Clatite
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Eu nu le las la frigider, le fac direct.
Si mie mi se par ciudate fara zahar, mai ales ca eu le prefer simple, fara nici o umplutura, si atunci pun muuuuult zahar, vanilie si esenta de rom.
Ies o minune!
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
szaboali spune:
Sincer nu am mai auzit pana acum sa se lase la odihnit compozitia...dar ma rog...
Eu compozitia o fac din faina ,ou ,apa minerala (sau apa potabila sau lapte, cand cum am pofta) si putina vanilie sau esenta si ies super bune
Ali si IARINA (16.02.2006)
www.dropshots.com/ali-iarina" target="_blank"> poze si filmulete Iarina (1), www.dropshots.com/ali-iarina2" target="_blank">(2)
Hildegard spune:
ia uite aici ceva de clatite:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62270
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
DienutaS spune:
Clatitele sunt printre preferatele mele. Le umplu cu dulceata, cu finetti sau cu sos de mere, dar fac si un "tort" de clatite cu pui, cascaval,smantana,ciuperci.
Indiferent de umplutura nu pun niciodata zahar in ele, dar pun intotdeauna un varf de lingurita de sare.
Nu le las sa se "odihneasca" niciodata, dar imi amintesc ca atunci cand eu si mama ne saturam de facut clatite mai ramanea compozitie pe care am bagat-o la frigider cateva ore. Intr-adevar s-a separat lichidul de coca, iar cand am facut din nou nu au mai iesit chiar asa de bune, motiv pentru care nu am repetat treba asta decat in cazuri de necesitate.Altfel, le coceam pe toate o data.
Spor la clatitareala.
noi2 spune:
Nici eu nu las compozitzia sa se odihneasca, am incercat odata shi mi se pare ca nu mai ies la fel de pufoase; in ceea ce priveshte zaharul, pun cel mult o lingura, dar completez cu esentze de vanilie,coaja de lamaie shi portocala rasa, pentru arome.
In schimb, am vazut la tv in weekend o retzeta de umplutura dulce...oricum voiam sa schimb tipica dulceatza shi crema nutella.
Sa va spun, eu am incercat shi ies delicioase..
Umplutura:
-2 mango
-2 mere
-2 linguri de zahar
Sos:
-sucul de la 3 portocale
-fructe roshii( eu am folosit zmeura, dar se poate inlocui cu fragi, mure sau capshuni)( 10- 15 fructe mici sau 5-6 capshunici).
Se curatza merele shi mango de coaja , se taie in cubuletze mici, shi se pun in tigaia calda,la foc mijlociu, cu o linguritza de ulei, dupa care se pune zaharul..se amsteca pana cand se inmoaie fructele .
Separat, sucul de la portocale se pune intr-o tigaitza, impreuna cu fructele roshii,la foc tot mic, pana cand se coloreaza shi scade putzin..Clatitele se umplu cu compozitzia de mango shi mere,mai mult sua mai putzin, dupa gust shi se fac pachetzel (se pot shi rula, dar eu am preferat sa schimb), dupa care se pun in tigaitza cu sosul de portocale,la foc foarte mic, cateva minute, pentru ca sosul sa le patrunda putzin..Au fost delicioase.. sper sa va placa..imi venea sa le pap din priviri pana le-am terminat de pregatit..shi oricum in 10 minute.. nu mai ramasese nimic..am gustat shi eu una, deshi...sunt la dieta..deci... verdictul: excelente.
Sper sa va placa shi o zi buna.
..shi te iubesc...
Hildegard spune:
am mai gasit ceva:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64212
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
soanso spune:
in reteta de clatite pun doar oua ,faina ,un praf de sare,lapte ,mai nou adaug si o banana le da o aroma deosebita.zahar nu pun deloc deoarece umplutura este dulce(gem,dulceata,nutela,inghetata) si nu le las sa se "odihneasca" .
SOSO
danyce spune:
In clatite nu pun niciodata bicarbonat (sunt persoane care pun, printre care si mama), insa pun 2-3 pliculete de zahar vanilat si uneori chiar o picatura-doua de esenta de rom cand vreau sa fie aromate si mai ales cand vreau sa le umplu cu inghetata.
Ouale, laptele sau apa minerala nu lipsesc din clatitele mele. Si faina, bineinteles.
Nu le las niciodata la odihna pt ca familiutza mea e nerabdatoare sa si devoreze clatitele imediat cand imi dau comanda sa le fac.
Si azi am facut o tura in regim fulger, cu gem de macese.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Annnca spune:
danyce,mi-ai facut o pofta de gem de maceseeee si chiar nu cred ca am de unde cumpara aici.REao
Nici eu nu las clatite sa se odihneasca.Nu de alta,dar n-am rabdare.De obicei fac clatite cand imi e pofta si atunci chiar nu astept o ora dupa ele.
Eu le fac reteta clasica,ou,faina,2 ling zahar*imi plac dulci*,putina sare si apa minerala.
Intotdeauna pun putin unt topit !
Uneori pun esenta de rom,pt ca imi place aroma pe care le-o da.Mai ales cu ciocolata,da bine gustul de rom.
Cand am chef mai mult,le fac dupa reteta traditionala,dar pun 1 ou si pe langa pun si 2 albuse batute spuma.Ies ff buneee asa !!
LuisaTL spune:
Buna,
N-am mai auzit nici eu pana acum cum ca...aluatul tre' sa stea la "odihnit"..ca doar nu-i cozonac sa creasca.
Eu la fac la viteza maxima si ies super pufoase. Secretul e in modul in care faci compozitia. Oua, lapte, sare, esente..si faina o potrivesc la ochi. Nu trebuie sa fie nici prea gros nici prea subtire.
Noua ne plac clatitele umplute cu un amestec de branza proaspata, zahar, vanilie si stafide muuulte. Is suuuper!
Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)