Mai nervosi?
Raspunsuri - Pagina 2
claudela spune:
Intr-adevar, fenomenul asta de enervare fara rezerve tinde sa ia amploare la multa lume... La mine apare in cele mai frecvente situatii... Cred ca un exercitiu de ingaduinta si rabdare ar mai imbunatati situatiile incordate...Dar e asa de greu de pastrat un cumpat...
http://new.photos.yahoo.com/jidovuclaudia/
b.nica spune:
am propus acest subiect pt. ca am vrut sa vad daca se mai confrunta si alte persoane cu o stare de nervozitate zilele acestea;cred ca daca constientizam ca este un fenomen general putem sa-l tinem mai bine sub control;sa ne controlam si sa fim mai toleranti cu cei din jurul nostru.
Nati spune:
Si eu la fel,nervi cat casa,nimic si nimeni nu-mi intra in voie,degeaba se chinuie sotul cu iesiri in oras, cadouri, nimic, nervi si iar nervi.
Cica din punct de vedere astrologic e ceva legat de luna neagra,lilith,sau ceva in genul asta, si din cauza asta nervozitate,agresivitate si altele.Poate trece mai repede starea asta.
Sanatate maxima!
Ashera spune:
Eu am pus iritarea si nervozitatea mea excesiva din ultimult timp, pe baza sarcinii si excesului hormonal. Si cu siguranta din cauza lipsei de sex !! ..
32+
Christian
ninuska_08 spune:
Saluti.Cred ,ca si voi dealtfel,ca,caldura asta insuportabila ne face pe toti mai irascibili.La noi in casa si eu si sotul suntem f nervosi si ca sa nu scapam situatia de sub control, eu,mai cedez,ca altfel ar fi FOC.Noroc de Erika,fetita noastra,ca ne mai face sa iesim din atmosfera asta tensionata.Eu ma gandeam ca numai la noi e asa dar intrand pe forum am vazut contrariul si m-am"bucura" ca nu santem singurii,credeam ca au intrat spirite malefice in casa(hi hi hi)
DOR spune:
hmmm, daniela, in privintza schimbului de joburi, depinde cu ce te ocupi. Cat despre AC-ul buclucas care te bate in crestet, io i-as veni de hac, mai bine lipsa!
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by DOR
hmmm, daniela, in privintza schimbului de joburi, depinde cu ce te ocupi. Cat despre AC-ul buclucas care te bate in crestet, io i-as veni de hac, mai bine lipsa!
N-am cum. Lucrez la un compartiment tare tehnic, adica daca fac un comando sa-l stric, in vro' 2 ore-i iar in capul meu!!!
Natasa spune:
Sentimentul romanesc al isteriei
text de Mircea Cartarescu
N-am crezut niciodata in specificul national, in "sentimental romanesc al fiintei", in tot ceea ce
filozofii culturii si psihologii maselor ne-au atribuit ca sa ne
distinga de alte popoare.
Nu cred ca suntem mai ospitalieri decat altii, mai harnici sau mai hoti. Nu-mi pare nici bine, nici rau ca sunt roman.
Uneori regret ca nu m-am nascut elvetian, dar imediat imi aduc aminte ca as fi putut sa ma nasc ugandez.
Suntem si noi, romanii, undeva "la mijloc de rau si bun", cum scria Ion Barbu, un neam sub soare, nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Daca n-am luat nici un premiu Nobel, in schimb am inventat stiloul.
Daca zidul ni s-a prabusit peste noapte, ne-am apucat, cuminti, a doua zi sa-l ridicam la loc, si tot e
ceva. Am fi putut, in definitiv, sa-l lasam in plata Domnului de zid si sa ne caram cu totii in alta parte...
Cu toate astea, exista ceva specific romanesc, ceva atat de adanc in firea noastra, a celor care traim azi pe acest plai de dor, incat m-as hazarda sa spun ca este insasi esenta "romanismului" in acest moment istoric. Este cercul vicios al isteriei provocate de stres si al stresului provocat de isterie.
Dati-mi voie sa fiu, in continuare, mai explicit.
Daca traiesti numai in Romania, e posibil sa nu-ti dai seama ca e ceva in neregula cu lumea din jur. Ai
culoarea mediului si te misti o data cu el.Esti una cu toti ceilalti.
Dar daca te intorci, dupa o vreme indelungata, in tara e cu neputinta sa nu fii izbit de cat de anormala e
umanitatea de aici. De cat de chinuiti sunt oamenii si de cat de rai devin din cauza asta. Nu se poate sa nu fii uluit de faptul, de pilda, ca una dintre cele mai raspandite strategii de supravietuire e mitocania agresiva. In orice tara civilizata oamenii incearca sa-si menajeze nervii cat se poate de mult.
Sunt prevenitori unii fata de altii in forme duse aproape pana la caricatura.
Si-au dezvoltat zambete sociale si ritualuri de contact care sa elimine, practic, posibilitatea oricaror
conflicte. Cand cineva te contrazice, ii zambesti si spui: "We agree to disagree" ("am cazut de acord ca nu suntem de acord").
Cand cineva te calca pe picior, te grabesti sa-ti ceri tu scuze. O ipocrizie blanda si surazatoare te
intampina peste tot, ca un balsam care alina toate ranile si satisface toate susceptibilitatile.
Aceasta ipocrizie poarta numele de politete si e esentiala pentru fluidizarea substantei sociale.
Romanul nu este asa pentru ca nu poate fi, obiectiv, asa.
Pentru ca la noi, daca esti bun, esti calcat in picioare.
Sa ne imaginam o tanara care devine vanzatoare. Isi iubeste meseria si isi popune sa fie cat mai draguta si mai serviabila cu clientii.
Zambetul profesional, acel zambet care vinde marfa, i se va sterge insa curand de pe fata dupa ce vreo
cinci-sase insi ii vor tranti cate-o badaranie sau vor incepe sa urle la ea ca nebunii, chiar din prima zi de lucru. Sunt toate sansele ca dupa o luna de zile zambetul sa-i dispara complet, iar dupa un an sa avem vanzatoarea noastra standard, acra si scarbita, care te repede de nu te vezi.
Badaranii de care-am vorbit nu sunt nici ei badarani din nastere. Si ei sunt bieti oameni la care s-a urlat
si care-au fost umiliti de cand se stiu. Au devenit scarbosi pentru ca au simtit pe pielea lor ca nu tine
sa fii dragut cu ceilalti. Pentru ca, la toate ghiseele, au rezolvat numai urland. Pentru ca doar fiind mitocani au avansat social, calcand peste cei blanzi. In armata, soldatii sunt extrem de chinuiti "in perioada" de sergentii lor. Cand ajung ei insisi sergenti, ii chinuiesc pe noii recruti si mai abitir. Si tot asa, in toate straturile sociale si la toate nivelurile, romanii isi sunt propriii calai si propriile victime intr-o societate profound alienata psihic, o societate isterica.
Cred ca asta ne distinge, ca romani, in lume, la ora actuala: tensiunea continua la nivelul vietii cotidiene.
Starea continua de explozie, care ne provoaca ulcere si atacuri cerebrale. Conflictul generalizat al
fiecaruia cu fiecare. Nu vreau sa spun prin asta casuntem fundamental rai.
Fireste, ne-au impins spre asta saracia si lipsa de orizont, carentele de educatie, perplexitatea maselor
taranesti dezradacinate si aduse in ghetourile marilor orase. Pot fi si alte explicatii obiective. Dar e inca ceva, mai subtil, mai intunecat in tot acest chimism social.
Inraiti de lumea in mijlocul careia traim, cu timpul incepe sa ne placa sa fim rai. Sadismul nostru rabufneste atunci in insulta si obscenitate.
Incepem sa ne mandrim cu grobianismul nostru si, exhibitionisti ai moralei, ne dezbracam voluptuos de caracter in aplauzele excitate ale publicului.
Curand, devenim la fel de cinici, la fel de incapabili de a distinge binele de rau ca tarfele, securistii si
noii imbogatiti.
Ascensiunea (sau doar supravietuirea) noastra sociala e marele premiu castigat cu pretul mitocaniei noastre. Iar cercul acestei nevroze nationale nu ar putea fi spart decat printr-o lunga terapie care, ca orice demers psihanalitic, ar fi lunga, scumpa si cu un rezultat incert.
Nu cred ca ne-o putem permite deocamdata."
Nu este un raspuns la postarile voastre, e un articol despre irascibilitatea si nervii nostri zilnici ...