La revedere Traian, Adio Decebal
![](images/user_man.png)
Salut,
In cartea sa Thocomerius - Negru Voda. Un voivod de origine cumana la inceputurile Tarii Romanesti“ recent aparuta la editura Humanitas, Neagu Djuvara rastoarna complet cam tot ce invatasem noi despre istoria formarii poporului român. Nu numai ca nu avem nici o treaba cu Decebal si Traian dar sintem (si asta nu e neaparat un lucru rau) cu ~ 800 de ani mai tineri, proaspat veniti de prin stepele Mongoliei.
Acum chiar daca istoria asta de popor 'capsunar' are farmecul ei, parca o prefer totusi pe cea oficiala.
Ce ne facem insa daca e adevarata?
Revolutia lui Djuvara: „Romanii erau numiti cumanii negri“
Alin
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Ne ajuta si infatisarea!
Ce sa ne facem, nimic! Ne vedem in continuare de capsunile noastre!
Andreea, mama de Filip si Georgia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tzuni/Tzuni.jpg)
Tzuni spune:
STRA-STRA-STRA-BUNICULEEEEEEEEEE
URGENT
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
![](images/user_woman.png)
ruxij spune:
Mosul vrea sa faca si el un impact. Nu suntem 50% daci si 50% romani, ci un amestec de populatii, printre care si acesti cumani. Dar legatura cu dacii si romanii ramane. Toate popoarele sunt mai mult sau mai putin amestecuri de populatii, in functie de istoria locala. Noi am fost izolati de celelalte state latine si influentele/schimbarile de limba si cultura au fost prin urmare mai puternice la noi, dar asta nu inseamna ca "am venit" de undeva. Cumanii au venit in Romania si au avut o influenta la un moment dat (au fost si in Ungaria si in Bulgaria), asa cum au avut influenta in zona si altii, dar acum nu inseamna ca nu mai suntem deloc latini. Mosul aduce niste argumente cam subtirele, bazate pe cateva nume. Da, au ramas si cumanii pe aici, au ramas cateva nume de la ei, dar de aici si pana la ce zice el e cale lunga.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
STRA-STRA-STRA-BUNICULEEEEEEEEEE
URGENT
Tzunimic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Exact ce spuneam!
![](icon_smile_approve.gif)
Andreea, mama de Filip si Georgia
iileana spune:
Nu pricep de ce atita indignare? Numai pentru ca contravine celor invatate intr-a 4-a?
Despre teoria contributiei masive si hotaritoare a cumanilor si pecenegilor in etnogeneza poporului roman se discuta de multa vreme, nu e o idee noua picata din cer, nu "moshul" (!!!!! ) e de vina, voua de-abia acuma v-a ajuns la ureche??????
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Llaura spune:
quote:
Originally posted by iileana
nu e o idee noua picata din cer
Dada, plictiseala mare pe caldurile astea (la voi, ca la mine sunt 10 grade), un subiect cu samantza de scandal e neaparat necesar, ce preferati, clasicul pro choice / pro life sau mai modernul, de ex studentii vor demisia Ecaterinei Andronescu de la rectoratul Politehnicii pt ca nu le asculta pasurile? Ca sa stiu pe care sa-l incep...
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
Ileana Istoria este un subiect extrem de sensibil mai ales cand este a ta.
Si asta nu ni se intimpla doar noua. Uite si exemplu Turciei si refuzul de a'si asuma genocidul armean.
Contributia masiva si hotaritoare a cumanilor si pecenegilor in etnogeneza poporului roman este deja prea mult pentru noi cei ce am invatat ca formarea poporului român se incheiase la ora 07:45 in dimineata retragerii aureliene.
acina spune:
Io nu cred ce zice nea cutare ala.Ii trebuie ceva argumente sa se confirme ce zice...
Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati.
Teodora D. spune:
Va rog mult nu-l mai faceti "mos" pe Neagu Djuvara. E un domn dragut, inteligent, cult, spiritual si povesteste ca nimeni altul. Avanseaza niste ipoteze interesante, ramane ca alti istorici sa se pronunte cat sunt de reale, mie una imi lipsesc cunostintele si studiile sale ca sa ma aventurez sa-l combat.
Am pus mai demult un link spre un interviu cu el, il pun www.hotnews.ro/articol.php?a=12713&s=27&ss=-1" target="_blank">din nou pt ca gandurile lui merita citite.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.