Nou stil de viatza (144)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Dordia, uite aici link-ul cu retete de post:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5777&SearchTerms=retete,de

se poate gati in we pt o juma de saptamana!

Succes!

URGENT
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Io ca sa slabesc am doua retete personale SIGURE:

1. imi vand casa
2. daca mai stiti romanul lui Zaharia Stancu "Sa nu uiti, Darie", acolo taranii primeau botnitze la culesul strugurilor. Asa o botnitza tre sa-mi fac eu. Si in frigider sa tin carti.

URGENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

quote:
Originally posted by Tzuni
daca vrei sa slabesti in asa fel incat sa nu-ti distrugi organismul, iti faci timp. Ca nu dureaza o vesnicie pregatirea pachetului. Il pui in program ca pe o obligatie, langa demachiat si dushul de seara.

a mancat fructe si grisne. Ma intreb oare de unde si-a luat proteinele atat de necesare organismului? Ca depinde si ce fructe mananci...

fructe, grisine si fibrobar - ti se pare o alimentatie corecta asta? Crezi ca din combinatia asta organismul a primit tot ce are nevoie ca sa functioneze normal?

si nu ar fi neaparat mai dietetic daca ar manca mancare gatita. Dar mancare de poist care sa nu ingrase exista: un spanac, branza tofu, sanwich-uri cu tofu, salata de legume, migdale, nuci (aici ai si proteine), soia, lapte de soia si de orez (alte proteine), musli dar mai multe retete gaseste la un link despre mancarea de post (fug sa-l caut).

Sa nu ma intelegi gresit: cand spun ce spun, ma gandesc si al mine, ca si io bag chipsuri si aiureli si cred ca am mancat ce trebuie....

N-o fi ea bolnava, dar de ce sa riste sa-si scada imunitatea organismului? Zau asa...

Uite, odata cu discutia asta, ma mobilizez si eu sa pap mai corect.

Succes!

Tzuni drag...cum sa ma supar. In nici un caz...discutiile contradictorii sunt foarte constructive dupa parerea mea.
Dar...
Din alimentele mentionate de tine....tofu, migdale, nuci, soia si lapte de soia....nu sunt tocmai pt noi. Eu si ea daca mancam aceste alimente....punem pe noi de nu ne vedem. Asta suntem. Eu stiu f. clar ca fainoasele, oleaginoasele si lactatele ma ingrasa. De aceea le evit. Iar Mie una spanacul fara 2 ochiori prajite langa....nu-mi place.

Asa ca...te poop si merg sa citesc link-ul!!!

Aaaa si super tare faza cu botnitza si biblioteca frigorifica!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Cele 2 surioare, in final invingatoare "Dordia-Violeta"

Mergi la inceput

Dordia, dar daca mancati de ex nuci si migdale amestecate intr-o salata? Nu multe. Acolo, cateva...numarate. Doar sa aveti proteina necesara! Sau renuntati la postul alimentar si va axati mai mult pe cel spiritual... Eu cand nu mananc ce trebuie am probleme cu pielea, se exfoliaza si fac cearcane.

Si mie mi-a prins bine discutia asta cu voi. Macar mai meditez la ce tampenii fac!

URGENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu nu am vrut sa supar pe nimeni, si voi cele mai vechi ma stiti cu teoriile (si practicile) mele.

Si eu tin toate posturile de ceva vreme deja si am mai auzit de oameni care se ingrasa in post (desi, ca sa fiu sincera, eu nu inteleg cum...).

Ceea ce eu am vrut sa subliniez este ca nu gasesc nimic de admirat la un meniu de 100 g grisine (calorii goale, dupa mine), 200 g de fructe si 1 Fibrobar (aici nici nu mai comentez...) pt o zi de munca la serviciu si mers la sala. Atat.

Si eu am facut o zi de fructe/saptamana multa vreme (tocmai am reluat), dar mananc cantitativ multe fructe si f variate, tocmai ca sa nu ajung in situatia de a ma infometa.

Nu vreau sa critic pe nimeni, doar ca vreau sa adaug din experienta mea de fosta vesnica rotunjoara (79 Kg la 20 ani, care se hranea ori cu nimic, ori cu f multe prostii) la actuala zic eu femeie cu greutate normala (57-59 Kg de multa vreme, excluzand sarcinile evident) care mananca de toate, dar sanatos. Si experienta mea spune ca o nu se poate castiga o silueta normala pe termen lung decat mancand.

Si daca voi spuneti ca Violeta mananca acum comparativ cu ceea ce facea inainte, nu-mi ramane decat sa o felicit si sa o indemn sa continue trendul, pt ca are nevoie sa-si mai creasca mult numarul de calorii consumate pana sa ajunga la normal.

meniul meu (de post) pt azi:

MD - paine cu zacusca
P - Orez cu legume si salata de varza
C - salata mare asortata cu tofu
Intre: multe si felurite fructe

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Carolinah, n-ai nimic de admirat la un meniu format din 100 gr. de grisine, etc....dar o feliciti pe Violeta si o indemni sa continue cu adaugarea caloriilor pt. a ajunge la un nr. minim/zi.
In aceeasi idee o felicitam si eu....
depre ingrasatul in post- e ft. posibil si adevarat! Ce nu intelegi?

Sa va spun meniul de azi:
-cafea
-paine neagra cu pate, rosii, castraveti, ardei
-un colac de ala la care-i facea reclama Tzuni, ca doar e Targul mestesugarilor in Iasi, un pahar de bere cu multa spuma , o inghetata si atat.

Tzuni, ma voi gandi la tine cand voi manca colacul (peste vreo doua ceasuri )

Cu o echipa de valoare, kilogramele or sa zboare!
IUSTIN(5.06.2004) si TEODOR(6.09.2006)
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo" target="_blank"> Doi baieti frumosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta70 spune:

buna ziua!

