Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
radcarmen spune:
Salutare stup!
Roxanici eu am avut puiutul in prezentatie pelviana (incompleta) dar am nascut prin cezariana de urgenta. Era prea riscant sa nasc normal.
Sa sti ca de vreo cateva zile am inceput si eu sa imi notez "noutatile" din viata fiului meu. Mi-e ciuda ca nu m-am gandit mai repede si am pierdut din vedere unele progrese. Spner sa nu uit de acum incolo.
Oricum va fi interesant sa facem o statistica pe baza tabelului respectiv.
Te felicit pentru rabdarea de a grupa toate mamicile si puiii lor.
Va pup si va doresc o seara racoroasa (la noi se ingroasa gluma cu caldura, deja am 29 grade in camera
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007
http://community.webshots.com/user/radcarmen
radcarmen spune:
Era sa uit.
Cum putem completa in tabel?
Multumim.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007
http://community.webshots.com/user/radcarmen
stefaniya spune:
Buna,mamici si bebei
Roxanici - interesant tabel,abia astept sa scriu ca a zis mama sau tata,care-o fi primul
Dar daca s-a intors de pe o parte pe burta,merge?Ca el inca nu se intoarce de pe spate pe burta.
Si aceeasi intrebare,cum facem sa completam in tabel?
Aseara a adormit singur in patutul lui fara sa-l pun in cosulet si fara sa faca galagie.Stiu ca a fost o intamplare dar azi ziua s-a repetat,doar ca in patul nostru a adormit singur.
Acum ca a inceput sa impinga si sa se poata misca,i-am pus protectia la patut si probabil uitandu-se la desenele de pe ea a adormit,sau cine stie...
Aici s-a racit iar,sunt 15C brrr,dar ma bucur pt ca perioada de caldura Carl nu manca decat 60ml la o masa si el care pana acum a pus 1.3kg/luna,intr-o saptamana nu a luat nimik.Sper sa-si revina.Nu pt ca ma sperie greutatea lui dar pt ca nu manca imi faceam griji.
Diana - poti repeta intrebarile care s-au mai pus.Si Carl e mai micut fata de ceilalti si uneori si eu sunt in urma si ajung sa am nevoie sa intreb.Iunita cred ca s-a referit ca ea nu a mai scris ca erau subiecte deja discutate si nu necesare ei,nu ca nu am mai putea noi intreba.Uite la Mady cum ea daca e ultima,revine cu intrebari demult discutate de unele dintre noi si e normal ca sa ne mai dam cu parerea si pt ea.
Iunita felicitari pt botez,sa-ti traiasca fetita!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos
Mihael@ spune:
Roxanici, super ideea, sa inteleg ca e nevoie de o parola acolo ca sa editam pagina. Ne-o spui?
Iunita, lasa sa intrebe fetele, chiar daca "ti s-a acrit", de asta suntem aici nu?
Stefi isi ridica capul cand sta pe perna, dar asa, mult de tot,se incordeaza toata si ridica si picioarele si capul in acelasi timp, in schimb nu incearca sa se intoarca pe burta, oare trebuie sa o ajut eu in vreun fel?
De ieri a inceput sa "vorbeasca" mult de tot, nu-i mai tace gura si cand se bucura mai tare trage niste chiote de se aude in toata casa. Pana acuma era mai discreta
Multumesc pt. raspunsul cu completarea, cam asa gandesc si eu daca o sa fie cazul, mai ramane doar sa accepte ea biberonul.
Mihaela cu Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 2 luni
roxanici spune:
Momentan scrieti aici pe forum ce si cum vreti sa notam in "carnetel"
Am facut tabelu asta pe contul meu de gmail ca nu am reusit sa il nimeresc pe cel comun, de aia astept sa ma lumineze cineva. Apoi o sa incerc sa il mut si sa fie disponibil ptr toata lumea. Asa ca nu am acu ce parola sa va dau. Eventual cine are cont pe gmail...cred ca il pot face share cu respectivele.
La "progrese" puteti sa mai veniti cu idei, mie atat mi=a trecut prin cap.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
diana_jors spune:
Roxanici, super ideea
Si Alex a fost pelvian, dar am facut cezariana ca parca se intorsese toata natura impotriva mea Din ce tin eu minte, au mai fost Alessandra (?), Karla32 (cezariana) si Florin-a (vaginala)
Ma bag si eu in pat, noapte usoara!
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
cria_bv spune:
Roxi super ideea.
Diana subscriu si eu la cele spuse de tine, eu mai aveam si o luna pana sa nasc si fetele discutau diverse probleme cu care se confruntau dar mi-a fost greu sa retin atunci.
Nicol e buna batista bebelusului si al meu nu se sperie deloc, iar dupa are o fata asa multumita ca poate respira bine.
Legat de vacinuri si dr mea de familie mi-a spus ca nu le-a venit inca ca ar fi o criza cu astea de la stat.
Vladut a inceput sa gangureasca tot mai mult si rade mai ales la straini.De dormit tot asa pana la 2 noaptea nu adoarme nu stiu cum sa-l dezvat de asta.
elpower spune:
Buna dimineata!
Noi ne-am trezit deja de pe la 6.30 si vad ca acum, dupa ce si-a studiat intens pumnisorul, a atipit. La categoria progrese pe noi nu ne intereseaza, inca intoarcerile pe nicio parte. In schimb studiem cu sarg pumnisorul si bberonul cand il avem in gurita. "Ce-o mai fi si minunatia asta din care-mi curge mie papa?". Mai nou punem si manuta pe el. Deocamdata nu stim decat de existenta mainii stangi. Pe dreapta n-am descoperit-o inca. Sa fie asta o problema? Si inca un progres. Acum rade in cascade, asa ca oamenii mari. Mai si chiuie la carusel sau la ce-o chiui ea acolo, dar cand "vorbeste" cu noi are "ras de om mare", asa cu expresie. Mai nou, adica de ieri, vorbeste si cu un ornitorinc de plus. Are botul galben, culoare la care reactioneaza ea.
Si acum sa vad si eu la ce pot raspunde.
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
elpower spune:
In primul rand, ca sa nu uit, Roxanici adresa de pe gmail este martie.aprilie2007@gmail.com, cu parola binecunoscuta. Multumim mult pt efortul facut cu tabelul cu progrese. Daca il poti muta pe contul comun si pune link catre el in prima pagina ar fi perfect. Asa n-ai mai munci tu, ci si-ar scrie fiecare dintre noi progresele facute de pui.
Intre timp am facut si cafeaua si am mancat ceva ca muream de foame. Fetelor, cred ca o sa pun la loc kilogramele din sarcina cu alaptatul asta! Dar daca nu mananc, nu fac laptic, asa ca prefer sa fiu eu si sa-si creeze puiul meu imunitate de la mine, decat sa se imbolnaveasca ea si eu sa-mi reprosez ca nu am alaptat-o cand puteam. Desi e improbail sa o apar de boli prin alaptat, dar mai bine sa elimin un motiv de autoinvinovatire, atata timp cat am posibilitaea, nu?
Arissa uite un de la mine si unul de la mine si pitica si niste sa te mai inveselesti. Las' ca trec toate, puii si noi sa fim sanatosi ca in rest pe toate cred ca ne apuca cateodata. Eu una ma trezesc plangand aprope fara motiv, dar las' c-o trece si asta.
Karra, asa cum au spus si fetele, nu trebuie sa te framanti prea rau. Oasele sunt inca modelabile si pana nu se inchide fontanela tot asa vor fi. Deci continua cu masaj si intoarcere pe partea cealalta si vei vedea ca se rezolva. A mea avea in spate bosele parietale proemiente si, de cand mi-a spus matusa mea sa o mai pun sa stea si pe spate (de parca ar si vrea ea sa faca asta) am reusit sa le fac aproape sa nu se mai simta la pipait. Bine, ca i-am agatat exact deasupra capului, in patul meu, un carusel la care se uita mult ziua cand o tin sub el. Il invartesc eu cu piciorul si ei ii place mai mult decat daca ii rasucesc cheita. Si cu statul pe o parte, cred ca toti copii au o parte preferata, dupa cum bine zicea o pediatra pe care am consultat-o. Cand am intrebat-o daca o pot pune pe burtica, mi-a spus: "Pune-o cum vrei, oicum se va intoarce ea cum ii place cand va putea sa o faca." Asa ca... Si a mea sta mai mult pe dreapta. N-am observat sa se fi tesit, dar se mai si intoarce in somn si pe cealalta parte, iar eu ca sa o fac sa intoarca capul, o mai pun si la cealalta parte a patutului sa fie obligata, oarecum, sa se intoarca pt a ma vedea. Si a mea e un copil cuminte si din cauza asta nici eu, pana nu mi-a spus matusa, nu o intorceam. Imi pare acum rau ca nu am insistat pe chestia asta si aici, doar am amintit.
Asa ca, invatnd ca trebuie sa spun orice aflu ca ar trebui facut copilului, chiar daca pare de la sine inteles uneori, am sa incerc de acum sa va impartasesc orice. Acum am aflat, de la o mamica patita, ca trebuie masata talpita copilului pt a nu face platfus. Al ei are 3 ani acum si la un moment dat incepuse sa schiopateze ca avea o jena in talpita din cauza ca facuse platfus. Parca s-a mai discutat de masatul la talpita, dar mai bine de mai multe ori decat niciodata.
Iunita la multi ani de casnicie si sa ca dati "cap in cap" cat de des se poate ! Sa fiti fericiti si impliniti si sa existe mereu intelegere intre voi!
Si nu fi rea cu noi. Eu castane n-am, dar o rosie acolo, tot as arunca . De cele mai multe ori nu cred ca mamicile au timp sa citeasca din urma si apoi parca e mai linistitor cand inti raspunde cineva chiar tie si nu citesti raspunsul dat altora, nu-i asa? Eu una pot sa discut, vad sau miros kk de bb si de 5- ori pe zi, dar n-am eu norocul asta. A mea nu ma "fericeste" decat o data la doua zile si rar odat pe zi. Mai nou, m-ama reglat eu dupa ea, in loc sa o reglez pe ea dupa mine
Cam atat, deocamdata. Daca mai e ceva, revin. Nu scapati de mine, sa stiti!
Editez pt ca, bineinteles ca am uitat ceva. Cu riscul de a-mi lua roshii in cap sau oriunde altundeva, va mai spun ceva. Eu , vazand ca piticuta mea are caputul mai tuguiat in spate si stiind de la mamaie ca m-a framantat in toate felurile, asa, incetisor, fara sa apas prea tare am inceput de saptamana asta sa-i modelez capsorul dodolinei. Asa, ca si cand as face un rotund. Eu una nu cred ca ii fac rau. Si ieri cand a venit mama sa stea cu picurina 2 ore sa iesim si noi putin, dupa ce nu o mai vazuse o saptamana, a crescut inima in mine cand mi-a spus ca ce a mai crescut si ce capsor rotunjor i s-a format. Eu nu-mi dau seama daca e asa ca o vad in fiecare zi, dar se pare ca n-ar mai fi asa tuguiat. O sa incep sa-i fac si masaj la gatut in partea dreapta pt ca mi se pare si mie, ca si Karrei ca nu-si tine capul la fel de bine cand il intoarce spre stanga. Probabil ca i s-a fortificat mai bine muschiul solicitat mai mult la statul pe partea preferata. Dar o sa o pun mai des pe burtica si o sa incerc sa-i rotesc usor caputul si spre stanga sa-si exerseze si muschiul drept.
Ati descarcat fetelor cartea cu exercitii a lui Oberlander pt pitici de unde v-am dat eu linkurile? Cum vi se pare? Eu exercitiile cu elastic nu le-am facut. Mi s-a parut o repetare a caruselurilor pe care le are deja, desi... Poate o sa le fac cand imi procur cele necesare.
fetele, fetitele si, nu in ultimul rand, baieteii!
elpower spune:
Luati de va veseliti si voi cu pagina asta de la mamicile mai "mari". Sunt foarte haioase fetele. Eu le citesc acum, asa ca sa nu ma injurati daca mai cred ca am citit aici ceva citit acolo. Imi cer scuze de pe acum, dar stiti cum e cu neuronul ala bolnav inca din sarcina ...