CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Ameera

quote:
Originally posted by ladyJ

argumentele mele nu au fost sarcastice,ba chiar bazate pe fapte reale,si nici tu precum niciun ´´reprezentant´´ al islamului de pe forum nu le-au confirmat sau negat.(stiti la ce argumente ma refer)
Dar si tacerea e un raspuns.

Eu m-am referit la acele raspunsuri pe care le-am solicitat, nu la niste argumente, adevaruri care s-au spus aici si pe care nu le neaga nimeni (eu cel putin nu le neg). Daca te uiti cateva pagini in urma, ai sa vezi ca ti-am pus niste intrebari la care nu mi-ai raspuns.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

la ce pagina erau intrebarile alea de nu am raspuns?
am crezut ca mi-am zis parerea clara,in mai multe postari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

quote:
Originally posted by ache

cum adica religia e facuta de oameni? tu la cine te rogi? nu la D-zeu? sau oamenii sunt mai puternici ca D-zeu? pt. ce a fost trimis atunci Isus si ceilalti mesageri? sau vorbim de Budism si eu nu stiu?

anca

Anca,iar ma intelegi gresit si ma reinterpretezi...
Stii cate persoane cred in Dumnezeu fara a se duce la biserica?Deoarece pt ei RELIGIA CRESTINA de exemplu e non sens?
Deci,Dumnezeu e Dumnezeu,religia este religie(o credinta in Dumnezeu)
Si cum religiile sunt diferite,nu Dumnezeu a facut regulile religiilor pentru fiecare in parte.
Dumnezeu ne-a dat zece porunci,religia ortodoxa....(prin biserica) ne-a dat alte cateva zeci.
Asta am vrut sa zic,dar asta e alta discutie,suntem off topic.

p.s sau ai tu impresia ca Dumnezeu a venit si a zis:ok,crestinilor,voi faceti asta...voi musulmanilor faceti asta....
Nu,Dumnezeu e unul religia e alta treaba,e o forma de credinta,o forma de acceptare a lui Dumnezeu.

nu vreau sa deviez acum subiectul mai mult decat e cazul, ca or sa ne mute la subforumul despre religii, dar ma bucur sa vad ca impartasim aceeasi opinie vis-a-vis de faptul ca D-zeu e unul si acelasi...restul ar fi o discutie fara sfarsit

anca

Mergi la inceput

anca,iacata ca macar asupra acestui aspect am cazut de acord

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

LadyJ, era vorba despre articolul postat, despre care ai spus ca nu crezi 100% ce e scris acolo. Citasem unele paragrafe si te-am intrebat ce anume consideri ca e incorect in ele.

Ideea era ca crimele de onoare sunt motivate printr-o interpretare distorsionata a religiei, pe de o parte, si pe de alta parte ca nu au loc exclusiv in lumea musulmana, ci si in alte religii (la scara mai redusa) de exemplu la hindusi sau in America Latina (retrag afirmatia cu evreii, cu smeritele scuze de rigoare, pentru ca in afara de singurul caz mentionat in articolul respectiv, nu am mai vazut sa se spuna pe undeva).

Pentru ca articolul nu v-a placut ca era pe un site islamic, o citez si pe Widney Brown de la Human Rights Watch: "The practice, she said, "goes across cultures and across religions". Citat luat de aici:
http://news.nationalgeographic.com/news/2002/02/0212_020212_honorkilling.html

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by Sabina

eu nu inteleg ceva.
de ce daca islamul ca religie OFICIALA condamna orice crima, si orice tentativa de a lua viata unui om, dpdv OFICIAL crima de onoare are circumstante atenuante, sau mai rau, justificare???
ma refer la legislatia OFICIALA din anumite tari, care au fost citate aici.

asta nu pricep eu.

sabina, legislatia din tarile islamice e inspirata din sharia, dreptul musulman "emanat direct de la allah", care e departe de a "condamna orice crima", dimpotriva. De exemplu apostazia (renuntarea la islam) sau blasfemul sunt pedepsite cu moartea in legislatia oficiala a unor state (printre care Iran). In aceeasi categorie de "crime contra legilor lui allah" intra si relatiile sexuale in afara casatoriei, de aceea teologii despre care se vorbeste aci dau dovada de o mare ipocrizie condamnand pe de-o parte 'crimele de onoare' iar pe de alta aproband legile oficiale bazate pe charia care prevad tot cam aceleasi gen de pedepse pentru aceleasi fapte (cu diferenta ca sharia spune sa se lapideze femeia care a comis adulterul "cu demnitate", adica e interzis sa o insulti in timp ce arunci cu piatra.)

Sigur, crimele de onoare existau mai peste tot in vremuri indepartate, inca inaintea aparitiei islamului si se datorau asa cum s-a spus unor mentalitati primitive in care femeia e considerata doar un obiect. Faptul ca aceste practici si mentalitati mai exista azi cu preponderenta in lumea musulmana in timp ce in alte societati ele au disparut ne ofera o imagine destul de clara asupra felului cum e privita femeia in islam, asta e o evidenta, nu vad ce e tendentions in afirmatia de mai sus.

batool67, merci pentru mesajele tale, nici nu puteam spera o demonstratie mai elocventa despre ceea ce inseamna pentru un musulman dialogul, toleranta si respectul ideilor celorlalti. Inteleg ca ti se pare inacceptabil ca unii sa-ti critice religia, dar trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca in societatile laice si democratice putem sa discutam in contradictoriu chiar si despre credinte, avem dreptul sa nu fim de acord cu parerile celuilalt si sa ne sustinem opiniile cu argumente. Banuiam ca pentru pentru un muslman toti cei care-l contrazic si indraznesc sa-i critice religia sunt "o turma de cazuri patologice", acuma avem confirmarea, de ce sa ne mai mire cand unii vor sa aplice intocmai litera coranului si cer moartea 'infidelilor'...

Iar ca sa 'vedem realitatea' nu e neaparat nevoie sa vina credinciosul X sau Y sa ne-o explice pe un forum de discutii, exista si alte surse, mult mai obiective si mai independente, aici isi scrie fiecare opinia personala bazata pe ceea ce a cunoscut si citit, nu vad de ce ar trebui ne aliniem cu totii si sa va aprobam in cor doar pentru ca apartineti unei anumite religii.
Nici macar nu e obligatoriu sa ne convingem unii pe altii dar e esential sa discutam civilizat si fara atacuri la persoana. Nu inteleg ce te-a deranjat in mesajele pe care le-ai subliniat, critica unei practici religioase? O fi interzisa in tarile islamice, noi traim din fericire in societati libere si avem dreptul la o opinie critica chiar si fata de islam.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ameera

LadyJ, era vorba despre articolul postat, despre care ai spus ca nu crezi 100% ce e scris acolo. Citasem unele paragrafe si te-am intrebat ce anume consideri ca e incorect in ele.

Ideea era ca crimele de onoare sunt motivate printr-o interpretare distorsionata a religiei, pe de o parte, si pe de alta parte ca nu au loc exclusiv in lumea musulmana, ci si in alte religii (la scara mai redusa) de exemplu la hindusi sau in America Latina (retrag afirmatia cu evreii, cu smeritele scuze de rigoare, pentru ca in afara de singurul caz mentionat in articolul respectiv, nu am mai vazut sa se spuna pe undeva).

Pentru ca articolul nu v-a placut ca era pe un site islamic, o citez si pe Widney Brown de la Human Rights Watch: "The practice, she said, "goes across cultures and across religions". Citat luat de aici:
http://news.nationalgeographic.com/news/2002/02/0212_020212_honorkilling.html

Ameera si Sara

Ameera,acum stiu la ce te referi,multumesc.

Nu ti-am raspuns concret si personal pentru ca scrisesem inainte ca mi se pare un articol care nu e neutru.
Defapt ce m-a intrigat e ca se mentiona o crima comisa de un evreu,ca fiind crima de onoare.Si eu am explicat ca,comparativ cu ´´metoda´´ de comitere a unei crime de onoare,pe aceasta eu o consideram doar crima,si nu de onoare.

Era practic un singur caz mentionat si mie mi-a fost imposibil sa cred ca evreii comit acest gen de crime,asa cum le vedem noi azi la musulmani.
Acesta e motivul pentru care nu credeam statisticile din articol si-l consideram incorect.

Intamplator,tocmai am terminat de citit o carte despre istoria evreilor(atat din punct de vedee religios cat si laic) si acolo nu apareau nicaieri acest gen de crime.
Undeva prin secolul 5 i.e.n. erau la evrei interzise casatoriile mixte pe motiv de pastrare si protejare a obiceiurilor religioase,stiind ca majoritatea locuitorilor planetei erau pagani(nu credeau in monotoism)insa nu au existat crime de onoare in acest sens.

Sper ca ti-am raspuns la intrebare.

ladyJ

Mergi la inceput

doruletz,
asta numesc eu o parere bazata pe argumente solide,imbatabile.
Felicitari

Deci aveam dreptate ca Coranul si legile islamice in general sunt interpretabile,confuze.

fetele musulmane ar trebui teoretic sa stie asta....daca tot citesc toata ziua Coranul.Si o aprobare,ar fi mai realista decat o negare vehementa....

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Noroc ca multi din musulmanii adevarati nu gandesc in acelasi mod ca fetele convertite de pe forum...una dintre prietenele mele, care vine dintr-un satuc de la marginea desertului, din Algeria, imi spunea ca tratamentul aplicat femeilor e o rusine...asta e cuvintul folosit de o femeie araba, super-inteligenta, profesor la Universitatea din Torino...

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Doruletz ce ar fi sa recitesti tot ce s/a scris pana acum in acest topic si apoi sa tragi concluziile. Si mai reciteste odata mesajele mela ca sa intelegi exact ce am vrut sa transmit si sa nu mai comentezi pe langa mesaj. Eu nu am cerut nimanui sa nu/si spuna opinia, stiu prea bine ce si cum despre dreptul la opinie , asa ca nu ma lua pe tonul asta voit tendentios. Unii dintre noi se comporta ca si cum ar fi la piata , fara a avea cel mai mic respect fata de interlocutori , mai ales cand acesta e un musulman. Eu nu am citit nici macar o singura postare din care sa reiasa ca un musulman ar fi fost de acord cu crimele in numele onoarei. Cu ce scop a fost postat acest topic? Ar fi interesant de stiut.Cred ca unora dintre voi va scapa un lucru, lumea are norme si valori diferite,cand toata lumea va intelege acest lucru va exista cu adevarat comunicare. Doruletz, habar nu ai cine sunt si cum sunt asa ca te rog sa te abtii in a pune etichete. Aici pe forum sunt doar un nick, in realitate daca vrei sa stii sunt una dintre miile de musulmane care lupta ptr drepturile femeilor din comunitatea ei, sunt o femeie musulmana care a luptat ptr drepturile ei si care a avut curajul ca intr/o anumita tara islamica sa mearga pana la prim ministru pentru a/i pune intrebari incomode.Sunt o femeie musulmana care isi doreste ca orice femeie sa se bucure de respect si de drepturile pe care le are primite prin revelatie si care actioneaza in aceasta directie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by batool67

Doruletz ce ar fi sa recitesti tot ce s/a scris pana acum in acest topic si apoi sa tragi concluziile. Si mai reciteste odata mesajele mela ca sa intelegi exact ce am vrut sa transmit si sa nu mai comentezi pe langa mesaj. Eu nu am cerut nimanui sa nu/si spuna opinia, stiu prea bine ce si cum despre dreptul la opinie , asa ca nu ma lua pe tonul asta voit tendentios. Unii dintre noi se comporta ca si cum ar fi la piata , fara a avea cel mai mic respect fata de interlocutori , mai ales cand acesta e un musulman. Eu nu am citit nici macar o singura postare din care sa reiasa ca un musulman ar fi fost de acord cu crimele in numele onoarei. Cu ce scop a fost postat acest topic? Ar fi interesant de stiut.Cred ca unora dintre voi va scapa un lucru, lumea are norme si valori diferite,cand toata lumea va intelege acest lucru va exista cu adevarat comunicare. Doruletz, habar nu ai cine sunt si cum sunt asa ca te rog sa te abtii in a pune etichete. Aici pe forum sunt doar un nick, in realitate daca vrei sa stii sunt una dintre miile de musulmane care lupta ptr drepturile femeilor din comunitatea ei, sunt o femeie musulmana care a luptat ptr drepturile ei si care a avut curajul ca intr/o anumita tara islamica sa mearga pana la prim ministru pentru a/i pune intrebari incomode.Sunt o femeie musulmana care isi doreste ca orice femeie sa se bucure de respect si de drepturile pe care le are primite prin revelatie si care actioneaza in aceasta directie.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Si ce ti-a zis primul ministru??

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput