Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (53)
Raspunsuri - Pagina 13
Dorsilia spune:
ei, dar vad ca va coaceti la foc mare ca nu va papa copiii...eu de 6 luni am albit serios. Pai Andreea nu agreeaza nici lapte (ca bea asa cu mari insistente cei 500-600, fericire maxima cand aduna 700 !!!) si nici diversificata nu accepta sa fie. Deci se poate si mai si, pe bune. Mie-mi ziceti sa stau calma si s-o iau incet. Pai asa o iau de 6 luni si tot franata sunt, nimic n-am realizat. Eu cred ca ma bag cu andreea in sticla de peritol vreo 2 saptamani, macar sa vad daca n-o dau la brazda un pic macar
Monicabb spune:
Pentru ca saptamana trecuta am implinit sase luni, am inceput si noi diversificarea. Am hotarat sa incepem cu morcovel. Acum mancam morcovel si dovlecel. Si se pare ca merge foarte bine. Sa vedem cat ne-o tine. A fost foarte haios intr-o zi cand facea brrrr cu mancarea in gura. S-a stropit si in ochi. Eu cu mama radeam de nu mai puteam dar el foarte serios isi vedea de treaba brrrrr. Intr-o alta zi s-a suparat rau de tot si nu a vrut sa manance deloc. Cred ca ii era prea foame si nu a avut rabdare. Ieri in schimb a lins farfurioara. Dar nu asa oricum, ci in viteza. Ligurita dupa lingurita.
Acum eu ma gandesc ca manaca prea mult deja. Azi voi masura cat mananca. Sa vedem.
Problema: Eu am inceput direct cu un fel de piure caci asa a iesit. Si asa am facut in fiecare zi. Adica eu nu pot sa spun ca am inceput cu supa de legume ci cu piure de legume. Gresit?
Daca noi mergem in ritmul asta, intr-o saptamana cred ca-i pot inlocui o masa. Deja a supt mult mai putin dupa piure. Asta ma bulverseaza pe mine. Sase luni a papat numai lapte si acum, de o data, in doua saptamani, gata, s-a dus o masa, adica o cincime din lapte. Si in alte doua saptamani inca una. Nu-mi place. Am inteles eu prost? Cam care ar trebui sa fie ritmul de inlocuiri de masa?
In ultimul timp si-a descoperit si Dragos picioarele si se joaca cu ele mereu. In fund nu sta si nu are inca nici un dintisor. Este cam agitat si tot timpul trebuie sa i se dea atentie alfel isi spune el punctul de vedere. Chiar asa, sa va povestesc. Ieri cand ne-am intors din parc, in fata scarii era un tip lesinat. Nu se misca. Erau doua femei pe acolo care nu stiau ce sa faca. Pana la urma una a dat telefon la salvare, eu i-am cautat in geanta sa-i vad adresa, ma gandeam ca sta prin bloc si sa anunt pe cineva. In geanta nu am gasit nici un act, am gasit insa o sticla de tuica. Intre timp Dragos era un pic mai incolo, nu-l baga nimeni in seama. Si s-a enervat baiatul si a tras un tignal de l-a trezit pe betiv din somn. Care a fost foarte suparat ca l-am deranjat. Salvarea a venit in 15 minute desi i-am resunat sa le spunem ca e beat. Deci se poate si la noi.
Ce toana sunt... In timp ce scriam acest mesaj mi s-au ars legumele. Of, ce complicat...
Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)
danutz spune:
Revin cu amanunte...Ziua de azi e oribila am si eu o groaza de probleme la birou si printre picaturi dau si cate un tel la sotul Alinei, mamica de tripleti.
Se pare ca operatia a fost cu ceva probleme si a durat destul de mult. Au vrut sa faca prelevare de celule STEM din fiecare cordon ombilical (fiecare bebe a fost cu placenta si cordonul lui) si din cauza asta (zic ei) totul a durat foarte mult. Ea a pierdut sange mult, la un moment dat i-au facut transfuzie si asta a intarziat si mai mult lucrurile. Unul din bebelusi a respirat singur imediat, ceilalti doi nu, au fost pusi pe masca de oxigen. Acum sunt inca pe masca de oxigen si toti trei la incubator. Medicii au zis ca starea lor e buna si sunt ok. Or sa necesite niste injectii cu surfactant, ca sa le ajute plamanii. Ea doarme de ceva vreme,(nu am putut sa vb cu ea deloc pana acum) fiindca s-a trezit din anestezie la un mom dat si avea dureri foarte mari, iar dr. i-a dat imediat calmante si un somnifer. Deci, per ansamblu, sunt ok...abia astept sa pot sa merg la spital in vizita!
Multumesc mult pentru incurajari si salutari si urari, o sa-i transmit si ei imediat ce pot vorbi cu ea!
Am citit asa pe diagonala azi...Voiam sa-i zic lui A-deju, ca mai mult ca sigur ca nu are Eric nimik. Pentru siguranta e bine sa-i faci toate alea, inclusiv analiza la urina (dupa mine cu asta ar trebui sa incepi) dar eu sunt sigura ca e alarma falsa si motanul e ok!!!
Si va multumesc din suflet pt felicitarile pt cele 6 lunisoare ale lui Rares!
Normal ca a trebuit azi sa fie si o faza tare naspa...asa ca sa ne umbreasca sarbatoare si fericirea pt Alina! Trantorul de cumnata-mio ne freaca la cap, din nou, sa-i imprumutam cu bani!!! Ca ei maine tre sa plateasca chiria si nu au... M-AM SATURATTTTT de inconstienta si nesimtirea lor!!! Fiindca ei stiu foarte bine cum stam noi cu banii si ce cheltuieli avem, chiar maine noi tre sa cumparam Infanrix Hexa-230 ron si inca vreo 50 ron pt doctor(vaccinul lui Rares s-a amanat pe maine)...dar pe ei nu-i doare decat chiria lor!!!Na ...iar mi-am zis of-ul aici!!!
Ah...si mai voiam sa va felicit Donia, Dianocica, Dianarus pentru initiativa legata de diversificare. Fetelor, daca aveti timp, sa va ocupati in continuare de asta...nu va lasati!!! E pacat ca din inconstienta mamelor sa aiba de suferit bietii bebelusi!!! Si daca macar o mamica va fi convinsa de principiile sanatoase...tot e un castig, se merita tot efortul!
Revin daca mai pot!!!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
aelita spune:
monica,brao ca ai scapat de examene! nu stiu cum ai facut fatza,eu ma simt asa de leguma ca nu as retine nici o poezie,dar sa mai dau vreun examen.gravideala,nasterea si copilul m-au scurs de neuroni,asa ca esti de admirat!
danutzala nu osa se duca la munca atat timp cat stie ca la voi gaseste bani de chirie !
trebuie sa taiati odata raul de la radacina,sa nu mai dati nimic,incepeti si voi sa va vaitati si sa spuneti ca nu va ajung banii.
e ditai omu,ditai barbatu,sa se duca sa mucneasca cu ziua,orice munca e demna,nu ne-am nascut toti directori!
daca asteptam sa moara directorul sa ne puna in locul lui,asteptam noi mult si bine!
sa se duca la munca cu ziua,la sapa,la dres drumuri,la vagoane,CONTEAZA UNDE??????? acolo cat de putina r fi,chiar daca nu ii vor ajunge,fara nici un ban ii ajung?????????
adicva vaaaai e prea putin,nu ma duc pe x bani !!! dar fara x bani,traiesc! brava!
ce-o sa faca toata viata,daca nu il mai tineti voi,o sa il tina nevasta????
halal barbat fara pic de demnitate.as intra in pamant sa cer bani cuiva,ca barbat!
n-amc erut nici ca femeie bani sa platesc casa!
dar e la moda in Romania sa ceara bani la astia care se descurca ce si ce,de parca i-ati castiga la loterie !
S.
asiza spune:
Dia, am uitat sa-ti spun cat de tare m-a impresionat ce ai povestit despre Oana...mititica, cum ii simte ea lipsa lui tati!...
Danutz, in niciun caz nu i-as da bani trantorului...dar parca vad ca nu rezistati!...pupici pentru jumatatea de an a lui bb mic!
Monicabb, in sfarsit auzim si vesti bune legate de diversificarea lu' peste (vorba Doinei)...ma bucur ca accepta asa de usor legumele...noi inca ne chinuim cu ele...e ok sa-i dai piure de legume si nu supica de legume...cat despre faptul ca nu mai papa atata lapte, e absolut normal! Un copil diversificat deja papa mult mai putin laptic decat in perioada alaptarii...implicit iti va scadea lactatia...eu mai am lapte de-un shake cred, dar macar mai papam san noaptea + de doua ori ziua in completarea meselor solide!
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
Donia spune:
Buna dimineata!
Am petrecut ceva timp citind subiectul nostru cu articolele de pe DC si ma bucur ca unele dintre voi au apucat sa scrie acolo pana subiectul a fost inchis. E bine ca Mirela doreste si ea o schimbare asa ca o parte din plan am reusit sa o indeplinim.
Sper ca realizati ca voi toate meritati felicitari pentru ca ati citit si impartasit mereu cu grupul nostru noutatile, asa ca am avut de unde sa invatam impreuna .
Eu sunt cam pe fuga acum, dar o sa revin, insa am doua vorbe pentru a-deju: Eric e un copil minunat si sanatos. Toata evolutia lui de pana acum arata asta. Stai bot in bot cu motanul si umple-te de minunatia lui, imbata-te cu zambetele lui si apoi vino aici beata de fericire sa ne spui cat esti de fericita ca mamica.
Asta e important: esti mama si ai un copil minunat. Orice altceva... un tremurat pe ici pe colo, o glezna mai bleaga, refuzul laptelui o perioada... astea sunt amanunte.
Din proprie experienta iti pot spune, ca si dianarus, ca medicii pe care ii vei intalni de acum incolo iti vor spune pareri care te-ar putea darama, dar nu pentru ca e ceva grav cu Eric, ci pentru ca ei nu au darul de a comunica, nu au tact si unii dintre ei nu au suficienta simtire. Le place sa se auda pronuntand pareri exprimate in cuvinte complicate, le place sa fabuleze cu voce tare ca sa vada auditoriul ce minunati sunt ei se ce minte vioaie au, dar ar putea foarte bine sa taca si sa spuna doar ceea ce ii este necesar parintelui sa auda.
Dar tu crede cu toata fiinta ta ca motanul e bine, sanatos, in ciuda micilor amanunte. Ha, uita-te la el, nu-i asa ca e un copil grozav?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
aelita spune:
donia:
quote:te iubesc din ce in ce mai tare!
Le place sa se auda pronuntand pareri exprimate in cuvinte complicate, le place sa fabuleze cu voce tare ca sa vada auditoriul ce minunati sunt ei se ce minte vioaie au, dar ar putea foarte bine sa taca si sa spuna doar ceea ce ii este necesar parintelui sa auda.
S.
Dorsilia spune:
quote:
Originally posted by Donia
Asta e important: esti mama si ai un copil minunat. Orice altceva... un tremurat pe ici pe colo, o glezna mai bleaga, refuzul laptelui o perioada... astea sunt amanunte.
Din proprie experienta iti pot spune, ca si dianarus, ca medicii pe care ii vei intalni de acum incolo iti vor spune pareri care te-ar putea darama, dar nu pentru ca e ceva grav cu Eric, ci pentru ca ei nu au darul de a comunica, nu au tact si unii dintre ei nu au suficienta simtire. Le place sa se auda pronuntand pareri exprimate in cuvinte complicate, le place sa fabuleze cu voce tare ca sa vada auditoriul ce minunati sunt ei se ce minte vioaie au, dar ar putea foarte bine sa taca si sa spuna doar ceea ce ii este necesar parintelui sa auda.
Dar tu crede cu toata fiinta ta ca motanul e bine, sanatos, in ciuda micilor amanunte. Ha, uita-te la el, nu-i asa ca e un copil grozav?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
suna excelent ce spui, dar probabil ca nu ai un copil ce refuza orice ii apropii de gurita si numai laptele si ala putin e singurul ce il hraneste la 6 luni
Ktrinel spune:
asiza, nu e nimic dezaprobator ...nu stiu ce ai simtit tu ... nu laptelui de vaca...fie ea si canadiana
cat priveste unanimitatea, chiar sunt incantata ca gandim la fel pe subiectul asta...sincer.
quote:
Originally posted by asiza
Deea, subscriu si eu la ceea ce a zis Ralumat: poate fi o infectie urinara si-l pisca...asa ca ia tu o punguta dintr-aia pediatrica, colectoare de urina, si du urina motanului la analiza...sa excluzi si cauza asta eventual! Probleme neurologice nu prea-mi vine a crede ca are ca dintr-o simpla cazatura din pat nu s-a lovit el asa grav la caputz, mai ales ca starea generala e buna...dar si eu as sufla si-n iaurt (ca tot se poarta iaurtul ) si i-as face toate cele! Pupam mama pisica si pe motan...
Mey, Ktrinel, mey de ce printre aceste randuri ale tale "Roana, aici (la fulguleti) clar nimeni nu iti va da decat un raspuns : nu laptelui de vaca... eu zic sa pui intrebarea si la parintii intreaba , parintii raspund...acolo citesc mamici cu copii de toate varstele si poate auzi mai multe pareri...eu zic ca aici treaba e clar cum sta, poate unul din singurele subiecte in care toata lumea e de acord ...gen ..."ce bine ne-ntelegem noi doi (sau o suta douazeci si nu stiu cate suntem)...parc-am fi unul singur nu doi...etc" citesc io un mesaj dezaprobator???? Ne spui si noua despre ce-i vorba?...chiar tu ce parere ai despre laptele de vaca dat copilului mic?
Cat despre "Donia , felicitari pt initiativa, dar se pare ca in Romania se poarta inca pumnul in gura ...adica au inchis subiectul asa repede...de ce? bine ca lasa deschise si tolereaza zeci de pagini la subiecte gen: cum sa imi sterg copilul la gura , de la dreapta la stanga sau de la stanga la dreapta? "...sunt perfect de acord ca bine-ai punctat! ...
Danutz, multa sanatate prietenei tale si tripletilor!!!! ...daca intri in posesia vreunei poze, te rog eu posteaza (cu acordul mamei bineinteles)!
Roana, asa cum ti-au spus unele fete ai doua optiuni: fie ii dai cereale cu lapte praf incorporat si atunci le prepari cu apa, fie ii dai cereale fara lapte si le prepari fie cu formula, fie cu lapticul tau (ceea ce nu e posibil din cate am inteles) fie doar cu apa, dar nu stiu zau daca e ok sa nu se respecte instructiunile de pe cutie...Si, ca sa fii tu mai linistita, mai intreaba vreo 2 medici pediatri sa vezi aia ce zic referitor la introducerea laptelui de vaca la sugar! Pupicioi...mi-am amintit...esti chimista!!! ...asta era off topic ...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
Donia spune:
quote:
Originally posted by aelita
donia:quote:te iubesc din ce in ce mai tare!
Le place sa se auda pronuntand pareri exprimate in cuvinte complicate, le place sa fabuleze cu voce tare ca sa vada auditoriul ce minunati sunt ei se ce minte vioaie au, dar ar putea foarte bine sa taca si sa spuna doar ceea ce ii este necesar parintelui sa auda.
S.
Si eu pe tine!!!