MA DOARE SUFLETUL CUMPLIT !

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu ma mira, in .ro se musamalizeaza rapid orice incalcare a legii.
Pacat de elefantica daca mai avea zile, personal nu am fost la Zoo Baneasa de cel putin 5 ani asa ca nu stiu daca si cum s-a schimbat ceva pe acolo, dar oricum nu imi miroase a bine povestea asta.
Fum fara foc nu prea iese...

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ralcat, nu inteleg, a murit datorita stresului provocat de oameni sau din cauza muscaturilor de caine sau din cauza muscaturilor sobolanilor??? Si de ce scandalul abia acum??? Sincer, mie imi pare ceva cusut cu ata alba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Cl, iata explicatia: i-a fost renovat padocul si nu vroia sa intre in el din cauza mirosurilor. Bagand in fata motivul ca poate raci peste noapte, directoarea si medicul au insistat sa intre in padoc. Ingrijitoarea ei era in concediu si nu o putea conduce cineva in care avea incredere si pe care cunostea.
Asa ca au luat decizia sa cheme jandarmii cu cainii ca sa o sperie si sa o determine sa intre in padoc. Unul din caini s-a apropiat mai mult, Gaya a incercat sa-l prinda cu trompa iar cainele a muscat-o sa se apere.
Gaya s-a speriat, s-a socat si a cazut. S-au chinuit sa o ridice cu macaraua care nu a facut fata, au gasit paturi si au acoperit-o peste noapte, dar tot a murit a doua zi.
Din saptamana urmatoare mortii ei a inceput ancheta, dar sunt zeci de oameni de audiat, si se fac diverse presiuni.
Si faptul ca in sfarsit au facut public rezultatul anchetei nu trebuie sa ti se para cusut cu ata alba, scandalul in presa a inceput repede, in Romania Libera imediat au aparut articole cu ce s-a intamplat.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am vazut si eu elefantul de la acea gradina zoologica acum doi ani, era tinut afara si priponit cu niste lanturi mari astfel incat nu se putea misca (era legat de toate cele patru picioare). Daca astea sunt numite conditii decente atunci... Stiu doar ca efectiv mi s-a intors stomacul pe dos de mila si neputinta si mi-au dat lacrimile.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ralcat, uh, ma intreb ce minte au avut aia!!!! Bietul animal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Poi .... Cl la capitolul minte avuta de niste asa zisi oameni ce parere ai de citatul asta "voi stiti cat ma costa pe mine elefantul asta ?!!! " (referindu-se la cheltuielile de intretinere) iti dai seama cui apartine. Si asa iti dai seama de se sunt tratate cum sunt tratate animalele de la Baneasa.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by elly_b

iar despre restul animalelor nu ma pot pronunta. stiu doar ca "fonduri" pentru achizitionarea de animale noi nu prea existau. si aceste animale au ca si noi si ca si gaya doar o viata.
iar despre raport.... pana nu vad, nu cred.
in plus poate mai sunt printre noi care stiu cum fac unele comisii rapoartele. no comment

Sincer, daca era un raport care spunea ca numai Gaya a murit suspect ..as fi zis ...da e politic si facatura ( crede*ma ca mereu is circumspecta cand e vb de rapoarte) .. dar gandind un pic logic sunt anumite lucuri care mie mi se par cusute cu ata alba de catre conducerea/administratia ZOO Bucuresti ( iar acele cifre din raport banuiesc ca sunt luate din hartiile contabile si administrative ale Zoo ..nimeni nu cred ca se hazardeaza la cifre aiure cand Zoo poate veni simplu si demonstra ca nu sunt 9000 de animale, ci doar 10spre ex) ..dar sa iti moara in conditii supecte cca 10% din exponate anual ...inseamna ca in 10 ani nu vom mai avea nici o curca de vazut la Zoo ..( asta in conditiile in care chiar tu ai spus ca nu exista fonduri de inlocuire a lor )

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=44&art=10850&cHash=3a40ad4388

Apoi:

1.stim cu totii cum is bugetele si cum e cu politica de austeritate ..si tu ca insitutie cumperi rate si prepelitze vii sa sa dai la reptile???cand gainile si puii de gaina sunt de 3-4 ori mai ieftini?? nu mai vb ca toata hrana data animalelor este deja moarta cand ajunge la acestia ( hai sa zicem ca nu si la serpi ,dar ma indoiesc )

2.De ce Gaya era mereu legata de picioare ???Eu de cand o stiu o stiu in lanturi ( in Gradina Zoo din Antwerp sunt mai multi elefanti si elefantei mici dar NICI UNUL nu era legat de picioare ) ...
3.de ce lupii ,vulpile polare ,lei ,tigru...si as putea continua pana maine lista stau mereu in soare in custile respective ne existand colturi de umbra ?...Mint pe la lei si tigrii mai erau ceva mese marrri si se bagau saracii sub ele ..Cat naiba costa sa puna niste ceva sa aiba si animalutzele alea un pic de umbra ?? asta in condiile in care poate ati vazut si voi ca bahtai vila a aparut intr-unul din fostele tarcuri ale camilelor sau muflonilor....aia cum a aparut acolo cand nu sunt bani ?
4.De ce nu neaga nimeni din Jandarmerie deplasarea echipajelor cu caini ? din cate am inteles desi cererea a fost verbala ea se regseste in registul( sau cum s-o fi numind ) jandarmeriei ca interventie ( nu gasesc acu unde am citit dar parca asa imi aduc aminte)

5.Si tocmai stiind pasiunea romanului pentru serviciu si ptr animale inclin sa cred ca raportul e pe bune ...ultima data spre exemplu cand am fost ...o capra ( nu stiu de care ,dar nu obisnuita ) nastea ...era in mijlocul tarcului si incepuse sa iasa iedul afara ..ne-am dus la primul om de servici intalnit -o ingrijitoare de la pasarile mici ..(e relativ noua constructia ultima pe dreapta pe aleea cu camile/mufloni etc) sa ii spunem ca naste capra aia ...raspunsul ei "sa fie sanatoasa ..sa nasca " ,dar sa puna mana pe telefon sa anunte un medic veterinar sau altceva nuu ...era prea greu ..a continuat linistita sa coseteze ...a trebuit de acolo sa se duca niste domni sa anunte la poarta principala ca nu au gasit pe nimeni la administratie ..in timpul asta capra avea marii probleme incepuse sa behaie de te luau fiorii si se auzea cred ca de la 5km ...abia dupa ce s-au intors acele perosoane de la poarta cu cineva din cu personalul zoo a nascut saraca capra ptr ca iedutzul era blocat si avea nevoie de ajutor ...ma intreb ce s-a fi intampat daca se intampla noaptea sau daca nimanui nu ii pasa?!( ptr ca bag mana in foc ca nu exista sitem de monitorizare a animalelor in custi/adaposturi )

Nu le contest profesionalismul , poate directoarea e de buna credinta si o profesionista buna si s*a lasat pe mana angajatilor ...dar trebuie facut ceva ...Zoo Bucuresti e o Zoo inchisoare dupa mine ...ar trebui mutata ..(by the way eu stiam ca nu vine un investitor ci ca terenul actualei Zoo a fost retrocedat proprietarilor de drept acestia vrand cu orice pret terenul si ne accepand un schimb de ternenuri )...ar trebui reamenajata de la temelie si poate ca asta ar trebui sa fie modul nostru de ai aduce Gayei un ultim omagiu si o multumire ca a incantat atea generatiia si anume o adevarata gradina Zoologica ca lumea ..nu o inchisoare ptr animale .

Ptr cei care nu au fost la Zoo Bucureti :

http://metropotam.ro/La-zi/2007/01/art7844887176-Iarna-la-Zoo-Baneasa/

http://www.naturewatch.org/foundation/romania/Gallery2.asp

http://www.infotravelromania.ro/fotografii_bucuresti.html ( mai pe la mijloc)
http://www.zoonutritie.ro/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=7

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ForemanElf spune:

e atit de trist...
si eu mi-o aduc aminte pe Gaya legata cu lanturi de picioare. Alaturi de ea era mereu o ladita cu mere putrede, probabil mincarea ei pe o zi...

Nici nu mai stau sa ma intreb cum de s-a putut intimpla asa ceva, ce suflet au avut cei care au lasat ciinii sa haituie bietul elefant.
Din pacate, in Romania respectul fata de animale e la minus infinit. Cai care trag la carute pina se prabusesc, ursi tinuti in custi pe linga restaurante, acum Gaya...

Eu zic ca gradul de civilizatie al unei tari se cuantifica (si) prin respectul pe care oamenii il arata animalelor. De fapt, naturii in general.

intrebarea e: ce putem face, mai mult decit sa semnam petitii peste petitii?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Incerc sa emit si eu o parere personala asupra subiectului, fara sa vreau sa polemizez cu nimeni.
Cunosc cate ceva din interiorul Zoo si cunosc cate ceva si din itele afacerii legate de terenul pe care exista Zoo acum.
Personal cred ca este in fapt o campanie de presa platita de cineva interesat sa faca valuri asupra Gradinii Zoo in vederea stramutarii ei in conditii (vezi Doamne!) proprii si europene. De fapt terenul pe care acum exista Zoo are un potential financiar si imobiliar urias si acum toata aceasta zarva se face pentru a gasi un tap ispasitor in persoana directorului gradinii Zoo (Anca Oprea). Daca pana acum nu a interesat pe nimeni ce bugete au pentru hrana animalele din Zoo, acum brusc toata lumea le plange de mila.
Nu sunt nemiloasa, nu sunt nepasatoare la suferinta celorlalti, fie ei oameni sau animale: dar ma scot putin din sarite sentintele emise de fetele plecate – sa vezi cum e aici, cum stau animalele si ce conditii au, astept sa vad si eu cand o sa ajunga Zoo de la Bucuresti la aceste conditii… pai pana ajunge Zoo la conditii europene, hai sa ajunga mai intai spitalele si scolile, si dupa aia sa ne preocupam de europenizarea Zoo.
In plus este absolut evident progresul administrarii acestei gradini fata de acum 2 ani. Si nu o spun doar eu, o spun nenumarati oameni care vin la Zoo sa le arate copiilor, si care emit aceste opinii neinfluentati de nimeni. Se vede un progres, chiar facut treptat si cu bani putini. De ce trebuie sa aruncam cu noroi asupra acestui progress si sa ne apucam brusc sa contabilizam vietuitoarele moarte in ultimul an? Pe cele moarte in anii anteriori le-a numarat cineva?
Nu in ultimul rand va rog sa nu va mai lasati manipulati de articolele de presa (fie ea scrisa, radio sau TV). Jurnalistii sunt avizi de senzational. Indiferent cat rau pot face, nu ii intereseaza. Dintr-o fraza emisa de vreun neica Nimeni ei fac un articol de presa documentat pe surse… si eventual dupa aceea publica o errata sau niste scuze, pe pagina 15, scrisa cu litere mici, pe care nu o mai citeste nimeni. In timp ce articolul defaimator apare evident pe prima pagina cu litere cat palma.
Gaya a murit si nimeni nu ascunde acest lucru. Dar iesirea in fata a unui penibil consilier de primarie care zice ca a murit in stress si a renuntat la viata bietul elefant, asta chiar ma scoate din minti. Trebuia sa filozofeze atunci cand animalele traiau si ar fi vazut conditiile improprii…. Toti ne pricepem sa comentam post mortem, e mai usor asa.
Am vazut si eu filmarile, vorbim de un elefant de o greutate infernala, cu un picior rupt: trebuia ridicat cumva nu? Presa se grabeste sa arate cum era chinuit… dar cum altfel sa ridici acest elefant…
Nu neg ca poate folosirea cainilor nu a fost o solutie prea inteleapta… dar uneori toti luam decizii gresite si le aplicam impropriu. De aici pana la a spune ca directorul gradinii este o criminala care sa faca inchisoare si care chinuie bietele animale… se razbuna pe ele… sa ne mai gandim… Asteptati va rog cateva luni sa se stinga scandalul si sa vedeti apoi cum gradina Zoo va fi mutata la Poplaca, si in locul ei in Baneasa o sa vedeti un mega cartier residential… evident stramutarea va fi facuta in scopul oferirii de spatii mai mari bietelor animale, nu-i asa?

Aceasta parere vine din partea unui om care lucreaza intr-un business de construit iluzii: stiu exact cat rau sau cat bine poate face o campanie de presa sau o campanie publicitara. Trebuie doar sa ai interesul clar stabilit si banii pentru asta. Dupa care senzationalul va face fericita presa, va manipula publicu…. Si repede–repede la adapostul paturii de fum interesul se va concretiza.
Ce vreau sa transmit cu acest mesaj: Nu mai credeti tot ce scrie in ziare! va rog ganditi-va cu resursele voastre logice la aceste lucruri inainte sa va lasati manipulati.
Daca acest mesaj este prea patimas, imi cer scuze celor care se vor simti lezati: dar e foarte usor sa arunci cu noroi... cunosc oameni distrusi de o greseala de informare a presei, care ulterior nu au mai putut sa isi reconstruiasca reputatia, caci a scris despre el in ziare, cum putea sa nu fie adevarat?!...
Va salut cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tzuni, eu am plans in urma cu doi ani cand am dus-o pe fii-mea la Zoo. Gaya era intr-o stare groaznica, avea picioarele umflate, cu talpile crapate si infectate, unghiile netaiate, era slaba si se legana intruna - semn al unei afectiuni psihice... Mi s-au umplut ochii de lacrimi vazand-o trista si bolnava. Culmea e ca mizeria si bolile domnesc peste tot in Gradina Zoologica din Baneasa, custile sunt murdare si mici, improprii gazduirii diferitelor specii de animale.
Aseara urmarind stirile m-am revoltat din nou. Nu este posibil ca la noi sa nu existe nici un fel de prevedere legala referitoare la protectia animalelor! Chiar pe nimeni nu intereseaza asa ceva? Ce fac domnii parlamentari (in afara de somnul de frumusete si propriile afaceri)? Pe mine m-ar duce capul sa caut o astfel de lege dintr-unul din statele americane, s-o traduc si s-o adaptez la specificul nostru si apoi s-o pun in aplicare. N-avem Politia Animalelor? Nu-i nimic. As suplimenta locurile pentru politistii comunitari, si le-as face (unui anumit numar dintre ei) o specializare, astfel incat sa aplice legea protectiei animalelor. Si sa vedeti cate amenzi ar avea statul de incasat - pentru ca stim cu totii situatia generala: o multime de oameni au animale de casa si-si bat joc de ele, o multime de pet-shop-uri tin animale, pesti si pasari in conditii oribile...

Mergi la inceput