Alaptatul-Help Line- (5)
Raspunsuri - Pagina 27
Eseea spune:
Fetelor, va rog sa o ajutati cu sfaturi pe aceasta mamica. Am gasit subiectul la Scutece si il copiez aici :
Postat de Emirares
Rares are 2 luni, iar de la 3 saptamani am fost nevoita sa-i introduc supliment cu biberonul... acum s-a obisnuit cu el si nu mai vrea sa ia sanul. Stie cineva daca exista o metoda sa-l fac sa revina la san? Dupa 6 saptamani cantitatea de lapte a crescut semnificativ, dar se pare ca un pic prea tarziu... Mi-am dorit foarte mult sa-l pot alapta la piept si acum pur si simplu sunt disperata.
my baby
paulush spune:
Emirares,
La 2 luni tu si bebe sunteti o unitate, daca tu vrei cu adevarat el isi va "aminti" cum se suge la piept. Nu e usor, imi inchipui ca nu trebuie sa-ti fie usor deloc.Sfaturi iti putem da tare usor, dar practica e altceva, stiu ca plange cand incerci sa-l pui la piept. Tu insista, pune-l bine la piept. Nu ceda cu biberonul, in limita posibilului. Au scris fete pe aici care au uitat de biberon, au refuzat sa-i dea si l-au pus la piept pe bebe. E tare usor sa spui, si alta e cand bebe plange in hohote.
Ce pot sa-ti spun e dormi cu el, noaptea e mult mai usor si mai practic si pentru el sa se prinda, va face bine la amandoi sa dormiti impreuna, tine-l la piept noaptea cat poti, chiar daca doarme, si ziua la fel.
O solutie drastica e cea mai normala: tine-l la piept 24 din 24. Apropierea, instinctul, totul o sa va ajute.
Si nu dispera. aseaza-te comoda in pat sau asezata, relaxeaza-ti umerii, sa poti sta comoda, caci drumul readaptarii e lung. Stati cat mai comozi imbracati, contactul piele cu piele ajuta mult.
Este un sistem numit relactator de la Medela, uite-l aici http://www.medela.es/E/es/breastfeeding/products/nursing.php, a salvat multe alaptari, caci datul biberonului nu ajuta deloc sa recuperezi alaptarea. Am vazut si sisteme mai domestice ale relactatorului, facute dintr-un tubulet prins cu leucoplast langa sfarc si o seringa plina cu lapte de formula. Ideea e sa iasa un pic de lapte ca bebe sa stie ca de acolo iese lapte.
Sau daca ti-e peste pana sistemul asta scoate tu presionand pe areola un pic de lapte si dupa aceea pune bebe la piept. Scrie-ne, sa stii ca noptile fac minunui, inconstient bebe suge si te va gasi.
Nu stiu cat suplement ii dai acum bebeului, cantitati si frecventa, ideal e sa diminuezi treptat. Scrie cum esti
Mai ai aici un link despre sistemul despre care iti spun, videorule (ultimele doua) sunt foarte explicite si arata foarte clar cum poti improviza sistemul despre care iti spun, vad ca il fac din biberon trecand un tub (cateterul pe care cred ca il poti cumpara si dintr-o farmacie) prin biberon. Ideea e sa lipesti langa areola tubuletul, ca bebe sa suga sfarcul si sa iasa laptele pana cand intelege ca din piept iese lapte. http://www.ammehjelpen.no/asp/infofilmer.asp
dianocica spune:
emi din fericire, copilul tau nu e fraier. din pacate, asta se traduce prin faptul ca s-a prins ca la biberon curge mai usor. plus ca, sanii tai, nefiind stimulati suficient, nu mai produc destul lapte pt a-i potoli foamea. partea buna e ca se poate rezolva. stimulat suficient sanul va produce din ce in ce mai mult. poti scoate laptele praf deodata, sau descrescand. eu as incerca sa-l scot de tot, si daca dupa o ora, sa zicem, i se face foame, l-as pune dinnou la san. si automat hranit la ambii sani la fiecare supt. asta pt inceput. daca vrei poti sa te ajuti si de galactogil, de ex. este un preparat pt stimularea lactatiei. primele zile te vei simti cu sanii goi mereu, vei avea impresia ca nu e destul lapte. ii va lua ceva timp pana sa produca atat cat are bble tau nevoie, dar cred ca in cca o saptamana nu veti mai avea nici un fel de problema. mult succes
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
roxanaz spune:
Revenire la san
emirares
Salut toate mamicile! Am si eu o mare problema si sper din tot sufletul ca ma puteti ajuta. Rares are 2 luni, iar de la 3 saptamani am fost nevoita sa-i introduc supliment cu biberonul... acum s-a obisnuit cu el si nu mai vrea sa ia sanul. Stie cineva daca exista o metoda sa-l fac sa revina la san? Dupa 6 saptamani cantitatea de lapte a crescut semnificativ, dar se pare ca un pic prea tarziu... Mi-am dorit foarte mult sa-l pot alapta la piept si acum pur si simplu sunt disperata.
