Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elpower/elpower.jpg)
elpower spune:
Si daca tot am inceput...undeva pe la 3-4, sa si continui acum.
In primul rand le multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns!
Karra bine ca ai gasit un medic mai normal la cap si ti-a spus ca totul e in regula. Si mie mama, care n-are nimic de-a face cu medicina, dar a crescut 2 copii, mi-a zis sa nu-mi mai fac griji ca oricum forma capului nu se definitiveaza decat mai tarziu si fata o sa intoarca ea capul si pe partea cealalta.
In alta ordine de idei, as vrea si eu unul din modelele de perne de la Premaman, adica www.premaman.com/wapr/ml/cat_index.jsp?aref=0013744" target="_blank">asta. Daca ai timp sa treci pe la magazinul de la tine sa te uiti si de modelul asta, te rog mult. L-as vrea pe asta pt ca pe astfel de perna o pot pune si lasa mai mult pe burtica. Asa, mai mult de 3-4 minute nu se chinuie si se pune pe plans. Celelalte sunt prea mari, iar cel care-i obliga sa stea pe o parte mi se pare inutil acum ca a invatat sa-si intoarca capsorul de pe o parte pe alta. Era bun in primele saptamani sa nu se sufoce, daca se rostogolea cumva. Chiar l-am vazut pe net, la noi sub numele de "perna antisufocare".
Ioana eu am avansat un pic. Am reusit azi sa fac curat in camera bebelinei. Adica am desfiintat presurile si am mopuit si am sters praful. Am in casa presuri tesute la razboi, pe vremea strabunicii mele. Nu sunt prea aratoase, dar fiind din carpe, tineau tare cald cand am adus-o acasa si era un pic frigut afara. Acum nu mi se mai par decat o sursa de praf. Imi pare rau ca nu le pot desfiinta si in cealalta camera pt ca am un linoleum tare urat si mai am si firele calculatoarelor insirate pe sub ele. Dar o sa incerc sa le spal pe rand. Sper sa termin pana la Craciun . Maine trag nadejde ca macar rufele spalate sa ajung sa le pun in dulap, ca s-a strans un morman, mama, mama! Ca despre calcat sau aspirat pe caldurile astea nu prea poate fi vorba. Ma ia durerea de cap doar cand ma gandesc la cat de tensionat imi simt creierul, parca ia foc dupa o runda de aspirat. Ce sa mai zic ca de calcat nici nu ma mai apuc. Le calc atunci cand e chiar nevoie sa ne imbracam in ele.
Iar despre perna de la Selgros, am vazut si eu una odata, dar parca era din aia pt calatorii, asa mi s-a parut de micuta, sau poate nu e aceeasi, nu stiu. O sa ma mai uit si eu. Multumesc mult pt intentia de a mi-o trimite, dar avem si noi Selgros in Craiova, asa ca o pot cauta si eu.
Programul de masa la 4 ore mie mi se pare exagerat pe caldura asta. Sau poate doar daca-i dai apita sau ceiut intre mese. Eu am alaptat-o doar pe a mea zilele astea pt ca imi refuza laptele la biberon si mi se pare ca tot ii e sete, asa ca ii mai dau si apita si ii dau sa si suga la 1h30-2h. Oricum, mi-am zis ca daca numai treaba asta o am acum, sa stau cu ea, de ce sa nu-i dau sa suga cand vrea? Si nu o apuca nicio durere de burtica. Ieri nu stiu daca burtica a durut-o. Cert e ca ii dadusem si ceai, cred eu ca prea concentrat si din cauza asta am hotarat sa-i dau mai mult apa cand vad ca ii e sete. Adica nu ii e foame, dar incepe sa-si dea cu limbuta pe buzite, care par un pic uscate sau chiar plescaie din gura. Nu stiu cum altfel sa va spun.
Si parca bea apa mai cu pofta decat ceai. O sa incerc sa-i dau si ceai neindulcit sa vad daca vrea. Si apropo de indulcitori. Eu nu am vrut sa ii indulcesc cu zahar ceaiul de musetel si ii luasem fructoza, cu asta imi ramasese mie ca sunt indulcite ceaiurile pt bb, dar am citit apoi ca aveau ori glucoza, ori dextroza. Stiti cumva daca fructoza asta e buna pt bb? Ma gandesc ca e, oricum, mai sanatoasa decat zaharul.
Unghiile de la picioare se taie intotdeauna drept, fara sa se taie colturile, ca la mana, tocmai in ideea sa nu intre coltul in carne cand creste. Poate ati vazut ca si la bebelusi se recomanda ca degetele de la picioare sa se taie drept si cele de la maini pe rotund.
Schimbat pampers peste noapte. Eu o schimb doar daca la masa de la 4-5 vad ca e plin si ea se foieste sau isi ridica piciorusele si funduletul.
Apa la bb alaptat eu ii dau. Mai bine mai multa apa in corp decat sa se deshidrateze.
Apa plata fiarta sau nu? Eu nu o fierb, dar am grija ca dupa ce am desfacut-o sa nu traca mai mult de 24 de ore pana o dau. De fapt, si apa fiarta si racita tot atat e "valabila". Si si eu citisem ca nu se fierbe apa plata pt ca isi pierde proprietatile. Acum iau sticlute mici, de o jumatate si desfac cate una pe zi, iar ce nu se consuma, beau eu. Noi consumama doar Borsec plata. Asta mi-a placut mie la gust si pe asta am ramas si la ea. Nu stiu daca e cea mai buna alegere.
Despre ovule, nu stiu exact, dar eu am pus in ultima luna de sarcina Clotrimazol ovule si si pe astea scria ca sunt contraindicte in caz de sarcina si alaptare, dar am consultat atunci vreo trei medici, si am hotarat ca e mai bine sa le pun.
Ane2200 chiar asa precoce sa fie picii nostri? Sa vrea ei dintisori de acum? Eu nu am ajuns la dr cu a mea, dar si gingia e tesita ...
Tzuna imi pare rau ca nu stiu sa raspund la niciuna dintre intrebarile tale. Dar am vrut sa-ti spun pt ca tu esti intotdeauna asa draguta si ne raspunzi la fiecare.
Bravo Diana_jors pt Alex grasunel! Eu recunosc, sunt vinovata de pus supozitor preventiv la copil, paracetamol de 125mg, da' io tare stresata sunt de vaccinurile astea.
Colesterolul vostru m-a pus pr ganduri, fetelor! Gata, o sa-l includ si p-asta in setul de analize pe care am de gand sa le fac si eu ... candva, curand.
Hi, hi, hi, Stefania! Ce m-a distrat faza cu cuculetul !
Martuza, ce bine daca ar fi si la mine in oras Miniblu asta. Sau se poae comanda pe net? E o idee. Stai ca ma uit acusica. Mersi!
Roxanici eu la "de-calcarizat" folosesc o solutie cautata special si gasita prin Primavara. Stai ca ma duc sa ma uit. Dar cred ca merge si cu otet. Adica pui in loc de apa otet, fierbi odata cu otetul si odata cu apa plin si gata. Solutia asta se numeste ANTI KALK, e de la SANO si mai scrie pe ea 100% SCALE REMOVAL sau cam asa ceva ca uitai din baie pana in camera.
Tzuna Smecta e buna pt ca are saruri si si hidrateaza, din cate stiu eu. Dar 4 kk e mult? sau e apos rau? Sau de ce? Ca mi se pare cam puternica pt bb mic Smecta asta.
Nici a mea nu mai vrea decat de la san si ea vrea si la 1h juma, dupa cum am mai zis. Iar de plecat de acasa... Mai nou plange de cate ori o vede pe mama pt ca ea crede ca o las acasa cu ea. Ca altfel nu se explica. La nimeni nu mai plange asa.
Karra cu placere. Acum vad ca deja ai fost prin magazine. Poate mai ajungi si te poti uita daca exista si modelul ala multifunctional ca eu d-aci nu am de unde. Si acum, ca ai zis tu, m-am prins ca e buna si aia antisufocare pt ca ii obliga sa stea pe partea nedorita.
Doina cea mai bun reteta pt laptic este lipsa stresului, ca de odihna nu prea poate fi vorba. Asa ca nu te mai stresa daca bb a luat intr-o saptamana doar 130g, au si ei zile mai proaste si mai bune ca si noi astelalti. Si la ce te astepti pe caldura asta. Eu o pun la san si la 1 ora jumate. Poate plange de sete, n-ai incercat sa-i dai ceai sau apa? Ca asta cu bb alaptat nu are nevoie de altceva, devine un mit la 30 de grade in camera. Si eu mai iau cate 2 spiruline de 2 ori pe zi si Nutrinatal, 3 pe zi pentru lactatie. Il poti inlocui si cu laptisor de matca pt ca asta si marar contine Nutrinatalul. La mine Galactogilul a avut efect fix o saptamana. Eu mai beau, cand imi aduc aminte sa fac, si ceai pt stimularea lactatiei, exact asa se numeste.
Lilidana cu Fe biologic ai incercat? Ca eu sunt tare sensibila ca nici vitamine in sarcina nu am putut lua, dar pe asta il suport.
Valabil si pt Mihael@. Si eu la anemie m-am mai reglat cu Modifilan, dar nu stiu daca se poate sau nu lua cand alaptezi, desi tot alge ca si spirulina, dar brune, contine.
KMI se numesc BROMOCRIPTINA, dar eu zic sa consulti medicul inainte de a le lua ca au efecte adverse tare nasoale. Mai sunt unele mai scumpe care nu dau efectele astea, dar imi scapa numele. Intreaba dr si cerei-le pe astea scumpe ca o sti el care sunt.
Arissa tare dulcica Maya!
Selene sa-ti traiasca nepotelul si sa cresteti mari sa va jucati impreuna. Asa visam si eu cu sora-mea sa ramanem gravide aproape una de alta, dar din pacate...
Carmen pt fier cred ca e ok sa pui doar otet sau daca nu suporti mirosul sa il diluezi cu un sfert apa si sa il lasi sa fiara 10 minute la maxim.
Cam atat ca maine iar o sa fiu chiauna, dar nu m-am indurat sa ma bag la somnic fara sa va citesc. Sa ma iertati daca am sarit pe cineva, dar asa imi joaca literele prin fata... tot
!
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Krissy/Krissy.jpg)
Krissy spune:
quote:
Mai vroiam sa intreb pe Krissy. Cum te-ai acomodat la serv si cum s-a acomodat spiridusa cu bunica? Cred ca te gandesti numai la ea cat esti la serv. Asa-i?
Hai ca am mai aparut si eu, f pe fuga. Multumim mult
![](pupic.gif)
Ca sa ma intorc la intrebare, mi-am intrat destul de rapid in mana la serviciu, iata ca deja e a 3a saptamana. Dar nici n-am avut timp de "filozofat", ca m-au luat direct de buna si noua
![](icon_smile_disapprove.gif)
![](bang.gif)
Soacra-mea o ingrijeste bine pe fetita, o hraneste si schimba la timp, iar la prima ora, cat e racoare, o scoate si la plimbare. Dar tot stau cu grija, si sun destul de des, va zice in sinea ei ca n-am incredere in ea si o controlez, dar nu ma pot abtine. Poate oi fi mai linistita din iulie, cand vin parintii mei sa locuiasca cu noi, ca mama-i mama!
Lapte har Domnului mai am inca, nu stiu nici eu cum, asa zombi cum sunt. Dar si continui sa ma mulg, scot cam 2 biberoane (200 - 250 ml)la 5 dimineata (pe care le las pt cele 2 mese cat lipsesc), cam 125 ml la serviciu (ma inchid in laborator si rasuna pompa in toate birourile adiacente
![](icon_smile_big.gif)
Ca si progrese, se intoarce f usor de pe spate pe burta, pe ambele parti, de pe burta pe spate mai lucram. In brate se tine f batoasa si dreapta, si trebuie sa vada tot in jur, e f energica si curioasa. "Vorbim" toata ziua "agu", "aaau", "eeeu" si rade tot mai mult, mai ales cand o intreb "cine-i fetita mamii?" sau ii cant "are mama o fetita cat un ghemotoc"
![](icon_smile_big.gif)
Hai ca eu scriu rar dar mult, va rog sa ma scuzati. A, sa mentionez ca am vazut si toate albumele cu bebei, niste minunatii cu totii, sa ne traiasca. Pana una alta multa sanatate si pupice tuturor de la noi!
Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold
![](images/user_woman.png)
BiancaM spune:
Val, fulgii de ovaz doar cu apa. Laptele e sursa sigura de colesterol.
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
paula75 spune:
Neatza feteleor!
Ieri am facut 4 luni si azi mergem la vaccin.
De 4 zile nu-i mai dau sab simplex si Eliana n-are nimic, de fapt nu prea a avut colici si eu am mancat de toate bine cu exceptia la varza, fasole sau usturoi in rest fructe si legume la greu.
Ea papa numai titi si mananca la 4 ore acum exact ca la carte.Rade de moare toata ziua si vrea tzutzuruc non-stop.
De cate ori se trezesc albinutele si bondareii vostrii pe noapte? ca Eli se trezeste o data acum si vrea numai titi ..ceai nu prea dar il bea ziua cand e tare cald.
Am reusit si am pus poze de la 3 luni sa vedeti ce galusca am si eu
Chiar asa cum sa fac sa completez tabelul cu masuratorile ca nu-mi iese
Va pup pe toate
Paula mamica fericita de Eliana Ioana
ioanaradu spune:
kmi pastilele se numesc brocriptin si se dau cu reteta. oricum, vb intai cu medicul pt ca au multe efecte neplecute si nedorite. mie mi-a dat sa iau, am luat cam 1 saptamana si apoi m-am oprit si am pus comprese cu frunze de varza. incearca intai pe cale naturala si abia apoi, daca nu reusesti, ia pastilele astea.
gentuta termoizolanta am luat si eu de la farmacie. nu sunt nici multumita, nici nemultumita, doar dezamagita. eu am vazut abia acasa ca e captusita cu scartaici din ala ca la ambalaje. la ce-mi trebuie mie e buna. si eu am avut aceeasi surpriza ca roxanici sa nu-mi incapa biberoanele in ea, dar mi-a luat sotul pe marimea aia. acum ma gandesc sa iau un termos de 1l si sa-l folosesc doar pt apa calda.
ela aseara am terminat si eu de aspirat si mopuit, ca i-am trimis pe flacai la plimbare si asa am avut mai mult spor. as mai avea cateva maruntisuri de aranjat, dar pe mine migala ma omoara. calcat ... eu calc numai daca este absolut necesar, ca daca mai bag si fierul in priza, cred ca mor. rufele spalate de aranjat ... la mine nu se termina NICIODATA!!! unele le spal, altele le iau ... si tot asa.
aaa ... ieri am si bucatarit. sotul saracul, adusese mancare din oras, ca m-a sunat ieri de cateva ori, si de fiecare data matei era marait si s-a gandit el ca n-am timp sa mai intru si in bucatarie.
oricum, de ieri m-am pus si pe croitorit, ca vreau sa schimb draperiile la camera si perdelutele la bucatarie. dar trag nadejede sa le termin saptamana asta. ieri am reusit sa pun rejansa numa la o draperie.
am pus si eu poze la albumul de 3 luni si ... uitati aici pirat de rahova, colt cu ferentari si cum i-a crescut lui matei barba.
inca ceva ... dati cu ceva la bebelusi pe gingii??? ca eu mi-am adus aminte ... vag ... ca citisem pe undeva ca incepand cu 3 luni se da cu nu-stiu-ce spray pe gingii, preventiv. dar nu mai stiu nici cum se cheama respectivul, nici unde am citit.
deocamdata atat, parca mai aveam ... dar intru pe masura ce imi amintesc! mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elpower/elpower.jpg)
elpower spune:
Hop si eu! Astept cafeaua ca ma trezii cu o foame si zisai sa-mi mai treaca si o fac dupa aia. Asadar sa incep ziua cum se cuvine.
La multe lunisoare pline de soare si multi anisori plini de flori pentru toti cei care au 21 in data nasterii!
Pentru 4 luni Thea si mami pe Alexandru
de Mari_lu!
Pentru 3 luni Thea si mami pe
de Daia28!
Pentru 2 luni Thea si mami pe Ana
de Tzontzonel!
Si uite asa ne dam si noi seama ce fete nu mai intra deloc sau poate ne urmaresc doar din umbra. fetele si va mai asteptam printre noi.
Paula am felicitat albinuta mica pt 4 lunisoare ieri. Si Thea mea s-ar trezi tot odata, pe la 4, sa pape tzaca, dar se mai foieste si pe la 2 si eu o iau si o pun un pic la san de teama deshidratarii. Ma gandesc ca eu peste noapte beau cel putin 1 l de lichid si poate ca o avea si ea nevoie. La noi e foarte cald in camera. Azi noapte a fost placut, dar daca tot n-am avut somn pana la 2, am pus-o la san, ce sa fac.
Ioana ! Felicitari pt curatenie! Poate reusesc si eu candva sa termin.
Ce haios e Matei si pirat si cu barba! Ce idei va vin fetelor! Super!
Pe gingii eu nu stiu decat de CalGel sau cam asa ceva si nu stiu ceva ce s-ar da preventiv. Si asa ma gandesc ce-o contine ala, ca eu nici zahar nu ma indur sa-i dau, dar sa-i bag asa tot felul in gurita. Nu stiu, studiem inca. Sper sa nu fie chiar dintisorii sa ne dea tarcoale de pe acum. Mai vedem. Ma gandesc ca ea inca nici nu apuca, decat scutecelul, sa duca la gurita. Cum sa roada ea ditamai inelul gingival?
Krissy si
! Esti o supermama!
de la Thea si mami pentru intregul
!
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
Selene spune:
Sa scriu si eu repede pana se trezeste d-ra...
apa plata - eu folosesc Bucovina. Nu stiam ca nu se fierbe. Cand am inceput sa ii dau lapte praf am cumparat cate o sticla de apa plata din fiecare (Borsec, Izvorul alb etc.) si singura la care nu se depunea piatra era Bucovina. Asa ca am ramas la asta. Oricum, e si cea mai scumpa. In ultimele zile am inceput sa ii dau sa bea numai apa, nu ii mai prea dau ceai. Am intalnit in parc bebei care nu beau apa deloc, doar ceai, probabil pt ca apa nu are gust. Si atunci prefer sa se invete si cu apa decat doar cu ceaiuri, oricat de putin indulcite ar fi.
smecta - eu am luat in timpul sarcinii, pe la 7 luni, ca am facut o toxinfectie urata. Deci s-ar putea sa nu fie contraindicata nici la bb mic.
geanta termoizolanta - as vrea sa imi iau geanta de la avent. Au vecinii mei si spun ca tine intr-adevar temperatura 4 ore. Daca functioneaza, va anunt. Momentan am un fel de gentuta dar nu e cine stie ce de capul ei. De asta vreau sa o schimb.
Si in legatura cu un subiect discutat mai demult - comentariul acelui tip la o poza - tocmai din acest motiv, preventiv, nu am pus prea multe poze cu noi. Sper ca nu va suparati pe mine! Promit ca o sa pun insa niste poze mai noi, dar nu le fac publice.
Scuzati eventuale greseli dar sunt din cauza vitezei....
Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007
Selene spune:
Gata...
Pt cine doreste.... am pus o poza in albumul de 3 luni de pe yahoo.
Ma duc sa vad ce face acuma gaza ca doarme deja de ceva vreme
Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007
ioanaradu spune:
gabdyd si eu folosesc happy si mi se par chiar buni, dar se mai intampla si la noi sa mai iasa una-alta. acum am luat si huggies sa-i testez si mi se par la fel de buni, sunt chiar mai slim. de la pampers s-a iritat urat asa ca am renuntat la ei. mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Neatza,
au trecut 23 de ore de la vaccin si ne simtim excelent... Fara plansete, fara maraituri, cu pofta de mancare... si am facut vaccinul de stat. Singura problema a fost cresterea de temperatura de ieri dup-amiaza, dar nu la cote alarmante... oricum n-a mai avut probleme dupa 1/2 supozitor (ca jumatate l-a dat afara si altul nu i-am mai pus ) ca nu m-am riscat sa-l las sa ii mai creasca...
ioanaradu: tare dragut Matei cu barbita... uf, cand a sta si al meu asa cuminte la baita? am ajuns totusi la 3 baite consecutive fara plansete, dar inca nu pot sa iau mana de pe el, ca se panicheaza
Ca mi-am adus aminte: eu nu i-am dat Sab Simplex decat vreo 2 saptamani, si doar la masa de seara si la cea de dimineata cand stiam ca are probleme... am consumat cam 2/3 dintr-o sticluta, si nu ii mai dau de vreo 3 saptamani... dar nici probleme nu pare sa mai aiba deloc de vreo saptamana... Mai astept inca una, si o sa incep sa mananc si eu mai multe... macar mazare si conopida, ca mor de dorul lor
Cu intorsul de pe spate pe burta: Alex se simte mai mult decat bine pe spate sau pe lateral, si nu manifesta nici cea mai mica intentie de a se intoarca pe burtica. De pe burta in schimb, daca nu ii e somn, se zbate ca un peste pe uscat incercand sa se intoarca pe spate
Mancatul pe caldura asta: si eu ii dau sa suga de cate ori cere, chiar si la 1,5h. Buze uscate a avut doar ieri dup-amiaza, cand a dormit 4,5h, dupa vaccin.
Unghiile: la manute i le tai de tot, inclusiv colturile... pentru ca altfel se zgarie tot pe fata, cum incearca sa isi frece ochisorii ca inca nu sunt vindecati de tot si uneori il deranjeaza. L-am gasit de mai multe ori tot sange pe fata, asa ca prefer sa ii tai si colturile.
Reteta de Tiramisu: o dau asa cum am primit-o de la Carmen, vad ca sunt mai multe solicitari:
Pt tiramisu ai nevoie de urm:
-un pachet de piscoturi
-3galbenusuri de ou
-3linguri zahar
-o cutie mascarpone.incearca cea de la Exquisa(nemteasca)care costa doar 57.000
Adica sa iei straina, nu romaneasca
-cafea facuta si indulcita(cam 4cesti mai mari)
-cacao si o strecoratoare mica, sa poti presara uniform
Crema de mascarpone (la temp camerei, ca si galbenusurile) o amestei cu zaharul si galbenusurile.
Pe o tava/fund de plastic/platou asezi piscoturile inmuiate in cafea.Doar il bagi si-l scoti din cafea, ca daca il ti mai mult, se inmoaie imediat.Asezi jumate din piscoturi(ca soldateii, unul langa altul)apoi torni din crema mai mult de jumate, apoi asezi celalalt rand de piscoturi inmuiate,apoi restul de crema. Peste prajitura presari cacao din abundenta(ca sa fie acolo gusturi diferite:amarui-cacao, dulceag-crema)|Pui la frigider si-i dai lui tati sa pape.
Nu are cum sa nu-ti iasa.La crema mai mult de 2min nu amesteci, mai mult iti ia aranjatul picoturilor.
O sa incerc - sper ca azi, daca ma lasa piticul...
Roxanici: o sa vezi ca o sa fie bine, am stat si noi singurei o saptamana si a trecut cu bine... inca parca m-am organizat mai bine atunci
Cred ca tare dezordonata am fost la mesajul asta, dar cred ca mai am nevoie de niste somn sa vad daca reusesc sa-l prind...
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)