Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Irlandeza, multumesc mult!

Deci, ca sa ma dumiresc bine.... daca scrie branza de capra... inseamna ca de vaca sau de oaie am voie? Intreb pentru ca, sincer lapte nu prea pot sa beau.. si-mi ramane ca variante inlocuiitoare iaurtul, laptele batut si branza. Si... ma innebunesc dupa branza telemea de oaie. D'asta proaspata, moale. Cu rosii. Si, eram fericita ca nu cred ca contine nici prea multe calorii...

Ioana, bine ai venit. Sa dea Dumnezeu sa ramai in mijlocul nostru! Fa testul si dane de stire!


Laura 6+ si Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Da Laura, branza de vaci sau de oaie e buna.

Ioana, ce-ai facut cu testul ? Nu ne mai tine pe jar.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

10+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Alimente recomandate in timpul sarcinii:

·broccoli- bogat in calciu si acid folic, vitamina C ,ajuta la absorbtia fierului
· cereale- vitamina B
· fasole uscata -proteine
· lapte degresat, branza - un pahar de lapte asigura 30% doza de calciu necesara
· banane - sursa de potasiu
· carne - in special ficat pentru fier
· oua - 1 ou/3zile, o alternativa de proteine
· legume verzi (spanac,salata verde) - fier
· paine integrala- se recomanda inlocuirea painii albe - fier si zinc
· portocale - vitamina C, acid folic
· alune - grasimi nesaturate
· soia- poti urma si o dieta vegetariana atata timp cat incluzi in meniul tau alimente ca tofu de ex
· fructe uscate - ideale pentru accelerarea tranzitului , dar bogate caloric

In timpul sarcinii, atat mama cat si bebelusul sau, are nevoie de vitamine si minerale.
Nu trebuie sa lipseasca alimentele bogate in acid folic, cum ar fi sucul de portocale, capsune, spanac, brocoli, fasole si cereale.
Poti sa iei si suplimente nutritive ( vitamine si minerale).
Pentru a preveni malformatiile congenitale este bine sa luati atat inainte cat si in timpul sarcinii acid folic. Suplimentele nutritive prenatale trebuie sa contina cel putin 400 de micrograme de acid folic.
Pentru vegetariene nu este nici o problema in a-si continua dieta. Insa ar fi indicat sa ia suplimente nutritive precum vitamina B12, vitamina D, calciu, fier, proteine.

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Atunci cand sunteti insarcinate este foarte important sa evitati sa consumati anumite alimente care va pot cauza neplaceri. Foarte multe tipuri de mancaruri pot contine bacterii sau poluanti din mediul inconjurator care nu va vor face bine nici dumneavoastra si nici bebelusului. Listeria, salmonela, E Coli si mercurul sunt cateva dintre cele mai periculoase elemente care va pot face rau in timpul sarcinii.

Produsele pasteurizate: listeria
Acest tip de produse sunt preparate din lapte crud. Daca procesul de producere a laptelui nu a fost facut in mod corect si laptele este "murdar" atunci s-ar putea sa fie infectat cu listeria. Femeile gravide nu ar trebui sa consume produse precum: laptele crud, branza proaspata sau sucurile nepasteurizate.

Ouale crude: salmonela
Orice mancare in a carei compozitie sunt oua crude poate fi infectata cu salmonela. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa evitati consumul lor.

Carnea care nu este prajita foarte bine: salmonela, E Coli
Femeile gravide ar trebui sa evite sa consume asftel de produse. Tineti minte sa va luati masuri de precautie atunci cand preparati o friptura. Evitati sushi, fructele de mare.

Aspartamul
Aspartamul este un indulcitor care se gaseste in foarte multe mancaruri. S-a ajuns la concluzia ca daca este folosit in cantitati foarte mari acesta duce la aparitia cancerului. Datorita faptului ca i s-a facut foarte multa publicitate negativa acestui indulcitor, firma care l-a creat a scos pe piata neotamul. Nu s-au facut inca suficiente teste pentru a vedea daca si acesta este la fel de toxic, dar se crede ca ar fi mult mai rau decat aspartamul. Asigurati-va ca felurile de mancare pe care le consumati nu au in compozitia lor indulcitori artificiali.

Unele tipuri de peste
Pestele este o sursa excelenta de acizi Omega3 care ajuta la o dezvoltare mai rapida a creierului si a vederii copilului dumneavoastra. Datorita poluarii cele mai multe specii de peste sunt contaminate cu mercur. Mercurul este o neurotoxina care poate cauza probleme neurologice copilului dumneavoastra (dezvoltarea lenta a creierului).
Tipurile de peste pe care nu ar trebui sa le consumati in perioada sarcinii sunt: rechinul, pestele sabiuta, friptura de ton, crabul albastru din zona Mexicului. Puteti consuma: somn, pastrav crescut in crescatorii, crab din oceanul Atlantic.

Alergii la diferite tipuri de mancaruri
Daca membrii familiei dumneavoastra sunt alergici la anumite tipuri de alimente cel mai bine ra fi sa va fereiti de acestea. Interesati-va care sunt aceste alimente si evitati-le cat puteti de mult. Copilul dumneavoastra poate fi expus la aceste alergii si le poate mosteni.

Vitamina E si sarcina
Studii recent realizate au descoperit ca vitamina E poate avea un efect negativ in timpul sarcinii asupra dumneavoastra. O doza prea mare de vitamina E duce la imbatranirea rapida a celulelor umane. Rezultatul acestui lucru sunt bolile de inima si cancerul. Cercetatorii spun ca putem asimila suficienta vitamina E din mancarea pe care o consumam zilnic. Daca luam pastile vom asimila mult mai multa decat are corpul nostru nevoie.

Vitamina A si sarcina
O alta vitamina cu al carei consum femeile nu ar trebui sa exagereze este vitamina A. Aceasta vitamina a fost asociata cu problemele la nastere. Exista doua forme ale vitaminei A: betacarotenul si retinolul. Se spune retinolul este foarte periculos in timpul sarcinii de aceea consumul lui ar trebui limitat. Betacarotenul este mai sigur insa nu ar trebui sa exagerati cu consumul acestuia. Daca luati suplimente care contin ulei de peste fiti foarte atente din ce parte a pestelui sunt produse. Orice supliment produs din ficatul de peste contine vitamina A sub forma de retinol. Suplimentele care nu sunt fabricate din ficat de peste au in compozitia lor foarte putina vitamina A. Cel mai bine ar fi sa cautati suplimentele special concepute pentru gravide si sa cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a va apuca de tratament.

Sfaturi pentru prepararea mancarurilor
Atunci cand sunteti gravide trebuie sa aveti grija la felul in care va preparati mancarea. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont:
- decongelati complet mancarea, in special carnea;
- nu congelati nici un aliment care a fost decongelat;
- reincalziti o singura data mancarea gatita;
- cand mergeti la cumparaturi evitati sa cumparati peste, carne si oua care nu sunt foarte bine congelate sau pastrate in gheata;
- spalati-va pe maini inainte de a va apuca de gatit si inainte de a manca;
- spalati legumele crude foarte bine.



Minunea nostra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Anca , am si eu aceste info. intr-un carnetel, inca de la prima sarcina.
Multumim mult de info. si mai asteptam si altele cand mai ai.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

10+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

irlandeza, eu acum tot strang informatii de peste tot si mi-am facut un caietel special pentru asta. Imi place sa fiu organizata.
Iar seara, inainte sa adorm, lecturez si invat ceea ce nu stiu.

Minunea nostra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

EXCELENT Anca!!! Multumesc mult si eu!!
Apropo de acid folic,... voi luati?
Eu inca nu am fost la medic. Sora-mea mi-a zis ca a auzit ca este musai sa luam si ca se poate lua si este chiar imperios necesar in primele saptamani. Eu am zis ca astept sa vad ce spune medicul. Mai ales ca la prima sarcina medicul meu de atunci nu mi-a dat asa ceva. De fapt, nu mi-a dat nimic sa iau nicio pastila. A zis ca daca mananc tot ce trebuie este ok.
Acum, chiar ca sunt ingrijorata.. ca am citit si in ce ne-ai scris tu Anca, ca trebuie luat acest acid folic...
Ce stiti, se ia musai ? Cunoasteti si pe altcineva in afara de tuta care scrie acum, care nu a a luat?


Laura 6+ si Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Laura, normal trebuie sa iei acid folic, si daca se poate inca inainte de a ramane insarcinata. Dar poti incepe si de acum. Se ia primul trimestru pt. a ajuta la formarea coloanei vertebrale.
Eu iau de vreo 2 ani aproape, dar acum de cand mi-a fost asa rau , nu am mai luat nici o pastila, decat sporadic, cate o pastila de acid folic sau vitamine Elevit.Ca nu-mi cad bine la stomac. Sper sa nu aiba bebe probleme. Deci nu esti singura care nu respecti "legea".

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

10+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Fetelor, medicul meu de familie mi-a prescris acid folic inca de cand incercam sa raman insarcinata. Adica de acum 4-5 luni. Eu am tot luat, iar ieri cand am fost la primul consult mi-a spus inca o data sa continui cu acidul folic pe toata perioada sarcinii sau, daca prefer, cu vitamine speciale pentru gravide.
Aici, aceste vitamine pentru femeile insarcinate se cheama Materna si va trimit linkul internet ca sa vedeti despre ce este vorba : http://www.materna.ca/About/Default.asp

Eu prefer sa iau aceste vitamine decat acid folic pentru ca sunt complete. Cu alte cuvinte, au tot ce trebuie pentru gravida si bebelusul ei.
Mai mult, am o problema cu laptele, nu-mi place sa beau asa ceva, deci trebuie sa suplinesc cu calciu. Ori vitaminele acestea au doza necesara zilnica de calciu.
La fel si cu alte vitamine si minerale.
Daca nu mancati tot ce trebuie, atunci rugati medicul sa va prescrie vitamine pentru gravide. Este solutia cea mai sigura.

Laura, sfatul meu este sa-ti faci programare la medic cat de curand. Nu de alta, dar trebuie sa-ti faca o intreaga baterie de teste sa verifice daca totul este normal la tine, daca nu ai nu stiu ce boli sau infectii care ar putea influenta sarcina, sa te trimita la cursuri prenatale, sa te trimita pentru testele de genetica, etc.
Sarcina trebuie urmarita de medic indeaproape ca totul sa fie bine si pentru tine, si pentru bebelusul tau.


Minunea nostra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

quote:
Originally posted by anca74

Bine v-am gasit, fetelor!

Am doua intrebari pentru voi, daca stiti sa-mi spuneti : prima, eu nu am stiut ca sunt insarcinata pana acum 3-4 zile si, deci, nu am fost atenta la alimentatia mea, nici la faptul ca fac vaccinuri impotriva alergiilor (polen) in fiecare an. Am inceput in martie acest vaccin si saptamana aceasta ar trebui sa-l fac pe ultimul. Aceste vaccinuri se fac anual, pe o durata de 2 luni si confera pacientului imunitate impotriva diferitelor tipuri de polen pe timp de primavara, vara si inceput de toamna.
Intrebarea mea este daca stie cineva daca aceste vaccinuri sunt contraindicate in sarcina. Am citit pe net si parerile variaza. Medicul meu de familie nu este disponibil zilele acestea si nu am pe cine sa intreb.

Minunea nostra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png




Iti dau un raspuns in cunostinta de cauya, raspuns pe care l/am primit de la mediculmeu alergolog si am citit fff mult pe acest subiect asa ca iti pot spune fara sa gresesc.

Anul trecut faceam vaccin de desensibilizare la alergia la acarieni de care sufar eu ingrozitor. Cum de 2 ani incercam sa fac bebe, mi-am pus problema ce se va intampla dc raman insarcinata in timp ce fac vaccinul, nu ii fac rau. Si din ce mi-a spus dr, din prospectul la vaccinul antialergic si din ce am citit, rezulta urmatoparele:

Este INTERZIS SA INCEPI sa faci vaccinul in timpul sarcinii.

Daca faci tratamentul de desensibilizare dinainte, este bine sa il duci pana la capat, pt ca corpul e obisnuit si nu risti sa mai ai reactii adverse. De fapt nu vaccinul in sine face rau la bebe, ci reactiile adverse pe care acesta ti le poate declansa.

Asa ca stai linistita, am inteles ca faci demult tratamentul asa ca nu e pb. Intreaba si medicul ca sa stai linistita dar e asa cum ti-am spus.

Pupici,
Angelique 12+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeuca spune:

Multe felicitari viitoarelor mamici. Sunt mamica de 4 luni si sunt foarte mandra de comoara mea...asta veti spune si voi peste cateva luni. Orice intrebari aveti sa nu ezitati sa le puneti, veti vedea ca va va ajuta foarte mult experienta altora (in special pentru prima sarcina). PUPICI LA VIITOARE MAMICI

Mergi la inceput