Mi s-a oferit SPAGA!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de Marox

...sau sa-i spun cadou, atentie...?!!! Mai degraba ...
...
La sfirsit, imi multumeste, ne luam ramas bun si...incearca sa-mi bage sub hirtiile de pe birou niste bancnote. Ferindu-se sa n-o vada colega mea de birou. Bineinteles ca ii dau mina la o parte si tot incet ii spun ca nu pot sa accept. Nu si nu! Ea insista, imi spunea ca e pt copii, sa le iau un cadou. NU! NU! NU!
... foarte, foarte surprinsa ca a putut sa-si inchipuie ca as fi in stare sa accept.
... Ca sa vezi...

Cataloghez incidentul drept "o problema de comunicare" !

Asa este, e surprinzator prima data si e foarte penibil, dar dupa ce accepti o data (de doua-trei-10 ori), te obisnuiesti si-ti trece !!!

Serios vorbind acuma, dupa mine diferenta cu greutate nu este cea de principiu sau de procedeu sau de incadrare; nu cred ca se poate delimita in astfel de schimburi, intr-un mod net si fara echivoc, incorectitudinea de corectitudine, decat arbitrar, artificial, caci in adevar, distinctia morala intre drept si nedrept, in ce priveste o astfel de "comunicare"(ca practic depre asta e vorba!), este cea dintre uz si abuz!!

Sti Marox ,
mai exista un procedeu: decat sa te certi cu 'spaghetareasa',
mai bine ii raspunzi discret ,
in timp ce-o respingi delicat
cu > Mergeti va rog la sefa, ca ea se ocupa cu incasarile noastre !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Marina , alatui de farmacologie , chirurgie , fiziopatologie si alte materii avem si materia "banii jos" prin care suntem invatati sa cerem bani pe viitor si sa pretindem cadouri daca pacientul vrea sa traiasca. E noua materia.

Papadie , diferenta este ca tu nu stii daca asteapta sau nu "cado" , tu te duci si ii dai. Daca asteapta , treaba lui. Si eu astept un Ford Mustang GT din '67 , dar daca nu il primesc asta e viata.
Lumea da bani pt. imagine " ce zice asta daca nu-i dau nimic?".

Prietenul meu de exemplu are 6 mil. salariul.Nu ne permitem sa mergem in vacanta in Grecia , nici macar la noi la mare pt. ca nu avem banii necesari.A facut Medicina , lucreaza cu oameni bolnavi.
Dupa terminarea tratamentului (la particular) , au fost pacienti care i-au adus diverse:o pizza,2 beri,o sticla de Tequilla in semn de multumire pt. ca le-a placut cum a lucrat cu ei . E spaga? Si daca da , pt. ce ?
Inca e o problema in a face diferenta dintre spaga si cadou.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

sper doar ca materia e optionala si nu se inscriu 100% dintre studenti la cursul asta. Bag seama ca tu ai prins principiul si o sa treci cu brio. Doamne ajuta![semnu' cu cadelnitza]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by XIO

Papadie , diferenta este ca tu nu stii daca asteapta sau nu "cado" , tu te duci si ii dai. Daca asteapta , treaba lui. Si eu astept un Ford Mustang GT din '67 , dar daca nu il primesc asta e viata.
Lumea da bani pt. imagine " ce zice asta daca nu-i dau nimic?".

Mai zic o data si gata. NU AR TREBUI nici sa astepte, nici sa nu astepte. Ar trebui sa-si faca treaba pentru care ia salar si gata.

Raspunsul cu banii jos
quote:
Originally posted by XIO

Marina , alatui de farmacologie , chirurgie , fiziopatologie si alte materii avem si materia "banii jos" prin care suntem invatati sa cerem bani pe viitor si sa pretindem cadouri daca pacientul vrea sa traiasca. E noua materia.
e sinistru si ca gluma!

Mergi la inceput

Papadie
Tu nu ai de unde sa stii daca omul asteapta sau nu . Asta nu vrei sa intelegi.
El isi face teaba si gata.
Ce vine dupa aia , vine sau nu , nu mai conteaza pt. ca treaba omului e facuta. Care e legatura!?!?!?!????!?

Marina , m-ai prins.Inca de pe acum la stagii pretind bani ca sa palpez niste gg, asa sunt eu ,ahtiata dupa ei .Si tu ghicesti imediat caracterul omului ;) (semnul a lehamite)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Va urmaresc cu interes , chiar eram curioasa ce gandesc oamenii vizavi de acceptarea spagii.Multi sunt de parere ca a fi corect in ziua de azi egaleaza pe undeva cu prostia.De ce sa nu accepti micile atentii , pe care le meriti sau nu.Sunt pe principiul ca atata timp cat un om e pus intr-un post si primeste un salariu pentru , nu trebuie sa accepte 'cadouri'.Cand vrei sa-ti arati multumirea fata de cineva , o poti face si in alt fel sau macar discret.Daca intentia omului a fost buna , nu cred ca trebuie sa ne simtim jigniti.
Si daca tot va legarati de doctori , vreau sa va spun ca sunt si medici care nu accepta bani inainte , dupa operatie.Cineva a postat ca nu crede ca vreunul ar putea refuza 'spaga'.Poate daca s-ar mai schimba pe undeva si sistemul , lucrurile ar lua o alta turnura.

Mergi la inceput

probabil ceva cursuri de farmacologie , chirurgie , fiziopatologie si alte materii m-ar ajuta sa inteleg mai bine anumite caractere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by XIO

Papadie
Tu nu ai de unde sa stii daca omul asteapta sau nu . Asta nu vrei sa intelegi.
El isi face teaba si gata.
Ce vine dupa aia , vine sau nu , nu mai conteaza pt. ca treaba omului e facuta. Care e legatura!?!?!?!????!?

Legatura e ca doctorul ar trebui sa spuna NU! Te-ai prins?

Mergi la inceput

si apropo de cadouri...mi se pare extrem de jignitor sa ma duc in vizita la cineva cu orice ocazie si sa-i dau bani pe post de cadou. Macar putin respect merita persoana respectiva, sa vada ca m-am preocupat de ocazia respectiva.

Mergi la inceput

Papadie, din nou , te referi la o situatie ideala pt. tine , in care doctorul tremura in timpul operatiei de fericire ca va primi bani.
Am vazut destule faze "da' va rog , dom' doctor , cum sa nu luati?Dar nici nu ma gandesc , dar nu ma jigniti!!!".
Eu pur si simplu nu dau.Si gata.Cine se tot plange de spaga sa nu mai dea.

Marina, nu au legatura materiile.La asta in care eu sunt cea mai bun iti spune doar sa cersesti , atat.

Mergi la inceput