Clatite

Clatite | Autor: Clover

Link direct la acest mesaj

Am o nelamurire: prin retetele de clatite pe care le-am gasit, scrie sa lasi compozitia la odihnit 1-2 ore. Am incercat o data asa si sincera sa fiu nu mi s-a parut a fi mare branza. Aveti idee care e motivatia in spatele acestei odihne?

De asemenea puneti zahar in compozitie sau nu? Mie fara zahar imi par ca au gust ciudat.

Keep the promises you make to yourself.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu nu le las niciodata si ies f bune.Iar pentru zahar pun destul de putin pentru ca aici se mananca clatite sarate sau cu branza si sunca.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu stiu de ce se lasa la frigi si nu le las.
Nu pun zahar la compozitie(ar fi prea dulci) fiindca e dulce umplutura. Nu prea sunt amatoare de cele umplute cu branza/carne/legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

La prima intrebare nu stiu sa raspund, iar la a doua, eu nu pun zahar, dar pentru aroma pun putina esenta de vanilie si ies foarte gustoase.



Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Se lasa 1 ora ca sa iasa bulele de aer din aluat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu nu las niciodata compozitia sa se odihneasca pentru ca asa m-am obisnuit. Am auzit si eu de chestia asta dar ..... asa cate 10 min . dupa ce termin de facut compozitia , pana se incinge tigaia , poate dar la frigider - never !
Zaharul pus prea mult in compozitie "ajuta" clatitele sa se prinda mai bine de tigaie. asa ca pun f. putin zahar si aroma de vanilie.
Hai ca m-i s-a facut o pofta de clatite cu dulceata de visine !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu las aluatul o jumatate de ora, dar nu la frigider ci in bucatarie pe blatul de lucru. Zahar pun doar o lingura, plus un pliculetz de zahar vanilat.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Da, inseamna ca de la zahar le dezlipesc un pic cam cu forta, da am facut si fara zahar si mi-a zis consortul ca cica au gust de omleta. Noroc ca le-a mancat si asa ca ma pregateam sa imi iasa foc pe nari.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu este obligatoriu sa le lasi sa se odihneasca.
Pot iesi la fel de bune.

Iar zahar daca pui in compotitei se vor lipi si vor fi mai arse. Si pentru a evita asta le vei face ceva mai groase. Mie nu-mi plac groase.
Dar daca ti-e iti plac mai mult cu zahar in compozitie poti pune, dar foarte putin.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol_nicol spune:

In legatura cu bulele de aer...eu, cand nu am lapte in casa, le fac cu apa minerala, mi se par mai pufoase.

Nu le las la odihnit, le-am lasat o data cand am avut altceva de facut si mi s-a separat faina de lichid, apoi am amestecat din nou coca, dar parca mi s-a parut "taiata".

Zahar pun de fiecare data in ele, mie imi plac mai dulci.

Cat despre prinsul de tigaie, eu zic ca depinde si de tigaia folosita, cat de incinsa e in momentul in care se pune coca in tigaie...

Chiar alaltaieri am facut cateva clatite:

http://s65.photobucket.com/albums/h212/nicol_nicol/?action=view¤t=DSC01401.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nu trebuie lasate clatitele sa steie, nici n-am auzit pana acum de asta.
Eu le fac fie cu apa, fie cu lapte, sau combinat.Pun si oua1-2 depinde,un piculet de sare. Zahar nu pun...ca de aia le papam cu gem sau dulceata sau nutella, nu?

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput