"Criza de 9 luni"
Fetelor, nu mai stiu cum sa procedez cu Horia (9luni) caci de la o vreme plinge dupa mine.Eu nu am inceput serviciul, deci stau cu el mai tot timpul, insa mai il las cu bunicu' peste zi sa mai fac treaba...
De asemenea, nu mai vrea sa doarma in patutz...pe care nu prea l-a indragit el de mic.In patutz nu doarme mai mult de juma' de ora, peste zi, desi pe canapea dormea si cite 2 ore fara probleme.Cu toate acestea pina acum vreo sapt, noaptea dormea in patul lui, destul de agitat, ce-i drept cu dese treziri noaptea si miriit sa-l iau in barte.Initial, am pus pe seama dintilor acest somn nocturn agitat (caci are deja 2 ditisori).De cind s-a accentuat nevoia asta de a fi cu mine...nu mai accepta patul de nici o culoare.Pare ca adoarme bustean si cind il pun in pat urla.
Noaptea trecuta am fost nevoita pur si simplu sa-l culc cu mine desi mereu am spus ca eu nu-l voi invata asa ceva.Am reusit acest lucru in pofida faptului ca pina de curind ma trezeam noaptea sa-l alaptez...si desi mi-ar fi fost mai comod sa-l tin cu mine ca sa nu ma scol din pat...am rezistat eroic.
Voi ati trecut prin faza asta...cum ati procedat?Daca incep sa-l culc cu mine...inseamna ca acesta batalie am pierdut-o si cine stie pt cit timp.Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez.
PS am citit ca pe la 8-9 luni unii copii trec printr-o perioada dificila...Asta o fi?
Raspunsuri
alssa spune:
Clara mea, 6 luni jumate... pare sa faca acelasi lucru. Si eu am pus asta pe seama dintilor, dar sa ma trezeasca de 20 de ori pe noapte (pe numarate ! mi se pare cam mult. Din cauza ca am o problema destul de mare la coloana si nu o mai pot tine in brate nici cind stau pe scaun, la alaptat, am inceput s-o alaptez culcata in pat, una linga alta. Ei bine... de citeva zile de cind am inceput treaba asta, am ajuns sa dorm in fund pe marginea patului pentru ca altfel mor de durere de cite ori ar trebui sa ma scol... se trezeste dupa fix doua ore de somn linistite si intoarce capsorul intr-o parte si ma cauta...
Imi pare rau ca nu-ti pot da un raspuns :( Mai avem putin si noi pina la virsta asta, dar zau daca mi-ai dat o veste buna... E clar ca nu voi dormi decit dupa ce o marit..
http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---
ticka spune:
Dragi mamici!
La Horia s-a putea sa inceapa acea perioada de spaime si de dorinte aprige de a fi protejat si iubit, iar la Clara s-ar putea sa fie inca dintisorii. Perioada "de spaime" (eu asa o numesc) incepe pe la 8 luni. La noi a fost foarte greu si erau nopti cand ma plimbam cate 2 ore cu Alexutza in brate, doar asa se linistea, daca stateam jos sau o lasam jos, incepea sa planga. Asa am ajuns uneori sa o culc cu mine, doar uneori. Ma ajuta foarte mult si sotul meu, faceam cu randul noaptea. O mai lasam si in patut sa scanceasca, dar daca vedeam ca in 15-20 minute nu s-a calmat o luam in brate. Se intampla sa se calmeze si singurica. La noi, "perioada spaimelor" a durat cam 2 luni, dupa a fost mai usor. Succes mult, va trece si asta.
-
.
tinatache spune:
Eu am avut un singur leac pt orice impotrivire din asta: urlatura vesela. Atata timp cat cedezi, tot vei ceda, pt ca de-acuma incepe sa priceapa si stie ca asta ii merge. Alta solutie nu am, asta am aplicat-o noi si avem un copil care doarme toata noaptea in camera si in patutul lui. Si te asigur ca nu e un copil care sa priceapa f repede ca a pierdut partida...
Cristina, mamica cu burtica
hi_lara spune:
Cind nu eram mama si auzeam de copilasi care fac ce vor din parinti imi spuneam ca eu voi fi mai "severa" (in sensul bun al cuvintului).Iata ca practica e cam diferita...mi-e cam greu sa-l las sa plinga mai ales ca exista totusi o nervozitate si din cauza dintilor...si apoi este destul de mic chiar daca deja constient ca poate sa obtina ce vrea cu plinsul.
Oare este nevoia de protectie, asa cum spui tu Ticka, sau nu i-o fi placind patul?...Imi tot pun intrebari in speranta ca gasesc alte solutii nu cea cu lasatul sa plinga...
Ligia si bb Horia
Sabina spune:
Si eu trec prin aceeasi situatie....si ii dau sasuga pentru ca nu prea vrea alte lichide si mi-e teama dedeshidratare.De la 6 luni si o saptamana face asa, deci de exact trei luni...
Sabina & Sofia Galagia
crissandrada spune:
Si eu patesc la fel cu Andrada (9 luni si o saptamana).Se trezeste foarte des noaptea si plange, de fapt mai mult scanceste dar daca o las si nu o iau din patut incepe sa planga. Din prima zi am culcat-o separat dar am mai si cedat uneori. Pana sa citesc ce ati scris voi credeam ca ii este foame noaptea si laptele meu nu mai este la fel de consistent dar cred ca m-am inselat. Poate ca este agitata si din cauza dintilor (inca nu are nici un dinte). Dar m-am linistit : toata
agitatia poate sa dureze doar ... 2 luniiiiiii !
hi_lara spune:
Si eu am crezut prima data ca ii este foame/sete (erau caldurile alea sufocante)...apoi am constatat ca daca-i dau putin ceai (noaptea)rezolv mai usor situatia fara sa trebuiasca sa-l alaptez.Ieri l-am tinut fara sa doarma dupa-masa ca sa fie obosit...I se inchideau ochii, de abia ce a supt...si cind sa-l pun in pat s-a trezit plingind si asta s-a intimplat de doua ori.Zau daca pricep! Oare trebuie sa ne resemnam pur si simplu?
Pe mine ma preocupa aceasta problema fiindca in 2-3 sapt trebuie sa plecam pt citeva luni...si deci va interveni si schimbarea locului, patului, oamenilor din jur...Va dati seama ce va fi pe capul meu atunci!
Ligia si bb Horia
bubi spune:
si noi facem 9 luni marti pe 24. Am postat zilele trecute un subiect "vrea numai la mama" Mi s-a parut interesant ca brusc parca m-a descoperit desi eu m-am intors la birou cand ea avea doar 4 luni. A avut o perioada ciudata (cateva zile) dupa ce am fost in vizita la un bebe mic (1 luna). Am observat ca dupa acea vizita in care l-am luat pe bb de mai multe ori in brate (cred a fost geloasa), cateva zile a vrut doar la mine in brate.
Oricum pare ca s-a "trezit"....
Nu ma pot plange (inca) de modificari ale somnului de noapte. Doarme singurica in camera ei, in patutul ei de la 21-8. Ce fericire! Exista insa modificari importante in somnul de zi: are zile cand doarme doar 11/2h...
Oricum evolutia e fireasca, iar daca e greu sigur va fi mai bine......
cora si mara mica
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
mirela.mustaciosu spune:
Pe mine asa m-a pacalit Tudor sa-l iau cu mine in pat si sincer, nu stiu cum sa fac sa-l dezvat. O sa reusesc pana la urma, dar mi-e teama ca o sa sufere mai mult decat ar fi suferit daca il lasam in patutul lui cand au inceput crizutele. Singura solutie sa-l dezvat de dormit in "patul mare" va fi probabil sa-i iau un pat obisnuit pentru el, pentru ca in patutul cu gratii nu cred ca il mai pot convinge sa doarma. Problema e ca inca e prea mic si cade din pat daca nu-l asigur. Nu ceda! Oricum la un moment dat va trebui dezvatat (am vazut o emisiune in care un psiholog recomanda parintilor sa faca separarea de camere intre ei si copil cel mai tarziu la varsta de 3 ani). Si cu cat e mai mare cu atat mai greu este. Cel putin asa se intampla la noi.