Intru putin ca nu am timp. Azi e zi de salarii. Insa nu am rezistat. Ca sa fac o gluma, se pare ca acum postati mai mult cand aveti un "subiect", si asta pe undeva ma bucura. Nu o sa dau multe explicatii (se pare ca sor-mea si-a gresit cariera, ar fi fost un bun avocat)

Aveti dreptate (in parte)!
De sanatate sa stiti ca am grija, si oricum va multumesc pentru grija voastra.

Ca sa-i raspund Carolineih , vreau sa stie ca 2 grisine nu inseamna 100 grame (mi s-a parut un pic cam rautacioasa), iar 2 fructe de fapt inseamna 2 sortimente (3 fructe: 2 piersici si 1 mar). Iar in ceea ce priveste cheful de sala, sa stie ca eu chef nu am niciodata, merg la sala pentru ca trebuie si am vazut ca m-a ajutat f. mult in slabit, as prefera in loc de sala sa merg la teatru sau film. Iar aseara (am vazut ce este din Bucuresti), in timpul acelei ploi cu furtuna noi mergeam intr-un 311 superaglomerat, deci nu stiu de unde chef. Totusi, cu chef sau nu, am facut 20 minute bicicleta (nivel greutate 4), abdomene si coapse, cate 3 serii a cate 30 , mai multe tipuri. Deci nu am stat degeaba.

Delidana ai dreptate, masa de pranz trebuie sa fie consistenta la fel ca cea de dimineata, insa in ceea ce priveste energia pe care o depun in cursul zilei, tocmai asta este ca eu stau 8-10 ore pe scaun si nu fac nici un pic de efort, decat intelectual, deci nu am ce energie sa consum, decat poate intelectuala ( sistemul nervos consuma glucoza multa, motiv pt. care seara simt nevoia de dulce).

Tzuni , esti super si-ti multumesc f. mult pentru idei. Stiu fiecare aliment ce contine si cat contine. Dar cand metabolismul meu bazal nu lucreaza cum trebuie, daca mai mananc nuci sau curmale sau smochine (din astea din urma chiar mananc), atunci eficienta la mine ar fi zero. Iti multumesc mult pentru link-ul cu retete de post, am sa-l vizualizez diseara.

In final as vrea sa-i spun Carolineh ca cu toata mancarea mea de ieri si cu sala prestata nu am slabit decat 200 grame, si asta din cauza grisinelor.
Multumesc tuturor fetelor care ma apreciaza asa cum sunt. Pupici
Vreau sa cred ca nu va sunt chiar atat de nesuferita (nu ma refer la toate fetele)

Pentru prima data faptul ca sunt aici cu voi, m-a facut sa am o vointa de fier si sa merg pana la capat. Pentru mine asta este cel mai important.

Revin diseara!
Pupici tuturor fetelor

Cele 2 surioare, la final invingatoare " Dordia-Violeta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Carolinah perfect de acord cu tine dar cu precizarea ca asta functioneaza pe un organism normal cu un metabolism normal.

Hai sa va impartasesc un lucru: Eu inainte sa nasc am fost la nutritionist. Mancam cam cum manaca Violeta acum. Stiti ce mi-a spus dupa seria de analize si...povesti de viata impartasite??? Mi-a zis asa: " tu daca vei urma toate dietele pe care le recomand si care au succes 100% nu vei slabi ci te vei ingrasa pt inceput. F. greu iti vei reveni si vei incepe saa slabesti...abia dupa o perioada lunga de timp si moral nu stiu daca esti pregatita. Asa ca..incearca sa completezi meniul cu de toate fara dulciuri, grasimi si fainoase pe cat posibil si chiar daca vei pune pe tine...apoi vei slabi mai usor. "
Eu asa am procedat...mai ales camd am ramas gravi la 96 de kg. Eram chiar aici cu voi de 1 saptamana. Asa ca..toata perioada sarcinii am mancat sanatos: dimineatza Iaurt cu cereale (nociva combinatie dar...asta era), pranz: branza cu rosii si o sunca slaba sau oua sau carne cu salata(mai rar) iar seara o salata si in rest multe fructe. Asa am reusit sa pun doar 9 kg in sarcina. Si de anul trecut pana acuma....am slabit de la 104 la ...85.5 kg. Deci...eu zic ca e ok.

Sunt perfect de acord cu un stil de viatza sanatos numai ca anumite alimente sanatoase pe noi ne cqam ingrasa...asa ca le eliminam.

Va poop si Va multumesc pt sfaturi ca...asa mai invatza omul..una alta!

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Cele 2 surioare, in final invingatoare "Dordia-Violeta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Salut toate fetele!

Ma topesc de caldura. E de-a dreptul zapuseala si partea buna e ca nu mai simt nevoia sa mananc mare lucru. Ma hidratez doar.

Anky , ce mai faci, cum merge cu slabitul?

Mergi la inceput

violeta ai fost totala cu chestia cu "nesuferita". De unde pana unde?
Mie imi sunt nesuferiti aia care mananca colaci si beau bere

Io ma gandeam mai mult la sanatatea ta.
Oare nu cumva ai conformatia de asa natura incat orice ai face n-ai cum sa fii slaba? Asa e sora-mea: la 1.65 cu vreo 70 de kile.

mephala, acu' ce sa inteleg? Ca oi fi io de vina pt ca papi bunatati? Ca daca e asa (adica sunt vinovata), atunci mai pune si 4 mici cu paine calda si mushtar, macar sa simti mestesugaritul pana-n stomac! Ce-ti cumperi de-acolo?

Dordia, uitasem: aseara m-am impiedicat la McShit! Aoleu, vede asta si Delidana!

URGENT

Mergi la inceput