MA DOARE SUFLETUL CUMPLIT !

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Tzuni, draga de tine...si pe mine m-a impresionat mult cand am auzit de moartea Gayei!
Dar daca te ajuta, pot sa-ti spun ca Gaya era bolnava demult, eu am fost acum vreo 4 ani la ZOO si am realizat ca nu era deloc in regula bietul animal.
Era slaba, se lagana tot timpul, semn ca suferea de o boala care ii facea zilele amare!
Si mie imi pare nespus de rau..
Dar, imi amintesc bine de tot acum cativa ani aratau starea animalelor, spuneau ca nu sunt bani pentru hrana lor , iar de conditii nu mai vorbesc....
Deci daca abia acum au cedat, eu zic totusi ca e o cauza foarte veche, iar tratamentul la care a fost supus a fost ultima picatura!
Sincer , imi pare rau!!!
Te pupic

Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

ma mananca rau mainile ca sa nu scriu...
cineva apropiat mie a lucrat ani intregi la Zoo, si stiu foarte clar in ce conditii se lucra, fara hrana, medicamente, dotari, etc...si este la fel de adevarat ca terenul este cerut cu insistenta de catre ve4chii proprietari si ca se vorbeste de ani de zile despre stramutarea Gradinii in alta zona...insa...avand in vedere ca nici macar banii de hrana adecvata si suficienta nu se gaseau sau nu erau alocati de primaruie..ce pretentii sa ai la atceva..cat despre Gaya, imi pare taere rau de ea...nu stiu exact conditiile in care a murit...intr-un timp am vazut-o destul de des..ani intregi eram de saptamanal acolo...si stiu cat de iubita era...nu contest ca nu aveau conditii si ca nu primea mancare adecvata, dar tb sa stiti ca si aceea era trasa greu din mainile Primariei...si ca toate schimbarile facute in ultimii ani acolo sunt substantiale...pot sa spun ca o parte din viata mea a fost acolo, m-am jucat cu lei tineri, cu alte animale ..si in mare, acestea erau nascute in captivitate..nu se punea problema sa fie eliberate...si imi aduc aminte cum persoana draga mie intarzia la serviciu ptr ca fata un anima, sau altul era bolnav, sau cum statea noptile...Imi aduc aminte cu drag de Elsa, un pui de leu botezat chiar de noi...cum a fost ingrijit, iubit..asta pana a crescut si in joaca lui cu noi ne sfasia hainele si incet incet a trebuit sa-l lasam in pace...si cate si mai cate..conditiile de acum...pentru majoritatea animalelor sunt cu multe procente deasupra conditiilor de acum cativa ani...cat despre restul...sunt doar vorbe..interesele sunt enorme, asa cum spunea si Elena...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by Eleni

In plus este absolut evident progresul administrarii acestei gradini fata de acum 2 ani. Si nu o spun doar eu, o spun nenumarati oameni care vin la Zoo sa le arate copiilor, si care emit aceste opinii neinfluentati de nimeni. Se vede un progres, chiar facut treptat si cu bani putini. De ce trebuie sa aruncam cu noroi asupra acestui progress si sa ne apucam brusc sa contabilizam vietuitoarele moarte in ultimul an? Pe cele moarte in anii anteriori le-a numarat cineva?

Elena & Maria Bucuria

Eu am vizitat Zoo din Bucuresti toamna trecuta...si am iesit de acolo oripilata.Mizerie,saracie,animale jigarite,deplorabil.Asta numesti tu progres? Nici nu-mi vine sa cred ca ai putut scrie asa ceva...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

quote:
Originally posted by mate

quote:
Originally posted by Eleni

In plus este absolut evident progresul administrarii acestei gradini fata de acum 2 ani. Si nu o spun doar eu, o spun nenumarati oameni care vin la Zoo sa le arate copiilor, si care emit aceste opinii neinfluentati de nimeni. Se vede un progres, chiar facut treptat si cu bani putini. De ce trebuie sa aruncam cu noroi asupra acestui progress si sa ne apucam brusc sa contabilizam vietuitoarele moarte in ultimul an? Pe cele moarte in anii anteriori le-a numarat cineva?

