Mamici de septembrie - octombrie 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 21
sim_stoian spune:
quote:
Originally posted by inuta12
buna.ma scuzati ca dau buzna asa..
am o intrebare..ma doare burtica, ma simt foarte balonata..de parca as fi inainte de CM..si am niste scurgeri maronii..
va rog din suflet dati-mi un sfat..ce se intampla? e posibil sa pierd sarcina?
unde as putea merge sa-mi fac acum o ecografie?
am 5 saptamani
Ti-am raspuns la forumul despre Tutunaru si ti-am trimis si PM.
Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
Roxana_G spune:
Neata, ca numai buna nu este. Nu mai am chef de nimic. Sunt contra cronometru cu studiul, m-am ametit de tot sa caut raspunsurile alea, imi vine sa urlu. Nu s-au schimbat integral cele 500 de grile, ci numai 60%. Insa la cele noi oricum nu exista variantele de grila, ci o intrebare generica, asa ca e nene de citit si studiat, basca pe unele nu le pot face nici cu codul ala in fata. In fine...o porcarie.
Nu e bai daca il pic, numai ca l-am mai picat o data si sincer m-am cam saturat sa dau 3 mil taxa de examen de fiecare data. In plus toti fostii mei colegi l-au dat in febr, cand au avut subiectele, adica cu tot cu grile, si evident ca a luat toata lumea, inclusiv aia de habar nu au nimic. Si va dati seama ce penibil este, pentru mine care am fost managerul unora dintre ei sa il pic acuma. Cred ca sunt de rasul curcilor. In plus si mama ma enerveaza, ca zice ca sigur il iau eu dc l-au luat toti fraierii, cu alte cuvinte eu as fi si mai fraiera ca toti fraierii dc nu il iau.
Ma duc sa studiez, am livrat si fata la ai mei, si sotul la birou, si am vreo 5 ore de studiu. Ma trezisem si asta noapte sa invat, de fapt nici nu am dormit aproape, si taman atunci s-a trezt Alex bazaind dupa mine, asa ca m-am bagat la loc in pat. Pupici si un weekend placut. Pana maine dupa ora 15 nu cred ca voi mai fi intreaga la cap, si nici dupa daca pic iar rahatul asta de examen.
PS Nici vorba de fier laxativ, sunt asa stresata si necajita, incat problema ce avea nevoie de rezolvare s-a rezolvat pe fond nervos. Pana maine cred ca ma mut la baie.
Rox 28+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Happiness_4_us spune:
Intru si eu in fuga, asa cum a fost pana acum si concediul si inca mai avem o groaza de rezolvat.
Annisia, Roxana, imi cer mii de scuze ca nu am apucat sa ne vedem pana acum, asa cum am promis, insa incerc sa fac tot posibilul pana plec. Va rog din suflet sa ma intelegeti si sa nu fiti suparici pe mine.
Pana acum am alergat ca la nebuni la a ne intalni cu rude, prieteni, care mai de care calare pe noi, a fost ziua tatalui meu si la cateva zile si a socrului, au urmat serbarile nepotelelor, in zile diferite la care a trebuit sa fiu prezenta, desi mi s-au umflat picioarele ca naiba de la stat in picioare si caldura, fost la nasi in vizita de rigoare, in Baneasa, stat la curte si toropita de caldura, fost in alta zi infernala in Buc la spital cu tata la controlul lunar, ca de, venise fii-sa si trebuia sa se duca ea cu el, dupa care oprit la facultate sa imi ridic in sfarsit diploma, stat la coada cateva ore sa platesc taxa , ptr ca a inceput sesiunea si erau o groaza de studenti care plateau taxa ptr restante, intr-un cuvant, groaznic, plus alergat sa imi schimb permisul de conducere pe numele nou, ca anul trecut nu am mai apucat sa il schimb, fost la medicul de familie pentru masuratori etc, ca sa imi ia si el sarcina ine videnta, ca nu se stie niciodata. Si lista ar putea continua.
De la caldura m-am bronzat ca tractoristii, adica, cu tricou, bebe Razvanel da din picioare la greu, iar ieri m-a chinuit toata ziua, cred ca s-a asezat aiurea ca m-a intepat burta tot timpul, de parca alergasem si mi se pusese splina.
Printre picaturi am reusit sa cumpar hainute, medicamente si altele necesare ptr dupa nastere. Am lasat deoparte superstitiile cand am vazut ce preturi mici sunt aici comparativ cu Islanda. Bineinteles ca m-am ghidat si dupa ce ati cumparat si voi.
Am uitat sa spun ca am mai taiat si un mot de finutza dulcica, deci alta alergatura dupa turta si cele de trebuinta.
Si ca sa fie treaba treaba, maine vin 2 islandezi, sefi de-ai sotului, cu care va trebui sa mearga in vizite in interes de servici in Bucuresti, Brasov, Targoviste. Deci ne vor fi "furate" 4 zile din concediu. Asta e, nu avem ce face.
Cam atat, fug ca ma striga ai mei la masa.
Numai pe fuga am mancat pana acum, am avut chiar zile in care am mancat te miri ce.
Apropo de burtici: la mine au fost astfel de reactii: tu ai ceva acolo sau iti sta camasa mai larga? sau in cate luni esti? abia in 3 nu? sau ce e fata cu burta asta mica, tu nu maninci deloc, vrei sa iasa copilul mic? si exemplele ar continua. Eu cred ca am burtica asa cum trebe, asa ca Anisia stai linistita ca ai o burtica superfrumoasa si sexoasa.
Va pup si va imbratisez cu mult drag pe toate.
Nana, 26+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Las Vegas
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Andries spune:
quote:
Originally posted by Piciulika
Nota bene - ca sa nu dati prea tare in mine. Deja am lasat-o moale cu consultanta: nu e un job sa-l faci la infinit, clar!
Vreau calitate de viatza, vreau sotz langa mine, vreau copii.
Pasul doi il fac acus, dupa bebe: o sa iau o pauza o vreme, un 50%, un job lejeeeer si fara challenge intelectual si las cariera pe locul doi.
Dupa ce am facut un copil, daca nu vreau sa-l si cresc?
Si da, e un stop finainciar si carieristic.
Decizii, decizii...
Piciulika 24+
Stii Piciulika m-am gandit la ceea ce ai spus si la ceea ce Ana a spus, da, aveti dreptate, nu e un job pe care sa il faci la infinit. Dar nu e vorba numai de consultanta sau de audit, ci doar ca aici in Romania sunt o multime de joburi pe care esti nevoit sa le faci in conditii de criza si de lipsa de resurse pe care nu le poti duce la infinit. Chiar daca esti doar product/project manager dar nu ai cu ce lucra, nu ai oameni, resurse materiale, timp alocat, indiferent de domeniu sau de industrie, dupa un timp esti epuizat nervos, satul sa tot cauti solutii de criza, solutii partiale, pe care tot tu te chinui sa le rezolvi dupa aia, incepe sarabanda cu "nu sunt eu de vina, nu e la mine" sau "nu pot, nu ar trebui sa o fac eu" in fine... dupa un timp ti se ia. Eu inteleg ca e un context economic in care toata lumea, toate firmele alearga dupa bani (si am prieteni in o multime de firme care imi povestesc acelasi tablou) si ca e in primul rand responsabilitatea angajatului sa spuna NU cand nu mai poate, dar pur si simplu la noi nu este creata aceasta cultura a evaluarii proprii a muncii si a rentabilitatii ei si din punct de vedere personal. Gandeste-te ca majoritatea rudelor noastre au muncit in perioada comunista in care statul iti dadea jobul si tot el iti dadea si banii si nu aveai ce comenta. Parintii mei nici acum nu sunt complet adaptati la noul stil de lucru de exemplu, desi sunt tineri. Tot sistemul social este ancorat in vechile mentalitati. Personal eu cred ca numai cei sub 25 de ani acum vor scapa de felul acesta de a gandi. Si cand cutuma societatii se prezinta asa, persoanele ca Raluca, maleabile si dornice de a confirma pot foarte usor sa se incrie pe o traiectorie auto-distructiva.
Andries
mandarinutza spune:
Buna dimineata gravidutelor.
Nana, ce bine imi pare ca ne-ai scris.
Roxana, spor la invatat.
Kriss, felicitari pentru fetita.
Liana,
Mandarinutza 28+ Antonia Maria
Poze
urmychance spune:
quote:
Originally posted by sim_stoian
Ufffffffffff, Urmy! Fierul asta e de belea...Asa s-a manifestat si la mine si eu sigur nu am avut indigestie pt ca mancasem doar acasa si stiu ce mi-am pregatit. E doar afurisitul ala de fier. Peta aia se absoarbe, trebuie sa ai rabdare. Si regim: orez fiert, morcov fiert, mar copt (eventual amestecat cu branza dietetica - Ana stie de ce ) si Smecta (dar ai grija ca are un gust putin nasol). Chestia nasoala e ca, desi renunti la fier, va mai persista cateva zile diareea. De greata scapi. Eu am scapat de ambele acum, dar mi-e teama de ziua cand voi incepe sa iau alt supliment de fier.
Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
multumesc pt grija. Am mai incercat doua zile sa vad cum e fara Fe si sa stii ca scaunul a fost normal atat ca si culoare, cat si consistenta. La mine se schimba doar daca iau fe. Am oprit, s-au oprit si ciudateniile. Azi am mancat nishte covrigei.
Tensiunea mea e ok, numai ca m-am chinuit tare mult aseara. SI pe bebe, la fel, cred.
urmychance26baietelul nostru
Andries spune:
Urmy, incearca sa iei fire mai mult din alimente: gratar, ficat, rosii, mere, etc. Nu are sens sa te chinui in halul asta cu asemenea indigestie. SANATATE!!
Andries
crishtina spune:
As vrea sa va intreb pe cele care ati facut analiza cu glucoza de 50 gr cat v'a spus ca e normal dupa 60 min de cand ati baut-o? Ca am cautat pe net si am gasit mai multe variante. Eu am avut asa....nemancata 72 referinta 70-110. Dupa 50 gr glucoza, dupa 60 min 168. Am gasit ca se declara diabet dupa 140 si alta varianta dupa 170. Acuma pe care sa o cred?? As crede ce e in avantajul meu insa ma si tem sa nu fie probleme. Si la analiza in urina iar mi'a iesit glucoza 300 cand trebuia sa fie 0 Iar ma stresez....cine ma ajuta? Va roooog
26+
crishtina spune:
Nana ai grija de tine cu alergatul asta in concediu
Urmy multa sanatate. Imi inchipui prin ce ai trecut...si noaptea si fara sotior alaturi.
Roxana Nu te stresa atata cu examenul ala. O sa fie bine ai sa vezi.
Sim imi place de tine ca esti asa organizata. O sa fii o mamica super
27+
inuta12 spune:
imi vine sa plang..dar sincer nu am lacrimi..
mi-e teama de ce s-ar putea sa aflu pe 22..
nu mai are rost sa merg la Tutu...
am fost acum la o clinica si mi-am facut ecografie..avea dopller..
in fine..mi-a spus ca se vede doar sacul embrionar nu si embrionul..ca s-ar putea sa fie deja eliminat..sau sa nu se vada inca..asta cred ca a fost spusa ca sa ma incurajeze pe mine..nu stiu ce sa zic.
va rog spuneti-mi ceva..e posibil ca la 5 saptamani sa nu se vada inca embrionul? Doamne..ce ar trebui sa fac?
am in continuare pe hartie acele pete maronii..foarte pale ca si intensitate...dar totusi sunt..
sa mai merg la Tutu..sau sa astept pana pe 22? unde e tutu acum? la elias? sa merg direct? oare el vede altceva? ma indoiesc..
sincer nici nu stiu ce sa fac. sunt foarte socata.
va rog ajutati-ma
am 5 saptamani