Mamici de iulie-august 2007 (66)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

am uitat sa va spun ca io pe 10 iulie sunt chemata in bucuresti si voi naste undeva intre 20 si 23 iulie in functie de ce zodie vreau sa.l fac!toata lumea imi spune sa.l fac leu......si cred ca asa voi face...asa ca data probabila 23 iulie!

sper s.o duc pana atunci!

oana34+IANIS BOGDAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

ddanagh, vrea sa imi induca nasterea la 37-38 saptamani, pentru ca exista riscuri la pacientele cu diabet gestational la nasterea fatului, in sensul ca acesta sa nu fie excesiv de mare ca greutate-nu vreau sa detaliez riscurile pt ca sunt urate, apoi exista riscuri si pt mama si e indicat sa se nasca mai devreme decat 39-40 de saptamani.
Ce ma bucura, e faptul ca a zis ca daca ramane tot in prezentatie craniana ma lasa sa nasc normal. Orele alea de dureri oricum trec, sunt la a doua nastere, deci teoretic merge mai usor si mai repede ca prima, iar disconforul dupa nasterea normala decat dupa cezariana e mai mic. Nu vreau sa sperii pe nimeni, asa ca nu aruncati cu pietre in mine. Evident ca daca va spune ca e cazul de cezariana, las medicul sa hotarasca. Oricum va trebui sa iau legatura cu medicul pe mana caruia ma lasa sa vad daca si acela e de aceeasi parere cu a medicului care m-a vazut toata sarcina.

Jeni32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminoc spune:

In loc de noapte buna, un banc:

"Resursele umane de la Pentagon descopera ca in ultima vreme aveau prea multi generali. Se hotaraste ca acelora care vor sa se pensioneze sa li se acorde pensionare anicipata cu toate facilitatile plus un bonus special de 5000$ pentru fiecare centimetru al dinstantei in linie dreapta dintre oricare doua puncte de pe corp. Fiecare general avea dreptul sa indice punctele de preferinta.
Primul intra un general de aviatie, foarte suplu, cere sa fie masurat
din crestet pana in varful degetelor de la picioare. Avea 1.95m. Pleaca cu un cec de 975.000$.
Al doilea vine un general de infanterie si cere sa fie masurat din
varful degetelor de la picioare pana la varful mainilor intinse. 2.55m.
Pleaca generalul cu un cec de 1.275.000$.
Intra si al treilea general, un zdrahon batran de la marina. Cand e
intrebat cum sa fie masurat, asta zice: "Din varful penisului pana la
testicole". Mustacesc astia de la pensii intre ei, si ii atrag atentia ca generalii anteriori plecasera cu niste cecuri frumusele. Asta nu si nu, ca pe el sa-l masoare cum le-a cerut, ca barbat ca el nu e nimeni.
Ok, intra ofiterul medical sa faca masuratorile, ii cere generalului
sa-si dea jos uniforma. Scoate ruleta, o pune pe varful organului si
incepe sa masoare.
"Dumnezeule mare!" striga ofiterul. "Unde va sunt testicolele?"
La care, generalu' "In Vietnam!"."

Simona+37 mamica de Miruna

MAI AVEM 3 SAPTAMANI PANA LA MAREA INTALNIRE!!!

poze cu burtica si fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan
in legatura cu gonitul sau primitul in mamicile de iulie-aug, cred ca unele fete nu au inteles prea bine ce am vrut sa spun (eu si alte mamici). era si este vorba (din toate punctele de vedere, si "matematic" si "nematematic") de DPN care a fost stabilita la inceput, calculata in functie de ULTIMA MENSTRUATIE. asta a fost criteriul dupa care mamicile se incsriu intr-o grupa sau alta. nu cand va avea loc nasterea. indiferent de cand va naste fiecare, fapt de altfel irelevant pt ca nu nastem la 40+0. nu prea am inteles ironiile inutile. nu mai stiu cine intreba, herghelegiu masoara cisterna magna.

EDITEZ ca sa mai zic ceva: Nu va suparati pe mine acum ca sa ma izgoniti, dar chiar nu inteleg ce asa mare subiect de disputa, ca doar pana la urma nimeni nu e izgonit, toata lumea e primita....nu am inteles prea bine atacurile ironice!

Aylin, nu am reusit sa mai citesc postarile din urma, dar sper sincer ca nu te-ai referit la raspunsul meu. In primul rand, era o parere. Chiar daca o sa nasc in iunie, eu nu m-am simtit "izgonita" din gasca mamicilor de iul-aug. Asta chiar ar fi o prostie, atat timp cat pot sa intru si sa va citesc oricand, asa cum am facut-o si pana acum. In al doilea rand, nu era nicio urma de ironie (sau cel putin nu am intentionat sa fie) in mesajul meu. Mi-am spus parerea si l-am citat pe Iosup, pt ca mi s-a parut haios ce-a spus. Imi pare sincer rau daca mesajul meu te-a deranjat, nu am avut aceasta intentie si, poate, daca il recitesti, o sa-ti dai seama de asta.
Toate cele bune.

38+

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Oanabbb nu are importanta si nu yte stresa de greutatea bebelusului. Conteaza sa fie sanatos si sa fie papacios, si tu sa nasti usor. Nu toti de nasc cu greutati egale, fiecare e diferit. Fruntea sus !Iar despre kg acumulate in timpul sarcinii, stai calma, toate avem de dat jos, si se dau usor dupa ce nasti avand in vedere primele luni de nopti nedormite, stresul pentru fiecare scancet si altele ce vin pe parcurs. Repet tot ce conteaza e sa fie bebeii sanatosi. POt sa-ti spun ca la prima sarcina m-am dat cu toate cremele minunate pe burta sa nu fac vergeturi si culmea am facut vergeturi pe toata burta, ceva de speriat. Crezi ca ma streseaza ? Importanta e mandreata mea de fata ca e sanatoasa, deja domnisoara, si sincera sa fiu imi port cu mandrie vergeturile si burtica putin lasata de la prima sarcina care oricat as slabi nu se va duce decat cu operatie estetica pt ca s-a intins enorm de mult pielea atunci (fata a avut 4.650 kg si 61 cm, iti dai seama cata burta am avut).
Asa ca nu te stresa de kg bebelusilor unora dintre noi, sau de kg luate in sarcina. Gandeste-te ca sunt femei care isi doresc cu enorm de multa ardoare si ar accepta orice risc ca sa faca un bebe. Si cand spun risc ma refer ca o sarcina poate lasa urme-sani lasati, burtici, vergeturi, kg in plus, etc. Eu mi-am dorit cu disperare un al doilea copil sa stii, am vrut sa si infiez la un moment dat, pt ca in 2003 am avut o operatie de chist dermoid si mi-au scos tot ovarul stang si o parte din ovarul drept. Deci pot spune ca am ramas gravida cu un sfert/jumatate de ovar. Crezi ca m-a mai interesat cand am aflat ca sunt gravida ca voi acumula kg, ca vor aparea alte vergeturi, sau nu voi mai avea sanii frumosi ? Ei bine NU. Si contrar celor din jur (soacra medic care mi-a zis sa intrerup sarcina ca voi face diabet gestational), am mers inainte mai cu regim, mai cu cate o priji pe furate, mai cu cate o tigara pe furate si tot asa. Am ani si luni de zile in care contorizam fiecare ora inainte de menstruatie si ki se parea ca am semne de gravida, si erau alarme falsae si nu-ti pot explica cata dezamagaire aveam in suflet si cat tanjeam cand vedeam femei gravide. Acum sincer imi port cu mandrie si burta si vergeturile care sunt semnele copiilor mei. Cui nu ii place sa nu se uite. Daca eu ma simt bine dimineata cand ma privesc in oglinda si sunt multumita de mine, rautataea celor din jur nu ma atinge decat rareori cand am cate o pasa proasta.
M-am intins mult la scris, si as vrea sa fiu bine inteleasa, dar sunt lucruri mai importante decat frumusetea fizica care din pacate e trecatoare. NU spun ca nu mi-ar place sa arat ca Demi Moore, sau Mihaela Radulescu, dar sunt pragmatica si realizez ca nu se poate. Ma voi lupta cu cele 8-9 kg acumulate pana acum sa le dau jos si inca cele cateva pe care le am in plus.
Asa ca te rog capul sus, si gandeste-te la fiinta si sufletelul pe care le porti in tine. Si merita orice efort. Pupici multi si optimism.

Jeni]gravi]32+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oanabbb

pe langa faptul ca nu mi.a mers netu toata ziua si mi.am facut niste nervi.......am si stat cu sufletul la gura ca am apucat sa citesc de dimineata despre toate mamicile...si toate fetele de au simptome...si m.a luat o frica!!!!

eu sunt la acu la 500 km de spital...barbatu e la 600 km de casa...sunt singurica cuc!!!!!!!

plus ca bb lui JENI si bb BBPUCK au cate 3 kg si a meu abia are 2,300 sau 2,400!!!!!!!!!iar io mi.s cat casa....am 15 kg in plus toate celulita pura!!!!!!!!!!!!ufffffffffffff

oana34+IANIS BOGDAN

oana, nu fi trista! n-o sa se intample nimic rau azi! si nu esti singura! uite cate suntem pe forum!
cat despre greutatea bebeului, difera foarte mult. bebelina mea avea 2145 gr la 32 sapt. asta inseamna ca acu' are undeva in jur de 3000 gr. iar io am luat cel putin 20 kg. ce-i drept retin apa, da' bobinez si dulciuri!
asa ca nu te speria! daca dr a zis ca bebe e ok, alunga piticii de pe creier (stiu cum e am si eu destui! da' nu ma las. )!

poze cu burtica si fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Jeni, toata stima pentru mesajul tau adresat oaneibbb. Ar trebui sa-l citeasca toate fetele care se tem de sarcina din motive de silueta. Foarte bine spus, as fi vrut sa-l scriu eu, asa de tare imi place:)

BBPuck
34+ si Serban/Calin/Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

JENI si eu as fi facut orice pt un bb!am ramas dupa 3 ani de incercari disperate!si o sarcina pierduta!
asa ca sunt fffff fericita si oricum sunt frumusica!bucuroasa sunt tare ca multumita uleiului de masline n.am facut nici macar o vergetura ,desi aveam predispozitie spre asa ceva!si vb ta ...chiar daca fac...copilul meu va fi de acu cea mai mare bucurie si mandrie a mea si nu abdomenu perfect!!!eeeee...stii cum e..dak s.ar putea amandoua tot n.ar fi rau!!!

SIMINOC las ca se face el mare si mumos....iubirea lui mami!!!!!

fetele voi nu prea ma cunosteti de la aspirante...dar prin cate am trecut eu pt copilul asta....de aceea i.am pus si numele bogdan...adik ,,darul lui Dumnezeu,,

oana34+IANIS BOGDAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blueiris spune:

Si eu sunt de aceeasi parere. Desi am luat pana acum vreo 10 kg, ceea ce este relativ rezonabil, nu ma stresez absolut deloc. Si nici vergeturile pe care le-am facut pe fund, coapse si sani (arata ca o panza de paianjen vinetie) nu ma streseaza. Toate acestea sunt nimic, in comparatie cu fericirea de a avea un copil in brate maine-poimaine.
Eu am o prietena care de cand am ramas insarcinata imi tot da lectii de nutritie si cum-sa-nu-te-ingrasi-in-sarcina desi nu a trecut prin asta si nici nu-si va dori vreodata.
Eu una mananc mult mai putin ca atunci cand nu eram insarcinata si tot am pus kg cu kg, incetisor. Organismul isi face rezerve. As vrea sa am pofta de mancare mai multa, pentru puiul meu. Din pacate, nu prea am.

Blueiris
30+ Alexandra

AMR 10 saptamani

Mergi la inceput

jeni, foarte frumos spus si foarte adevarat!
ca celulita, vergeturi, sani lasati, burtica "greu de ucis" poti sa faci oricum, din alte motive. sa ai un bebe sanatos merita toate astea + multe altele!
cu chestiile alea minore si estetice vedem noi ce facem. mai o crema, un sutien push-up, o hainuta care te avantajeaja!

poze cu burtica si fara

Mergi la inceput