De zapacita cum sunt am luat din magazin amoniac in loc de amidon (imi trebuia pt parjoale ministeriale) Am desfacut plicul si acum mi se pare ca miroase in toata casa. L-am aruncat, evident. Se foloseste asa ceva in bucatarie? Pentru ce? Adica...e comestibil?
Oana 34+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Oana, nu am mai facut de muuult timp praji in casa din motive de balenuta dar nu-i nimic le iau de la cofe . Din cate imi amintesc amoniacul se foloseste la unele praji pt. crescut(cumn e folosit si praful de copt).
La prajituri - de ex: torturi, pandispan, chec, se pune un varf de cutit de amoniac stins in putina zeama de lamaie, ptr a creste.
eu nu mai pun pentru crestere in pandispan sau chec ci in foile subtiri pentru prajiturile de genul Alba ca zapada, prajitura cu gris si miere. foile nu au nici un miros de amoniac dar ies crocante si se inmoaie bine dupa aceea.
Roxana
Amoniacul si eu il folosesc la foi sau la biscuitii de casa. Intr-adevar miroase cam urat, dar biscuitii sunt crocanti si sfaramiciosi (nu tari).