Lorenza
Normal ca s-a obisnuit,munceste mult mai putin.Eu stiu,lasa-l sa flamanzeasca si dai numai san,trebuie sa munceasca pana la urma daca vrea sa manance.
coraly
Sigur ca il poti intoarce, dar trebuie sa vrei cu adevarat. Nu e o treaba usoara.
Incepi prin a ii da intotdeauna san inainte de biberon, asta daca sanul nu ajunge. Daca refuza, nu-i dai biberon deloc!!! Nu te speria, nu va muri de foame, are instinctul supravietuirii, daca vede ca altceva nu capata, va suge ca nu e fraier. Asa ca ii dai san, daca trage bine, daca nu, il lasi putin. Dupa cateva minute repeti procedura, poti chiar sa storci putin sanul ca sa ii curga laptele si va inghiti. Daca ai rabdare, cu timpul va incepe sa suga. Daca e mai lenes ar fi bine sa-i scoti detot biberonul pana se obisnuieste cu sanul/
In perioada asta pune-l noaptea la san mai des, noaptea sunt adormiti si sug instinctiv, nu mai fac crize.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere. Si eu am trecut prin faza asta cand avea copilul 2 luni jumate. In 2 zile l-am dezvatat de bibe, si nu l-a mai vazut vreo 5 luni.
acina
Nu vreau sa te dezamagesc , dar daca deja refuza sanul nu cred ca mai ai sanse sa-l faci sa-l accepte din nou.
Tu poti sa incerci dar sunt convinsa ca nu vei rezista sa-l auzi plangand de foame...Succes oricum.
coraly
Acina, nu te supara, dar de unde esti tu asa de sigura? Cum poti sa arunci o asemenea afirmatie? Nu ai citit raspunsul meu? Eu am trecut prin asta, copilul meu a refuzat sanul total, adica nu mai tragea deloc si urla isteric, si doua zile a urlat la fiecare 'supt' inafara de cel de noaptea cand tragea instinctiv, si uite ca a supt din nou.
Totusi cum poti sa vii cu sentinte de astea, ca mi-e greu sa pricep....
dandusa
Emirares,
eu zic sa nu te lasi...,trebuie sa reusesti pina la urma...
lapticul tau este cel mai bun aliment pentru Rares...,pentru inceput cred ca ai putea sa te mulgi si sa-i dai cu bibe,apoi sa-i scoti bibe si sa bagi sinul...,este exact procedura inversa ,pe care eu am incercat-o si n-am reusit...,dar ma bubur enorm...,la vremea respectiva,fetita mea nu lua bine in greutate si am fost nevoita sa ii dau si completare...,doar ca incercarile mele de a-i da cu bibe-le au esuat,asa ca la aproape 5 luni,o hraneam cu lingurita...,dar bibele tot nu l-a vrut...
deci...,perseveraza...
asa cum ti-au spus fetele ,nu este deloc usor..,odata ce s-a obisnuit cu bibe...,dar nu este nici imposibil...
paulush
Emirares,
La 2 luni tu si bebe sunteti o unitate, daca tu vrei cu adevarat el isi va "aminti" cum se suge la piept. Nu e usor, imi inchipui ca nu trebuie sa-ti fie usor deloc.Sfaturi iti putem da tare usor, dar practica e altceva, stiu ca plange cand incerci sa-l pui la piept. Tu insista, pune-l bine la piept. Nu ceda cu biberonul, in limita posibilului. Au scris fete pe aici care au uitat de biberon, au refuzat sa-i dea si l-au pus la piept pe bebe. E tare usor sa spui, si alta e cand bebe plange in hohote.
Ce pot sa-ti spun e dormi cu el, noaptea e mult mai usor si mai practic si pentru el sa se prinda, va face bine la amandoi sa dormiti impreuna, tine-l la piept noaptea cat poti, chiar daca doarme, si ziua la fel.
O solutie drastica e cea mai normala: tine-l la piept 24 din 24. Apropierea, instinctul, totul o sa va ajute.
Si nu dispera. aseaza-te comoda in pat sau asezata, relaxeaza-ti umerii, sa poti sta comoda, caci drumul readaptarii e lung. Stati cat mai comozi imbracati, contactul piele cu piele ajuta mult.
Este un sistem numit relactator de la Medela, uite-l aici http://www.medela.es/E/es/breastfeeding/products/nursing.php, a salvat multe alaptari, caci datul biberonului nu ajuta deloc sa recuperezi alaptarea. Am vazut si sisteme mai domestice ale relactatorului, facute dintr-un tubulet prins cu leucoplast langa sfarc si o seringa plina cu lapte de formula. Ideea e sa iasa un pic de lapte ca bebe sa stie ca de acolo iese lapte.
Sau daca ti-e peste pana sistemul asta scoate tu presionand pe areola un pic de lapte si dupa aceea pune bebe la piept. Scrie-ne, sa stii ca noptile fac minunui, inconstient bebe suge si te va gasi.
Nu stiu cat suplement ii dai acum bebeului, cantitati si frecventa, ideal e sa diminuezi treptat. Scrie cum esti
Mai ai aici un link despre sistemul despre care iti spun, videorule (ultimele doua) sunt foarte explicite si arata foarte clar cum poti improviza sistemul despre care iti spun, vad ca il fac din biberon trecand un tub (cateterul pe care cred ca il poti cumpara si dintr-o farmacie) prin biberon. Ideea e sa lipesti langa areola tubuletul, ca bebe sa suga sfarcul si sa iasa laptele pana cand intelege ca din piept iese lapte. http://www.ammehjelpen.no/asp/infofilmer.asp
megbeng spune:
matei a avut pe la 6 luni si ceva o faza in care a refuzat sanul..incepusem diversificarea, nu a acceptat lingurita, primea supa, cerealele cu biberonul...trai, nene!
initial mi-am zis ca asta e! bune si alea 6 luni, doar ca eu vroiam sa il alaptez macar un an (sau 11 luni, ca dupa ce reiau serviciul nu stiu cat lapte o sa mai am..)..asa ca m-am ambitionat si am reusit sa supravietuiesc plansetelor lui cand ii ofeream san in loc de bibe..in maxim 3 zile s-a rezolvat!
sincer, in zilele alea ma gandeam ca or sa cheme vecinii "protectia copilului" la cum plangea matei de sfasietor la ora mesei..dar a trecut.
si, intr-adevar, alaptatul in timpul noptii e o adevarat minune, ca bebe e adormit, simte mirosul/caldura ta si accepta mai usor sanul!
mult, mult succes!!!!! sa ne tii la curent!
meg,dematei(9.02.2007)
Pepsi spune:
si eu am folosit dispozitivul de care vobreste paulush, era o seringa cu un tubulet f subtire la capat. ptr ca in spital mi-a facut galbenare si a necesitat sa stea la lampi, in primele zile avea nevoie de o cantitate mare de lapte, si eu inca nu puteam oferi asa ceva imediat dupa nastere, asa ca il alaptam si apoi ii dadeam lapte praf din biberon. dupa 3 zile am plecat acasa, si laptele meu nefiind suficient ptr ca se obisnuise si cu supliment, ii puneam tubul cu lapte praf si seringa,ei se puturosesc extraordinar de repede, ca din biberon le curge pur si simplu in gura, pe cind de la sin trebuie sa munceasca, si trebuie sa invete cum sa faca ca sa-si scoata laptele, si daca nu iese nimic cum vrea el, se enerveaza si plinge!il tot puneam la sin f des, ca el daca vede ca ii curge ceva suge, e bine sa fie cit mai mult contact piele/piele, adica sa-l lasi in scutec, tu sa nu ai bluza, sa-l tii si pe tine tot asa,noapte e mai usor sa fie alaptati cind sint somnorozi, si nu astepta sa-i fie tare foame si sa nu aibe rabdare, incepe sa-i dai sa suga inainte sa apara semnele, adica asa pe la 2 ore il pui la sin, si incet am eliminat laptele praf in prima saptamina acasa! aici cind nasti in prima ora iti pune copilul la sin cica s-a demonstrat ca ajuta enorm in demararea buna a alaptatlui, nu a fost usor, el vroia sa suga, sugea de nu mai puteam de durere, dar din cauza ca eu fac sindromul Raynaud, el plingea de foame, mai erau si ai mei pe cap la mine, si dupa lapte praf copilu dormea 4 ore si am ajuns sa-i cred pe ai mei ca nu am lapte bun ca chinui copilu, dar nu m-am lasat, si desi am avut mari probleme si dureri timp de 2 luni din cauza sindromului Raynaud(vasospasm) am alaptat, si alaptez si acuma, medicii m-au felicitat ca putine sint femeile cu sindromul asta si alapteaza, durerea e mai mare ca la nastere, sfircurile ramin fara singe si sint niste dureri cumplite! am si o operatie de tumoare pe unul din sini, pe primul copil l=am alaptat 18 luni, cine ar fi crezut ca la al doilea voi avea problemele astea?!dupa ce l-am alaptat atita pe primul(exclusiv pina la 6 luni)asa vreau si acuma. primul copil e alergic la laptele de vaca, adica era!si la primul m-am luptat cu sindromul asta 3 luni!noroc ca exista clinica de alaptat!la primul nu am primit tratament, dar acuma mi-au dat si am trecut mai repede peste, inca mai am probleme la frig....
incearca asa si sint convinsa ca vei reusi, trebuie sa ai incredere in bebe tau si in tine, nu te lasa, merita tot efortul!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
liadorian spune:
Buna dimineata tutror! Am tot citit topicul acesta in perioada in care eram insarcinata, insa de cand a venit Miruna (pe 8 august) am dat mai rar pe aici. In schimb alaptez, fara sa-i dau ceai sau completare de vreun fel.
Problema mea e, din cate reusesc deocamdata sa-mi dau seama, aceeasi cu a Dianei. Cred ca sanul meu stang da in mastita. De cateva zile simt acolo un "ghem" dur si dureros, care nu ma deranjeaza daca nu ating sanul, dar care nu dispare dupa supt. Am tot incercat sa o determin pe Miruna sa goleasca bine sanul, am mai scos lapte cu o pompa manuala, am facut dusuri calde inainte de alaptat, dar deocamdata nu vad nicio schimbare. Problema pare chiar un pic mai complicata. In ultima vreme, Miruna suge linistita la acest san stang vreo cateva minute, timp in care simt cum sanul se goleste incet, incet. Dupa aceea insa fetita mea incepe a plangabrusc, cu sanul in gura, ca si cum ceva ar deranja-o. Lapte am in continuare, asta e clar, totusi, ea nu poate suge cum trebuie. Eu nu refuza sanul, fiindca imediat ce-o linistesc si-o pun la san incearca sa suga foarte lacom, dar dupa o inghititura-doua incepe iar sa planga. O mut la sanul celalalt si e superfericita - suge linistita 10-15 minute fara probleme...
Nu stiu ce sa mai fac... Nu-mi pun nicio clipa problema renuntarii la alaptat, vreau sa rezolv situatia asta cat mai repede si nu stiu cum. Sanul stang mi-a creata mereu probleme - furia laptelui l-a lovit mai mult pe el, ragadele au fost mereu mai urate, mereu se infunda care un canal si reusesc sa-l "deblochez" etc. Unde gresesc? E ceva ce as putea face ca sa rezolv problema asta pe termen lung? Eu si Miruna avem mare nevoie de sfaturile voastre!
Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)
conchita spune:
Emaaimee, stii ca ma gandeam la tine zilele trecute, ca nu te-am mai vazut demultisor? uite ce bucurie sa te regasesc, bine ai revenit!
Mama Liadorian, eu cred ca la sanul cu nodul e un canal blocat si de-aia plange Miruna, ca ii e greu sa traga lapte. ai incercat sa-l desfunzi cu o pompa? masaj si dus cald zici ca ai incercat...alta idee nu am, decat pompa. plus ca, sa stii, unii copilasi dezvolta preferinte pentru un singur san, ceea ce e perfect ok.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
liadorian spune:
quote:
Originally posted by conchita
Mama Liadorian, eu cred ca la sanul cu nodul e un canal blocat si de-aia plange Miruna, ca ii e greu sa traga lapte. ai incercat sa-l desfunzi cu o pompa? masaj si dus cald zici ca ai incercat...alta idee nu am, decat pompa. plus ca, sa stii, unii copilasi dezvolta preferinte pentru un singur san, ceea ce e perfect ok.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita, ! Am doar o pompa manuala acasa, una care cred ca nu "munceste" suficient. O sa insist, oricum. Si cu masajul la fel, eu fusesem cam blanda la capitolul asta pentru ca ma temeam sa nu agravez problema masand. Am citit insa catev link-uri postate de voi mai devreme si m-am lamurit ca nu e asa.
Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)