul...sa nu iasa din casa fara un puf d' eau de toilette/parfum francais ....ce pretentie sa ai?? bunica se parfuma cu chanel 5 si refuza cu incapatanare dior-ul mamei (las' ca se gaseau si erau mai accesibile decat acum!!). asta nu inseamna ca n-am intalnit femei care considerau (si inca mai considera) ca nu e nimic de mai bun gust decat mirosul de sapun (!!), ce sa zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by manon

sunt fan/fana (?) lancome, dar n-as recomanda pentru o dimineata de vara nici poeme, nici tresor. cu siguranta, insa, O de lancome. proaspat, citric, revigorant. oricum, nu mi-as face probleme pentru "recomandarile" colegilor. si in cazul parfumurilor e o problema de educatie, nu numai de gust. cine nu s-a obisnuit din copilarie cu mama/bunica, tatal/ bunicul...sa nu iasa din casa fara un puf d' eau de toilette/parfum francais ....ce pretentie sa ai?? bunica se parfuma cu chanel 5 si refuza cu incapatanare dior-ul mamei (las' ca se gaseau si erau mai accesibile decat acum!!). asta nu inseamna ca n-am intalnit femei care considerau (si inca mai considera) ca nu e nimic de mai bun gust decat mirosul de sapun (!!), ce sa zic...

Chère Manon, tot o chestie de educatie este sa stii sa-i respecti in primul rand pe cei din jurul tau, inainte de a face pouf-pouf cu nonsalanta , trecand peste recomandarile colegilor . Nu stiu daca esti la curent (se pare ca nu) ca unele alergii sint uneori mortale, si nu stiu daca ai fi in stare sa-ti asumi raspunderea respectiva. Poate nu ti-ar strica putina informatie si reflectie asupra subiectului, sau sa te intrebi in sinea ta de ce a crescut procentul astmului in randul populatiei, in timp ce cantaresti ce trebuie sa porti in ziua respectiva : http://ianforsyth.ednet.ns.ca/HealthSafety.htm, http://today.mun.ca/news.php?news_id=2322 Iti poti purta Lancome-ul la fel ca Mugler, Klein, etc. in spatii private, in cercuri cunoscute, la petreceri samd, nu la serviciu. Din pacate, remarc cu surprindere ca unele femei din lipsa de informatie, pun parfumul inaintea curtoaziei si bunului simt. Putin altrusim n-ar strica totusi in spatii publice

Btw, si fumatul e aici interzis in locurile publice, din aceleasi motiv O vara respirabila va doresc

Aileene, am de prin 2002 semnatura respectiva, la France est belle aussi, n'est-ce pas?

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by manon

faleu ce ti-e maica si cu ieducatia asta...si domnu goe mergea la capitala.

conceptia despre prost gust e cam pe invers pe aici, adicatelea se recomanda evitarea parfumurilor grele (cam desuete), mai ales in viata de zi cu zi, birou, etc.

p.s. bunica mea mirosea a flori de cimp proaspete si uneori a cozonaci si placinte, se pune

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput