Mamici de septembrie - octombrie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

quote:
Originally posted by Piciulika

Intrebari intrebatoare:
Am nevoie de:
- cantar la bebe, sau nu?!
- termometru de vana, sau doar de cot?
- sac de purtat bebe in fatza?
Merci de feedback
Piciulika 24+

Parerea mea este urmatoarea:
-cantar nu o sa iau pt ca o sa devin obsedata sa il cantaresc mereu; o sa las in sarcina medicului cantaritul
- am luat un termometru care e si de baie si de camera pt ca nu ma bazez pe cotul meu. Mie imi place sa fac baie cu apa fierbinte, asa ca mai bine nu risc.
- sac de ala nu iau pt ca nu imi place cum sta bebe in el. Prefer caruciorul.

Edit: e parerea mea, sa nu dati cu rosii

Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Toma_Ily, Sim_Stoian - multumesc!
Bine inteles ca de parerea voastra am nevoie! Ca de nu, luam liste si listutze si executam. Dar am si eu indoielile mele... confirmate in mare parte de voi!
... auzi: io intreb - ele, dragutze, raspund - eu dau cu rosii?!?

Piciulika 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Buna dimineata gravidute si bebei

Amar multa sanatate mamei tale! Sa dea Dumnezeu sa aiba o recuperare cit mai rapida!
Teodora Mihailescu bine ai revenit!...imi pare rau sa aud ca si tu ai contractii...te inteleg perfect....si mai da-i incolo pe managerii aia nesuferiti care sint in stare sa profite asa de o femeie insarcinata....ia-ti medical si lasa-i cu buza umflata!
Roxana bine ai revenit din strainataturi! Da' ai umblat,nu gluma! Bravo tie!....sa stii ca la primul impact,nici mie Venezia nu prea mi-a placut...si intr-adevar e destula mizerie acolo,fiind super turistica...si ma enerveaza ca desi am fost de vreo 3 ori,tot n-am reusit sa vizitez f mult din cauza cozilor interminabile...
Insa mie Florenta mi s-a parut superba(ca toata Toscana de altfel) si cu super multe locuri de vizitat...
Despre "problema" ta,eu te-as sfatui sa iei magneziu "Mag 2" (daca se gaseste si in Ro)...eu una am 2-3 scaune pe zi de la el....mie mi-a zis dr-ul sa iau unul dim la 10 si unul la 14...
Ana si Sabina aveti niste fetite superbe!!....la fel si Alexandra Roxanei!
Bun venit fetelor noi si sarcini usoare in continuare!

Despre noi vesti nu tocmai bune....acum 2 zile am ajuns iar la spital cu contractii la 10-15 min .....chiar ma speriasem rau de data asta....m-au monitorizat,si mi-au facut si control...colul mi s-a scurtat 11 mm in 3 sapt!...de la 48 la 37 de mm....noroc ca e inca inchis,dar sincer mi-e tare teama....sa nu va zic cit de rau m-a durut la control....dr mi-a facut"manevra lui Valsavla" sau cam asa ceva ca sa vada daca cumva mi se deschide colul,si a durut rau de tot...
Acum iau iar Buscopan la nevoie (pina la 6 pe zi) si magneziu 2 pe zi...stat in pat la greu,si mers pe jos doar distante ff scurte:(....la fel si cu statul pe scaun...f putin....
Mandarinuza,Myral,Teodora,Piciulika,Annisia,Roxana si fetele care mai au contractii mi-au spus medicii ca sub nicio forma sa nu se [blue]mingaie burtica pt ca uterul se contracta si mai rau[/blue..

Pupici si s-auzim numai vesti bune!

Picca 27 + cu Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Neata!

Alinus felicitari !

Ayumi pai sa fie cum vrei tu...am eu asa o presimtire

Si_Bv era Ramona cu doctoratul...as vrea eu

Roxana ati colindat mult...L. Garda l-am Facut anul trecut, avem o caravana si am colindata tot ,mai ales parcul de distratii si parcul faunistic.Am ramas si eu impresionata ce curat era.

Ali21si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Buna fetelor!

Roxana faine poze si amintiri!Chiar ca l-ai plimbat pe bebe Andrei!

Gabriela distractie placuta la intalnire!Cat mai stai in Deva?Eu luni merg la dr. la control.Al meu sot e 'fecioara' si-ti spun si eu ca e o zodie super!Imi place ca el nu prea le are cu critica decat f. rar,dar are un simt al raspunderii f. dezvoltat...'fecioarele' sunt si f. econoame,strangatoare...

Vroiam sa intreb fetele care au facut cezariana,in ce saptamana a-ti facut-o?

Va doresc un wekeend fain!

Dana 23s

Mergi la inceput

M-am prapadit de ras . Ia cititi si voi:
- sa nu ii tai unghiile pana la un an ca se face hot (se pp ca mama rodea unghiile bebelusului)
- prima baie la fete: se ung cu miere si se spala in lapte
- sa nu pupi copilul la ceafa ca va minti
- sa nu pui niciodata ghetutele copilului pe masa
- copilul sa nu doarma niciodata cu picioarele spre usa
- sa nu lasi hainutele copilului la uscat pe sarma noaptea pt ca plange
- copilul mic nu se arata in oglinda
- sa nu pasesti peste copil pt ca nu mai creste
- sa nu-i pupi la puta/pasarica pt ca nu te mai asculta cand sunt mari
- lauza nu are voie sa se atinga de foc pana la 40 zile cand i se face molifta, altfel fulgerul trasneste casa
- sa nu faci baie copilului duminica sau in zi de sarbatoare pt ca atat cat creste in cursul saptamanii da inapoi in ziua respective
- sa nu strigi copilul pe nume pana la botez
- parintii/bunicii mestecau mancarea si apoi o dadeau copilului
- infasat si legatul strans al copilului ca sa aiba picioarele drepte
- sa nu legeni carutul gol pt ca mai faci un bb
- daca sta copilul cu fundul in sus vrea un frate/o sora
- sa nu saruti copilul in ziua botezului (dupa botez) pt ca ii ‘furi’ botezul
- daca vrei sa nu se deoache bebelusul, inainte de prima baita mama trebuie sa il cantareasca si sa nu spuna nimanui cate kg are si apoi sa ii faca baie
- gravida nu trebuie sa dea apa cuiva pt ca ‘pierde apa’ si naste greu
- dupa nastere nu te piepteni 40 zile pt ca iti piepteni mintile
- sa nu ii faci copilului poze cand doarme pt ca ii iei sufletul
- sa ridici copilul de cat din cadita ca sa nu ramana fara gat

Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

doamne, ce tampenii...

Tomitza 27+ Natalia Ioana

Poze cu mine gravidutza
Lucruri pt Natty
Nunta-11 iunie 2005

Mergi la inceput

Tomitza, tampenii, tampenii, dar eu zic sa le listezi si le bifezi pe masura ce o sa le auzi Eu am anuntat-o pe mama ca nu am chef sa aud vreo tampenie de asta. Pe sot l-am pus sa vorbeasca cu ai lui. Mai raman babele de pe la bloc, da' pe astea le pun eu la punct.

Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Picaflor

Teodora multumesc si incearca sa iei niste masuri in favoarea ta...statuie n-au sa-ti faca oricum...eu stau de o luna acasa si nici nu am cuvinte, cu primul m-am stresat mult si ce folos., am avut un bebeloi super agitat.

Rox pai ai trecut pe langa casa mea mandro ,intre Firenze si Sienna...imi pare rau ca ti-a lasat un gust amar orasul F...mie imi place multttttttt- oras de arta ce sa mai nenica...parcarile bune acolo sant cele subterane( pe mai multe nivele).
Bafta la examen ...daca ai reusit sa ingrasi porcul

Ali21si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Roxana bine ca mi-ai spus, acum un an eram si eu tentata de o oferta de Consultant senior la una din minunatele firme (nu e&y, ci aia din Piata Victoriei) dar aveam eu asa un feeling ca nu mai apuc bb2 daca ma mut si bine am facut. Acum inca o data ma felicit pentru rabdarea de a ramane unde sunt, cel putin pana il ridic si pe bb2 macar la 1 anisor, daca nu la 2, ca pe urma mai vedem noi. Nici ai mei nu sunt mai breji, nici pe departe, dar am avantajul vechimii, mi-am facut treaba bine pana acum si nu m-am lasat calcata pe bombeu sub nici o forma, bine ca asta mi-a adus si simpatii si antipatii... stii vorba aia: pazeste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma pazesc si singur!!

Mai fetelor, azi dimineata m-am trezit cu niste contractii de mama focului, asa ca ma duc acum frumusel la farmacie sa-mi iau ginipral sau cum se numeste el. Si dupa aia trebue sa "produc" un costum de iepure, fi-miu trebuie sa fie iepure la serbare si pe net nu am gasit decat salopete cu maneci, gluga, manusi si picioare de blana sintetica sau plus deja i-am spus educatoarei ca nu il imbrac eu in chestiile alea blanoase acum la 30 de grade Celsius... se uita la mine de parca veneam de pe luna..."pai cum? ca trebuie sa fie iepure!!" eu: "doamna, moare copilul de cald, dar pana moare el mor eu uitandu-ma la el, cum sa fie in blana in iunie?" te doare mintea....

Hai sa fim sanatoase!!

Andries

Mergi la inceput