La revedere Traian, Adio Decebal

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by desprecopii
ah am crezut ca si-a dat demisia Traian Decebal Remes.

Apropos, ministrul agriculturii e cuman sau pecineg? (era sa scriu pecingineg )
quote:

eu tot cu radacini latine ma simt. si cred ca toti suntem asa - nu vedeti cata pasiune e pe acest forum?

Hm ... Romanii erau mai degraba cumpatati. Popoarele latine din zilele noastre sunt o amestecatura de itali (putini) etrusci, celti, iberi, gali, franci, goti, vizigoti, vandali, alamani, suevi, burgunzi, lombarzi, normanzi. Pasiunea cred ca isi trage seva in egala masura din stepele Rusiei si din padurile Germaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Un om inteligent, un istoric a emis o teorie, n-a scos dacii si romanii din istoria noastra ci a adus si alte popoare in discutie, iar unele sar de fund in sus si-n jos ca nu e posibil. Da' voi de unde stiti, sapati prin situri arheologice toata ziua, vi s-au incetosat ochii de la documentele vechi de mii de ani pe care le cititi, ati citit atita istorie incit nimic nu va mai poate surprinde sau doar asta ati invatat voi in clasa a IVa ca asa v-a zis "tovarasa" si "mosul" asta (ce exprimare grosolana!!) vine sa va darime teoria? Eu una nu stiu, iau aminte si ramin pe ginduri, dar nu mi-as permite in veci sa spun ca asa ceva e imposibil doar pentru ca la mine in cartier nu s-a auzit despre cumani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Bre, romanii e sensibili la pipotica, nu faceti glume din astea ca iese cu infarct pe cord!!

Abia de s-au consolat cu gandul "Lasa ca suntem azi in rahat pana la sprancene, da' ne tragem din Decebalus per Scorilo si din Traianus Nebasescus!" si acu' vine "mosu" asta sa le darame cu nonsalanta ultimul bastion de iluzii si consolari pentru destinul mediocru al acestui popor? Of, romane, ce soarta cruda ti-a fost data

Ce noroc ca adevarul nu asteapta sa fie preferat. El exista independent de micile orgolii ale impricinatilor. Personal, nu m-ar deranja nici sa aflu ca am fi urmasii maimutelor.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

[/quote]
Hm ... Romanii erau mai degraba cumpatati. Popoarele latine din zilele noastre sunt o amestecatura de itali (putini) etrusci, celti, iberi, gali, franci, goti, vizigoti, vandali, alamani, suevi, burgunzi, lombarzi, normanzi. Pasiunea cred ca isi trage seva in egala masura din stepele Rusiei si din padurile Germaniei.
[/quote]

E pasiune in padurile Germaniei?!!!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

Super articolul din Cotidianul!

Nu inteleg de ce ne oripilam atata. Pe lang faptul ca omul este suuuuuper cuuuult, civilizat, cu simtul umorului si alte o groaza de calitati, nu vad de ce ar fi teoria lui asa de imposibila.

De altfel nu neaga combinatia dintre daci, atat cat ar mai fi fost ei, si romani (aia care erau - legionari, etc, ca doar nu va asteptati sa fie toata crema Imperiului la noi), ci subliniaza un amestec posibil de popoare.

Mai ales ca eram aici pe granita, nu vad de ce e asa de sinistra ipoteza. Nu neaga latinitatea limbii si a poporului, dar sublinieaza un amestec mult mai recent in comparatie cu raxboaiele de la 101-102 si 105-106, razboaie care s-au intamplat, dovada Columna lui Traian.

Suntem exact ca in Orwell. Nici acolo oamenii nu acceptau decat ce era scris in cartile oficiale, chiar daca totul se schimba in fiecare zi. Insa acolo modificau tot, pana si ziarele mai vechi....

Suntem prea "patrioti" intr-un sens inflexibil. Eu nu as avea nicio problema sa fie cu picatele, numai sa ne mai educam/civilizam si noi un pic, dar asta e alt subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Timp de vreo 70 de ani istoria (oficiala) a poporului rus incepea cu scitii si slavii trecand direct la marele cnezate ale Kievului si Novgorodului, cnejii fiind evident rusi (daca nu era evident intra KGB-ul pe fir ). In cartile lor de istorie vikingii nu aveau treaba decat cu Atlanticul si Europa de Vest.
Ei bine, perestroika si glaznostiul au atins si coarda sensibila a firii slave si istoriei oficiale i s-au pus coarne de catre istoricii rebeli, neinregimentati liniei oficiale de partid. Coarne de vikingi. Mai precis de varegi, cum sunt denumiti vikingii care au fondat la sfarsitul mileniului I un mare imperiu care se intindea peste toata stepa Rusiei si care pusese Bizantul cu botul pe labe. Si care isi avea capitala la ... Kiev. Si uite-asa Oleg, Olga, Vladimir & Co. au devenit ceea ce au fost de fapt, capetenii vikinge. Slavii erau majoritari dar nobilimea rusa se trage in parte din cavaleria vikinga. Cam ce s-a-ntamplat in Anglia unde majoritatea anglo-saxona a fost subjugata de o nobilime normanda (adica tot niste urmasi vikingi).
Au inghitit rusii pana la urma galusca varega, nu vad de ce am fi noi mai cu mot si nu am accepta realitatea istorica a gotilor, cumanilor, bulgarilor care vremelnic au condus amestecatura de popoare dintre Dunare si Carpati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

ah am crezut ca si-a dat demisia Traian Decebal Remes.

, pe cuvint de pionier ca si eu am crezut exact acelasi lucru, citind titlul pompieristic al topicului!!!!

quote:
Originally posted by xenocid

Si continuarea:
„Nu e cazul sa avem false emotii istorice“

Aham.
Ceee dragut.
Deci istoricii zic ccc ca da, asa e, noi stim de mult, bine ca s-a gasit cineva sa le-o spuna si astora de au fost indoctrinati cu dogma oficiala.
Iar Razvan Theodorescu e cel mai simpatic, cu revolta sa ca oare la ce s-o mai fi obosit Dl. Djuvara sa scrie o carte despre neshte chestii arhi-cunoscute???? .

Furtuna intr-un pahar cu apa a luat sfirsit.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:

E pasiune in padurile Germaniei?!!!

Da. E sezon de imperechere la veverite.

La ora asta nici chiar Dan Brown n-ar vinde o carte ddespre romanii care se trag din Traian si Decebal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tare!

Mergi la inceput