Nazdravani de oct-nov-dec-2003(81)
Raspunsuri - Pagina 20
tinatache spune:
ven, pai cam de vreme din asta avem noi parte aici, ploo aproape zilnic, parca suntem in londra. Nu chiar toata vara dar oricum... destul de mult o tine asa.
ciuf, si al meu incepe sa turuie. Nu mai doarme decat de cam 2 ori pe sapt. la pranz, in rest alearga. e fan jocul cu mingea, daca ar juca cineva fotbal cu el non-stop ar fi cel mai fericit. Si parca a explodat dintr-o data, scoate niste expresii din el si se stramba de-ti vine sa-l mananci, nu alta. Auziti, si ai vostri mananca de rup?? Al meu rupe tot, cat noi mananca. Ieri chiar l-am certat ca ce-si pune asa mult in farfurie, apoi ma fredoneaza ca nu mai poate. si mi-a zis "da' mananc tot!!" si a mancat! si a mai ras apoi si un iaurt si desert. Asta la ora 5, apoi la 8 inainte de culcare le-am mai dat cate o felie de paine cu unt si dulceata si o cana de lapte (trebuia sa-i dau antib. Andrei si cum ea nu a mancat prea bine am insistat sa mestece ceva, sa nu-i dau pe stomacul gol)
In rest, incep sa-si revina amandoi, andra ia antib. de ieri si azi deja e vesela, iar patrick ia sirop de tuse, se pare ca a scapat de infectie.
Off, mi-e asa mila de ei cand sunt bolnaviori... bine c-a trecut!
sanatate la toata lumea si concedii placute, care mai aveti
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
adameasca spune:
Bonsoir! Recunosc ca m-am lenevit si n-am mai postat aici. Sunt asa, intr-o mare lehamite, caldurile astea mi-au pus capac. Sunt fara vlaga, chef, am copii cam nervosi, dar macar sunt sanatosi.
Carmena, multumim de urarile ptr Ilinca
Condoleantze pentru pierderea suferita!
Cum mai rezisti? Sper ca n-ai nascut inca
Paula, am vazut pozele, sunt niste dulci copiii tai!
Adriana, Olgutza e o mare figura, o sa va scoata peri albi inainte de vreme. Sau deja a inceput? Luk nu-i asa incapatzanat, merge de regula cu cate o mita mica, o recompensa, cu ceva tot il convingem noi sa faca ceea ce trebuie.
Imi pare rau ca nu e totul roz pe acolo pe la voi... Trece si asta, fruntea sus! La Bucuriile de sept-oct e o mamica ccc care mi-a spus ca a fost colega de liceu parca, cu tine. Laura se numeste.
Vik, ai supravietuit cu toti copii si toate animalele? Care a castigat? Oricum esti o curajoasa. Nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa culci 4 copii seara
Elena, ce faci mama draga? Aveai o viatza prea linistita si te-au navalit iar belelele? Da-o-ncolo de treaba Treci aci la povesti cu si despre nazdravani.
Sympa, ma bucur ca ati scapat de ciuperca, Doamne ajuta sa nu se mai intoarca.
Ciuf, am vazut pozele, pe toate chiar, ai un loc de munca tare frumos, cred ca de drag mergi acolo. Sa stapaneasca Luca sanatos bicicleta si sa nu aiba incidente neplacute cu ea. Eva e o dulceatza, mi-e draga de nu mai pot.
Si eu vreau un concediu de vreo 2 sapt, fara cupii. Pe sotz il iau, m-as plictisi fara el
LauraT, spor la zugraveala! sau ati terminat deja? Copiii ce fac?
Cristina, iti doresc sa ai parte de 2 sapt in care sa te odihnesti si sa nu faci nimik. Si copiii mei mananca. Ilinca papa constanta, e un sac fara fund, mananca orice si oricat ii dam, dar am grija sa nu exagerez cu mancarea ca imediat da cantarul peste cap. Iar Luk papa in valuri. Are perioade in care papa in sila si perioade in care papa intruna, cere mancare fara oprire. Sanatate la amandoi!
Ven, concediu placut si tie, sa te relaxezi!
Ma duc sa culc copil si sa spun povesti
si somn usor!
PS: maine dau cafeaua, parol
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu... Luca
paula2003 spune:
De osaptamana sunt cam bolnavi sunt...foarte obosita. Alexa bea cam 4 litri de apa pe zi dintre care 2 numai noaptea. Nu dorm deloc.
Cel mic a vomat rau de tot acum 2 zile si am fost la urgenta pe la miezul noptii.
Astept vacanta cu nerabdare sa-mi mai revin si eu. Plecam doar cu Alexa.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
vikinga spune:
Buna fetelor, ieri noapte am scris un mesaj, m-am dus sa arunc un ochi la copii si sotzu' din urma a inchis calculatorul, a zis ca-s la somn Foarte frumos:) mama ce nu-mi place sa ma repet, parca nu mai suna la fel:))Oricum pupam pe burtiq gravidutele noastre, Carmena draga de tine mai rezisti? Condoleante pt pierderea suferita..imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva acum cind esti mult mai sensibila. Mai da un semn pe aici. Cine ne zice cind o sa nasti? Are vreo fata nr tau? Ori vine sotzu' pe la noi sa ne zica? Hai ca suntem aici fumei curioase si tare grijuliiVen cred ca e binevenita vacanta la racoare:) Cu atita caldura in ro, cred ca germania va deveni punct turstic importantDeci de marea aventura cu 4 copii si 2 catei ce sa va zic: e frumos cu casa plina! Sa vedeti cind mai venea si Paul vecinul Ma uitam la Öke si sora lui, care e mai mare, cum ea avea grija de cel mic, cum noaptea el o cauta si cum adormeau imbratisati amindoi. El mititelul vroia la nani cu Aldo ca faceau acolo numai nebunii, adormeau cu patura in cap, cu picoarele pe afara fiecare in n directii , trebuia sa vin cind erau adormiti sa-i aranjez omeneste in pozitie de somn. Dar noaptea pe la 4 cel mic se trezea si o lua prin casa dupa sora-sa:) cu ursuletullui in brate. Incercam eu sa-l linistesc, dar tot in brate la sora lui zimbea larg si adormea in 2 minute la loc.Fratiori! Asa o sa fie si ai mei si ai vostri toata viata:) Imi pare atit de bine ca nu am aminat bb 2.In rest, m-am descurcat cu ei si la baitza, pus in piajama, cina, mic dejun. Fun mare oricum:), nu te plictisesti cu ei. Bine ca dupa ei.. baia, bucataria aratau ca vai de ele. Si cum mie-mi place sa fac curaaat.... dadeam eu cu mopul rapid pina ce veneau si ciinii de pe afara si iar arata totul ca la inceput:)) Pe urma am abandonat misiunea casa curata ca alergam in cerc strins:) Am facut, dupa ce jumate din gasca a plecat. Si numai bine vin miine iar cu parinti cu tot in vizita:)Sa va povestesc de Nadja mea, care creste vazind cu ochii! La hainute suntem la marimea 68, asta ii vine bine acum. Doarme in fiecare noapte de pe la 11 pina la 8 dimineata! Doar pe la 5 mai bea un bibe mare de 150 ml, asa cu ochii inchisi. Doarme la ea in patut, dar inca la noi in camera. Tot de suzeta ma tine, dar din ce in ce mai putin. Ride si zimbeste toata ziua, e un copil atit de vesel si expresiv! Si mai nou, de vreo saptamina gingureste pe limba ei, chiuie si face din buze in fel si chip de zici ca e un tril de pasarele primavara:)E bineinteles cu ochii pe Aldo, permanent. Aldo o iubeste de numai poate! Nu mai imi este teama sa-i las impreuna, deja a invatat cum sa se poarte cu ea, e tare grijuliu si ma anunta la fiecare miscare gresita. Astazi ea se juca la jucariile ei si acolo face scandal mare, da cu picioarele, cu minutele, in 5 minute se foieste asa de concentrata de joc, de ajunge la 180°; si Aldo mesterea la un lego linga ea. Ei bine nu stiu cum a facut de si-a infipt minutele in parul lui atit de tare ca saracul Aldo a inceput sa plinga si sa zica "bb lasa-ma in