Colectia de toamna iarna 2005(138)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gandacico ar trebui sa mergeti la spital sa-i puna perfuzie!
E foarte important sa-l hidratezi, cu saruri de rehidratare!

E posibil sa fi facut o enteroviroza sau D F o infectie digestiva.

Ma sperie starea lui generala atat de proasta.

Toate cele bune va dorim!
Daca ajungi la spital, iti recomand V Babes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Feli, Madau, Gandacel, Joy, multa sanatate!!!!

Cum zice Lavi: cea mai importanta e hidratarea, mai ales cu temperaturile astea. daca nu = perfuzii si spitalizare. Se pun in apa/ceai saruri de hidratare (sunt 10 feluri la farmacie) si se insista cu cate 1 lingurita...

Eu pt varsaturi si diaree as merge pe Hipp Ors, Hipp afine + mere si putin Nestle orez, clasica zeama de morcovi cu orez si putina sare ca se cere acum, dar cantitati infime efectiv cat sa poata stomacelul tolera restul medicatiei.

Despre NOVOCALMIN: asa cum poate (nu)stiti alogalminul este interzis in multe tari, acum se "lucra" si la noi pt interzicere si scoatere de pe piata, asa ca eu l-as exclude din start sau l-as tine ca ultima solutie. Ana cand a facut 40 nu a reactionat la el deloc, au mers impachetarile la extremitati si.... salvarea.

Nicoleta!!! cat o fi de greu: izoleaza copiii unul de celalalt! Dc e ceva viral de pe la gradinita, e risc mare pt Stefania, sa stea cu tati total separat!

Eu stiu ca glicerina se badijoneaza, Mira, explica tu poate mai clar: pe un tifon steril, sau pe degetul spalat si clatit la greu se pune glicerina cu care se "morfoleste" prin gurita.

Ripley 23+ mazarica (DPN 17.10.2007) si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ripley stiu ca algocalminul e interzis in alte tari, insa la noi altceva care sa-l inlocuiasca nu exista. Iar cum Mirunei abia daca-i scadea febra dupa Novocalmin, daca nu i-l dadeam nici nu vreau sa ma gandesc ce patea. Indiferent cat rau ii poate face un supozitor, nu cred ca-i poate face mai mult rau decat o febra de 41 gr. Nici cu impachetari n-o scoteam la capat, am incercat cu tot ce se putea.

Glicerina..stiu ca se badijoneaza, dar nu-mi da voie efectiv sa-i bag mana in gura. NO WAY cand ma vede ca vin cu degetul spre gura ei incelsteaza dintii si tipa. Asa ca in ultima instanta voi incerca si varianta lui Joy, sa-i pun nitel pe o lingurita si sa-i dau sa o linga...cat poate sa bea?

Gandacel imi pare rau ptr Bogdan, nu-ti mai zic si eu..rehidrateaza-l si daca nu merge...du-te musai cu el la spital, pe caldurile astea, cine stie ce microb o fi luat.

Sanatate multa tuturor, eu am fugit ca vine pediatra...iar Miruna doarme inca..of, of

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

GANDACEL da-i saruri de hidratare neaparat...si da-i lapte fara lactoza sau NOVALAC AD.
te cred ca altceva nu vrea de papa.

si separa-l de Stefania pe cat posibil.

hai sa ne dai vesti mai bune.

RIPLEY stim de algcalmin. eu i l-am dat lui vlad in ultima instanta cand nu-i scadea febra dupa nimic nimic.
in primul rand stiam ca nuse da copiilor sub 2 ani din cauza cresterii ritmului cardiac.
dar cand am fost la Gr.A si i-a luat temperatura care era de 39.7 si ii dadusem cu o ora inainte nurofen imediat i-a facut o injectie cu algocalmin.
initial a zis 1/3 din fiola si apoi dr a zis ca nu, sa-i faca 1/2 ca-i mare temperatura si dureaza de prea mult timp.
asta anul trecut, cand avea 9 luni...

cum se intelege ANA cu bona? burtica ta ce face?? mai baga una doua desre voi

Joy 27+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Imi pare rau pentru bebelusii bolnaviori si le urez sanatate iar mamicilor putere sa treaca peste episoadele astea...

Of, Mada, vad ca ai ajuns la spital...E pacatoasa herpangina asta, te poate speria.... Pare ok medicatia...Plus nurofen. Sunt importante antiinflamatoarele. Bine ca vine pediatra.

Gandacel, ai grija la deshidratare.
Sanatate si Ilincutei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Intru sa va dau vesti mai bunicele. A facut iar febra, i-am dat iar Panadol, insa ce e bine e ca de dimineata pana acum a baut doua cani mari de ceai si a mancat o felie intreaga de paine cu branzica. Altceva nu a vrut. Piureul din morcovi si orez nu l-a vrut. Banana nu a vrut, sticksuri nu. Bine ca a mancat painica, i-am dat colt, mai mult cojita, sa-i tina mai bine de foame. Este energic, s-a jucat, a ras. Cu forta a trebuit sa-l culc, ca avea momente de pierdere a realitatii, ametea... de oboseala. Mie imi e teama sa nu fie si de la cazatura in cap de acum vreo 2 saptamani, ca a avut un cucui cat casa de mare. In fine, cand i-o trece raul de la stomac, o sa mergem la o tomografie, sa scap de o grija.

Sper ca dupa somnul de recuperare de acum sa fie si mai bine. Sper sa-i scada febra.

Doctora aseara mi-a prescris si Amoxicilina, nu i-am dat inca, am vrut sa verific daca e o toxiinfectie alimentara, ori ceva mai serios. Daca nu isi revine pana luni, cred ca incep sa ii dau si antibiotic. Acum nu stiu cat de grav este, nici nu prea papa, ca sa ii dau eu antibiotc linistita.

Va tin la curent. Astazi, oricum nu mai intru.

Va doresc sanatate si celorlalti bolnaviori!

Mergi la inceput

A plecat si pediatra acum de la noi...acelasi diagnostic..herpangina, a zis ca e foarte buna medicatia data de la spital, sa-i fac badijonari cu glicerina si in cazul in care febra mai persista la fel si maine..sa o trec pe antibiotic, ptr ca exista pericolul ca aceste bubite sa se suprainfecteze si apoi da in alte alea. In rest i-a placut de ea, e vioaie, vorbareata, etc. De mancat mananca bine, la pranz a mancat un castron mare de ciorbitza, doar zeama si legumele mai mici + 1 danonino mic, iar acum a mai papat un iaurt Milli mic si vreo 2-3 cartofiori prajiti cu branzica.
Mi-a dat sa-i dau niste vitamine cateva zile ptr ca e foarte slabita de la febra asta mare, si a zis ca daca nu mai face febra asa mare putem sa iesim si pe afara la o plimbare.

Fug...sper sa auzim numai de bine...pupici multi si we placut!

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Wow ce liniste pe aici...noi se pare ca o luam iar de coada..deja are febra 39.5..of, of

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

BUNA,

Madau, ne pare rau de Mirunica. sa se faca bine.

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Feli, Madau, Gandacel, Joy sanatate maxima tuturor !
Of, Madau, imi pare rau sa aud ca iar face febra! Doamne ajuta sa scapati cat mai repede!

Gandacel, eu nu stiu ce sfaturi sa iti dau ... iti spun doar ca sunt alaturi de tine si sper sa va faceti bine - bine !

Cami mami & Daria (02.01.2006)
Poze ....
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Un an plin de amintiri minunate! (filmulet aniversar)
Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput