Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

ariadna doc a spus viren. virusi. pe restul le-am adaugat eu pentru impodobirea propozitiei ca imi parea golasa....o mai fi spus ea si altceva dar nu am auzit din cauza plansetului isteric al iubitei mele fiice.
dar presupun ca daca e reactie de aparare (si pe asta am auzit-o bine) poate fi si la alergeni. iar acarienii 1. rimeaza cu alergeni si 2. sunt alergeni..

o seara placuta va urez. tuturor. wherever you are...

Beatrice (13.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

da' chiar.. unde este fetili????
hai, pana facem adunarea la careu, sa va arat un maimutzar... o fi el urlator, da'-i al meu, dom'le.... :)))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

beeeiiii... da' asa linsite intr-o seara din timpul saptamanii n-am mai pomenit....
haiditi, mobilizare generala :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Bambo, ai doua variante: 1. Treci copilu' fie pe pasaportul tau, fie pe cel al tatalui, fie pe ambele si 2. Ii faci pasaport separat si basta...niciuna dintre variante nu dureaza mult...asa ca nu e cazul sa renunti la vacanta...du-te maine si rezolva!...si e necesar intr-adevar ca altfel cum scoti copilu' din tara? Pe baza certif. de nastere? Ala n-are poza...deci trebuie un docoment...
Chinico...mey cate concluzii....aia cu feniculul e cea mai tare...habar n-am cum arata asa ca nici macar nu stiu dupa ce sa ma uit piata...dau io un search pe google mintenas!
Deea, vazut motan mumos mumos......

Chiar ca-i liniste p-aci...shhhhshhhh....nu deranjati!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Asa zi, ma, fenicul=anason=chimion ...da' tot nu m-am lamurit cum arata radacina...

Fenicul - Foeniculum vulgare Mill, Foeniculum officinale All. (detalii...)

Organul vegetal utilizat: fructele mature, semintele, tulpina, radacina.

Utilizare: feniculul se intrebuinteaza la asezonarea produselor de patiserie si panificatie; uleiul obtinut din seminte se foloseste la prepararea lichiorului; tulpina este folosita ca furaj pentru vite; medical, feniculul este cel mai utilizat lactogog, stimulent al lactatiei si actioneaza eficient impotriva balonarilor, catarului bronsic, cronic, tusei convulsive, astmei, afectiunilor oculare.

Alte den populare: anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, chimion, cumin, fenhiel, finchil, hanus, marariu de casa, malura, molotra, secarea, toaie.

Ecologie si raspandire: cultivata in toata tara, pretentioasa la caldura, prefera solurile nisipo-argiloase bogate in humus si calciu, cernoziomuri sau soluri de lunca.

Boli in care este utilizata: anorexie, infectii faringo-amigdaliene, balonari, colici abdominali, astm bronsic, tuse convulsiva, laringita, faringita, amigdalite.

Am auzit un zvon cum ca cica avocado e foarte bun pentru bb...Stiti ceva???

www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

asiza, eu stiu ca feniculul nu-i tot una cu anasonul..si nici cu chimenul.Am avut in casa ceaiuri din fiecare (separat) si nu seamana semintele.:) Nu-sh` cat de valabila e definitia aia, eu iti zic doar ce am vazut cu ochii mei...pe vremea cand beam ceaiuri la greu pt. stimularea lactatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

e, acu intreb eu , adica ma intreb retoric,...feniculul o fi tot una cu fenouiul din franceza ?? ...mama, asta da tema...la noi se gaseste din belsug la supemarket...ma duc sa vad.

noi suntem bine, nimic de povestit...dam ture la tarc in picioare..e cald spre racoare afara...viata terna de canada...

Mergi la inceput

oooppps, fenouiul e marar !...cum draq..astia mananca radacina de marar ? ...ca asta vand, radacina. la frunzele de marar vandute la legatura le zice aneth / dill in engl...bai, chinico in ce incurcatura ne=ai pus...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ktrinel

e, acu intreb eu , adica ma intreb retoric,...feniculul o fi tot una cu fenouiul din franceza ?? ...mama, asta da tema...la noi se gaseste din belsug la supemarket...ma duc sa vad.

noi suntem bine, nimic de povestit...dam ture la tarc in picioare..e cald spre racoare afara...viata terna de canada...

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Fenouil=marar

Mergi la inceput

nu e marar...asa au tradus romanii ca sa scape mai usor...le petit robert zice ca fenouil e inrudit cu marar (aneth)...dar e ala mancare de peste...

iote cum arata asizo radacina asta de fenouil ce-o cumpara astia aici:
http://www.lanutrition.fr/upload/fckeditor/Image/Aliments/Legumes/fenouil.jpg

acu' daca mararul nostru traditional are asemenea radacina, sa ne zica si noua cineva...dianarus de ex., tu ca gradina ta...du-te de smulge un marar si zi=ne daca asa arata radacina!

Mergi la inceput