pace, de ce esti obraznica!". Ea a dat startul la primul atac intre frati Aldo e de citeva saptamini indragostit de Die kleine Einsteins, normal ca acum ii plac avioanele, rachetele. Numai asa ceva construieste de am avioane si rachete din lego peste tot! Le face si aeroport si le plimba non stop cintind melodia de la einsteins:) Plus ca dupa ce avea sute de masinute mititele, acum vrea si avioane sa-i cumpar:) Zice ca el se face pilot de avion cind o sa fie mareNu maninca mult, e mare fitzos. Nu maninca orice ii dau si niciodata nu termina din farfurie. Si nu-i pun mult, cam o treime din ce maninc eu. E turbat in schimb dupa iaurt cu smarties, brinzica de vaci vanilata, ne certam zilnic si ne tirguim cu dulciurile...offf Ar minca non stop. Si bineinteles ca are voie putin si doar pina in ora 5 dupa amiaza. Dar ma inebuneste tiganeala lui zilnicaNu am apucat sa vad pozele Paulei si ale lui Ciuf, sper miine. Parca si Carme a pus poze noi, ori?Elena numai peripetii pe la voi. Hai mai vino si mai povesteste-ne de Alvarica si David cel frumosInsanatosire puilor bolnaviori, Andra, Alexa, Paul.Pe miine la cafea:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
adameasca spune:
'neatza!
e gata, doamnele mele!
Paula, sanatate puilor! Unde mergeti in concediu?
Vik, si Ilinca se infige constant in parul lui Luk, dar l-am tuns atat de scurt ca nu mai are ce sa apuce Dar ai mei deja se haraie pe jucarii, Ilinca se enerveaza si tipa atat de tare ca Luk ii da repede jucaria inapoi. Oricum e amuzant. Si e induiosator sa-i vezi cum se iubesc...
Carmena, treci la raport, ca dupa aia scoatem majoretele sa-ti facem galerie la nascut. Si nu cred ca vrei asha devreme
Azi noapte a fost mai racoare, am dormit si noi mai bine... De dimineata sunt doar 18 grade, zilele trecute la ora asta erau deja 22-23 de grade, deci e respirabil.
Ileana
poze,poze si iar poze...
tinatache spune:
paula, multa sanatate! sa treceti repede sid e asta!
carmen, imi pare rau...
vik, si la noi e o tiganeala zilnica de care m-am saturaaat... Desi stiu ca nu primesc desert decat daca mananca tot, se opresc la mijlocul mesei si spun: nu mai pot, ma doare burta, primesc desert? dupa ce ma ratoiesc la ei mananca pana la capat si mai baga si desert, nu-i mai doare nica
ciuf, apropo de calcat, eu am masa de calcat in camera copiilor, asa ma uit si eu sa vad ce fac. Nu mai tb sa-i supraveghez, si nici nu ma baga ei in seama, dar asa mai vad si eu cum se joaca, ce relatie mai e intre ei.
andra se insanatoseste treptat, da' a ramas fara voce, cred ca a facut o laringita de data asta. E cam ragusita si se cam chinuie sa vorbeasca. Dupa atata stat acasa azi au facut mofturi la mers la gradi. A slabit putin cat a fost bolnavioara si acum intra in recuperari. Bine ca are de unde
Vik, si patrick a fost un bb tare vesel si strambacios. Dupa miorlaita de sor-sa pt noi a fost o adevarat revelatie. Chiar ca am savurat bebelusenia cu el. Noi eram mai relaxati, el era tot numai un zambet si a si dormit f bine noaptea. si acuma, daca are o banuiala ca esti suparat, striga si-ti trage un ranjet cu toata gura. Nici in poza pt pasaport n-am reusit sa-l prindem cat de cat normal, cum stie ca se pozeaza trage ranjetul caracteristic:)) Voua va place Taxi? aseara am tras un dans cu amandoi, el mai ales e tare amuzant cand da din fund, manca-l-ar ma-sa lui:)
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
ciuf spune:
Cristina, pai si Luca turuie de ma zapaceste de cap. Chiar zilele trecute, jucandu-se imi zice “vezi, mama, ca nu te mai innebunesc de cap” , fusese tacut cateva minutele.
Vad ca il tenteaza sa sara peste somnul de pranz. Si nu prea imi convine. Daaaar, la gradinita baga cate 2-3 ore de somn, iar acasa uita sa se mai culce , facem ce facem si il culc tarziu pe la 2 si se foieste o juma de ora pana adoarme si dupa o alta juma de ora se scoala fresh.
Offf, si cand ma gandesc cate as putea face in 2 ore de somn ale lui …
Sanatate multa la pitici. Actioneaza antibioticul?
Paula, multa sanatate la copilasii tai. Alexa sa se faca bine ca sa profitati la maxim de vacanta voastra, sa fie intr-o forma buna si sanatoasa. Unde mergeti?
Vik, mai poti? Cine v-a mai vizitat? Aldo e fascinat de avioane, rachete? Luca ma innebuneste cu masini, moto si biciclete. Toata ziua ar calari bicileta aia. Iar eu nu mai pot de dragul lui cand il vad ce cuminte bicicleste.
In fiecare seara in fata casei se aduna multi vecini, copii. Luca adora sa se joace cu un baietel si cu 2 indience. Eh, aseara am vazut ca s-a dus in casa si lipseste un pic. Nu m-am dus dupa el ca am zis ca si-o face nevoile. Si dupa ceva timp apare Luca cocosat cu 3 pahare de plastic pline cu apa pentru el si indience. Ca daca lui i-a fost sete, le-o fi si fetelor sete . M-a impresionat la maxim gestul lui. A stiut el sa isi ia apa singur, sa caute pahare de plastic nu sticla pentru prietenele lui. L-am pupat asa cu foc...
Aseara le-am pus piscinuta pe terasa si i-am lasat sa se joace. Ce lacaraie mi-au facut si in casa si afara!!!! Tocmai spalasem pe jos. Nah ca asta mi-a trebuit. Dar s-au jucat ca lumea de tot.
Eva vrea ca jucarii cheile, mobilul si alte lucruri nepermise. Cu cat sunt nepermise cu atat e dorinta mai mare de a le avea. Si urla ca o nebuna.
Astazi la serviciu e o zi mai relaxanta. De dimineata a avut loc ceremonia oficiala a deschiderii noului sediu al companiei. Au venit primarul orasului, directorii executivi (in campusul unde e noul sediu sunt mai multe locatii (3) care se ocupa de lumea cu problem, cu abuz domestic) si foarte multi sponsori. Lume grea. Am asistat si eu la prima lopata de pamant, la “plantarea” unui copacel. Nu au mai taiat panglica si nu am idée de ce. Oricum a fost o exeperienta noua pentru mine,
Apoi lumea a putut sa viziteze aceste trei cladiri (care comunica prin tunele subteran). Toti au ramas cu gura cascata de ce conditii oferim acum si ce diferenta poate sa fie intre ce avem acum si ce am avut inainte.
La 12 are loc receptia.
Sotul imi este plecat in delegatie iar eu ma descurc binisor fara el. Deocamdata. Maine vine si ma bate gandul sa il astept cu papa bun.
Ileana, ce mai face Luca? Mai povestete-ne despre el.
Cum va descurcati cu caldurile?
Azi am program pana la 3, iar apoi merg sa fac voluntariat la Biblioteca doua ore, dupa care imi iau copiii de la gradinita si via casa.
Numai bine la toata lumea.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Carmena spune:
S-a inviorat nitel subiectul se vede ca s-a mai racorit nitel afara...
N-am nascut inca, asa ca nu-mi puneti inca majorete. Am vorbit cu doctora si m-a chemat saptamana viitoare, pe 02 august, daca nu se intampla nik pana atunci. Binenteles, ca din pericol de nastere prematura, bb 2 acum nu se ingramadeste sa apara, desi am intrerupt de la mine putere tratamentul cu no spa si gynipral, daca tot m-a chemat dr sa nasc...Oricum, sunt nitel ingrijorata pentru ca dr pleaca pe 06 august din tara, eu daca e sa nasc pe 02...M-au luat emotiile rau de tot, nu stiu de ce speram ca o sa nasc dupa 05 august...
Pe net nu am intrat ca am facut declaratiile trimestriale, slava Domnului ca le-am terminat! Acum e mama la mine, si incet si sigur ne pregatim pentru venirea lui bb(spalat hainutze, facut curat in dulapuri...)
Sunt cat casa de mare, nu stiu daca va mai amintiti senzatia...Transpir intr-una si la 21 de grade pe AC, ma intorc greu de pe o parte pe alta, dorm din ce in ce mai prost...asta sa nu spuneti ca nu ma si vait, ca de, am prins caldurile astea din plin!
De anuntat cand vine bb 2 am sa anunt pe Ileana ca am 2 nr de telefon si am sa profit de ele...
ca aveti grija de soarta mea, conteaza asa mult pentru mine...Sa-mi tineti pumnii ca nu stiu de ce am asa emotii...
Va multumesc mult pentru ca ati fost alaturi de mine la pierderea bunicii. Sunteti niste prietene super, mare norok am cu voi...
Si asa frumos povestiti de pitici.. Nu mai nominalizez ca toti sunt niste dulci...Eu il am pe Stefi la bunici pana nasc, si ma usuc de dorul lui...Abia astept sa fim cu totii, asa parca nu sunt eu...
Va pup. Intru maine neaparat sa beau cafelutza facuta de Ileana ca e foarte bunaa....
Carmen36+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
adriana spune:
Buna si de la noi..
Cam obosita, Cornelia are mucisori si noaptea e criminala.. Ileana, da mai, daca e vorba de Laura cu fetita Amalia, mi-a fost colega de banca in liceu.. vremuri[|:)]
Olguta e pe departe cea mai incapatanata persoana de care stiu.. e exact ca un magarus, daca tip si o fortez sa faca ceva se propteste in picioruse si nu o mai scot la capat cu ea. Alte metoda trebuie folosita.. In schimb cu ceilalti doi, doar daca ridic putin vocea si se sperie..
Dar nu mai ajung la situatii din astea, de criza, incerc sa le ocolesc.. deh, cu varsta si intelepciunea.. am mai zis-o
Pana la urma a fost cuminte la lupte si i-au dat centura alba, cea mai joasa treapta. De 3 dati se tot rugau de ea sa faca exercitiile si sa-i dea centura.. si ea nimica... Tot balet are in cap.. ma si amuza ca facea exercitiile pe jumatate, adica executa putin si apoi mai dadea nitel si din fund, sau se mai ridica putin pe varfuri. Ne stiu instructorii de acolo, si o asteapta cu drag, ca e tare hazlie..
Din motive independente de noi mai trebuie sa stam pe aici, asa ca am zis s-o dam si pe Olguta 2 ore jumate la pre K.. acum de la 4 ani o primesc. Sa vedem cum o fi, ca ea e tare incantata, mie mi se stange inima
Ea nu mai doarme la pranz de pe la 3 ani, s-a luat dupa frate-su, dar imi convine mai mult, caci seara adoarme pe la 9 jumate. Nici nu-i mai schimb programul..
Paula, sanatate copilasilor, stiu ca e groaznic vara cu copiii bolnavi.
LauraT, spor la relaxare, cand se intorc nazdravanii?
Carmena, bine ca ai aparut.. Lasa mai, ca mai ai putin, pe langa 9 luni, ce mai inseamna o saptamana.. eu zic sa dormi mai mult, ca dupa aia stim noi cine o sa-ti albeasca noptile
Abia astept sa vad poze cu bebe mic :)
Alexandra e in concediu? Hehe, vreau si eu..
Sambata am zis ca mergem la bici, sa vad cum o sa primeasca copiii soarele si nisipul, eu aproape ca m-as transforma in plaja, sa stau cu picioarele in apa tot timpul..
Va las ca abia mai stau copii astia, Cornelia numai in brate vrea, e atat de pisicoasa, simte ca ma topesc si nu pot s-o refuz
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
adameasca spune:
'neatza!
e gata!
Fug afara cat mai e racoare
Ileana
poze,poze si iar poze...