Mamici de martie - aprilie 2008 ( 1 )
Raspunsuri - Pagina 24
Olgutzika spune:
Va multumesc tuturor pentru urarile de bun-venit! M-am inscris pe forum la vreo 6 luni dupa ce incepusem sa il citesc, pentru ca cea mai buna prietena a mea este si ea mamica de martie- aprilie, de 2004 insa. Dupa trei ani ma alatur si eu aceleasi generatii
Am scris de atunci un singur mesaj, promitandu-mi ca voi reveni musai cand voi fi si eu printre viitoarele mamici. Iata ca a fost sa fie dupa trei ani de atunci.
Dragelor, eu in afara de niste sani tensionati si o stare continua de somnolenta, nu am nimic. Sa ma ingrijorez?
Multumesc, Clau, pentru instructiunile referitoare la semnatura. Am reusit!
Olga
4+
inaioana spune:
Scuzati ca dau buzna, dar in calitate de mamica de martie-aprilie (e adevarat, 2004
) vreau sa va urez sarcini usoare si bebei perfecti!
Am sa tin un oki ager pe voi de aici inainte pentru ca doua dintre cele mai bune prietene ale mele (adik jumatate din toate!
) sunt aici, ocazie cu care le mai dau cate un pupik: Olga
si Carmina
!!!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
clauclau spune:
Ella, tu iei utrogestan, ti l-a prescris doctorul ? Eu merg saptamana viitoare la control dar parca as lua si eu ca mi-e frica de scurgeri maronii sau rosiatice. Trebuie sa iau si seara si dimineata cate 2 sau cum sa fac?
Mai ia cineva utrogestan? Pot sa iau pana sa ma vada doctorul?
CLAU
4+
vine bebe2!
numeioana spune:
Ahaaaaa, am inteles eu ca e vorba despre Inaioana
. Inaioana, te salut! Ce fac minunile tale?
Ioana
5+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by numeioana
Ahaaaaa, am inteles eu ca e vorba despre Inaioana. Inaioana, te salut! Ce fac minunile tale?
Ioana5+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Si eu, Ioana!

Iti urez sarcina usoara si bebe minunat!
Minunile cresc, Katja se pregateste de gradinita, ceea ce va doresc si voua cam in 4 ani de aici inainte!
Pupam burticile frumoase!

Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004) pozici
numeioana spune:
Multumesc! Ma bucur ca sunteti bine! Sa fie sanatosi copilasii! Sper sa se acomodeze Katja la gradi si Serghei sa nu se supere prea rau pe tine![]()
Ioana
5+
simonette spune:
Clauclau, eu am luat utrogestan imediat ce am aflat ca sunt gravida si acid folic pe care musai ti-l da in sarcina! Utrogestanul de asemenea este indicat in mai toate sarcinile in ultimul timp! Cu cat il iei mai rpd cu7 atat este mai bine...nu are contraindicatii, se ia in vederea sustinerii sarcinii! Sa avem bafta si sa treaca odata saptamana asta ca nu mai am rabdare pana luni!
Simonette
6+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
simonette spune:
mesajul de mai sus l-am scris de 4 ori si de fiecare data inainte sa-l trimit imi inchidea Luca, calculatorul!
Ce sa-i fac? Jucariile lui preferate sunt toate obiectele care au shtecher sau care se baga-n priza

Nu stiu cum sa-l dezvatz!
Simonette
6+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
clauclau spune:
Dragele mele, eu am avut cateva picaturi maronii...cred ca nu mai e nevoie sa va spun in ce panica sunt! De-asta intreb de utrogestan...Si la doctor merg abia luni. Voua vi s-a intamplat?
CLAU
4+
vine bebe2!
Olgutzika spune:
Clau, stai linistita! Este posibil sa fie o sangerare datorata nidarii, adica embrionul se duce la caldurica in mucoasa uterina. Uite ce am gasit :
"Implantarea (nidarea)
In primele 24 de ore dupa producerea fecundatiei, ovulul incepe sa se divida rapid in mai multe celule. El ramane in trompa uterina timp de aproximativ trei zile. Ovulul fecundat (numit zigot) continua sa se divida pe masura ce se deplaseaza incet prin trompa uterina catre uter, unde urmeaza sa se ataseze la nivelul endometrului (proces numit implantare sau nidare).
Initial zigotul se transforma intr-o structura celulara plina, de forma rotunda, apoi acesta evolueaza si devine o structura celulara goala, numita blastocist. Inainte de nidare, blastocistul se detaseaza de invelisul sau protector. In momentul in care blastocistul intra in contact cu endometrul, schimbul hormonal ce are loc, ajuta blastocistul sa se ataseze. Unele femei observa aparitia unor mici spoturi sangvine (sau sangerari usoare) la nivelul lenjeriei intime, pe o perioada de una sau doua zile atunci cand are loc nidarea. Ulterior, endometrul se ingroasa si colul uterin este obstruat printr-un dop de mucus."
Eu una habar nu am cat de ok este sa iei utrogestan, insa poate ar fi util sa te duci la doctor cat mai repede. El te-ar putea lamuri daca e cazul sau nu de eventuale tratamente pentru sustinerea sarcinii. Concluzia mea: incearca sa fii calma si sa vezi un doctor cat mai repede. Cu toata bunavointa noastra, nu suntem la fel de bine pregatite ca un ginecolog!
Iti tin pumnii stransi de tot sa fie bine!
Olga
4+