Eu am vizitat Zoo din Bucuresti toamna trecuta...si am iesit de acolo oripilata.Mizerie,saracie,animale jigarite,deplorabil.Asta numesti tu progres? Nici nu-mi vine sa cred ca ai putut scrie asa ceva...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

Oana, ai fost cumva si in spitale? si in scoli? da, suntem in evul mediu din multe puncte de vedere, dar cand scoti un deget din rahat si incerci sa scoti si restul, ei bine.... se cheama progres si trebuie remarcat ca atare. Asa cum ne extaziem la primul caca la oala al copilului nostru, ar trebui sa apreciem si minimele evolutii ale societatii noastre. Pentru ca daca stam doar si aruncam cu pietre si comentam involutiile, nu mai ajungem nicaieri. Oamenii care fac ceva bun nu-si gasesc niciodata locul pe forum sau in alta parte. In schimb cand mai gasim o grozavie sau o barfa crancena o savuram cu comentarii zgomotoase.
Roxana, multumesc.
Presimt oricum ca ajungem la ZZ. Si e impotriva convingerilor mele sa polemizez pe forum. Dar m-am saturat sa tac elegant si sa las speculatiile si manipularile sa isi faca loc din ce in ce mai mult.
Toate bune,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Imi parea rau pentru Gaya si cand o vedeam legata cu lanturi de picioare, intr-un padoc imputit cu paie putrede pe jos, jigarita si trista... Elefantul e un animal atat de frumos si de mandru, iar ea pur si simplu transmitea nefericire... De doua ori am vazut-o si mi-a rupt inima.

Si sa mai si moara cum a murit... biata Gaya!

Pentru argumente pertinente pro si contra gradini/parcuri zoologice si pentru ceva inside knowledge despre administrarea acestor locuri puteti citi "Viata lui Pi", de Yann Martel - o super carte care s-a vandut saptamana asta impreuna cu ziarul Cotidianul! E o dezbatere lunga asta cu gradinile zoologice; gradina noastra e intr-adevar trista (desi Elena are dreptate: e mai bine decat acum cativa ani) si eu as desfiinta-o si as muta-o undeva mai in natura... sau as interzice micii si manelele din jur!!

Stiti cumva daca exista un ONG care sa colaboreze cu Zoo Bucuresti?

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am vizitat gradina zoo acum cateva saptamani si chiar mi s-a parut ok.Fetele din alte tari pot raporta la ceea ce au vazut acolo,eu raportez la ceea ce este in Romania.Daca in spitale se plimba gandacii si se acuza lipsa de fonduri,gradina in schimb era superingrijita.Am vazut fructele pe care le primeau animalele si,curioasa din fire am fost foarte atenta sa vad daca sunt putrede sau stricate si toate pareau ok.Singurele chinuite mi s-au parut acvilele ,anvergura aripilor ocupa jumatate din latimea custilor.Cred ca este praf in ochi sa se puna mana pe terenul care valoreaza averi nenumarate.Stiu ca nu ma incadrez exact in topic cu exemplul,insa asa cum presa l-a desfiiintat pe Belu si nu mai reprezentam nimic in gimnastica,tot asa presa va desfiinta ceva care de bine de rau merge,sa nu mai avem nici gradina zoo.Cat va dura pana il va desfiinta si pe Tadici ca a indraznit sa ne faca fericiti,pe noi romanii cu o echipa excelenta de handbal.Daca ceva este bun,trebuie stricat.Sunt animale nascute in captivitate,nu lupta pentru existenta,sunt hranite si adapate,nu sta nimeni cu biciul pe ele sa faca plecaciuni la public ca cele de la circ.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Sunt si interese pentru terenul zoo, sunt si razbunari meschine intre fosti si actuali sefi prin zoo, dar nici una din cele doua de mai sus nu trebuie sa scuze modul in care a murit Gaya. Nu e facatura in ziare, chiar nu e, a avut o viata ingrozitoare si o moarte la fel de ingrozitoare. Am fost acolo in ziua respectiva (intamplator, imi vizitam o prietena, n-am mai fost la zoo din copilarie si m-am nimerit fix in ziua aia nenorocita). Si nici c-o sa-mi duc copilu acolo, nu asa inveti un copil dragoste si respect pentru natura. Si nici ca mai pot calca p-acolo fara sa-mi amintesc ....

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Mie imi repugna ideea de "zoo" in general, imi face rau fizic sa vad animalele alea chinuite...Oricat de bine ar fi hranite, ideea e ca traiesc captive in cativa metri patrati...nu pot sa uit leii sau ursii care merg non-stop de-a lungul custii,in speranta unei scapari...tot din cauza asta nu ma pot duce nici la circ, acolo, pe langa ca sunt captive, animalele mai sunt si "convinse", prin bataie sau infometare, sa se scalambaie cum vrea dresorul...nu inteleg ce placere poate sa faca unora sa vada un biet urs cu o fusta ridicola pe el facand pe balerina...

Am vazut-o si eu la stiri pe directoarea de la zoo, recunoscand senin ca a incercat sa sperie bietul animal cu caini si tortze, ca s-o forteze sa intre in padoc, ca " a vazut pe Discovery metodele astea"

Pana una-alta, pe zi ce trece imi vine tot mai des ideea ca rasa umana e cea mai mare pacoste care i s-a intamplat Terrei....Facem, se pare, tot ce putem ca s-o distrugem, si sa ne autodistrugem, dar, din pacate, omoram si fiintze nevinovate.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput