* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (10) *
Raspunsuri - Pagina 7
Laura Ioana spune:
Alinush, tare-mi pare rau Iti face anestezie generala? Eu am facut 3 curetaje, dar cu anestezie locala si m-a durut de fiecare data! E o durere mai puternica decat la ciclu, cel putin asa o percepeam eu! Oricum trebuie sa incerci sa stai cat mai relaxata, sa nu te incordezi. Nu vreau sa te sperii deloc, dar iti spun exact cum a fost la mine. Poate ai noroc si are mana usoara doctorul care-ti face chiuretajul. Totusi nu se poate elimina singura sarcina sau sa-ti dea pastilute dinalea care produc avortul? O sa ma gandesc maine la tine si sper sa scapi cat mai repede si cat mai putin traumatizant posibil
11+
Poze Laura
Puiul nostru drag
Laura Ioana spune:
Am trecut noile zuze pe listuta Sa fie intr-un ceas bun
11+
Poze Laura
Puiul nostru drag
alinushca spune:
Laura Ioana, multumesc. Acum nu ma poti speria ca stiu ca nu mai am cale de intoarcere. Nu fac generala pentru ca se spune "in popor" ca iti ia 2-3 ani din viatza. Nu poate sa fie prea bine pentru corp sa il ametzeasca complet pe saracul creierash. Eu oricum aveam uneori dureri foarte puternice la ciclu asa ca sper sa fac fatza cu bine in cazul asta. Despre relaxat, chiar nu stiu cum sa o fac. Despre pastile care sa provoace avortul... uite chiar nu stiu. Am fost la doi doctori si amandoi m-au trimis fugutza la chiuretaj. Nu stiu de ce nu propun varianta cealalta. In fond si tu spui ca ai avut 3 chiuretaje, asa ca doctorii prefera clar varianta asta in care isi baga si ei manutzele. Am auzit numai lucruri bune de Badiu si daca reusesc sa ii dau destui bani poate o sa isi faca si destul timp. Iti multumesc mult! Daca sunt dureri ca la ciclu, s-ar putea sa fiu experta maine!
mav spune:
quote:
Originally posted by alinushca
Buna fetelor, ma iertati ca vin cu chestia asta dar maine ma duc la chiuretaj (primul si sper singurul) la Badiu... in ambulator... si vroiam foarte mult sa va cer sfaturile pentru ca stiu ca unele dintre voi ati trecut prin asta in trecut. As avea nevoie sa stiu ce sa fac ce sa nu fac, daca si cat doare, care metoda e mai buna. Va rog!
Of, Alinushco, credeam ca ai trecut de faza asta.... Ce zile grele ai avut....
Eu am avut anestezie locala la primul chiuretaj si cred ca n-a prins bine, pt ca am simtit tot-tot, am si vazut instrumentele de tortura (chiuretele), a fost absolut ingrozitor, parca am fost la macelar....
Acum am fost "curatata" prin aspiratie si in plus, am avut anestezie generala, n-am simtit nimic, n-am vazut nimic, n-am stiut de mine, a fost muuuult mai usor, din toate punctele de vedere.
Ai grija, ca nu trebuie sa mananci cu 6 ore inainte si sa nu bei deloc lichide cu macar 3 ore inainte de interventie (pt a evita problemele cu anestezia).
Curaj, trebuie sa-ti fie mai bine dupa aceea! Ziua chiuretajului se considera ziua 1 a urmatorului ciclu (si daca ti-ai revenit psihic si te simti in stare, poti sa intri iar in "cursa", este posibil sa ramai insarcinata din nou, dupa numai 7 zile de la chiuretaj!)
Daca mai ai intrebari, sunt aici pt tine, desi as prefera sa vorbim pe privat, sa nu le ingrozim pe zuzici, ok?
Te imbratisez cu drag!
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
kossir spune:
Multumesc Mav pentru incurajare. Uite vezi de ce ma bucur ca mai treci pe la noi? Tu ai totdeauna un cuvant bun pentru fiecare si timp de asemenea.
Mamibebe nu stiu daca sa-ti faci griji pentru pata maronie, eu am continuu asa ceva, iar medicul mi-a zis ca nu-s probleme. Sper sa fie ok, eu am de doua saptamani.
Va pup pe toate
Carmen mami de Mihai+ 6+
mav spune:
quote:
Originally posted by alinushca
Laura Ioana, multumesc. Acum nu ma poti speria ca stiu ca nu mai am cale de intoarcere. Nu fac generala pentru ca se spune "in popor" ca iti ia 2-3 ani din viatza. Nu poate sa fie prea bine pentru corp sa il ametzeasca complet pe saracul creierash. Eu oricum aveam uneori dureri foarte puternice la ciclu asa ca sper sa fac fatza cu bine in cazul asta. Despre relaxat, chiar nu stiu cum sa o fac. Despre pastile care sa provoace avortul... uite chiar nu stiu. Am fost la doi doctori si amandoi m-au trimis fugutza la chiuretaj. Nu stiu de ce nu propun varianta cealalta. In fond si tu spui ca ai avut 3 chiuretaje, asa ca doctorii prefera clar varianta asta in care isi baga si ei manutzele. Am auzit numai lucruri bune de Badiu si daca reusesc sa ii dau destui bani poate o sa isi faca si destul timp. Iti multumesc mult! Daca sunt dureri ca la ciclu, s-ar putea sa fiu experta maine!
Te rog eu mult, gandeste-te mai serios la anestezia generala si lasa ce zic babele!!!!!!
Nu te chinui singura, fizic si din toate punctele de vedere, mai mult decat ai fost lovita psihic si sufleteste prin pierderea unei sarcini dorite!
Crede-ma, eu l-am nascut pe Sebi natural, fara anestezie, stiu ce inseamna "durerile facerii", din pacate stiu si ce inseamna durerile unui chiuretaj cu anestezie locala si chiureta si habar n-am ce mi-au facut atunci cand m-au chiuretat cu anestezie generala si ce bine a fost, pt moment parca mi-a amortit si sufletul, a doua zi aveam deja un moral mai bun, le scriam zuzicilor ca a trecut si o sa fiu bine.
Doctorii nu "prefera clar varianta asta in care isi baga si ei manutzele", e mai mult decat atat: "pastilele care provoaca avortul" sunt f periculoase, pot da chiar si rupturi ale uterului (poti sa citesti si singura pe net, da o simpla cautare), apoi daca mai raman "resturi", poti sa faci o infectie urata.... si mai pot interveni si alte probleme, intreaba-ti dr si iti va spune, este obligat sa-ti explice tot!
Bine-nteles ca probleme pot sa apara si in urma chiuretajului.... dar asa-i in medicina.... nimeni nu-ti poate garanta nimic...
Daca vrei, pot sa-ti scriu si ce tratament am primit dupa chiuretaj, as fi preferat sa gasim alt loc pt a scrie asta, dar... pana la urma... pot invata si fetele din experientele noastre, desi nu le doresc sa aibe vreodata nevoie de asemenea "sfaturi"....
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
cristina_ana spune:
Alinushca, eu am fact chiuretaj la Municipal, cu alt doctor ce-i drept, dar cred ca si la tine o sa fie la fel. Se face cu anestezie locala si prin aspiratie (adica la o sarcina mica nu se foloseste chiureta, care e mai periculoasa). Mai intai iti face o injectie in mana, care te ameteste bine de tot si iti da o stare de euforie (cel putin eu asa am simtit). Pe urma iti face o injectie locala, care nu doare, si apoi in maxim 5 minute se termina totul. Pe mine nu m-a durut deloc, am simit doar asa, un mic d1scomfort in burtica, dar in nici un caz nu era durere. Si oricum, dureaza f.f.f putin. Pe urma stai 15 minute intr-un pat, cu burtica in jos si apoi pleci acasa. Neaparat sa fie cineva cu tine, ca dupa interventie o sa te simti ametita pana trece efectul primei injectii si sa aiba cine sa te duca acasa. Ai sa vezi ca e mult mai usor decit iti imaginezi. Si eu am fost tare terorizata, dar o sa vezi ca nu e asa ingrozitor. Sarcina mea era de 7 saptamani. Multa bafta si iti tin pumnii sa treci cu bine si peste asta!
Cristina, 33+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
nemary spune:
ia uitati burtici ce am citit despre alimentatia in timpul sarcinii:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Obstetrica-ginecologie/Alimentatia_in_timpul_sarcinii_1175.htm/Glucidele
nu ca mie nu mi-ar placea inghetata, chiar aseara am mancat o ceasca
ma gandeam sa-mi fac si eu programare la dr.Herghelegiu sa vedem cand o sa gasesc liber.
voi veti face triplu test? din cate am inteles nu este obligatoriu, doar daca ai antecedente in familie.
Mari 8+
edit: imi pare rau ca nu a aparut linkul asa ca am sa redau din el:
Chiar daca exista tendinta gravidelor de a consuma in exces dulciuri, in special inghetata, prajituri cu creme grase si frisca, ciocolata etc. sub motivul #8222;poftelor#8221; si a unui necesar energetic crescut, aceasta atitudine poate fi daunatoare, putand creste riscul de macrosomie la fat si dezvoltarea diabetului zaharat si altor boli metabolice.
Cand gravida simte nevoia de ceva dulce poate alege sa consume fructe sau daca are pofta de o prajitura nu trebuie sa-si refuze acest lucru, daca aceste alimente sunt consumate cu moderatie. O felie de prajitura sau o cupa de inghetata sunt suficiente pentru a-si satisface pofta si nu este nevoie sa consume in tort intreg sau o caserola de inghetata pentru asta.
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
laura_dimitris spune:
Alinushca, eu am facutchiuretaj, inainte de primul copil, acum vreo 5 ani, chiar cu doctorul Badiu. Nu am vrut anestezie generala ci locala. Poate fiecare organism reactioneaza diferit dar, iti spun sincer ca nu m-a durut niciun pic in timpul chiuretajului. Dupa aceea... niste dureri suportabile ca la ciclu. (bine, marturisesc ca inainte de nastere eu cam aveam dureri la ciclu.. dar treceau cu analgezice) Cred ca mi-a dat sa iau un antibiotic dupa aceea si nu am avut nicun fel de problema.
Stai linistita ca esti pe maini bune la doctorul Badiu.
Mi-ai adus aminte de el. Cu el am si nascut. Imi vine sa merg din nou la el si cu bb 2.... Nu sunt deloc hotarata!!!
Gratiela... mie imi vine seara cand se face ora de somn sa-mi fac doua gauri in pat sa-mi bag sanii acolo....
De cand am aflat ca sunt gravida, mi-am amintit durerea si problema mea de la prima sarcina... ca nu puteam dormi pe burta. Drept pentru care,acum, dorm numai pe burta!!!! si suport cu stoicism durerea de sani... si visez, cum iti spusei, la doua gauri in salteaua patului...
Mav, ma bucur ca esti bine si imi cer scuze ca in loc sa te incurajez eu pe tine, de fapt tu esti cea tare care ma incurajeaza pe mine...
Laura 6+ si Dimitrakis 25.04.2003